emicaa -> RE: Bokina torta :) (22.6.2020 8:53:17)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Pravila sam je za Makijev rođendan ali mi je Lesica dala njen recept za koru i savršena je [sm=smiley1.gif] napisaću ovde pa ako neko bude želeo neka proba. 1 maslac se umuti sa 150-200 gr šećera u prahu i 1 vanil šećerom pa se u to doda 5 žumanaca 150 gr otopljene čokolade 3 kašike kakaa 50 grama brašna oštro tip 400 1 kesica pudinga od čokolade pola praška za pecivo ( ja stavim ceo ) 100 ml mleka to se lepo umuti pa se onda doda 100 ml umućene slatke pavlake (ja sam koristila meggle) i na kraju onih preostalih 5 umućenih belanaca Kora se peče nekih 30-40 min (zavisi od rerne) na 180 stepeni, kada se ohladi preseče se na tri dela. Ne znam kako bi bilo da se smesa podeli na tri jednaka dela pa se peče svaka zasebno, meni je sečenje bilo malo neuspešno tj dosta sam ukrivo isekla (savet: secite koncem za zube, on je savršen za to). Meni je malo falilo da koru pojedem onako bez ičega koliko je lepo mirisala [sm=smiley1.gif] I da, ja uvek koristim barem 600g višanja, što ih više ima torta mi je lepša. A fil možete izmiksati pre filovanja, bude lepši. Jess ja pravim kore po ovom
|
|
|
|