Anoniman -> RE: ANTIBIOTICI (11.2.2012 23:12:51)
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Mihi, već dva meseca u NS ne može da se kupi hloramfenikol bez recepta, kao ni ostale masti i kapi koje sadrže antibiotik u sebi, barem ne u te 3 apoteke u koje ja idem. Ja kupila Gentokulin kapi za oči pre 2-3 nedelje. IZVORNA PORUKA: gagana83 E o ovome ja pricam. Za virus ne pomazu antibiotici, u tom slucaju bi se samo bezveze trovali antibioticima koji nisu ni malo naivni. A treća priča je da kao reaklciju na virusno oboljenje u90% slučajeva popastete sekundarnu bakterisjku upalu, kao Luka prošle nedelje. "To je samo viroza", 3 dana temperature koja je minimum 38, onda odemo opet kod dr, "Ju, upala krajnika", 10ml Sinacilina na 8h! 10ml! Da mu je odmah dao po 5ml na 12h, dete se ne bi patilo 7 dana sa temperaturom! Sav je kao slomljen. IZVORNA PORUKA: Tea2 Ih,zene sto ste neke.svako ima pravo da se truje -ako to zeli.Sto ne zabrane prodaju cigareta,alkohola,nezdravih jestivih proizvoda?!Ja sam prosvetni radnik,moja slaba tacka je grlo.Ne pijem antibiotik kao bombonice,poznajem svoje grlo i osecam kada mu je potrebna pomoc.Mozda sam gresna,dajem los primer....Ali,Ana-pitaj mamu za adresu te apoteke. ISTO! I mrzim ovaj zakon! IZVORNA PORUKA: minavb Čekajte, recimo sad se pakujem za skijanje sa detetom, i hoću da kupim neki antibiotik za putnu apoteku, ili antibiotsku mast. Za to moram kod pedijatra po recept? Da, i verovatno će pedijatar da te otpili jer Bože moj ne znaš šta će ti biti sa detetom i ne zna koji antibiotik bi ti onda repisao!
|
|
|
|