mati
|
Ljiso, mislim da si u prethodnom postu sve rekla, a to je da D nije nista unistila od igracki. Jos malopre sam to htela da ti napisem, ali sad je tek jasnije. Ava deca su razlicita i svako je prica za sebe. Sve ono sto je sa D bilo med i mleko, malac vam naplacuje, figurativno. Decu nikako ne treba uporedjivati. Ali te razumem, i meni je tako bilo. Mata je vec sa godinu i po znao da mi u vrticu vec sve objasni, i sta je jeo, i sta radi vaspitacica, u par reci, ali sasvim razumljivo. Mita, ni da bekne... Veoma slabo. Ja se zabrinula, ne ide to tako. I sa dve godine, evo ne ucuta se do sada, dok je Mata miran i povucen, odgovara sta ga pitas. Mata je znao od odma cini mi se da izgovara sva slova, mislim, po redu sve. I R i C, DZ, S(mrzi me da menjam tastaturu), ovaj mali pet godina, R ne zna, S vrska. O ovim tezim da i ne pricam. Vodila sam ga kod logopeda... Tako da, draga Ljiso, on je takav, ima potpuno drugacije faze od D verovatno. I sve sto ste sa njom prosli lako, sa njim cete na tezi nacin. Ja svakog dana pricam kako ce mladji M da mi dodje glave, za razliku od brata. Opusti se i polako. Sve ce doci na svoje. Da je idealno bilo bi dosadno. Ljubac...