indy_25 -> RE: Pomoć bebi sa grčevima (3.5.2010 19:03:25)
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Setila sam se da napisem sta nama pomaze: u carapu (najbolje neku tanku, ali ne hulahopku, nego od pamuka), stavite malo pirinca, zavezite otvor (vrh) carape u cvor, i to ugrejati u mikrotalasnoj 20-30 sekundi (ili vise, u zavisnosti od jacine mikrotalasne, i velicine carape i rize), i pre nego sto stavite bebi na stomak, proverite a nije previse vrelo. Ja joj stavim preko odece, i cesto, stavim sebi na grudi, pa nju polozim na pirinac, tako da joj ta toplota malo pomogne da popuste grcevi, a ja je mogu maziti u isto vreme po ledjima. Puno duze drzi toplotu, nego peglati pelene pa stavljati njih ugrejane na bebin stomak (a i to sam jedno vece radila i stajala uz dasku ko kreten pola sata). Verus ruke ti se pozlatile kad si kucala ovaj savjet s carapom. Moja Sara ima nenormalne grceve djete vristi, izvija se koliko je boli ,sve sam probala i kapi one i kapi ove i caj i sve zivo i nista nije pomoglo. Juce sam pocela sa carapom i zaista nam je uspjelo ona se odmah umirila i evo vec sada bolje i spava.
|
|
|
|