Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.6.2014 8:12:42
|
|
|
|
Klarita
|
MiLj, ne siri dezinformacije Nisu sva sredstva protiv grceva probiotici, bas naprotiv, vecina su karminativi!
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.6.2014 8:36:29
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Klarita MiLj, ne siri dezinformacije Nisu sva sredstva protiv grceva probiotici, bas naprotiv, vecina su karminativi! Izvinjavam se. Mi nema sta nismo kupili za te grceve pa sam gledala sastav i videla da svi sadrze Lactobacillus pa mi je sled misli bio da je sve to isto i da su sve to probiotici. I espumisan i liobif i biogaja i td.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.6.2014 9:02:52
|
|
|
|
Klarita
|
Liobof i biogaja su probiotici, a razlikuju se po kolicini bakterija kao i po vrsti bakterija, mada su iz istog roda Lactobacilus. A, espumisan je simetikon, koji se ne resorbije vec nepromenjen prolazi kroz organizam, tako sto dovodi do razgradjivanja mehurica gasova, a onda putem intestinalnih aktivnosti izbacuje.
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.6.2014 12:10:39
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
ajoj jeste jeste hahaha jao Boze pa ja ladno zaboravila. Jeste simetikon .
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 25.6.2014 18:48:34
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Jole drago mi je da je bolje Malo off koje AD si uvela? Diksi izvini tek sad vidim,uvela sam joj Hipp,stvarno se smanjili grčići od tad. Kakvo je stanje kod vas?
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 20:25:34
|
|
|
|
degu
|
Od koliko dana starosti sme da se koristi Espumisan? I da li sam dobro shvatila doziranje, 25 kapi pre ili posle svakog podoja? To mi deluje baš, baš puno. Do sad smo koristili babyfan kapi na bazi kima i super odrade posao, ali smeju samo 3 puta dnevno da se koriste a u međuvremenu prevrištimo, pa sad ne znam da li da pokušamo sa Espumisanom
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 20:31:22
|
|
|
|
New Mom
|
Espumisan ja s*anje! Kaci je cinio samo da se jos vise grci i da je boli. Moze od 15.og dana. I da, ide toliko kapi, ne vredi ako stavis manje. Kolji sam davala BioGaia kapi, ide mislim 5 kapi. I delovalo je. Al najbolje ide sad gde sam probiotike pila ja a ne beba. Mozda je 2 ili 3 dana znala oko 15min da place i to je to.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 20:37:06
|
|
|
|
New Mom
|
Anastasijina patronazna mi rece da ima i neki homeopatski sad lek za kolike. Ne secam se imena.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 20:38:22
|
|
|
|
New Mom
|
U sustini na svako malo neki drugi lek je u prvom planu. Pre 4 god Espumisan, pre 2 BioGaia, sad taj homeopatski.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 20:45:38
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
NM mi smo koristili enterokind. On je homeopatski.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 20:53:08
|
|
|
|
mamica 91
|
Cini mi se da je 25 kapi na dan, a ne posle ili pre svakog obroka, ako se dobro secam...Uni espumisan isto nije pomagao, sad bebcu dajemo biogaiu i super je, nema plakanja... evo sad nadjoh..Doziranje: simptomatsko lečenje gastrointestinalnih tegoba izazvanih stvaranjem gasova, u dijagnostici: odrasli i deca preko 12 godina 3-5 puta po 50 kapi; odojčad 25 kapi pre ili posle podoja; deca od 1-6 godina 3-5 puta po 25 kapi; deca od 6-14 godina 3-5 puta po 25-50 kapi. IZVORNA PORUKA: degu Od koliko dana starosti sme da se koristi Espumisan? I da li sam dobro shvatila doziranje, 25 kapi pre ili posle svakog podoja? To mi deluje baš, baš puno. Do sad smo koristili babyfan kapi na bazi kima i super odrade posao, ali smeju samo 3 puta dnevno da se koriste a u međuvremenu prevrištimo, pa sad ne znam da li da pokušamo sa Espumisanom
< Poruku je uredio mamica 91 -- 11.7.2014 20:56:24 >
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 20:54:35
|
|
|
|
Trcosava
|
Mislim da je sve individualno. Ani nije pomagala biogaia
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 21:21:06
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 NM mi smo koristili enterokind. On je homeopatski. E da, taj su mi rekli.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 11.7.2014 21:50:20
|
|
|
|
doktorkakristal
|
NM ja sam daval biogaju i espumisan,biogaju ujutru,a espumisan samo uvece,e sad moja beba i nije imala neke grceve bili su jedno vreme ali nije bilo bas toliko strasno uvek se javljali uvece trajali oko sat ili dva i povukli se brzo,opet je sve individualno,pokusaj sa masazama i grejanjem stomacica
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 12.7.2014 11:20:03
|
|
|
|
moja ciklama
|
Ima neko iskustva GAS BIMBI KAPI? Meni za sad rade posao, ali sa Italijanskog tržišta, kod nas ih nisam našla
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 12.7.2014 20:10:15
|
|
|
|
degu
|
Hvala vam žene! Stvarno je sve individualno. Danas je bio miran dan hvala Bogu, tako da i espumisan odlažemo do daljnjeg
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 21.7.2014 13:16:22
|
|
|
|
pari
|
da li je neko probao Colief kapi? malopre nam je to patronažna sestra spomenula kao novi lek za koji je čula od nekoliko mama...
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2014 8:52:28
|
|
|
|
mirkam
|
Moj M je imao strasne grcice, to je bilo ludilo. Koristili smo u pocetku Enterokid kapi koje mu nista nismu pomagal. Cini mi se da ga je Biogaja spasila, mada smo isti dan poceli da koristimo i Dr. Brown flasicu, sa cjevcicom da beba ne moze da vuce vazduh. I dalje koristimo tu flasicu, za svaki slucaj, imam stres od plakanja od grceva
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2014 10:53:27
|
|
|
|
pari
|
mirkam, kakva je to flašica? to je kad se beba hrana na flašicu? moj sisa samo... od juče smo uveli biogaia kapi...
< Poruku je uredio pari -- 22.7.2014 10:54:16 >
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.7.2014 12:12:53
|
|
|
|
mirkam
|
Pari, moj nije sisao bez mjesec dana pa smo provalili ovu flasicu.Flasica ima cijev koja onemogucava da beba kad jede vuce vazduh. Imas na netu pa pogledaj, ali opet nista kad sisa...
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.9.2014 8:21:00
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: emicaa Kao što sam već pisala u drugim temama u zadnje dvije sedmice imamo problema sa stomačićem. Počne plakati i onda prdi,prdi i smiri se i tako u krug,od kad je to muči dosta lošije i spava,Nisam joj uvodila ništa novo od hrane tako da ne znam od čega je... Ako imate iskustva podijelite ga samnom. Za one koji ne znaju bebica ima 10 mjeseci.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.9.2014 8:24:09
|
|
|
|
serpica
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR IZVORNA PORUKA: emicaa Kao što sam već pisala u drugim temama u zadnje dvije sedmice imamo problema sa stomačićem. Počne plakati i onda prdi,prdi i smiri se i tako u krug,od kad je to muči dosta lošije i spava,Nisam joj uvodila ništa novo od hrane tako da ne znam od čega je... Ako imate iskustva podijelite ga samnom. Za one koji ne znaju bebica ima 10 mjeseci. To verovatno nisu oni grcevi koje beba ima u prvim mesecima zivota,ne znam,mozda joj nesto ne odgovara od hrane koju vec jede,mozes da probas BioGaju ili neki caj...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.9.2014 8:27:23
|
|
|
|
emicaa
|
Ona one grčeve u početku nije ni imala,i ovo sad kad je uhvati ne grči se,recimo preko dana normalno se igra i onda počne prdit,uglavnom noću je propraćeno plačom.
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.9.2014 8:49:33
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Trco u pravu je Emica ovo nisu grcevi. Nego ja ispisah covece esej a tema zakljucana sve mi se izgubilo . Gde sad da napisem? Ovde?
|
|
|
|
RE: Pomoć bebi sa grčevima 22.9.2014 8:55:04
|
|
|
|
emicaa
|
Ili ovde ili mi pošalji pp
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
Рад.пеперутка16Када сте почели да радите након порођаја?После 6 месеци. (
0%)
После 12 месеци. (
75%)
Од 12 до 16. (
25%)
Не радим. (
0%)
Ukupan broj glasova: 4Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!