Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.11.2011 22:50:00
|
|
|
|
magnetic
|
Moja D mrzi pastete i salame,narocito ta pileca i cureca prsa(ni ja ih ne volim).Virsle hoce samo jednu vrstu i to su neke pilece minijaturne,navodno italijanske i neki dan je trazila govedji narezak,jer sam ga ja u tom trenutku jela i cini mi se da joj se svidelo.Doduse,nije bas ni neki ljubitelj hleba,pa ni nemam uz sta da joj dajem suhomesnate proizvode.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 30.11.2011 22:58:19
|
|
|
|
Brana
|
A moj Laki obozava hleb,plus sto je to domaci hleb koji pravi moja mama,pa cim ustane kaze:"mama daj 'eba i 'ode"(hleba i vode) A od suhomesnatog voli pileca prsa,pecenicu...ali ja gledam da to izbegavam u ishrani,vise insistiram na belom pilecem mesu,curecem mesu,dzigerici....
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.12.2011 18:53:05
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Današnji meni je bio: doručak: popara užina: sok, i malo palačinke sa džemom u komšiluku ručak: supa od povrća i nekoliko prženih krompirića (nije se proslavila) užina: pečena jabuka i kruška sa plazmom (sve pojela, jeeee) večera: žitarice sa mlekom
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 1.12.2011 21:11:56
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi se izborimo sa svim nekako ali dorucak .. uff ufff... mleko i hleb , i hleb ili kifla, nista drugo nece... i u vrticu kazu da slabo doruckuje, al zato posle sve nadoknadi. Ona bas voli hleb, da kad god vidi nekoga da jede hleb odma hoce i ona...
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.12.2011 12:42:53
|
|
|
|
aster
|
Danas za doručak griz napravljen sa ovsenim mlekom ( mi ne smemo kravlje zbog alergije) i ispasiranom bananom. Za užinu kruška. Za ručak čorba od povrća (šargarepa, karfiol, brokoli i luk), pečena piletina i frikomovo mešano povrće ( luk, šargarepa, paškanat, tikvica, boranija, grašak, šećerac,karfiol, brokoli, praziluk...). Za užinu će biti opet voće - kompot od šljiva. Za večeru sendvič (dijet margarin, pileća prsa i sveža paprika). Pre spavanja mleko Allernova.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.12.2011 12:48:50
|
|
|
|
ivaj
|
A kako spremas to mesano povrce? Samo izdinstas ili...? Ako je dinstano,onda to moje dete nece da jede Mi jedemo sve,ali po malo.I suhomesnato i slatkise i smoki,... Uvek sam za meru-u svemu. Ne mogu navici svoje dete da se skroz zdravo hrani kad se ni sama ne hranim tako.Ako one vide da nesto jedem,kako njima da objasnim da ne smeju? I jednostavno ne mogu da im ne dam. Kakao samo Jeca veselo skakuce kad im kupim kinder jaje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.12.2011 13:19:34
|
|
|
|
aster
|
Da, dinstam povrće.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.12.2011 14:21:54
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Šta je sve moje dete pojelo od jutros: doručak: čokolino, plazma, 7 corn, i još neke žitarice, sve po 1-2 kašika sa mlekom, pa pila sok nakon toga užina: campina jogurt + ostatak doručka +pojela malo životinjskog carstva u komšiluku i opet pila sok A tek treba da ruča! a za ručak će biti: jagnjeća supa (domaća) i krompir gulaš užina: neko pečeno ili kuvano voće večera: verovatno jaje
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.12.2011 14:51:01
|
|
|
|
mtajcica83
|
evo sta moj Andrija papa dorucak:griz, cokolino, rovito jaje(sa hlebom),keks i mlijeko uzina,plazmica, ili banana.. vocni jogurt,popije jedan sokic rucak:teleca, juneca, pileca supa sa povrcem,meso ili posebno blitva i jaje, pasulj(ponekada ne cesto),gulas, uzina;voce, sa keksom vecera, palenta kuvana sa mlijekom i kajmakom, Jede i jogurt, kiflice, burek(kad ja jedem dam mu malo).. I dva puta dnevno pije Aptamil ..Popodne prije spavanja i uvece obavezno Jel biste mi jos sto preporucile, sta bi mogla da mu spremam..
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 6.12.2011 17:06:32
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Šta je sve moje dete pojelo od jutros: doručak: čokolino, plazma, 7 corn, i još neke žitarice, sve po 1-2 kašika sa mlekom, pa pila sok nakon toga užina: campina jogurt + ostatak doručka +pojela malo životinjskog carstva u komšiluku i opet pila sok A tek treba da ruča! a za ručak će biti: jagnjeća supa (domaća) i krompir gulaš užina: neko pečeno ili kuvano voće večera: verovatno jaje Zaključak: ručala nije jer joj je sveki dala suvog hleba da jede, zaspala malopre popivši malo soka Nije ništa pojela (osim suvog hleba) od 12h danas!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 7.12.2011 22:24:17
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Pošto Iva obožava voćne jogurte danas sam joj pomešala jogurt i pekmez od šljiva, procedila na retku cedaljku i sve je popilaaaaaa
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 8:25:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Zanima me dal deca iznad 1 god smeju jesti slaninu i čvarke? Ne sećam se kad sam Luki počela da dajem slaninu, čvarke nije jeo nikada (prosto ih veoma retko imamo u kući). Juče sam Marku dala dva minijaturna zalogaja čvarka, i celu noć je plakao. Jel moguće da je od toga? S druge strane, juče je samo jeo, svašta nešto je natrpao u sebe, možda je samo preopteretio stomak, a da nema veze sa čvarcima.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 10:33:27
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Znam da je Bubamiri pedijatar još davno rekao/la da može da daje slaninu pa ona strugala slaninu nožem i mazala na hleb. Ja sam tek pre neko veče dala spržu (nešto kao mleveni, mrvljeni čvarci) i to u proji, ali vrlo malo, baš zbog nje, jeste se budila ali to je već standardno kod nas. Moja komšinka svojoj devojčici (starija 4 meseca) daje bukvalno sve, i mesne prerađevine, i grickalice (mančmelou, bananice, čipsove svih ukusa, ama baš sve živo), malo se čudim, ali ne komentarišem
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 10:51:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja mislim da sam i ja Luki sa godinu davala sve, tu oko 13og meseca sam mu dala i salame i ta čuda, ali nisam baš sigurna. Marko je specifičan, njemu malo drugačije uvodim hranu, ali svejedno me zanimalo to za čvarke. :)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 11:28:13
|
|
|
|
briseljancica
|
Tash da li mozes da svratis u temu alergija na mlecne proteine? mozda znas odgovor na moje pitanje?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 11:29:10
|
|
|
|
briseljancica
|
nemoj mu davati cvarke ako nisi sigurna da su ih przili bez mleka. znam da kada se topi mast neko doda mleka da bi cvarci bili meksi, a mast bela!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 11:48:03
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: briseljancica nemoj mu davati cvarke ako nisi sigurna da su ih przili bez mleka. znam da kada se topi mast neko doda mleka da bi cvarci bili meksi, a mast bela! Ako su domaći, sigurno ima mleka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 11:55:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam mislila da ide samo so i voda!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 11:59:07
|
|
|
|
minavb
|
Jbg, pitaš pre nego što daš tako nešto, naročito zato što je alergičan. Ništa bez deklaracije na kojoj jasno piše šta je u prehrambenom proizvodu.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 12:10:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma znam, i pazim, i ustvari ne dajem ništa, i još sam muža milion puta pitala kako se čvarci spremaju (ja sam gradsko dete, bila sam 1x na svinjokolju pre xy godina), i on me ubeđuje kako ide samo so i voda, još kao "Kako ne znaš!?"... Sva sreća pa sam siktala pa mm nije dao više od dve mrvice.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 12:14:02
|
|
|
|
minavb
|
Ja se vrlo dobro sećam da je deda sipao mleko u čvarke.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 12:18:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala vam žene
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 13:28:17
|
|
|
|
gagana83
|
Moji su ih pravili bez mleka.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 13:31:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Pošalji mi!
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 8.12.2011 13:35:19
|
|
|
|
gagana83
|
Ha jesi blesava, pa to nestane za 2 dana Najlepsi su dok su vruci
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.