RE: Pomoć bebi sa grčevima (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (15.12.2010 21:30:49)

Majko moja,Mateja je od pola 8 do malo pre plakao[sm=smiley19.gif],nije pomogla ni topla pelena,ni fen,ma nista.Zacenjivao se.[sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.12.2010 22:52:59)

Bebibion :) [sm=smiley27.gif]

Brana -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (30.12.2010 22:57:25)

Espumisan kapi su odlicne dnevno 30 kapi moze da se da bebi i pojas sa voskom se moze kupiti u baby prodavnicama zageje se i stavi bebi oko stomacica i ta toplota pomaze da grcici prestanu,a za plac pomaze fen,bar je nama pomogao![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Vika -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (1.1.2011 17:14:40)

Nama je pedijatar prepisala 3-4 puta dnevno po 25 kapi Espumisana, kad je imao manje od 1. meseca. na uputstvu pise da se sipa po 25 kapi u svaki bebin obrok i da prakticno nema predoziranja. Takodje nam je prepisala Bacilac Infantis prasak i super je za regulisanje stolice. >To je probiotik za bebce i moze se duze koristiti

maja19 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.1.2011 8:24:15)

Moja koleginica je kupila ovo za bebu i ima samo reci hvale pa rekoh da va preporucim...
http://www.top-shop.rs/baby_obloga_protiv_grceva-99758-872-pc.html?main=entertainment&ils=10&irp=6&pcs=2
Valjda sam smela...

Ana007 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (4.1.2011 17:43:56)

Mi smo muku mučili sa grčevima[sm=smiley13.gif],sada ima skoro 4 meseca,probali smo bukvalno sve,od koje kakvih čajeva,kima,sirupa i kapi,pazila sam šta jedem i ništa nije pomagalo.Jedino se umirivala kada je uzmem u naručje i ušuškam.Na kraju sam se pomirila sa tim da to jednostavno mora samo od sebe da prođe.Čini mi se da joj sada grčevi jenjavaju,pa je podnošljivo

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (5.1.2011 22:59:36)

Da li je neko imao iskustva sa Infacol kapima protiv grčeva ? Oni se koriste u Engleskoj i tetka mi ih je nabavila , ja ću ih svakako probati sa Ninom , pa me zanima da li ih je još neka mama koristila i kakva su iskustva .

Verus -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (6.1.2011 18:42:01)

To je simethicon, ja sam to ovde koristila.  Sad gledam da na internetu kaze da iako pomaze odraslima nema dokaza da pomaze bebama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja sam joj do skoro davala-uvek je lakse podnosila hranu i lakse prdila ili bar imala manje gasova.  To je moje iskustvo...

Vika -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (7.1.2011 19:14:53)

i Espumisan je simethicon

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.1.2011 15:24:23)

Stigao lek pre par dana - ista stvar kao i Espumisan (Simetikon je osnova leka) , samo što je moja Nina Espumisan prihvatala bez problema (nije se bunila na ukus) a Infacol ne voli , mršti se i plače , bljutav joj je (Espumisan je ukusa banane , a Infacol pomorandža , čini mi se) . I da , Espumisan je 30 mikrograma , a Infacol 40 po dozi .

indy_25 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.1.2011 15:30:28)

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Da li je neko imao iskustva sa Infacol kapima protiv grčeva ? Oni se koriste u Engleskoj i tetka mi ih je nabavila , ja ću ih svakako probati sa Ninom , pa me zanima da li ih je još neka mama koristila i kakva su iskustva .

Mi smo ih koristili i nama nista nije pomoglo dok grcevi sami nisu prosli samo malo ublazi bol.

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (9.1.2011 16:11:23)

Mame, hajte stvarno probajte Bebibion, nece im naskoditi,a nije ni preterano skup (kod nas je 10+5 pakovanje oko 400 din, 1 dnevno). Verujte, mi smo bukvalno sve isprobali, ali bas nista nije pomagalo.

milijana.rs -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (10.1.2011 8:48:44)

Moja H je sa 14 dana dobila grceve,mada je pedijatar govorio da tako male bebe rijetko imaju grceve,ali eto...mi smo se bas namucili.Znali smo tacno vrijeme kada ih dobije,navece u 20h i place 2-3 h bez prestanka[sm=smiley19.gif],Sve sam pokusala sto sam znala,od espumisan kapi,caj od komoraca,Plantex,masaza stomaka kruznim pokretima,grijanje pelene,podizanje nozica prema stomaku,nosanje,pjevanje,ona gola na mojim golim grudima,ukljucivanje fena i usisivaca...nista nije pomoglo!Proslo je samo od sebe poslije 2,5 mjeseca.
Tek nedavno sam procitala da je moguce da majke koje doje a piju mlijeko,da moze uticati na pojavu grceva kod beba.Tada nisam znala,a pila sam i sada pijem po 1,5 l mlijeka dnevno.Osim toga sam jako vodila racuna o ishrani,pridrzavala sam se svega,i ni to nije uticalo da izbjegnemo grceve.Strasno je za izdrzati,mislila sam da nikad nece proci,ali izdrzalo se nekako[sm=smiley1.gif].Jedino sto je se tada navikla da je stalno na rukama,i nisam je uspjela od toga odvici,i danas je stalno nosam,a vec joj je 6.5 mjeseci...

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (10.1.2011 9:11:57)

Ja sam probiotik uvela nakon sto sam procitala u casopisu "Pedijatar" rezultate nedavnog istrazivanja. Sve u svemu, bilo bi lepo znati da ce u skorije vreme pronaci nesto sto ce eliminisati grceve 100% od prvog dana jer je strasno gledati bebu kako se muci.

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (10.1.2011 11:28:00)

Treći dan terapije Infacolom , ali REDOVNE (davala sam lek zaista uz svako hranjenje , ranije sam preskakala sa Espumisanom) - moja Nina i juče i danas bez tegoba . Spavala juče ceo dan kako treba , juče noć i noćas od 24 do 05 , pa od 6 do 9 :30 , što je woooow ... kaki redovno ... Da li je od leka ili ne - zaključićemo za još par dana . Ranije je kenjkala bar , a ovih dva dana , pu , pu , pu , NI DA BEKNE [sm=sloncek.gif]

duda82 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (11.1.2011 13:21:44)

Moj bebac ima 3.5 meseca. Skoro su nam prestali grcevi. Da li to znaci da jos uvek treba da izbegavam hranu koja ih inace izaziva dok ih imaju?

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (11.1.2011 13:43:19)

Pa ja bih malo po malo uvodila tu hranu i pratila bebinu reakciju . Da probaš tako ? [sm=smiley1.gif]

lenaa -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (11.1.2011 13:45:02)

Mojoj bebi prestali grcevi i ja se opustila jela posno kad je bila slava i beba je dva dana samo vristala koliko je boleo stomak.[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (11.1.2011 13:52:07)

Ja sam ishranu bila svela na supu i bareno meso i povrce ali beba je plakala kao i pre toga,tako da ne znam da li ishrana zaista ima neko udela [sm=zmeden.gif]

duda82 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (11.1.2011 14:10:11)

Pa verovatno ima veze...Nego stvarno ne znam vise sta da jedem,a kad pogledas, trebalo bi da bude raznovrsno. Koliko uopste traje taj period dok treba da pazimo? Verovatno do 6 meseci, ne znam...

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (12.1.2011 14:53:51)

Evo rezultata : danas je 6/7 dan kako koristimo Infacol . Nemamo ni G od grčeva !
Slučajnost ili ne - ja sam prezadovoljna . Espumisan nije bio tako efikasan . Ne znam u čemu je fora , ali samo dok je ovako - ni ne moram da znam [sm=smiley1.gif] .
Samo , šta da radim dok ne nabavim novu bočicu [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

Ana007 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (12.1.2011 16:16:26)

Evo rezultata : danas je 6/7 dan kako koristimo Infacol . Nemamo ni G od grčeva !
Slučajnost ili ne - ja sam prezadovoljna . Espumisan nije bio tako efikasan . Ne znam u čemu je fora , ali samo dok je ovako - ni ne moram da znam [sm=smiley1.gif] .
Samo , šta da radim dok ne nabavim novu bočicu [sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

Jel nema kod nas da se kupi?[sm=smiley29.gif]

Trudnicica83 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (12.1.2011 16:44:57)

IZVORNA PORUKA: duda82

Pa verovatno ima veze...Nego stvarno ne znam vise sta da jedem,a kad pogledas, trebalo bi da bude raznovrsno. Koliko uopste traje taj period dok treba da pazimo? Verovatno do 6 meseci, ne znam...

Ja jos nisam pocela da jedem pasulj i kupus npr, a Lana vec ima 5 meseci..iako odavno nema grceve (bar mesec dana), ja se jos ne usudjujem. Tek pre neki dan sam prvi put jela kukuruz i grasak, ali zato sto je ona pocela da jede kukuruzne pahuljice, pa kontam sve jedno joj je...Tek od 6. cu poceti sa svim namirnicama...

Anoniman -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (12.1.2011 17:48:16)

Ana 007 - mislim da ih nema kod nas , meni su ih doneli iz UK ...

JMPM -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (12.1.2011 19:49:02)

Treći dan terapije Infacolom , ali REDOVNE (davala sam lek zaista uz svako hranjenje , ranije sam preskakala sa Espumisanom) - moja Nina i juče i danas bez tegoba . Spavala juče ceo dan kako treba , juče noć i noćas od 24 do 05 , pa od 6 do 9 :30 , što je woooow ... kaki redovno ... Da li je od leka ili ne - zaključićemo za još par dana . Ranije je kenjkala bar , a ovih dva dana , pu , pu , pu , NI DA BEKNE [sm=sloncek.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Neka,neka,samo neka ne beci [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>