Peace* -> RE: Inhalacije (21.11.2013 9:50:25)
|
IZVORNA PORUKA: Torbica Jancice, da bi se doza leka odrzavala konstantnom jako je vazno da bude dobro rasporedjena. Ne tri puta u toku dana, i da, rasporedis da bas ne bude noc. Sta mu vredi da ga danju predoziras a nocu ne "pokrijes". Evo kako ja to radim kad je na 8 sati. Inhaliram ih oko 7-8 ujutro, pa 15-16 popodne i 23-24 pre mog spavanja. Uvece namestim dete na bok, okrenem masku da bude paralelna sa podom, pod 90 stepeni i uredno ga u snu inhaliram. Ne moze da skodi inhalacija u snu, i u bolnici se tako radi. Tolerise se do sat vremena odstupanja. Nije tesko, ne brini, mnogo je opasniji sekret ako stoji, to sto "krci", zato se dilatiraju disajni putevi da to lakse izadje napolje i da se smanji spazam. [sm=smiley31.gif] Sad vidim ovo tvoje drugo pitanje. Kad detetu ukidas Berodual, a to se radi prema znacima poboljsanja, pre potpunog ukidanja, bar jedan dan das 2X, na 12 sati, pa sledeci dan ukidas. Sa tri na nijednu, tek ako je skroz skroz proslo. Nemoj da te opterecuje, lek je bezbedan, lokalno se primenjuje, dok god krci... Svaka ti je zlatna. Problemi sa plućima se uglavnom pogoršavaju noću (aludiram na to da astmatični napadi uglavnom idu noću), te smatram da nije dobro ne pokrivati noć. Umela sam da ga budim i više puta noću, tj da ga inhaliram u snu, na 4 sata. Nema tu "Žao mi ga je". Meni ga je mnogo više žao što se guši nego što ću da ga budim.
|
|
|
|