Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 0:14:00
|
|
|
|
zece
|
probajte so niv so lekoklar belki ke se uniste ureop;azmata
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 0:21:32
|
|
|
|
Brbljivica
|
ne razumem .... sta si napisala **???
ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad... oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!) 1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu 2. vto KC Nis 2013-beta 0...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 12:17:26
|
|
|
|
lalojedac
|
uh konacno mi se stabilizovalo stanje,ova 2 dana je bilo jezivo krvarenje,zvala sam i moju dr i zakazala mi kontrole posle ciklusa i nesto mi prica o hormonima,da hoce da isoristi to,da pokusamo prirodno..nista ne kapiram a i svega mi je dosta pa ne pitam puno. Muz je dobio iz manastira neki caj koji leci sterilitet pa je poceo da pije,kaze monahinja da posle 20 dana ima rezultata pa videcemo. U spebo nisam zvala,jer su nam rekli da ako hocemo ponovo kod njih da im se javimo za par meseci...nekako trulo,lece te i zblizimo se,i onda ti telefonom jave da nije uspelo i to je to,uopste te vise nista ne pitaju,bas se tupavo osecamzar ne bi trebalo da odrade neku kontrolu,nesto?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 12:39:22
|
|
|
|
Brbljivica
|
lalo ,znam kako ti je ....sta reci ...i ja sam prosla 2 vto ,sad se uzdam u trecu srecu -u Le ! koliko vidim lecio se tvoj mm ,..hm ...a sto ti njih ne zoves da pitas sta dalje ? kako tek tako da te prepuste s obzirom da si im postala cest gost ,tj pacijent? zovi ,pitaj ! da ,doktorka hoce tvoja da probate folikumetriju da propratite jer si pod uticajem stimulacije .sto ne probas ,cuda se desavaju? elem ,reci mi za taj caj koji je i odakle ? i dali orate biti vencani ? neko je i meni spomenuo neki caj iz manastrira ,ali sam zaboravila odakle ...
ja --"76...hsg-ok,ureaplazma-kako kad... oktobar 2013,histeroskopija-otkolnjen septum mm--"72.oligospermija i ureaplazma -non stop od 2008 god! (otac dvoje dece!) 1.vto KC.Nis-2010god.--spontani u 2mesecu 2. vto KC Nis 2013-beta 0...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 12:54:10
|
|
|
|
lalojedac
|
da,moj muz je sa milion spermatozoida spao na 0! tako da je nemoguce da zatrudnim prirodno,a naslo se par komada koji su zaledjeni pa smo sa njima radili vto,imamo jos 2 porcije dole,ali sad nemamo para za nov pokusaj. a sto se mene tice,zaista,hvala Bogu,nema nikakvih problema,eto jednostavno nam se nije dalo. caj je iz manastira Ravanice,mi se znamo sa njima jako dobro pa su nam poslali cajeve da pokusamo,ima i za mene i za muza ali moja dr misli da nije pametno da i ja pijem,s obzirom da sam jos uvek pod tim hormonima,tako da ja pijem samo za imunitet. Inace,uz pomoc tih cajeva i svega sto prave,lece cak i tumore i zaista se svi hvale sa dejstvom cajeva,a pravi ih monahinja koja je bila dr farmacije..i divna je... Spebo mi je kad su mi javili za betu,rekao da prekinem terapiju,da cu dobiti i to je to a ako se opet odlucimo za njih da im se javimo za par meseci i to je sve. Pitala sam sta u medjuvremenu,i kazu pa nista,opustite se,odmorite od vto,pa idemo opet iz pocetka...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 12:58:02
|
|
|
|
Olga75
|
verovatno su mislili da treba da se "ocistis "od hormona
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 13:02:01
|
|
|
|
Brbljivica
|
slusaj ,nemoj da si ogorcena na njih u Spebu : kao prvo ,treba vam odmor i nesmes da krenes odmah sa vto ....nadji nesto da ocistis organizam od svega dok on pije caj .e da ,za taj caj sam cula i ja .ali mi je receno da moramo otici do njih po caj ...ako imas neki tel njihov daj mi ...ili ih pitaj dali par mora biti vencan u crkvi da bi uzeo caj od njih ,molim te ,jel hoces ?pitala bih dali imaju i cajeve za ove bestije -ureaplazmu....i moj dragi ima oligospermiju. ja npr ,sam zavrsila vto 25 juna ove god sa neg betom.pocela sam da pijem surutku da bih se malo ocistila ,dok ne dodjem na red za vto. pij nesto da se ocistis od hormona ,ali prvo probajte prirodno -to sto ti dr kaze ...pa onda ako nema nista ,opet u Le .....moras da se odmoris malo ,i ja bih sutra krenula na vto -ali ne mogu ....tako i ti...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 13:35:40
|
|
|
|
lalojedac
|
brbljivice poslala sam ti pp,da ne ometamo temu...
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 6.7.2013 13:52:27
|
|
|
|
Brbljivica
|
hvala draga ,i ja sam ti uzvratila odgovor.
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 7.7.2013 10:05:22
|
|
|
|
17 joka
|
Lalo cesto sam mislila na tebe eto neznam koliko mi je zao , prosla sam to i svi koji jesu znaju taj osecaj zelim vam uspeh sledeci put i ostvarenje zelje svima puno srece i uspeha
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 9.7.2013 19:27:00
|
|
|
|
lalojedac
|
hvala joko,jeste grozan osecaj i ne daj Boze nikom vise da ga oseti...sad sam bolje,poceli smo neke planove,za par dana cemo i na put do Poljske,malo da iskuliramo mozak,pa kad prikupimo para idemo u Le i ovaj put,ne pristajem na nista manje od blizanaca
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 11.7.2013 16:03:51
|
|
|
|
lalojedac
|
kakav ste osecaj imale posle negativne bete? meni je stomak kao lopta,sve sto sam nosila pre vto,sad me steze,pocele grudi da me bole i imam ujutru osecaj gadjenja,jutros mi je sekunda falila da ne povratim,transfer je bio 17 juna a vec ima nedelju dana kako je beta bila negativna. Da li je to od hormonske terapije? I kada ce prestati?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 13.7.2013 23:27:27
|
|
|
|
zece
|
Vosredata bese mojot embriotransfer I mi vratija samo eden embriondali ima nekoja od sto e ostanala trudna I so eden embrion mnogu bev razocarana vo sredata no sto e toae
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 13.7.2013 23:50:06
|
|
|
|
dunja RR
|
I meni je trako bilo posle prve VTO (biohemijska). To je normalno, telo je još puno hormona, polako, proći će. Pij što više tečnosti, konzumiraj mladi sir, ili surutku ako imaš .. IZVORNA PORUKA: lalojedac kakav ste osecaj imale posle negativne bete? meni je stomak kao lopta,sve sto sam nosila pre vto,sad me steze,pocele grudi da me bole i imam ujutru osecaj gadjenja,jutros mi je sekunda falila da ne povratim,transfer je bio 17 juna a vec ima nedelju dana kako je beta bila negativna. Da li je to od hormonske terapije? I kada ce prestati?
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 14.7.2013 18:12:46
|
|
|
|
lalojedac
|
hvala dunja...imam neki tinkturu za ciscenje organizma i za imunitet sto sam uzela u manastiru i rekli mi za surutku da pijem,inace nista drugo 6 meseci i da ne radim drugu vto dok ne prodje tih 6 meseci..a danas smo u crkvi sreli zenicu koja je radila 3 vto preko fonda i nisu uspele,pa je radila jednu u Le koja isto nije uspela i sad su radili drugu isto u Le i uspelo im i nosi blizance,vec ima i stomacic jer je u 3 mesecu...rekla mi je samo napred i ne gubi nadu,pa vam prenosim njene reci,srecno devojke,mi cim skupimo parice idemo u Spebo a u medjuvremenu pokusavamo prirodno,nikad se ne zna
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 14.7.2013 21:06:01
|
|
|
|
jela 76
|
Lalo !
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 16.7.2013 11:39:40
|
|
|
|
Brbljivica
|
zece ne brini ,ne mora da xnaci .moje dve drugarice su sa po 1 cetvorocelijs ebrionom imale poyy bete! ova jedna je vec rodila decaka .a ova druga je trudna u 10 nedelji je ////ne brini mi juce bili na prvim konsultacijama samo.doca kaze da bi mi radio icsi metodu ,jer mu se cini iz papira da mi to nije radjeno.tera me da radim histeroskopiju i nelogicno mi je bilo zasto me do sada nisu terali da to radim.pored toga mi je reko i kariotip da ja uradim ,a on ne mora jer vec ima 2 dece .ja to juce uradila u Nisu ,pa cemo videti .kayite mi koliko moze taj kariotip da poremeti vto ukoliko nije dobar? koliko kapiram to je vezano za radim histergenetiku i nedaj Boze ,za one sindrome .....drugarica mi kaze da je to analiza kojom se vidi dali se ja i mm slazemo tj dali mozemo idali se poklapamo i dali smo kompaktabilni da mozemo imati decu ? ja mislim i citam ,da koliko vidim to nije ta analiza ,jel tako ? vec je to vezano za gene ko sto rekoh .a to za nas dvoje -ta anliza se valjda zove ASA-ili gresim ? recite mi sta mislite gde da radim histeroskopiju? -..kao kod njih u Le je guzva ...mada bih ja kod njih. ja sada moram da odmorim bar do oktobra ,i tada mogu krenuti sa analizama za histeroskopiju ,pa da vto odradimo do n god ,dace Bog ! doca kaze da njegov spermogram i nije toliko los ..i da tu ima materijala za vto...da pijem folnu i da se opustim....to je sve ... sta mi imate reci povodom ovoga ???
< Poruku je uredio Brbljivica -- 16.7.2013 11:40:52 >
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 16.7.2013 17:04:12
|
|
|
|
Sosa Mena
|
Sto se tice histeroskopije tu ne mogu da ti pomognem jer se ne razumem. A sto se tice kariotipa ovako: nama su trazili kariotip jer sam pre Magdalene imala neuspelu trudnocu i kad je mm odradio spermogram i vidlo se da ima jako mali broj morofoloski dobrih sermatozoida hteli su da vide da ne postoji neka genetska anomalija kod nas koja dovodi do spontanog pobacaja. Srecom toga nije bilo jednostavno je samo problem njegov spermogram.
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 20.7.2013 11:30:43
|
|
|
|
lalojedac
|
na danasnji dan mi je bio embriotransfer i sad bi usla u 2 mesec inace da li znate koja je cena drugog pokusaja u Le? ja kazem da je ista ali mi bliznji ne veruju i misle da je jeftinije,mi imamo zaledjene plivace ali ne i embriona i sta se od analiza ponavlja? Uglavnom zanima me cela procedura oko drugog pokusaja...hvala
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 20.7.2013 11:54:59
|
|
|
|
Štetica
|
Lalo kao sto i sama znas cena zavisi od toga koliko ce se inekcija potrositi za stimulaciju i sta ce vam od rezultata isteci a sta vaziti u tom periodu kada bude drugi pokusaj. Ja licno mislim da nemoze to puno da varirara mozda 200-300€,ali to je to. Da imate embrione to bi bila druga stvar ovako ste na istom.
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 20.7.2013 12:00:10
|
|
|
|
Brbljivica
|
...i ja se slazem ....pretpostavljam da ne moze da bude neke velike razlike....ima li neka medju vama koja je radila histeroskopiju kod njih ?
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 20.7.2013 15:57:34
|
|
|
|
17 joka
|
Lalo, da cena je ista kao prvi put, s tim da ces ponavljati hormone briseve to sto istekne u medjuvremenu
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 30.7.2013 14:10:34
|
|
|
|
regi
|
cure,ja vas pozdravljam! pisem vam iz BiH i bavims e mislju da idemo uLeskovac. naime,mm ima azoo od 2006.god. probali klasicnu biopsiju i nije nadjeno spermija,smao spermatogonije i spermatocite nekad u maju 2006.godine. od ta dprobavali svasta i nista nije dalo rezultate. kariogrma mm j e normalan muski, kao i mikrodelecije. hormoni oduvijek bili savrseni,u zadnja 2 vadjenja(zadnja godina)malkice su se zbrckali: FSH 15,61 (0,7-11,1) LH 8,27 (0,8-7,6) Testo 4,18 (2,8-8) Free testo 4,02 (5,5-42) inhibin B 49,12 (120-400) dakle, free je malo niti , fsh i lh blago visi,inhibin naravno u dnu. mislite li da vrijedi ici u spebo?ja sam se nadala pokusaju neke hormonske terapije....
|
|
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 30.7.2013 20:49:00
|
|
|
|
Štetica
|
Regi nasa clanica Lalojedac je imala isti problem pa su posle neke hormonske terapije dosli do nekog broja spermatozoida i radili vto u Spebu. Najbolje da kontaktiras kliniku telefonom ili mejlom i da cujes njihovo misljenje. A i na temi o Azoo je clanica Vesnam pisala o nekoj klinici u Bh ili Hr,nisam bas sigurna gde se nalazi.
|
|
RE: VTO - Klinika SPEBO Leskovac 30.7.2013 21:37:57
|
|
|
|
Brbljivica
|
zna li neko sta je sa zece
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
5 prednosti kasne trudnoćeDanski istraživači otkrili su da majke starije od 31 godine manje zlostavljaju svoju decu i manje ih fizički kažnjavaju....
Anketa
ZubiciVVVVKoliko dugo je Vasa beba bila nervozna pre izbijanja prvog zuba?Nije uopste bila nervozna :P (
43%)
Par nedelja (
24%)
Oko mesec dana (
6%)
Par meseci (
19%)
Predugo (vise od tri meseca) :( (
9%)
Ukupan broj glasova: 68Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!