|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mala beba
25.2.2009 17:26:39   
sneza24
Danas sam bila u NS na Betaniji.Imala sam zakazano u pola 11 ja sam prosla tek u pola 1.Ali nije to tema.
Trudna sam 12 ned. i  2 dana.Beba je "velika" 58.5 m i dr kaze da je mala pa da dodjem sledece nedelje da bi rezultati bili bolji.
Da li je stvarno samo to?I kako to da je beba mala?Bas sam se zabrinula.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Mala beba
25.2.2009 17:58:10   
Anoniman
Verovatno misle da je "mala" u tom smislu da nisi dovoljno trudna, bolje se vide parametri kada si trudna 13 ili 14 nedelja.  Nemoj da se brines vec idi sledece nedelje da te opet pregledaju. Pomisli samo na to da oni kod bebe od 5-6 cm treba da vide zeludac, besiku... Sama bebica u tom periodu je mala, a kamoli njeni organi. Ja se ne bih brinula, mislim da nisu mislili nista lose.

(odgovor članu sneza24)
  Direktna veza do poruke: 2
25.2.2009 18:43:08   
Jeca*
Evo sa našeg sajta "Plod je velik od 5 do 6 centimetara, a težak oko 14 grama.." To važi za 12-u nedelju. Znači da ste u tim okvirima i vi i nema razloga za brigu. Preporučujem ti da i sama pratiš svoju trudnoću OVDE.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
25.2.2009 19:10:59   
Anoniman
Ima i članaka na RR na ovu temu, a obuhvaćeni su u sledećoj temi Rast ploda po nedeljama KLIK

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 4
25.2.2009 20:14:36   
sneza24
Pa ja sam to odmah proverila i nije mi jasno zasto mi je dr rekla da je beba mala.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
25.2.2009 20:24:36   
Jacaca

IZVORNA PORUKA: Zille

Verovatno misle da je "mala" u tom smislu da nisi dovoljno trudna, bolje se vide parametri kada si trudna 13 ili 14 nedelja.  Nemoj da se brines vec idi sledece nedelje da te opet pregledaju. Pomisli samo na to da oni kod bebe od 5-6 cm treba da vide zeludac, besiku... Sama bebica u tom periodu je mala, a kamoli njeni organi. Ja se ne bih brinula, mislim da nisu mislili nista lose.

Ja isto mislim da je tako.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
25.2.2009 21:03:42   
sneza24
Pa ako je tako zasto su mi zakazali UZ za 12 nedelju?Ako su doktori trebalo bi da znaju kad se najbolje vide parametri i onda da mi zakazu.Ja treba sledece nedelje ponovo da predjem jedno 40 km u jednom pravcu (sto mi to danas nimalo nije bilo lako) i da ponovo cekam najmanje 3 sata da bi se oni setili da rade nesto.
Mada su u mom prisustvu pricale kako su puno trudnica poslale da vade krv (zamislite cak 10) i cak sumnjam da je to razlog sto su mi rekli da dodjem ponovo.

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 7
25.2.2009 22:52:35   
eugenija
Snežo, vidim da su se forumašice potrudile da ti daju lepe i proverene odgovore... Pokušaj naći neku utehu u tim parametrima od kojih definitivno tvoja beba ne odudara....
Ako ti je puno čekati do sledećeg pregleda, jer strah i neizvesnost ubiše čoveka, a ti onda potraži mišljenje drugog doktora, zakaži negde drude pregled, čisto da se malo smiriš..
Ovo za laboratorijske preglede krvi, to sve trudnice rade.. Ni to mi nešto nije jasno, kakve veze ima što ih je 10 poslala... Trudnica ide svaki mesec da radi komplet krvnu sliku, šuk, i urin...
Ma iskreno, sve mi je to nešto nejasno...user posted image

ŽENA JE STENA!

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 8
25.2.2009 23:04:54   
Laura
Snezo ne panici, doktori u Betaniji su prezauzeti i uvek pricaju svojim jezikom
i ne objasnjavaju nesto puno,znam iz iskustva, da nesto nije u redu to bi ti odmah rekli.Oni takve stvari ne kriju i ne odlazu, verovatno si pogresno razumela.

Snovi nikad ne umiru, umiru samo sanjari ...

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 9
25.2.2009 23:06:40   
jelence2
Nemoj da brines i meni su rekli da je plod mali za odredjeni period trudnoce~!
Promeni lekara jer ja jesam i dobila sam drugaciji odgovor,da je sve u redu.Pre
4 meseca rodila sam prelepu devojcicu

Kristina 10.07.2004
Sara 28.10.2008

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 10
25.2.2009 23:08:40   
Jacaca
Jao Jeco i moja cerka je rodjena 28.10 skorpijica, uh nije bas lako sa njima imaju karakter cim se rode.

(odgovor članu jelence2)
Direktna veza do poruke: 11
26.2.2009 9:29:14   
BINCE
Ja sam na pregled isla sa 8 sedmica trudnoce i beba je bila ok.velicine...sve je bilo ok.sve se odmah moze vidjeti i izmjeriti...meni je prvo izmjerila bebu i rekla koja sam sedmica prije nego sto sam joj ja ista rekla....i tako je i bilo.po sedmicama ima odredjena velicina bebe...a neznam zasto je tvoj dokt.tebi to tako rekao meni nema nikako logike...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 12
26.2.2009 9:35:44   
Anoniman
Kontam BINCE da je stvar u tome da se u 12-oj sedmici proveravaju neki unutrašnji organi, a ne samo dužina i težina bebe, a oni UZ u Betaniji - sačuvaj me Bože - ne znam kako na njima nađu bebu a ne njene unutrašnje oragne...

(odgovor članu BINCE)
  Direktna veza do poruke: 13
26.2.2009 9:46:47   
jelence2
DA,nije lako, tako mala,a vec je po njenom.Meni su tacnije rekli da beba ima velicinu za
12 nedelja,a ja sam bila u 14-oj nedelji.Druarica mi je preporucila svoju doktorku(privatni lekar)
i bila sam prezadovoljna

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 14
26.2.2009 10:24:17   
mihi
Ne brini  softveri koji podržavaju program na UZ često pogreše. Meni su sve vreme govorili da je beba veća nego što odgovara starosti trudnoće. U 39. nedelji su mi rekli da ima 4200g. Pri čemu su me gledali na aparatu kojim rade ekspertski UZ, neki Toshiba najnoviji u GAK u, Miloš se rodio 3 dana kasnije 3550g. Pa kao što ni svi ljudi nisu isti neki su krupniji neki sitniji zbog čega bi sve bebe do rođenja bile istih mera? To je samo do aparat tj softvera. Uživaj i ne brini. I naravno ono što me najviše nervira kod ginekologa što opterećuju žene glupim stvarima koje za njih nisu bitne. Umesto da uživaju u trudnoći on ih natovare brigama a sve bez potrebe.

(odgovor članu jelence2)
Direktna veza do poruke: 15
26.2.2009 10:33:55   
Anoniman
svi uz aparati i 3D i 4D fule težinu +/- 400 grama
s tim sto su meni pred sami porod u drugoj trudnoci rekli 3 i 400 i receno je +/- 400, a rodjen je sa tacno 3 i 400...znaci nekad i pogode user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 16
26.2.2009 10:42:15   
Anoniman
Meni su pred porođaj rekli 2800 a rođen je sa 2730, no, ovo ne pišem zbog tačnosti UZ, nego zbog toga da se vidi da bebe ne rastu po kalupu. Svi kalendari kažu da se beba rađa sa oko 3400, Luka se rodio sa 2800, pa je verovatno bio sve vreme trudnoće bio manji... ali niko od toga nije pravio problem, nije to spominjao, valjda je moja dr bila ok, pa zbog toga. Mrzim što lekari trudnicama daju nedovršene informacije.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
26.2.2009 10:43:59   
Anoniman
bitno je da su drugi parametri ok kao sto je butna kost, nos razni obimi i velicine, da srce uredno kuca itd...a tezina je manje bitna

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
26.2.2009 10:47:12   
Anoniman
ma, kod svakog lekara je drugacije, ja npr. jedan dan odem kod moje doktorke i izmerila mi 1.34cm, a samo sledeci dan sam otisla kod specijaliste na kliniku i on mi izmerio 21mm.
Nema tu pravila, i ne treba se zbog toga uzbudjivati, jer svaki ultrazvuk je i drugaciji, i ko zna iz kog ugla ti izmere bebu...
Savetujem da ako je u sustini sve ok, ne treba stvarati sebi zabludu u glavi, jer tada moze biti mnogo gore... i pored uobicajenog straha tokom trudnoce...
sto pozitivnije razmisljanje i sve moze biti lakse i bolje!

(odgovor članu jelence2)
  Direktna veza do poruke: 19
26.2.2009 11:06:39   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: mihi
I naravno ono što me najviše nervira kod ginekologa što opterećuju žene glupim stvarima koje za njih nisu bitne. Umesto da uživaju u trudnoći on ih natovare brigama a sve bez potrebe.

potpisujem!!!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 20
26.2.2009 11:25:57   
Anoniman
Isto!

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 21
26.2.2009 14:23:05   
maša
Ne brini Snežo, mojoj su drugarici celu trudnoću govorili da je beba mala,ali se normalno sve razvija, što je i najvažnije....Do kraja je rodila devojčicu od 50 cm i 3300gr, a to, uopšte, nije mala beba.
Opusti se i uživaj...!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
26.2.2009 15:38:06   
sneza24
Danas sam bila kod moje dr koja mi vodi trudnocu i ona mi je rekla da joj uopste nije jasno zasto mi je to rekla.I onda mi je i ona odradila UZ i rekla mi je da je sve u redu i da je beba od juce narasla nekih 4 mm.
Moje licno misljenje je da se toj dr nije radilo jer sam ja dosla na red tek u pola 1.Uglavnom oni tamo nista NE RADE.Samo se setaju,idu na pus pauzu(licno sam cula kad su zvale jedna drugu).

(odgovor članu maša)
Direktna veza do poruke: 23
27.2.2009 11:29:32   
Anoniman
Samo da povežem teme Vaganje beba na UZ KLIK

(odgovor članu sneza24)
  Direktna veza do poruke: 24
24.6.2009 12:13:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zoca77

Pozdrav, prvi put sam sa svima vama, verovatno i nisam odabrala najbolju temu , ali je najpribliznija jer ste skoro sve nove majke i prosle ste trudnocu kroz koju ja sad prolazim. Imam 32 god i druga trudnoca je u pitanju, prva prosla ok bez problema devojcica 5god. Medjutim danas sam isla da radim dabl test u Visegradskoj. Po ultrazvuku sam 12 nedelja i 3 dana a velicina bebe odgovara 11 ned i 3 dana. Uplasila sam se kad mi je doktor rekao vasa beba je malo manja, jesu vam to rekli, i kao da je sve u redu. Meni bas i nije svejedno. Da li je neko mozda imao dlican slucaj.

Hvala

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here