Snelle
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Ne znam gde ovo da pitam, a jako me zanima: pre neko veče smo gledali neki film, tematika egzorcizam. Na početku filma (marketinški trik ili ne ) pisalo je da je film zasnovan na stvarnim događajima, iskustvima i bla bla. E sad, mene zanima da li u crkvenim knjigama, u bilo kakvom edukativnom materijalu (knjigama na studijama bogoslovije, lupam) postoji egzorcizam kao stvarna stavka o kojoj se polemiše, uči, raspravlja? Da li je egzorcizam nešto što zaista postoji ili je produkt mašte režisera horor filmova? IZVORNA PORUKA: Verus RR Verujem da je u katolicizmu to nesto sto uce, i sto primenjuju u stvarnom zivotu. Ispravice me ko se bolje razume u to..nisam sigurna da se tako nesto u pravoslavlju radi... IZVORNA PORUKA: Cindarella Priznaj,gledala si Emili Rouz. IZVORNA PORUKA: BubaMira Ne, nego Rite, Entoni Hopkins. IZVORNA PORUKA: Verus RR znala sam da je taj, malo me je uplasio film....otkud znam, ne iskljucujem mogucnost da toga ima... IZVORNA PORUKA: Snelle Bubo, i u pravoslavnoj crkvi se radi egzorcizam, samo se ne zove tako i ne radi se van crkve. Dakle, radi se u crkvi/manastiru pri čemu se čitaju molitve. jedan dobar prijatelj koji je inače sveštenik mi je pričao kako je imao jedan stravičan slučaj "egzorcizma", ježila sam se dok mi je pričao IZVORNA PORUKA: BubaMira Ne zezaaaj! Ijuuu! Možeš li da nam opišeš taj događaj? Mislim, ako nije problem... Jako sam radoznala! IZVORNA PORUKA: Lilla IZVORNA PORUKA: BubaMira Ne zezaaaj! Ijuuu! Možeš li da nam opišeš taj događaj? Mislim, ako nije problem... Jako sam radoznala! Bubo, ja nisam pripadnica iste vjere kao i ti, ali posto si vec postavila to pitanje, evo da vidis (ako zelis naravno) kako se to radi kod muslimana. Zaista ne znam da li je ovo istinit video, niti da li je ovo sto je radjeno ispravno, ali znam da se primjenjuje. Dakle hodza ili neko drugi uci posebne molitve i na taj nacin istjeruje zlo (dzini su kao mali djavoli koji osvoje covjeka). Nisam gledala video do kraja jer me uznemiruje, gledala sam samo do onda kada se momak pocne ludjacki smijati dok mu se tijelo trza. Ne znam sta je bilo na kraju http://www.youtube.com/watch?v=6rjzPX69mu8 Izvinjavam se ako nije dozvoljeno postavljati klipove, nisam to nigdje stigla procitati. IZVORNA PORUKA: BubaMira Ja ne smem da gledam taj video, jel strašan? IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Licno poznajem zenu iz koje je isteran djavo. Citane su joj molitve u manastiru Ostrogu. IZVORNA PORUKA: Lilla Do onog dijela do kog sam ja gledala nije, mozes slobodno pogledati. Nije prijatan, ali nije ni strasan IZVORNA PORUKA: Cindarella O,Boze! IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Licno poznajem zenu iz koje je isteran djavo. Citane su joj molitve u manastiru Ostrogu. Ja ne znam lično ali sam slučala bezbroj priča i znam da je ovčarsko-kablarski Manastir "Preobraženje" izuzetno poznat po isterivanju đavola, adekvatno svom imenu. IZVORNA PORUKA: Verus RR pa sto bre? nece djavo u bube IZVORNA PORUKA: dunja RR Znaš kako ja razmišljam-postoje ljudi koje zaposedne đavo i na njima se to jasno vidi (izgubljen pogled, dranje, pokreti), za takve sam slučajeve slušala da su dovođeni u manastir vezani, jer ih porodice nisu drugačije mogle dovesti. A koliko je onih u kojima zlo čuči ali tako lepo upakovano da se ne da primetiti, e takvih se ja plašim. IZVORNA PORUKA: BubaMira Joooj, mene će biti strah te temeeee. Ali sam opet radoznala, pu! IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Evo i moj muz kaze da je njegov kolega svestenik bio je prisutan dok su se citale molitve.
< Poruku je uredio Lu RR -- 18.8.2011 23:12:06 >