Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 17:01:41
|
|
|
|
jovicaa
|
ne znam... nekako mi to deluje kao opterecenje... ali ja sam kobajagi pobornik makrobiotike sta kazu ostale mame, dajte mi bar nesto, nemojte da ste na kraj srca! i da li dajete deci ribu iz konzerve? da li i dalje treba da se daje mleko i ujutro, ili moze da se zameni doruckom?
< Poruku je uredio jovicaa -- 28.11.2011 17:03:23 >
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 17:36:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Jovicee ja sam nekoliko puta pisala da dajem sardinu i tunu u filetima iz konzerve Miši, i to tamo od nekih 10-11 meseci, ali vidim da niko drugi ne daje konzervu deci, pa sam prestala da se "hvalim" Evo i večeras za večeru imamo sardinu A meso ne jedemo ni mi svaki dan... Recimo 4 puta nedeljno, a količinski... Pa ne znam, Mihajlo ne pojede mnogo mesa, jer uvek bude i varivo ili pire ili pirinač... A mleko nikako ujutro da izbacimo. Mihajlo još uvek čim se probudi traži mleko. Doduše uzme svega par gutljaja, ali da ih ne popije, urlanju ne bi bilo kraja!
< Poruku je uredio n i n a -- 28.11.2011 17:37:58 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:17:00
|
|
|
|
ivaj
|
jovicee,mi smo odavno izbacili mleko ujutru i od tad mnogo bolje doruckuje.Ja sam za konkretno A sto se mesa tice,jede ga svaki dan jer smo i muz i ja mesozderi.Sto nije dobro,ali ajde...Jaje jede cesto,skoro svaki drugi dan za dorucak(posto nece nista drugo osim jajeta i popare)
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:20:04
|
|
|
|
zoća
|
mi smo se skroz poremetili sa ishranom.Poslednjih dana tako loše jede da ću poludeti.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:26:17
|
|
|
|
ivaj
|
Nemoj da ludis,procitaj prethodnu stranu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:28:02
|
|
|
|
zoća
|
Ivaj
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:44:07
|
|
|
|
jovicaa
|
ok.... da li mogu da mu dajem na primer 2 puta nedeljno ribu, 4 puta meso i tri puta jaje, u raznim kombinacijama u danima? nekako mi bas deluje kao da trenutno preterujemo sa mesom... jos sveki kad mu nakrka, kao da je prasac, stavi ogroman krompir gomilu mesa i jos malo malo drugog povrca, odlepim od toga
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:45:43
|
|
|
|
jovicaa
|
Jovicee ja sam nekoliko puta pisala da dajem sardinu i tunu u filetima iz konzerve Miši, i to tamo od nekih 10-11 meseci, ali vidim da niko drugi ne daje konzervu deci, pa sam prestala da se "hvalim" user posted image Evo i večeras za večeru imamo sardinu user posted image i mi smo poceli da mu dajemo za dorucak( tj jednom smo mu dali do sad) sardinu iz konzerve sa sirom i hlebom i lepo je ruckao, tako da cemo uvrstiti u meni. jedino sto njemu hocu da kupim na pr onu tunu koja je u sopstvenom soku, a ne u ulju, posto mislim da je zdravija....
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:47:19
|
|
|
|
zoća
|
Jovice po meni je to mnogo.Trebalo bi četiri puta nedeljno meso(razne vrste) a dva puta nedeljno jaja jedan dan pauza.Što se tiče tunjevine pre neki dan sam baš sa Minom razgovarala i ona mi je savetovala da je ipak bolja sardina što smo mi do sada jeli
< Poruku je uredio zoća -- 28.11.2011 19:49:20 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:48:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Sardinice su super, ja nisam za davanje tunjevine maloj deci - Neši sam dala oko druge godine, možda ne bih ni tad, ali jeo je kod babe i dede...sad je jede ponekad. Sardinice su redovne u NS vrtićima, bar jednom nedeljno za doručak.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:50:49
|
|
|
|
jovicaa
|
aha... ali mislila sam da jaje ne dajem za rucak, nego dorucak ili veceru? pa na primer ako jede junetinu za rucak taj dan samo to. a ako mu dam ribu za rucak, posto je ona laganija, onda taj dan moze jaje za dorucak?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:52:13
|
|
|
|
mihi
|
Neđo a zašto misliš da su sardine dobre za decu a tunjevina ne?
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:53:05
|
|
|
|
jovicaa
|
mislim da tunjevina valjda moze da sadrzi olovo ili zivu ili tako nesto.... da ne odvalim sad. mada ja mislim da ako dajem jedno davala bih i drugo ali ne precesto.
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 19:56:28
|
|
|
|
zoća
|
Jaje ne dajem za večeru osim ako nešto mesim,čak ni moji veliki ne jedu.Večera je uvek nešto laganija.A što se tiče ovog tvog predloga za doručak jaje a za ručak riba može i moji jedu
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 20:01:36
|
|
|
|
jovicaa
|
videcu jos, kako kad, ne mora da postoji neki odredjeni rezim, ali definitivno hocu da mu smanjim meso, svaki dan ga jede....
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 20:07:20
|
|
|
|
mihi
|
Sve konzerve kad je morska riba u pitanju potencijalno sadrže živu. SVe što se uvozi uzorkuje se i rade se teški metali u ribljim konzervama. Ja sam generalno protiv davanja hrane iz konzervi maloj deci. Tunu Milošu dajem smrzntu Frikom ili kupim 200gr sveže, obožava tunu i ja mislim da je tuna izuzetno kvalitetna riba koja je bogata proteinima i omega 3 masnim kiselinama, vitaminima E i A.
< Poruku je uredio mihi -- 28.11.2011 20:08:05 >
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 20:50:55
|
|
|
|
jovicaa
|
kako je spremas mihi?
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 20:54:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam od detinjstva navikla na Eva konzerve, pa i danas samo njih kupujem Ne znam iskreno šta u kojoj ima, sardinu jede sigurno jednom nedeljno, a tunu recimo jednom u mesec-mesec i po dana... Više iz razloga što je filirana skuplja od sardine A inače sad već jede i šarana, soma, oslića, skušu, pastrmku-sve što uspevamo sveže da nabavimo
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 20:59:18
|
|
|
|
mihi
|
Jovice stavim u tiganj mrvicu maslinovog ulja ili bilo koje drugo, ubacim komad tune poklopim nakon 5 minuta okrenem posolim, za 5 minuta okrenem još jednom, pospem belog luka u prahu, kad je pečena iscedim malo limunam i uživam.
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 21:14:24
|
|
|
|
jovicaa
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Ja sam od detinjstva navikla na Eva konzerve, pa i danas samo njih kupujem Ne znam iskreno šta u kojoj ima, sardinu jede sigurno jednom nedeljno, a tunu recimo jednom u mesec-mesec i po dana... Više iz razloga što je filirana skuplja od sardine A inače sad već jede i šarana, soma, oslića, skušu, pastrmku-sve što uspevamo sveže da nabavimo a koliko puta nedeljno mu dajes ribu? sad sam mu skuvala pirincano mleko, ali nije bas odusevljen
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 21:23:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Zato što je promena... Ne znam da li si probala, ali biljna mleka su ukusom slađa, tako da bi mogao lako da prihvati uskoro Hm, recimo jednom nedeljno sardinu, a jednom nedeljno (ili jednom u 10 dana) onako pripremljenu za ručak-pečena, dinstana, riblja čorba.... Ja lično jako volim ribu, pa imam naviku da je spremam
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 28.11.2011 22:36:42
|
|
|
|
IVA 11
|
Ja mu spremam meso svaki dan, a juce sam mu prvi put dala svinjski kare, citajuci Minine pozitivne postove o tome i zaista je diiiivno meso i slatko ga je smazao
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.11.2011 14:38:41
|
|
|
|
dacica
|
ja mojoj mogu da spremim i prepelicu..ali..nista nece da proguta..u fazi smo..nejela!!!!zivimo na mleku...uzas,a mama ce poceti da zivi na ..bensedinima
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.11.2011 15:00:53
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Današnji meni: doručak - džem od šipuraka sa hlebom, kasnije malo jogurta (da ga slučajno ne propusti jedno jutro iako je slatki doručak ) ručak - čorbica od povrća, musaka s mesom večera - verovatno prženo jaje Između svega ovoga popije malo soka, mleka za uspavljivanje, popodne će za užinu voćni jogurt ili pečene jabuke, kruške i sl, i na sve to moja sveki kaže kako malo jede
|
|
|
|
RE: Ishrana deteta od 1-2 god 29.11.2011 15:11:46
|
|
|
|
dacica
|
jao blago tebi..pozz.sveki i kazi da moje dete ovoliko ne pojede ni za 10dana...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.