milijana.rs -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (10.1.2011 8:48:44)
|
Moja H je sa 14 dana dobila grceve,mada je pedijatar govorio da tako male bebe rijetko imaju grceve,ali eto...mi smo se bas namucili.Znali smo tacno vrijeme kada ih dobije,navece u 20h i place 2-3 h bez prestanka[sm=smiley19.gif],Sve sam pokusala sto sam znala,od espumisan kapi,caj od komoraca,Plantex,masaza stomaka kruznim pokretima,grijanje pelene,podizanje nozica prema stomaku,nosanje,pjevanje,ona gola na mojim golim grudima,ukljucivanje fena i usisivaca...nista nije pomoglo!Proslo je samo od sebe poslije 2,5 mjeseca. Tek nedavno sam procitala da je moguce da majke koje doje a piju mlijeko,da moze uticati na pojavu grceva kod beba.Tada nisam znala,a pila sam i sada pijem po 1,5 l mlijeka dnevno.Osim toga sam jako vodila racuna o ishrani,pridrzavala sam se svega,i ni to nije uticalo da izbjegnemo grceve.Strasno je za izdrzati,mislila sam da nikad nece proci,ali izdrzalo se nekako[sm=smiley1.gif].Jedino sto je se tada navikla da je stalno na rukama,i nisam je uspjela od toga odvici,i danas je stalno nosam,a vec joj je 6.5 mjeseci...
|
|
|
|