Ana RR -> RE: Inhalacije (6.3.2018 17:57:05)
|
Gde mi je Torbica sada da me posavetuje [sm=smiley13.gif] Naime, ovo moje dete od januara kašlje, sa vrlo kratkim pauzama. U januaru je pio Pancef zbog upale grla i imao inhalacije berodualom (3x dnevno, 6 kapi beroduala i 2,5ml fiziološkog) jer su se malo čula pluća. Sedam dana je trajala terapija, na kontroli rekoše da je ok, pluća su čista, iako je još malo kašljao. Krenuo u vrtić i posle nedelju dana opet kašalj. Nije kašljao noću i bio je generalno potpuno ok pa ga nismo odmah vodili kod dr ali kada smo videli da ne prolazi mm ga je odveo. Pluća čista, grlo čisto, dobio inhalacije 7 kapi beroduala + 3 ml sinomarina (2x dnevno), oko 18h cetirizin i operil p pred spavanje. I mucoplant bršljen 3 x na dan. Na kontroli posle 4 dana (kod druge doktorke, naravno, jer već godinu dana nemamo stalnog pedijatra u domu zdravlja) dr kaže da je ok i da ne moramo da inhaliramo. Međutim on i dalje kašlje. To je konstantno zreo kašalj, kada ga uhvati ne može da se zaustavi. Nikako ne popušta. Da li je trebalo da nastavim sa inhalacijama, možda je 4 dana bilo malo? Za dva meseca je popio nekoliko sirupa za kašalj (a i ja, jer od januara ja imam suvi kašalj) i ne prolazi. Evo čitavo popodne kašlje. Prošle nedelje je bio kod lekara, ne mili mi se opet dom zdravlja a ništa konkretno ne reše.
|
|
|
|