|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folna kiselina
16.11.2011 19:53:08   
vesnam
Ja folnu pijem od kad smo počeli da radimo na bebi, to je oko 2 godine, samo ne znam da li bi trebala još nešto da uzimam, pošto ne jedem meso uopšte, ni u kom obliku, a ni ribu. Je l' ima neko neku preporuku?

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 751
16.11.2011 22:10:53   
Odri Hepbern
Vesna,mozda da uzmes i omega 3. Ok je natrolovo riblje ulje. Raspitaj se. Mozda i neki kompleks vit b. U svakom slucaju ti je najbolje da pitas doktors jer svaki organizam ima razlicite potrebe.

(odgovor članu vesnam)
Direktna veza do poruke: 752
17.11.2011 7:52:13   
vesnam
Hvala draga, dok dođem do doktora osedeću, pa kontam da je bolje da pitam ovde user posted image
I mislila sam da bi mogla riblje ulje da uzmem, pila sam to kad sam bila mala, pa neće škoditi ni sad.

(odgovor članu Odri Hepbern)
Direktna veza do poruke: 753
17.11.2011 13:58:23   
Odri Hepbern
E ali nemoj ono tecno sto smo pili kao mali, uzmi neke kapsule. Ove sto sam ti preporucila mozes uzeti u Lami ili nadji negde, sa limunom su i nece ti biti muka od njih.

(odgovor članu vesnam)
Direktna veza do poruke: 754
18.11.2011 16:59:09   
vesnam
OK, hvala puno

Direktna veza do poruke: 755
7.12.2011 14:02:13   
saira
Draga Jellena

Šta ti je taj mama vit,možda neki vitamin za šta je dobro gdje si ga nabavila
kolko puta ga oiješ?
Ja pijem folnu kiselinu i macina travu

(odgovor članu Jellena20)
Direktna veza do poruke: 756
7.12.2011 14:09:16   
Odri Hepbern
Saira mamavit je kao neki kompleks vitamina koji piju trudnice. Imas ga u apotekama.

(odgovor članu saira)
Direktna veza do poruke: 757
7.12.2011 15:11:09   
saira
Draga Odri Hepbert al ja nisam trudnica pokušavam zanjeti mogu li ih pit iako
nisam trudnica mogu li one pomoći da možda lakše zanesem,
hvala ti puno.user posted image

Direktna veza do poruke: 758
7.12.2011 15:16:51   
malenac76
saira uzmi prenatal user posted image  ja ga pijem vec preko godinu dana

(odgovor članu saira)
Direktna veza do poruke: 759
7.12.2011 17:59:55   
Bebana17
Zelim da upozorim na uzimanje folana i drugih multivitaminskih preparata.
U folanu vec ima visok procenat folne kiseline i lako moze doci do predoziranja b vitaminom (meni se to desilo: urin bio zelenkaste boje - kao kivi user posted image i razbijali me bubrezi (jer se kroz njih izlucuje taj visak). E sad, ja sam imala srece (mogla sam imati i alergijsku reakciju - moja poznanica je jedva ostala ziva zbog preteranog unosenja b vitamina u organizam).
Zato, oprezno sa vitaminima. C vitamin jedini moze da se uzima bez obzira na doze.
A folan uzimam vec jako dugo, otkad sam pocela da radim na bebi. Kaze lekar (treba da se napune ti depoi u organizmu pre trudnoce) da je kasno poceti sa folnom kad do trudnoce vec dodje (jer je potrebno vreme da se depoi napune). A kad se napune onda valjda dolazi do predoziranja (kao kod mene user posted image ).

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 760
7.12.2011 20:30:49   
labradorka
Dali je neko pio Magne B6?Citala sam po nekim forumima da ga doktor iz Segedina preporucuje pre postupka vto!Meni su moji doneli iz Madjarske pa sam pocela da pijem!

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 761
7.12.2011 21:41:21   
monini
jao bebana17user posted image ..sta mi sve jadne ne radimo, samo da zabebimo vec jednomuser posted image ..ja sam pravila pauzu od folana nakon prve bezuspesne VTO, pa ga opet pocela piti pre 4 meseca..da li uopste smeta ako se folan pije duzi vremenski period u kontinuitetu? primetila sam da me zadnjih desetak dana bole bubrezi s vremena na vreme, a sto se tice mokrenja..to mi je omiljena aktivnost..user posted image svakih pola sata-sat i to vec dve god unazad..takodje sam uz folan pocela da uzimam i complex vitamina B (Beviplex), da li je to previse vitamina B??!!user posted image sta mislite?!

Labradorka, jel mu  Magne B6 dodje complex vitamina B ili samo B6 vit? jel sadrzi jos neke sastojke u sebi osim B vitamina?
ja danas pitala u apoteci za Prenatal, a oni kazu da je isti za trudnice i dojiljeuser posted image ??!!

(odgovor članu labradorka)
Direktna veza do poruke: 762
8.12.2011 7:18:13   
saira
Draga Malenac negdje sam citala o prenatalu to je vitamin za trudnice ili griješim?user posted image
Nisam bila sigurna zašto se koristi sad trenutno pijem folnu kiselinu več 2 mj.rezultata nema uz to sam počela pit i vitamin "B I C".
Muž pije cink ja pijem još dodatno macinu travu svaki dan po litru i virak po 3 solje to sam jučer počela pit kad to sve ispijem neću više ništa pit umorna sam više od svega nek bude sta ce bit,hvala ti probat cu i sa prenatalom možda i pomogne.

INFO:
Drage cure cula sam tj.čitala da je za upalu dobro natopit tampon u jogurt i staviti u rodnicu da to upalu izvlači,ja sam probala sinoč rezultat:
Tampon je bio pun neke roza sukrvice i smeđeg iscjedka doduše tek mi je i menzes stao al probajte naškodit ne može.user posted image

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 763
8.12.2011 8:42:09   
Bebana17
Monini, ja sam jedno vreme pila folan i kompleks vitamina b i zbog toga mi se i desilo predoziranje b vitaminom.
Oprezno (ili jedno ili drugo).
Te folne kiseline ne treba da bude previse.
Kao priprema za trudnocu se uzima folan, a u trudnoci manja doza (ukoliko su se depoi napunili ne treba tako velika doza folne, barem je meni tako receno).

(odgovor članu saira)
Direktna veza do poruke: 764
8.12.2011 8:53:19   
saira
Hvala ti bebana a ja baš pila zajedno b komplex i folnu kiselinu tako sam negdje pročitala da to tako ide zajedno ma ne znam više ni sama,neko ništa ne troši ne želi bebu a zanese neko trođi sve želi bebu a ništa ne bude,zar tolko psiha utiće na nas ne mogu da vjerujem da može bit problem sve u glavi al kako se riješit te psihe?

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 765
8.12.2011 16:11:09   
monini
fala Bebana17 ijuu jos samo da se predoziram vit Buser posted image ionako sam user posted image
Bebana17 jesi li ti sada ok, mislim kako si prevazisla predoziranje vitB, prekunula da pijes i tegobe nestale ili?!..ipak cu bolje nastaviti sa folnom!! i mm pije folnu +vitB+E+C+ZINK+Selen..ma neznam ni sama..vise cu izludeti od stalnih kombinacija i varijacija koje ne donose rezultatuser posted image

da li je dovoljna kolicina folne 0,40 g dnevno, ono Galenikino pakovanje?!

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 766
8.12.2011 17:31:27   
labradorka
To je komplex magnezijuma i vit.B6 za koji sam cula da pozitivno deluje usadjivanje embriona i odrzavanje luteinske faze..ne moze da skodi user posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 767
8.12.2011 17:39:48   
monini
pa aj da nabavimo i to..ima farmaceutska industrija da se obogati na nama user posted image

(odgovor članu labradorka)
Direktna veza do poruke: 768
22.12.2011 0:06:50   
jovicaa
a koja kolicina folne kiseline treba da se uzima pre trudnoce? u mg?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 769
22.12.2011 0:08:55   
Sanjica26 RR
Ja sam uzimala jednu tableticu dnevno. A, sad koliko je to u mg ne secam se.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 770
22.12.2011 0:10:43   
jovicaa
ja imam neki folnak od 5 mg, ne znam da li je to ok?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 771
22.12.2011 0:18:11   
pandica
zelela bih da pocnem piti nesto ali neznam sta je najbolje sta mi vi preporucujete i koliko?

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 772
22.12.2011 11:38:15   
bebana*
Ja sam počela da pijem Pregnacare kao pripremu za trudnoću, tj ginekolog mi je to preporučio i piju se jedna kapsula dnevno.

(odgovor članu pandica)
Direktna veza do poruke: 773
27.12.2011 17:40:10   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: jovicaa

ja imam neki folnak od 5 mg, ne znam da li je to ok?

na uputstvu pise: zene koje planiraju trudnocu ili su trudne, sa utvrdjenim rizikom od neuroloskih defekata kod ploda..
da li to znaci da i ja mogu da pijem?! posto planiram trudnocu

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.12.2011 17:43:52 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 774
27.12.2011 17:47:33   
minavb
Daaaaa!

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here