mirjanica -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (22.8.2011 10:27:59)
|
Crvenkapo, kupila sam ih jutros, oko 1000 din. su, ma samo da pomognu ne zalim dinara! Macaki, javljam naravno, ja sam za njih cula da su odlicne od drugarice ciji je otac lekar, jos pre moje trudnoce, pa za vreme trudnoce... i uopste nisam sama sebi jasna zasto ih odmah nisam uzela nego slusala koje kakve patronazne i ostale... espumisan, mozda nekom pomogne, nama nista! Caj od komoraca, isto tako.. Senjacki, J@ja, nama samo izaziva gasove po citav dan! Prdeo je jadan ovaj vikend ko matori covek! Nit spava, samo se grci, jedino nocu valjda se umori od plakanja pa prespava, mislim da ga je malo umirio taj caj (u sebi ima kamilicu i kim) ali zato gasovi non stop, dete spava i sve vreme se okrece i meskolji! Cekam sledeci obrok pa da mu dam ove kapi, daju se jednom dnevno po 5 kapi. Kazu treba par dana da se vide rezultati! J@ja, mozda bi ipak trebala da mu smanjis obroke! Koliko on sada ima? Mi smo sa 15 dana otisli kod dr zbog grceva, rekla sam da pije na tri sata po 100ml mleka, i da stalno bljucka! Pedijatar je rekla da je to previse za njega, da optereti zeludac koji inace jos uvek nije zatvoren kod njih i onda sve preliva i bljuckaju. Ona je nama objasnila da je tehnika hranjenja najbitnija! Posto mi jedemo na flasicu, cucla uvek treba da bude puna i pod uglom od 45 stepeni, treba ga prekidati 2-3 puta u toku jela i podici da podrigne kako bi izbacio vazduh i ostavio mesta za jos mleka. E sad, to je nama problematicno jer kad mu izvuces cuclu i podignes ga krece vriska, sto je i razumljivo. Sve u svemu, probaj malo da mu smanjis obroke, mi recimo preko dana damo i 60 ml, pa se posle probudi ranije i trazi, pa onda 80ml, uvece obicno 90 (tako ide merica na 30ml vode jedna kasicica mleka). I ja sam mislila da je on stalno gladan, ali nije sto posto, a koliko god mu dam on ce izvuci! Izmedju obroka mu daj malo vode, mi smo davali taj senjacki caj ali kazem ti kako je prduckao od njega, pa ga od danas ukidamo! A koje mleko pijete? Mikice, to Aptamil Comfort smo mu i uzeli!
|
|
|
|