Sanjica26 RR -> RE: Probiotici (6.11.2019 17:11:08)
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Mama Jo, evo ovako. U Srbiji trenutno ima registrovano preko 120 vrsta probiotika, da vam ne pričam kakva je moja reakcija kad neko dodje da mi ponudi još neku vrstu probiotika. Ogromno je tržište i svi vide dobru priliku da na relativno lagan način dodju do novca. Diskutabilno je vrlo na koji način dodju do registracije i dozvole za stavljanje u promet, a da ne pričamo o kontroli kvaliteta i sta stvarno sadrže ti probiotici. Naročito, oni što koštaju 200din. Druga stvar je nešto što se u trgovini zove vezana prodaja, obavezno probiotik uz antibiotik!!!! Treća stvar je što se ova megalomanija sa probioticima trenutno dešava samo u Srbiji. Čula sam za to da imunitet dolazi iz gastrointestinalnog trakta ali ne znam detalje pa neću da komentarisem. Poenta je da danas za sve pijemo probiotik... Uz antibiotik, dijareju, za imunitet, za dermatitis.... Da ne znam da li znate da Sebamed ima kolekciju za probiotikom, Seba pro. Ja svojoj decu dajem samo kad imaju dijareju, ne mislim da im antibiotik koji piju 2 puta godisnje može nešto ozbiljnije narušiti crevnu floru. Mama Jo, sta kaze taj profesor o vezi probiotika i imuniteta? Hvala Jess, na ovako opsirnom objasnjenu. Ja isto ne dajem deci uz antibiotik, probiotik. Samo kad imaju stomacni dajem
|
|
|
|