|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ginekologija- KBC Dr Dragiša Mišović
20.12.2011 13:56:54   
postunella
kad su mi prvi put uzeli karlicne mere bilo je dole u ambulanti tad me je malo zabolelo ali kad mi je na pripremi uzela mere suze su mi posle od bola. user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 526
20.12.2011 23:37:56   
Makica99
Izvinite molim vas za off, ali kako se uzimaju te karlicne mere, kakva je to procedura, cujem da boli, a nemam predstavu sta je to u stvari user posted image
Isto, ja bih, teoretski, da se porodim u DM, ali ni jednom do sada nisam tamo isla na pregled, niti poznajem ikoga tamo. Koja je procedura za mene? Kada treba da odem tamo i kakav pregled treba da zakazem? Za to mi treba uput od mog lekara, jel da? Sad sam 28+3, jel mi nije kasno da se pojavim i kod njih?

(odgovor članu postunella)
Direktna veza do poruke: 527
21.12.2011 8:54:09   
Snelle
Makice, ja sam primer osobe koja nije imala ni jedan jedini pregled u DM pred porođaj niti bilo kakvu vezu za primanje, pa su me najnormalnije primili jer je u bolnici bilo mesta, dok je npr moja sestra od tetke imala vezu ali je nisu primili jer su svi kreveti bili zauzeti. Tako da, što se mene tiče, tu nikakva veza ne pomaže, bolje sam ja bez veze prošla nego ona sa vezom. Ako baš želiš da odeš na pregled tamo pred porođaj potreban ti je uput ginekologa koji ti vodi trudnoću. Meni moj nije hteo da da uput, jer je bio stava da nema potrebe user posted image  A što se merenja karlice tiče, mene ama baš ništa nije bolelo, još sam u predelu bokova prilično "tapacirana" user posted image  "Boli" zato što pritisnu malo jače da bi što preciznije odredili karlične mere što je jako bitno da bi znali da li beba može da izađe vaginalno ili će mama ipak morati na CR.

< Poruku je uredio Snelle -- 21.12.2011 8:56:36 >

(odgovor članu Makica99)
Direktna veza do poruke: 528
21.12.2011 9:21:04   
postunella
ja sam tek pred 9. mesec isla u misovic. potreban ti je uput od svog dr pa ti oni daju papiric da ti vazi uput 6 meseci da ne moras da stalno donosis upute. nisam imala vezu za misovic desilo se da imaju mesta. inace je bas guzva, odelenja su puna tako da sam za 5 dana promenila 4 sobe. i dosta otpusta ima svaki dan.
a za karlicne mere... nije mi jasno zasto je toliko pritisla napred? znam da mora da stisne malo jace ali ona je toliko stisla da sam mislila da me ubola sa necim.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 529
21.12.2011 9:24:31   
Snelle
IZVORNA PORUKA: postunella

inace je bas guzva, odelenja su puna tako da sam za 5 dana promenila 4 sobe.

4 sobe? Ti si baš uletela u neku gužvu. Ja sam sve vreme bila u jednoj sobi, ni krevet nisam menjala user posted image

Direktna veza do poruke: 530
21.12.2011 10:27:33   
Makica99
Hvala devojke, pa da, tako sam nesto i cula. Pa i ja cu onda verovatno na blef, pa ako naidjem kad nije guzva superiska, ako me vrate, odoh drugde, sta da radim. Nemam vezu nigde, tako da mi se isto uhvati. Hvala jos jednom user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 531
22.12.2011 21:29:08   
Masenka
Mene uzimanje karlicnih mera nije boleloali je malo neprijatno,nista strasno!! Ja sam trudnocu vodila u Misovicu od 16te nedelje i imala sam vezu koja mi je garantovala da ce biti mesta.Ja naprimer kada sam se porodila bila je bas guzva!!! Dok naravno ima dana i kada ima mesta!!!! Zapregled ti treba uput kojiti vazi 6 meseci i samo zakazes pregled kod nekog lekara iz Misovica kod koga zelis!!! Srecno!!

(odgovor članu Makica99)
Direktna veza do poruke: 532
23.12.2011 0:44:16   
Trshica
Pozdrav svim trudnicama, kao i mamama, novopecenim, a i onim sa vecim stazom :)))
Pise vam jedna novopecena mama, koja je nova na ovom forumu.
Porodila sam se u bolnici Dragisa Misovic 24. 10. i imam samo reci hvale za sestre i doktore. Imam i malecnih zamerki, ali to je sve relativno da li bi moglo da se definise kao zamerka. Tri nedelje sam lezala na patologiji, tako da sam upoznala veliku vecinu ginekologa, kao i sestara, a trudnocu i porodjaj mi je vodila jedna, jedinstvena i neponovljiva dr Maja Antic, koje da nema trebalo bi je izmisliti. Hvala joj do neba, zivot mi je ulepsala i ubedila me u stav da bi trebalo da imam jos dece :)))
Generalno, o svakom doktoru sam stekla misljenje - ima prosecnih, dobrih, kao i sjajnih. Sestara, odn. babica takodje. Generalno-bolnica je fenomenalna, dinar nisam dala, sve je cisto, bejah u sobi 306 na patologiji i u koliko vidim "cuvenoj" 319 - ici (posto vidim da su neke devojke odavde vec bile tu:)).
Hrana je jedino fuj, ali nije do njih, sta jedu svi po bolnicama to smo jele i mi, ali prezivi se, a ja sam najvise volela dane kad je bila palenta i puzici sa sirom :)))

Vidim da ima i devojaka koje su lose prosle, ja nisam ni u cemu, osim sto sam ponekad imala neodoljivu zelju da prosetam napolju, sto je zabranjeno naravno kad lezite na patologiji, ali Boze moj, s vremenom se naviknes. Kad me pitaju kako mi je bilo u bolnici, ja im kazem da sam bila u banji, a ne u bolnici jer su sobe ciste, prostrane, sa kupatilom koje konstantno ima toplu vodu. Sa sestrama se uvek mozes nasaliti, ali uvek su tu kad god i sta god da treba.
Detalje vam pisem drugom prilikom, posto je malo kasno, a i bebica "zove" ;)))

Veliki pozdrav za sve!

(odgovor članu Masenka)
Direktna veza do poruke: 533
23.12.2011 12:37:41   
Radmilica29
Pozdrav svim trudnicama i novopečenim mamama!
Ja sam u 27-oj nedelji trudnoće. U 20. nedelji sam bila na UZ u DM, preko vezice.user posted image  Moja doktorka koja mi vodi u DZ trudnoću, opet me šalje u januaru na UZ. Da li je pametno opet potezati vezu za pregled ili da se zakažem preko telefona? Danas sam zvala, slobodan termin ima tek 31. januara, a to je prilično kasno... Rekli su mi da mogu tad zakazati, ali se ne zna koji će mi tad doktor biti.

Pozzić svima!

(odgovor članu Trshica)
Direktna veza do poruke: 534
23.12.2011 18:41:52   
postunella
svaka cast dr maji antic!!! fenomenalna je!
radmilice mozda si trebala da se dogovoris sa dr iz misovica da ne zakazujes nego da dodjes pa da udjes na kraju ili da odes u nedelju kad je dr dezuran. ja sam zakazala samo prvi put pa mi je dr rekao kad da dodjem i da ne moram da zakazujem ali moras da se javis na prijemu i da kazes da je po dogovoru. 

(odgovor članu Radmilica29)
Direktna veza do poruke: 535
25.12.2011 22:51:06   
SRELE
Drage moje,meni se blizi,vodim trudnocu u dragisi Misovic kod Dr Zivaljevic, verovatno ce me 4.januara primiti da legnem,a 5og poroditi. Da proslavimo Novu godinu,pa mozemo da cekamo bebca.

Direktna veza do poruke: 536
25.12.2011 22:55:48   
SRELE
Radmilice, po meni,doktorka je nakon prvog UZ trebala da ti kaze kada da dodjes na sledeci, tako je meni,vodim tamo trudnocu od 10 ned.Ista prica, veza me je dovela,ona pogledala i svaki naredni put,napisala kada da dodjem na kontrolu,onda ja zovem oko 10,15og u mesecu da zakazem za naredni mesec,jer su mi i kontrole bile na 4 ned.
Moj ti je savet da opet preko veze odes na UZ i onda je pitas za naredni put. Kod koga vodis trudnocu?

Direktna veza do poruke: 537
26.12.2011 9:17:55   
Radmilica29
Aaaaaaaa, e sad mi je jasno!
Dobila sam i ja uput za sledeći put, ali nisam znala da li baš specijalno trebam tražiti svog doktora.user posted image
Danas ih zovem, pa se nadam da će biti ok i da će me se setiti.user posted image

Hvala puno na savetu!

(odgovor članu SRELE)
Direktna veza do poruke: 538
26.12.2011 22:36:08   
SRELE
I kada im odneses tamo uput oni ce taj zadrzati,i dati ti njihov koji vazi 6 meseci

Direktna veza do poruke: 539
27.12.2011 11:39:37   
Radmilica29
Da, da, taj njihov uput sam dobila još prošli put kada sam išla...
Sad ga ulažem kao Joker user posted image
Zvala sam ih juče, sve ok, pregled krajem januara.

Ne poznajem nikoga ko se porodio u ovom porodilištu, pa mi malo i frka da se nešto ne ispalim kad dođe dan D... user posted image
Je li stvarno istina da vraćaju trudnice (porodilje) ako nema mesta, iako je porođaj počeo???

(odgovor članu SRELE)
Direktna veza do poruke: 540
27.12.2011 18:03:51   
SRELE
Ja sam isto cula, ali ne poznajem nikoga licno kome se to dogodilo. Toga sam se i ja plasila,pisacu ti kada prodje sve licno iskustvo. Mada je meni dr rekla da dodjem sada 4.jan.kada je ona dezurna i da ce me tada primiti ukoliko proceni da se priblizio porodjaj,ako ne,onda da dodjem ponovo sedmog kada mi je i termin.

Direktna veza do poruke: 541
28.12.2011 13:26:39   
Radmilica29
Jaooo, draga, tebi se baš primakao termin!user posted image user posted image user posted image
Obavezno piši kakva su tvoja iskustva na porođaju, jedva čekam da ih čujem!
Uskoro ćeš dobiti najlepšu titulu!!!user posted image

Držim ti fige evo počev od danasuser posted image

(odgovor članu SRELE)
Direktna veza do poruke: 542
28.12.2011 19:01:10   
SRELE
Hvala puno,u subotu cu na kontrolu,pa cemo videti dokle smo stigli.user posted image
Pisacu svoja iskustva.

Direktna veza do poruke: 543
12.1.2012 10:52:40   
SRELE
Ja sam upravo hospitalizovana na patologiji ovde,od nedelje,jer primam neku th.Primila me je moja dr Zivaljevic i mislila je da ce tada dilatacijom grlica pokrenuti porodjaj u okviru njenog dezurstva,ali nista,pa primamo th i cekamo sutra,kada je ona dezurna,dace mi vaginaletu za izazivanje porodjaja i poroditi me ako Bog da. O njoj imam samo reci hvale,ostale lekare nisam upoznala,osim dr Eric,ali pisacu kada sve prodje.

(odgovor članu SRELE)
Direktna veza do poruke: 544
12.1.2012 13:21:45   
tatjana1985
cao svima ,,porodila sam se pre sedam dana u D.M.imam predivno iskustva i svima trudnicama preporucujem ako se premisljaju gde da idu da se opredele bas za ovo porodiliste koje zaista lici na svetska...Uslovi vrhunski,doktori ,osoblje ,smestaj sve SVEEE ZAISTA VRHUNSKOuser posted image

(odgovor članu SRELE)
Direktna veza do poruke: 545
12.1.2012 13:40:35   
Bbojana
Tatjana,cestitam!
To je diiiiivno, bas si me obradovala posto bih i ja trebala ovih dana tamouser posted image
Koji doktor te je porodio?

(odgovor članu tatjana1985)
Direktna veza do poruke: 546
12.1.2012 16:50:32   
tatjana1985
Hvalauser posted image , porodio me dr.Golubovic (sasvim slucajno jer je bio na dezurstvu kad sam dosla)... inace ne mogu recima dovoljno da iskazem zahvalnost i odusevljenje prema doticnom doktoruuser posted image

(odgovor članu Bbojana)
Direktna veza do poruke: 547
13.1.2012 12:21:25   
vasy
Da Snelle...nisam planirala,ali sta ima veze...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 548
16.1.2012 10:31:09   
Radmilica29
Srele, tek sad videh da si pisala...user posted image
Verovatno si se dosad i porodila!
Jedva čekam da čujem kako je bilo, kakav je bebac, kako si ti i sl.

Ja sledeće nedelje idem na uz, da vidimo kako bebac napreduje.
Po udarcima bih rekla da lepo raste user posted image

Pozdrav svim budućim mamama.

(odgovor članu SRELE)
Direktna veza do poruke: 549
16.1.2012 13:59:57   
Bbojana
Devojke koje su se poradjale u DM,
Da li sme da se unosi laptop i jel ima wireless tamo?user posted image

Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here