sanja1 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (2.9.2010 11:24:41)
|
Drage mame, pokusavala sam da nadjem odgovore na svoja pitanja na internetu ali sve mi je nekako zbrda-zdola, tako da moram ovako da postavim direktno pitanje. Unaprijed se izvinjavam ako opet nacinjem temu koja je vec bila, ali stvarno mi treba pomoc. Moja Marija se rodila prije 15. dana i odmah na samom startu zacepila mi se dojka tako da smo pokusavali na sve nacine da je odcepimo. Nista nije uspjelo dok nismo kupili elektricnu Avantovu pumpicu i tako odcepili prolaz mlijeku. Medjutim, Mariju nikako nisam uspjela da naviknem da lijepo doji (ona obuhvati samo bradavicu i sise) i ubrzo sam primijetila da je poslije svakog podoja ona gladna. Uvela sam Bebilak adaptirano mlijeko dok moje ne krene i ona bi uvijek popila gotovo 30 ml tog mlijeka nakon dojenja. I onda sam primijetila da je moga mlijeka iz dana u dan sve manje i manje, pila sam cajeve, sokove, supice, pivu, Hipov caj za nadolazenje mlijeka ali dojke mi nikada nisu bile pune i cvrste kao sto mi je bio slucaj sa prvim djetetom. Nakon samo sat do sat ipo beba bi se budila gladna nakon dojenja a meni mlijeko do tada nije nadoslo i morala sam sve vise i vise da uvodim flasicu. Za ovaj problem je pitanje-kako pospjesiti nadolazenje mlijeka? Napominjem da sam bebu stavljala da doji kada god bi se probudila i bila gladna, ali nakon pola sata dojenja i jedne i druge dojke, ona bi se unervozila jer je bila gladna. Tada bi popila flasicu, sada vec 60 ml i tada bi se umirila i zaspala. Nas drugi problem su grcevi koji su se pojavili prije dva dana. I to su oni grcevi koji se javljaju nakon svakog obroka. Cini mi se da bi mi bilo lakse da su u pitanju grcevi koji traju 3-4 sata i onda prestanu, ali ovi koji se pojavljuju nakon svakog obroka su iyludjujuci. Bebu uvijek drzimo da podrigne poslije obroka, ali to ne pokazuje nikakve rezultate. Uzeli smo smo joj Espumisan kapi koje koristimo pri svakom obroku ali nekako nemam osjecaj da joj pomazu. Od njih dobije malo vjetrova, malo joj je lakse, ali i kada dobije stolicu grcevi ne prestaju. Jos da dodam da smo sa Bebilaka presli na Aptamil adaptirano mlijeko malo prije pojave grceva, jer je ono kao najbolje i sa njim je pojava grceva kod beba manja. Imate li ikakav lijek protiv grceva, trebam li se vratiti na Bebilak hranu i ujedno pomozite bilo kakvim savjetom. HELP Ocajna mama
|
|
|
|