Natalie018
|
Ova Rivanina prica mnogo lici na moju, dozivljenu na Niskoj decijoj klinici, odeljenje neonatologije. Nazalost izgleda da je, manje - vise, situacija u zdravstvenim ustanovama sirom Srbije, pravi horor. Ima mozda par izuzetaka i nekih renoviranih ili malo pristojnijih bolnica ili odeljenja, ali u sustini prava slika je nazalost ovakva, kao iz Rivanine i moje price. Posto se price u mnogome poklapaju, necu da iznosim sve.. samo cu par detalja da prenesem.. Znaci takodje i ovde je grotlo bubasvaba koje hodaju svuda, pa i po kreveticima za bebe, po kaset_ama, cak po medicnskom materijalu i flasicama iz kojih se hrane bebe, (a imam i ovu sliku, koju sam licno ja uslikala pre nepunih godinu dana, kada sam tamo bila sa mojim bebcem koji je zaradio virusni bronhiolitis sa nepunih mesec dana starosti), zatim mame nisu sa bebama u istoj sobi nego u posebnoj, a sto je najgore tamo nemaju dovoljno kreveta, pa su kad sam ja dosla spavale dve zene u istom krevetu!! Ali to mi pored svega nije ni bilo bitno.. pogotovo sto ni moje dete nije imalo normalan krevetic, nego su mu dali neki sa toliko velikim razmakom izmedju reset_ki da je mogla cela glava komotno da mu prodje, a mozda i ramena.. pa su onda na moje negodovanje izmedju duseka i reset_ki stavljali neke lepenke, kao tvrdji karton , al ájde i to je nesto... o posteljini necu ni da pricam... Osoblje je neljubazno, ne rade svoj posao kako treba, (svaka cas_t izuzecima.. bile su 2 sestre koje su fine, ostalo uzas) coskare, ispijaju kafe i puse, dok bebe koje nisu bile u pratnji majki placu gladne, nepresvucene... Bolnicom je harao stomacni virus i ko zna sta sve jos. O majkama tamo niko ne vodi racuna... ne daj boze da vam pozli (ko sto se meni desilo jer sam zakacila taj stomacni virus) niko se okrenuo ne bi... sama sam morala da idem do hitne da primim infuziju oko 1-2 izjutra.. itd... Evo slike kaset_e na kojoj je stajao medicnski materijal (spricevi, sonde) i flasice iz kojih tamo hrane bebe.
< Poruku je uredio Natalie018 -- 16.12.2011 12:39:29 >
|