Lu
|
IZVORNA PORUKA: dejan014 Pozdrav svima, za pocetak da se upoznamo, ja sam Dejan iz VA otac tromesecne bebe Djordja. Problemima negde kraja, a dobro dodje svaki savet. Elem, prvi problem je bio taj sto posle 15-tak dana dobio samo 50grama, na vestackoj hrani je humani. Promenom hrane i uvodjenjem Aptamila za 4 dana je dobio oko 70grama, e onda mi se svet srusio: moj sin je vec u dvadesetom danu zivota dobio infekciju (zapaljenje) pluca, odmah je prebacen u UDK radi lecenja. Tamo je bio na aparatima za vestacko disanje, drugog dana su mu i stala pluca da rade, doktori su ucinili sve i vec posle par dana je sve krenulo na bolje. Uzrok ovoga nisu znali ali posto je sve proslo dobro, mozda je bolje i da ne znam. Posle nekih 15-tak dana je i pusten kuci, uz terapiju Pulmicort resp 250mcg/ml 2X na dan. Onda, u drugom mesecu se pojavilo malo tragova krvi u stolici i opet za BG u UDK, par dana tamo i zakljucak alergija na proteine kravljeg mleka. Promenom hrane i uvodjenjem Aptamila alergi care, resavamo i taj problem. Onda pre 10-15 dana primetimo nesto poput kile u donjem delu stomaka, mi kod dr i on nam to potvrdi. Opet u UDK posto u Va to ne smeju da diraju, tamo nas pregledaju i daju nam mesec dana fore ako se povuce super ako ne onda mora da se operise... To je ukratko nasa biografija, i posle svega mi bas dobro napredujemo i vrlo smo aktivni. E, danas sam bio pukao, posle dva meseca koriscenja pulmicorta danas smo otisli po recept za jos, i dr nam ladno kaze da mi dajemo duplu dozu bebi, jer nam je doza 250mcg/ml 2xna dan, a na leku pise 0.25mg/ml i jos nas tera da razblazimo sa fizioloskim rastvorom... Izvinite ako je malo presiroko ispisano ali i ovo je suzeno :) Moje je pitaje dali da nastavimo kako smo do sad ili da prepolovimo dozu? IZVORNA PORUKA: Verus RR Dobro dosao dejane! Zao mi je da cujem kroz sta ste sve prosli, ali hvala bogu da je krenulo na bolje. Ja bih licno, poslusala savet dr. i davala ONO sto ON kaze. Mnogi lekovi se obicno ne daju bebama, tako da dr. tj. pedijatar, racuna po kilazi deteta koja se doza mora dati. Tako da ne mozete ici po onome sto pise na kutiji, jer ce mnogi pisati "ne za decu ispod 2 godine". Za bebe, se SVE racuna po kilazi. Dajte ono sto lekar kaze IZVORNA PORUKA: dejan014 Ali zbog cega nam to nije niko rekao, vec dva puta smo uzimali i receno nam je jedna ampula - jedna inhalacija. Sta bi bilo da je u pitanju bas neki lek, sreca te krajem meseca idemo na kontrolu i verovatno cemo prekinuti da se inhaliramo... U svakom slucaju hvala! IZVORNA PORUKA: Olga RR Dejane , dobrodosao kazi , da li je Djordje prevremeno rodjena beba ? Sto se tice lekova , koristite ih onako kako vam je dr prepisao , verovatno je i apotekar /ka na kutiju napisala kako se doziraju kod beba i dece se svi lekovi obavezno doziraju po kilazi IZVORNA PORUKA: dejan014 Nije, rodjen je bas u terminu sa 3350gr, a i apotekar je lepo napisao i prvi put kad smo uzimali 2 x 1, cak je i njemu bilo cudno malo pre kad smo uzimali, jer je doktorka prepisala 1.5 kutiju mesecno umesto dosadasnjih 3kutije. Na otusnoj listi pise 250mcg/ml dva puta dnevno, a na kutiji leka 0.25mg/ml.