crazymama
|
prvo odes na kartoteku da trazis svoj karton (ako nemas, valjda treba da ti se otvori), onda iz kartoteke odes u SAVETOVALISTE i predas karton, uput, knjizicu. onda sednes ispred i cekas da te prozovu... ja sam tu cekala vise od sat vremena... kad te prozovu udjes i samo ti se neki dr nazvrlja na uput na poledjini i kaze da ides u ambulantu broj 8, da ti se otvori istorija bolesti. tamo kad odes obavezno udji i predaj karton i papire na salt_er, nemoj kao ja da cekas ispred sa papirima u rukama, jer da bi te prozvali, moras da predas cim dodjes. tu sam cekala nekih sat i po!! kad te prozovu, traze licnu kartu, neke podatke, daju ti istoriju bolesti i ides liftom na 4.sprat, patologija, javis se u sestrinsku sobu (pise koja je) i predas sestri to sto su ti dali dole, i OPET CEKAS DA TE PROZOVU da te pregledaju rucno. tu sam cekala isto nekih sat vremena (da, da...)... pregled se sastoji iz toga sto ti dr ubaci spekulum, pogleda grlic i to je to... kaze ti da dodjes sutradan, prvo u ambulantu br.8 da se presvuces (ponesi spavacicu ili pidzamu, i papuce), ako dodjes oko 7h kao ja, nece biti zive duse dole, sestre piju kafu i ignorisu ljude, savetujem ti da udjes slobodno i da im kazes da da ces se samo presvuci, ja sam tako odradila, rekle su mi OK... cim se presvuces ides gore na odeljenje, jer gore moras da se pojavis do pola 8h, mozes normalno da jedes i pijes. ako si negativna krvna grupa, a muz pozitivna, radice ti test na antitela, tj. izvadice ti krv na licu mesta. eee, onda opet sledi cekanje, da svi popiju kafu, da stigne studentarija, da se podele ko gde ide, da doktori obave redovnu vizitu i tek nakon toga pocinju da rade AC i da prozivaju. ja sam imala srece, prvu su me prozvali, tako da sam oko pola 10h sve zavrsila. oni kazu posle opet da ides u ambulantu br.8 da se obuces, ali ja sam uzela kesu sa stvarima od muza i presvukla se gore u toaletu, niko me nije nista ni pitao, a nije ni prljavo, nema potrebe da se set_as gore dole. sve vreme muz je cekao u holu ispred odeljenja, imaju stolice neke za sedenje kod lifta. eto, ako te jos nesto zanima, pitaj.
< Poruku je uredio crazymama -- 1.12.2011 23:28:12 >