|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
1.12.2011 20:16:03   
Jeca.V
Veruj da se najmanje plasim bola.....plasim se rezultata koji ce nadam se bit ok.barem tako kaze doktor,ali sta je tu je, od toga se pobeci nemoze.

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 751
1.12.2011 20:27:28   
crazymama
nisi jedina, moji rezultati stizu za nedelju dana, iako je dr rekao da nece biti iznenadjenja, jer su mi double test i 4d ultrazvuk bili u najboljem redu, ipak strepim... radili su mi AC samo zbog godina, sad sam napunila 36.

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 752
1.12.2011 20:43:59   
Jeca.V
Znam sve,sve sam iscitala i izucila,i koja je kad bila i kojoj su stigli rezultati i kojoj tek trebaju da stignu!user posted image Tvoji stizu sledeceg cetvrtka kad ja idem na intervenciju,ali ne sekiraj se pored svih dobrih rezultata bice super i rezultati AC!user posted image Nego mi kazi sta ti rade taj dan pre intervencije kad odes kao na taj prijem u bolnicu?

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 753
1.12.2011 23:25:49   
crazymama
prvo odes na kartoteku da trazis svoj karton (ako nemas, valjda treba da ti se otvori), onda iz kartoteke odes u SAVETOVALISTE i predas karton, uput, knjizicu. onda sednes ispred i cekas da te prozovu... ja sam tu cekala vise od sat vremena... kad te prozovu udjes i samo ti se neki dr nazvrlja na uput na poledjini i kaze da ides u ambulantu broj 8, da ti se otvori istorija bolesti.
tamo kad odes obavezno udji i predaj karton i papire na salt_er, nemoj kao ja da cekas ispred sa papirima u rukama, jer da bi te prozvali, moras da predas cim dodjes.
tu sam cekala nekih sat i po!!
kad te prozovu, traze licnu kartu, neke podatke, daju ti istoriju bolesti i ides liftom na 4.sprat, patologija, javis se u sestrinsku sobu (pise koja je) i predas sestri to sto su ti dali dole, i OPET CEKAS DA TE PROZOVU da te pregledaju rucno.
tu sam cekala isto nekih sat vremena (da, da...)... pregled se sastoji iz toga sto ti dr ubaci spekulum, pogleda grlic i to je to... kaze ti da dodjes sutradan, prvo u ambulantu br.8 da se presvuces (ponesi spavacicu ili pidzamu, i papuce), ako dodjes oko 7h kao ja, nece biti zive duse dole, sestre piju kafu i ignorisu ljude, savetujem ti da udjes slobodno i da im kazes da da ces se samo presvuci, ja sam tako odradila, rekle su mi OK... cim se presvuces ides gore na odeljenje, jer gore moras da se pojavis do pola 8h, mozes normalno da jedes i pijes. ako si negativna krvna grupa, a muz pozitivna, radice ti test na antitela, tj. izvadice ti krv na licu mesta.
eee, onda opet sledi cekanje, da svi popiju kafu, da stigne studentarija, da se podele ko gde ide, da doktori obave redovnu vizitu i tek nakon toga pocinju da rade AC i da prozivaju. ja sam imala srece, prvu su me prozvali, tako da sam oko pola 10h sve zavrsila.
oni kazu posle opet da ides u ambulantu br.8 da se obuces, ali ja sam uzela kesu sa stvarima od muza i presvukla se gore u toaletu, niko me nije nista ni pitao, a nije ni prljavo, nema potrebe da se set_as gore dole. sve vreme muz je cekao u holu ispred odeljenja, imaju stolice neke za sedenje kod lifta.

eto, ako te jos nesto zanima, pitaj.

< Poruku je uredio crazymama -- 1.12.2011 23:28:12 >

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 754
1.12.2011 23:45:00   
*boka*

IZVORNA PORUKA: Jeca.V

Veruj da se najmanje plasim bola.....plasim se rezultata koji ce nadam se bit ok.barem tako kaze doktor,ali sta je tu je, od toga se pobeci nemoze.

Jeco, ja sam takodje imala jako los double test i visok rizik na daunov sindrom. Bio mi je izuzetno visok free beta hcg (4.96 MoM) i pre 4 meseca rodila sam zdravu i prelepu devojcicu! Nemoj se plasiti, to je statisticki test, koji je po mom misljenju totalna glupost i bacanje para. Iskreno, licno jako malo devojaka znam kojima je bio skroz u redu. Amniocenteza je dijagnosticki test, na kome ces kroz nekoliko nedelja dobiti potvrdu da nosis zdravu bebicu i moci ces da se opustis i uzivas do kraja trudnoce!

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 755
1.12.2011 23:50:43   
crazymama
svakako je sigurnija i pouzdanija AC... meni je moj dr pre double testa rekao da mi on to ne bi ni radio, jer svakako idem na AC zbog godina... ipak sam uradila, i bio je super.
i pored toga, opet isla na AC, sto je sigurno, sigurno je!

Curt Cobain

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 756
2.12.2011 0:00:37   
*boka*
Ja jedino znam da double test vise nikada necu raditi! Toliko sam se nervirala zbog rezultata, a na kraju sve u savrsenom redu. Nema sanse da me bilo ko sledeci put natera da ga uradim!
Biopsija horiona ili amniocenteza su sigurne varijante, a double test je totalna glupost koja sluzi da zbuni i uplasi buduce mame (i da im izvuce jos malo novca iz dzepa). Naravno to je moj stav, ne znaci da sam u pravu.

25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 757
2.12.2011 0:05:47   
crazymama
ti si radila AC posle loseg doubla?

Curt Cobain

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 758
2.12.2011 0:11:37   
bea83
IZVORNA PORUKA: *boka*

Biopsija horiona ili amniocenteza su sigurne varijante, a double test je totalna glupost koja sluzi da zbuni i uplasi buduce mame (i da im izvuce jos malo novca iz dzepa). Naravno to je moj stav, ne znaci da sam u pravu.

Delim ovaj stav u potpunosti oduvek, a pogotovo posle skorašnjeg iskustva trudnica u mojoj okolini. Definitivno biopsija horiona je najbolje rešenje, jer se radi rano i rezultati se čekaju 2,3 dana, a jedina mana je što je radi mali broj stručnjaka u Beogradu pa iz tog razloga se retko može uraditi državno i besplatno, a privatno košta 300e

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 759
2.12.2011 0:14:03   
crazymama
sad je sa mnom na AC dosla zena kojoj su neuspesno uradili analizu horionskih cupica u gradskoj bolnici na zvezdari, uzas... samo su je izmucili.

Curt Cobain

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 760
2.12.2011 0:18:48   
bea83
Kako neuspešno?Nisu uspeli da uzmu uzorak?
To je definitvno analiza koju bih, da sam u situaciji da biram, radila ili privatno ili na Institutu za majku i dete

Direktna veza do poruke: 761
2.12.2011 0:33:20   
*boka*

IZVORNA PORUKA: crazymama

ti si radila AC posle loseg doubla?

Ja nisam radila amniocentezu, jer sam u to vreme kada je trebala da se radi krvarila, a posle je vec bilo kasno da se uradi. Ali sam zato, zbog glupavog double testa strepela i jela se citavu trudnocu, umesto da u njoj uzivam. I do samog kraja nisam uspela da se opustim niti jedan dan dok je nisam rodila i dok pedijatri nakon par minuta nisu usli i rekli: majko cestitamo, rodili ste zdravu devojcicu...
A bila bih svakako srecnija da sam mogla da uradim amniocentezu i da ostatak trudnoce provedem uzivajuci sa svojom bebicom u stomaku.

25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 762
2.12.2011 16:00:03   
Jeca.V
Crazymama,hvala na tako detaljnom odgovoru,mislim da je i vise nego dovoljno!Boko,meni je bhcg ok,ali mi je nizak pappa-a,sto opet nemora nista da znaci,ali ja neznam kako bih prezivela do kraja trudnoce pod ovim stresom.Hvala Bogu imam jedno zdravo i pravo dete od 7 godina pa me i to tesi,a nemam bas ni preterano mnogo godina,32,tako da valjda ce biti OK.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 763
2.12.2011 17:39:12   
*boka*
Ma Jeco ne mora to nista da znaci. Kad sam ja pitala doktora zasto mi je B hcg tako visok, on je rekao da je kod nekih zena to jednostavno tako. Slicno je i sa pappa. Da je taj test pouzdan, onda bi se na osnovu jednog vadjenja krvi dijagnostikovalo sve i ne bi se ni slale zene na amniocentezu. To je glupi statisticki test koji ti nista ne garantuje niti objasnjava, samo te zbuni i sludi potpuno. Double test ti moze biti i idealan, a da (nedaj Boze) sa bebom nesto nije u redu. Uradices lepo amnio i bices potpuno mirna. Moci ces da se prepustis uzivanju u svojoj trudnoci i da se radujes svakom bebinom pokretu.
Jaooooo kako mi nedostaje moj stomak i bebino meskoljenje...

25.07.2011.

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 764
2.12.2011 22:05:46   
crazymama
IZVORNA PORUKA: bea83

Kako neuspešno?Nisu uspeli da uzmu uzorak?
To je definitvno analiza koju bih, da sam u situaciji da biram, radila ili privatno ili na Institutu za majku i dete

da, nisu uspeli uspesno da joj uzmu uzorak, jer su im nestale adekvatne igle, pa su pokusali sa nekim drugim iglama... strasno!

Curt Cobain

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 765
3.12.2011 22:00:26   
Sanchy
Ja cu morati privatno posto sam ocigledno zakasnila sa zakazivanjem...koliko sam procitala ovde svi zakazuju na samom pocetku trudnoce. Nisam ni ja nesto daleko odmakla deveta nedelja ali iskreno kad procitam kako se cimas gore dole po hodnicima i cekas,cekas,cekas a i inace sam nervozna osoba bolje onda privatno...predpostavljam da se privatno i krace cekaju rezultati?Meni je to u stvari najbitnije u celoj prici ne mogu dugo da cekam rezultateuser posted image ,pa ako neko ima neku informaciju u vezi toga kao i gde je privatno radio amnio bicu zahvalna.....

Direktna veza do poruke: 766
3.12.2011 22:22:47   
New Mom
Ne znam odakle si. U NS ima samo 1 lab. koja radi analizu privatno, a vađenje plodove vode ima u nekoliko gin.ordinacija. A i u Betaniji se ne zakazuje više, već kad ti genetičar kaže (npr. 17.nedelja) onda odeš.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 767
3.12.2011 22:23:48   
New Mom
I da, privatno se rezultati dobijaju po pravilu između 8. i 10 dana (fizički je nemoguće da bude za manje od 8 dana, toliko treba za analizu).

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 768
3.12.2011 22:41:43   
Sanchy
Beograd...nemam puno drugarica koje su rodile ,u stvari skoro nijednu,bez obzira sto sam starija,tako da nemam bas gde da se raspitam nesto gde da idemuser posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 769
3.12.2011 22:47:08   
New Mom
Pisali su o ovoj laboratoriji. Možda rade i analizu plodove vode? A verovarno neke jače privatne (kao Anlave) rade i procedure vađenja.
IZVORNA PORUKA: mihi

Laboratorija Helix kod hrama radi za 48 do 72h (zavisi kad se odnese uzorak), rade real time PCR i uključeno je ispitivanje više hromozomskih aberacija. Mislim da kad odneseš uzorak kod njih da je 280 evra ili još manje. Ali za tri dana imaš rezultat.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 770
3.12.2011 22:50:36   
New Mom
Ovo sam ti našla u pređašnjim postovima, možda ti pomaže.
IZVORNA PORUKA: laura74

Pozdrav svima!!!
Ja sam CVS tj. placentocentezu radila privatno. Intervenciju je izvrsio doktor Ljubic krajnje profesionalno. Rezultate analize cekala sam 2 dana. Znam da u toj klinici doktor Ljubic radi i amnicentezu. Ukoliko neko ima bilo kakvih pitanja rado cu odgovoriti i podeliti svoje iskustvo sa vama.

(odgovor članu laura74)
Direktna veza do poruke: 771
3.12.2011 22:57:14   
Sanchy
Hvala ti puno..user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 772
5.12.2011 23:45:21   
crazymama
jaooo, ja sam ocekivala rezultat AC 08.12. tada ce biti tacno 3 nedelje od uzimanja uzorka, a oni mi rekose da ih zovem tek posle 17.12.
strasno!!!

serendipity, kad su tvoji rezultati?

Curt Cobain

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 773
6.12.2011 11:59:30   
^iva^
zeno ti se bas naceka ajde brzo ce i ova nedelja da prodje zovi za koji dan mozda i stignu

iva

Direktna veza do poruke: 774
6.12.2011 16:37:40   
serendipity
O Bozeeeee!!! I meni su rekli 3 nedelje. Ja sam radila 18.11, tako da cu zvati u cetvrtak... mada sad kada mi kazes ovo, mogla bih i sutra vec da pozovem... 

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Voda
Snelle

Da li ste svojoj bebi, dok ste je dojili, a pre uvodjenja čvrste hrane, davali vodu?

Pokušala sam, ali ju je odbijala (37%)

Da i prihvatila ju je bez problema (50%)

Ne, po savetu pedijatra (13%)

Ukupan broj glasova: 164

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here