Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2018 20:16:39
|
|
|
|
Rosita
|
Nisam, tako je ispalo.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 27.8.2018 21:02:15
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Rosita i ja ocito mozemo da visimo u temi. Eto njen N dve nedelje stariji od mog P. I ja sam P pokusavala da smanjim da dajem svaki drugi obrok i wayu svaki drugi dan. I odmah smo "nazadovali". Sve sam vratila. Maraj u uputstvu pise ne prekidati naglo vec polako smanjivati. Ako mislis da je tvojoj S vec bolje a ti smanjuj pa cea videti. Eto kod nas nije moglo. Ja sam se pomirila da cemo sigurno do petog meseca da dajemo kapi ako ne i duze.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2018 17:11:47
|
|
|
|
Maraj
|
Da li su vam deca imala osip po telu od colief-a? Meni S ima crvene sitne tackice po telu i licu. Nekad vise nekad manje izrazene. Oprala sam joj sav ves bez omeksivaca sa mrvicom decijeg deterdzenta da odbacim sumnju da je od omeksivaca. Sad mislim da izbacim i colief da vidim da nije od njega. Skoro smo kupili 2.kutiju. tad se otprilike i pojavilo
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2018 17:37:45
|
|
|
|
Rosita
|
Ne. Ne verujem da je od toga! N ima, od znoja, na rukama samo.
< Poruku je uredio Rosita -- 31.8.2018 17:38:36 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 31.8.2018 17:42:55
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
I ja ne verujem da je od coliefa. P ima na grudima ali od balavljenja i vrucine. I naravno nekad od nosenja. Zavisi kako ga nosim ceo dan ako je u marami sve je ok ako je na rukama bas mu se oslika crveno uvece onda mazem jadnicka.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 1.9.2018 8:50:31
|
|
|
|
Maraj
|
Pa meni S ima po grudima licu , rukama i butinama. Sitne crvene. Mislila sam da nije od colifa... ne znam...sad ispitujem od cega su
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 1.9.2018 9:02:34
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Maraj, sigurno joj je od znojenja. Vazno da se ne prosiruje. Mozes malo da stavis bebi puder u prahu. To sam stavljala T kad je tako imala.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.9.2018 15:19:16
|
|
|
|
Maraj
|
Potrisili smo wayu. Kupih danas bio gayu. Eto da promenim. Vidim da nije isti soj bakterija u pitanju. Wayu sam cuvala u friulzideru. Tako je pisalo na uputstvu. Bio gaya pise samo da se cuva do 25° ali ne pise da se cuva u frizideru Da l da je stavim u frizider ili ne
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 13.9.2018 22:16:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ne moras da drzis u frizideru sigurno
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 7:58:22
|
|
|
|
Duškić
|
Ja nisam cuvala u frizideru vec na sobnoj temperaturi .
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 10:45:28
|
|
|
|
Maraj
|
E pa dobro. Hvala vam. Jutros sam joj dala prvi put bio gaju.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 13:13:07
|
|
|
|
Dunjina.mama
|
Ima li ko iskustva sa kilom koja se pojavi na pupku bebe? Da li beba tada smije spavati na stomaku? Hvala unaprijed
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 13:20:58
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dunjina mama evo i ja sam Dunjina mama 😂😂 sin ima pupcanu kilu. Okrece se sam na stomak od starta. Njih to ne boli. Nema nikakve smetnje da ne moze da spava na stomaku
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 14:00:08
|
|
|
|
Maraj
|
Mozda cete se smejati...i meni bilo cudno...ali mojoj prijateljici dr rekao da na pupak bebe stavi metalnu novcanicu. Tj petoparac. Kakve to veze ima...ne znam..
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 14:06:36
|
|
|
|
Dunjina.mama
|
Hvala ti Dunjina mama 😊 A ima li ko kakva iskustva sa cajem od komoraca za bebe, zbog pomoci protiv grceva i zbog poteskoce kada beba kaki?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 14:07:48
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Postoje i flasteri za pupcanu kilu.Mi smo mu stavili samo jednom i vise nikad. Jadnicku smo jedva to odlepili i bolelo ga je strasno. PEtodinarac tehnicki radi isto sto i flaster ali to nista ne pomaze. Ne mogu srasti misici jer si ti stavio petodinarac na pupak i samo ga fizicki uvukao. Misici bi trebalo da srastu oko godine kad se dete uspravi i pocne da hoda
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 14:09:45
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
cerki je caj od komoraca pomagao a sinu bas i ne. Delovalo je da mu je jos gore od njega. Dok se ne proba ne zna se
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 14.9.2018 14:11:00
|
|
|
|
Dunjina.mama
|
Meni je pedijatrica rekla da nista ne diram, i da ce to samo da prodje, da nema potrebe za brigom. Ja stavim malu gazu i obomotam sa zavojem, da joj pupak ne iskoci kada se napreze da kaki.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 17.9.2018 15:32:14
|
|
|
|
Maraj
|
Ja S vec par dana dajem bio gayu Mislim da njoj vise prija od waye Nekako mi je smirenija i bolje spava. Mada i dalje nam je ostala "muka" pred zoru. Da l sto duze spava pa ne moze da se isrducka u to doba
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.10.2018 8:00:57
|
|
|
|
Dunjina.mama
|
Ima li neko iskustva sa cajem od kima za smanjenje grcica kod beba? I kako se on pravi? Hvala 😊
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 9.10.2018 14:49:31
|
|
|
|
Maraj
|
Treba ti par zrnca kima. Stavis ga u vodu. Pustis da voda prokljuca . Ostavis da kljuca par min. I to je to. Bebi dajes tu vodicu da pije. Par kasikica dnevno. Ja sam sinu davala al nisam videla neki efekat. Probaj. Od kima bi trebalo vise da prducka
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.1.2019 21:24:33
|
|
|
|
jance
|
Zene koje ste koristile Colief sa formulom/dohranom. Kako i kad ste stavljale te 4 kapi? Jel stvarno mora da stoji 30min u flasici? Nije mi nista jasno. Ja imam vec unapred spremnu vodu na potrebnoj temperaturi tako da je niti hladim niti zagrevam. A ako napravim celokupnu dohranu ili samo sipam vodu - ohladice se za 30min
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 28.1.2019 22:01:42
|
|
|
|
vonavoj
|
Citaj unazad..ja sam coliprev davala..meni je patronazna rekla na kasicicu,sta ako ne popije svo mleko iz flasice,znaci nece popiti ni sve kapi.. Ali ja sam davala samo jednu bocicu..
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.1.2019 7:15:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Jance mi bismo spremili dohranu dodali kapi i stavilo u frizider pa posle grejali. Medjutim verujem da mozes u kasicicu pa da dodaas malo ad mleka i das direkt bebi u usta. I nije poenta cini mi se da popije sve 4 kapi vec colief se stavlja pola sata pre jela da vec odreaguje u flasici. Nemam pojma ja sam to tako razumela. Ti u svakom slucaju mozes drzati flasicu zagrejanu pola sata
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 29.1.2019 10:09:04
|
|
|
|
jance
|
Pa i meni nije jasno. Na svakoj dohrani pise da ne sme da se podgreva, ja nemam nacin kako da je drzim 30min ugrejanu a nebih rizikovala sa podgrevanjem ( jednom sam to jos sa Ogijem pokusala i blago meni ni on ni mi ni njegov stomak se nismo dobro proveli). Stize mi Infacol za nedelju dana iz Slovacke, valjda ce biti laksi za doziranje 🤔
|
Anketa
светло ДА или НЕ
Admin
Да ли држите светло упаљено ноћу у соби у којој ваша беба спава?