Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.8.2019 14:55:05
|
|
|
|
Maruska15
|
Probala sam sve zive kapi i čajeve. Bacila silne pare i ništa nije pomoglo. Samo Espumisan kapi. I za ovu bebu ću opet samo njega da koristim.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.8.2019 15:43:36
|
|
|
|
Šmizli
|
IZVORNA PORUKA: Maruska15 Probala sam sve zive kapi i čajeve. Bacila silne pare i ništa nije pomoglo. Samo Espumisan kapi. I za ovu bebu ću opet samo njega da koristim. Im. I ja joj dajem espumisan, i biogaiu..
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.8.2019 15:46:35
|
|
|
|
Šmizli
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Ja sam mojoj davalanu tom periodu Baby fructus ali samo kapi su pomogle. ja joj dajem i eslumisan i biogaiu.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.8.2019 15:51:49
|
|
|
|
Filadendronka
|
Moj detetu je jedino pomogao termofor na stomak i colief kapi. I nista drugo apsolutno. IZVORNA PORUKA: Šmizli Zenice potrebna mi je pomoc Imam bebicu od mesec ipo i pedijatar je rekla za grceve ne smeju nikakvi cajevi ali da ja mogu da pijem caj od komoraca.Suprug je kupio u apoteci neki caj u kesicama BIBILIBI se zove,rekli su da sme da pije a tako pise i na uputstvu.Smem li da joj dam,sta vi mislite? jel ima neko isjustva sa tim...?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.8.2019 15:54:54
|
|
|
|
MimaKos
|
Smizki, plantax caj sme od mesec dana i nama je sa cerkicomsamo on pomagao.. i sad sa malecim i Gas kapi, nista drugo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 16.8.2019 15:55:32
|
|
|
|
Šmizli
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka Moj detetu je jedino pomogao termofor na stomak i colief kapi. I nista drugo apsolutno. IZVORNA PORUKA: Šmizli Zenice potrebna mi je pomoc Imam bebicu od mesec ipo i pedijatar je rekla za grceve ne smeju nikakvi cajevi ali da ja mogu da pijem caj od komoraca.Suprug je kupio u apoteci neki caj u kesicama BIBILIBI se zove,rekli su da sme da pije a tako pise i na uputstvu.Smem li da joj dam,sta vi mislite? jel ima neko isjustva sa tim...? i ja sam joj stavljala termofor ali preko sirokog povoja nisam smela samo preko benkice mnogo je vruce strah me da je ne izgorim...Dal moze toplota da dopre do stomaka preko svega toga...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 15:13:24
|
|
|
|
nata11
|
Da li je tacno da ne sme Plantex caj i Espumisan caj u isto vreme? Smizli oa tako jij ne dolazi toplota di stomacica po meni. Ja imam onaj sa novcicem metalnim pa ga umotam u pelenu i tako stavljam.
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 16:06:27
|
|
|
|
MimaKos
|
Nato i mi smo to klristila, ali je samo.privremeno olaksanje.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 16:08:04
|
|
|
|
Šmizli
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Da li je tacno da ne sme Plantex caj i Espumisan caj u isto vreme? Smizli oa tako jij ne dolazi toplota di stomacica po meni. Ja imam onaj sa novcicem metalnim pa ga umotam u pelenu i tako stavljam. isto taj sa novcicem imam i ja pa eto i js mislim da ne moze tiplota da dodje do stimacica preko svega toga
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 16:40:13
|
|
|
|
MimaKos
|
Moze da dodje do stomacica, a i nije bezbedno da se direkt takva toplota stavi na kozu, zato mora pelenica preko. Nama je bilonok, ali na kratko
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 16:55:11
|
|
|
|
Filadendronka
|
Ja sam termofor ubacivala u deciju kapicu i onda na stomak, bude taman.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 17:59:07
|
|
|
|
MimaKos
|
Filanderonka, to ti je super ideja, nije mi palo na pamet, mi smo sve u tetra pelene :)
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 19:51:05
|
|
|
|
Duškić
|
I ja sam stavljala u pekenu term. Ili samo ispeglam i dok je ne previše topla na stomacic.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 19:53:24
|
|
|
|
Duškić
|
IZVORNA PORUKA: Filadendronka Moj detetu je jedino pomogao termofor na stomak i colief kapi. I nista drugo apsolutno. IZVORNA PORUKA: Šmizli Zenice potrebna mi je pomoc Imam bebicu od mesec ipo i pedijatar je rekla za grceve ne smeju nikakvi cajevi ali da ja mogu da pijem caj od komoraca.Suprug je kupio u apoteci neki caj u kesicama BIBILIBI se zove,rekli su da sme da pije a tako pise i na uputstvu.Smem li da joj dam,sta vi mislite? jel ima neko isjustva sa tim...? Film, colief su skupe ali meni su ekstra i za bratanicu sam ih kupovala ovde u Bg .
< Poruku je uredio Duškić -- 17.8.2019 19:54:14 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 21:21:44
|
|
|
|
Filadendronka
|
Duskic, ja sam gore iznad opisala kako sam nabavljala najpovoljnije Colief. Bocica sa dostavom oko 2.050 din. Popio je preko 10 bocica.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 21:27:02
|
|
|
|
nata11
|
Da li je iko koristio Espumisan i Plantex u isto vreme?
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 21:30:55
|
|
|
|
Duškić
|
U apoteci kod njih je bila cena 3050 din. Čoveče koja je to razlika. Ja sam koristila Nato ali sa prvim espumisan, bivaju i čaj mislim da se zvao senjački . A sa drugim colief.da se ne ponavljam.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.8.2019 23:11:31
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nato, mi smo davali T tu kombinaciju. Espumisan ju je bas namucio. Plantex caj mi je poslala Ivanka.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 18.8.2019 6:39:35
|
|
|
|
MimaKos
|
Samo da dodam da nama colief nista pomogao nije (dojena beba) sve je to individualno kod njih. Napisah gore, samo.plantax i gas kapi su nama upalile, i ono sa novcicem na stomacic :)
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 18.8.2019 8:15:48
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Nato, mi smo davali T tu kombinaciju. Espumisan ju je bas namucio. Plantex caj mi je poslala Ivanka. E super. Posto sam dobila informacije da kao ne sme zajedno pojacava grceve. A jeste pravili pauzu sa Plantexom?
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 19.8.2019 14:37:03
|
|
|
|
Minna2907
|
Koristimo D3 kapi od 15 dana. E sad me interesuje za sta su Espumisan kapi kad se one daju ? Da napomenem da cesto pri praznjenju crijeva i ispustanju gasova se “muci “ jesu li to grcevi ?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 19.8.2019 16:26:39
|
|
|
|
MimaKos
|
Grcevi su ono kad dete odjednom vrisne ili se skroz ukoci (zgrci) od bola, kada je jako nervozno i place bez razloga, uglavnom posle mleka, stiska rucice, nozice ka sebi i vristi... barem kod nas jer je gutao vazduh bas.. popodne su najgori
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 19.8.2019 18:13:36
|
|
|
|
dunja RR
|
Kod nas su grčevi bili takvi da se cela grčila, znači skvrči se skroz, kao kifla, ali nije nikada plakala dok se grčila. Ipak, bilo je teško za gledati, ja nisam mogla da spavam dok je sve to trajalo.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 19.8.2019 20:52:42
|
|
|
|
MimaKos
|
Eto dunja, vidis, moji su se drali, cerka narocito, i to je zaista karakteristican plac jer je samo zbog grceva bila tako uznemirena, crvena, neutesna...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 20.8.2019 9:41:15
|
|
|
|
Duškić
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Kod nas su grčevi bili takvi da se cela grčila, znači skvrči se skroz, kao kifla, ali nije nikada plakala dok se grčila. Ipak, bilo je teško za gledati, ja nisam mogla da spavam dok je sve to trajalo. Moja se drala iz petnih ziva po dva sata. Dok se ne oznojimo cele i ja od ljuljanja i ona od plakanja. A trajalo je .
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?