daliborko -> RE: Limfangiom-hematom (3.11.2012 22:27:43)
|
Ja sam tek danas slucajno ukucavala dijagnozu limfangiom, posto je moj sin imao tu dijagnozu i vidim tvoje pitanje.Mozda si ti do sada vec nesto preduzela po pitanju lijecenja djeteta, jer pitanje datira od marta ove godine.Mom djetetu su sa godin dana dijagnosticirali limfangiom lijeve nadkoljenice.Operisan je na Institutu majka i dijete u Beogradu prije 10 godina, na odjeljenju za plasticnu hirirgiju, hemangiome i limfangiome, mislim da je to na 11 ili 12 spratu, kada je imao dvije godine.Tada su radili dr.Aleklsandar Kravljanac i nacelnik odjeljenja Simic, koliko se sjecam. Naredne godine je uradjena jos jedna operacija, posto tada nisu uspjeli sve sanirati. To je jako tesko i bolno iskustvo za svaku majku, kada dijete mora da ide na operaciju bilo koje vrste. Tada su mi rekli da sve ponovo moze da se obnovi u nekim slucajevima. Hvala bogu, od tada je proslo 12 godina, za sada je dobro.Ne znam na kom dijelu tijela je kod tvog djeteta limfangiom.To je inace benigni tumor. Negdje sam citala da sada na pomenutom Institut imaju savremenije metode lijecenja, da ne rade hirurski.Nadam se da ces procitati i da ce ti ovo pomoci da nadjes put za lijecenje djeteta, ako vec mozda i nisi......Poz.......................
|
|
|
|