Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.11.2011 11:41:03
|
|
|
|
malenac76
|
super spermokultura je ok
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.11.2011 19:07:39
|
|
|
|
biks
|
izneverena super! sad u akciju!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 12:14:14
|
|
|
|
izneverena
|
Hvala vam i kao sto kazete sad u akciju ali na dalje preglede pa sta bude bit ce ne odustajem ja tako lako.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:10:12
|
|
|
|
Suncicabg
|
Malo sam zbunjena nasim nalazom spermokulture Nisu izolovane patogene bakterije. Nije izolovana Candida spp I taj deo je ok sve, medjutim ispod toga pise: U direktnom mikroskopskom preparatu: Kao da nema spermatozoida. Ne razumem kakav je ovo nalaz. Ja sam mislila da se to ne gleda kad se radi spermokultura, pa nije bilo ni apstinencije i jos sam mu rekla da je bukvalno mrvica dovolja, jer se tu samo bakterije gledaju...totalno sam iznenadjena i izgubljena, jer je spermogram prosli put bio iznenadjujuce dobar
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:32:54
|
|
|
|
Biksi79
|
suncice bas cudno ne bih znala da ti kazem zasto je tako ako je vec spermogram ok.Gde je radio spermokulturu.na nasem nalazu samo pise posejane podloge ostale su sterilne i gljivice iz roda candida nisu izolovane,eto samo to.A sta su ti rekli kad si podigla nalaz?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:39:22
|
|
|
|
Maslacak15
|
Suncice, mozda je u pitanju njihova greska. Sto ih ne nazoves i pitas? Ako je uzorak ispravno dat, u ejakulatu mora biti spermatozoida. Broj moze biti smanjen ako nije bilo apstinencije ali ne toliko da ih ne bude.... mora da ih bude u milionima narocito u slucaju inace normalnog spermiograma. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:44:45
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ma mene brine recenica "kao da nema", jel ih ima ili nema I kakve to veze ima kad se radi spemokultura?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:52:08
|
|
|
|
Maslacak15
|
Suncice ne znam kako rade mikrobiolosku obradu uzroka, ali ako rade bakteriolosku analizu pod mikroskopom a verovatno rade mozda je uobicajno da vise i spermatozoide. ukoliko ih ne razdvajaju nekom metodom prethodno , logicno je da ih vide. Slazem se da je primedba glupa. Nazovi ih i trazi objasnje. Da li si sigurna da ti je mm dao "pravi " uzorak posto kazes da si mu rekla da je dovoljna kapljica. U semenoj tecnosti, tj pre ejakulatu nema spermatozida ali u ejakulatu mora da ih bude.....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 19:59:10
|
|
|
|
Suncicabg
|
Joj nemam pojma. Nas spermogram je prilicno los inace (2-6 mil). Sutra idem da predam u Visegradku rezultat pa cu videti sta ce oni reci
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 23:47:54
|
|
|
|
Alexis79
|
Ja imam jedno pitanje a tice se koje je najbolje vreme za apstinenciju za davanje rezultata(spermogram i spermokultura). Rano jutros smo imali odnos ..pa sad jel bolje dati uzorak u subotu ili ponedeljak (nedeljom ne rade). Istripovao me je proslog puta dr kako ne valja kad je veca apstinencija od 3-4 dana,kao tad se oslobadjaju neki toksini i svasta nesto. A ne znam da li je u subotu rano. Nikad bre nisam umela da to izracunam.Sve se nesto zabrojimo
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 23:49:08
|
|
|
|
Alexis79
|
Sunci pozovi lab. vidi da nesto nisu pogresili. Ni nama evo na prethodnom nalazu ne pisu takve stvari kad se radila spermokultura
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.11.2011 23:55:13
|
|
|
|
degu
|
I nama samo piše da je spermokultura sterilna, bez nekih dodatnih napomena. Alexis, kao što si napisala najbolja apstinencija je 3-4 dana, tako da mislim da vam je rano u subotu. Bolje u utorak, a onda da imate poslednji odnos u petak. Znači 3 puna dana apstinencije i četvrti da da uzorak.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.11.2011 0:11:07
|
|
|
|
Suncicabg
|
Ja mislim da nije rano u subotu. To je danas ceo dan, sutra + petak Sutra idem u Visegradsku da vidim sta ce oni da kazu, vec sam spremna da nam traze i spermogram da ponovimo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 7:17:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Evo i nas sa novim rezultatima: ANALIZA REZULTAT JEDINICE REF.VREDNOSTI Likvefakcija 15 min 10-30 Konzistencija Viskozna Aglutinacija negativna Zapremina 2,2 mL 2,0-6,0 PH 7,5 7,2-7,8 Vitalnost spermija Srednja Br.Spermatozoida 65 10*6/mL >20 Bakterije dosta 10-15 leukocita Ukupno pokretnih 60 % >50 Prog.Pokret 10 % >25 Pokretnih 50 % >25 nepokretnih 40 % <50 normalne celije 90 % Abnormalne celije 10 % Makro / % Mikro / % Koncaste glave 2 % uvrnuti repovi / % Duple glave / % Dupli repovi / % Citoplazmaticni ostaci 6 % Glave bez repova / % Glave pod uglom 2 % Osim progresivno pokretnih ovo drugo je relativno OK?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:19:35
|
|
|
|
malenac76
|
jacq zapremina je dosta mala ali to moze biti kad se daje uzorak..stres i to ima leukocita znaci da je neka upalica pokretnost je dobra i morfologija
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:35:36
|
|
|
|
Anoniman
|
malenac, ja mislim da mu ni progresivno pokretni nisu dobri, ima ih 10 % a trebalo bi bar 25%. Spermokultura nam stize za dan, dva. I jos nesto. Mm je rekao da ce ostaviti cigare, bas pusi mnogo :(
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:38:49
|
|
|
|
malenac76
|
kod mog mm uopste nema progresivno pokretnih on je smanjio cigarete na par dnevno i na terapiji je 4-5 mjeseci ..ali jos nema progresivno pokretnih
< Poruku je uredio malenac76 -- 29.11.2011 11:39:05 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 11:39:06
|
|
|
|
maca821
|
Progresivno pokretnih trebalo bi da ima vise,jel su oni zaduzeni za oplodnju, izgleda da postoji neka infekcija, jel radio spermokulturu? ps.sorry sad sam videla da jeste radio spermokulturu
< Poruku je uredio maca821 -- 29.11.2011 11:40:05 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 12:12:20
|
|
|
|
Anoniman
|
malenac, nema tu par cigara dnevno. cigarete jako uticu na plivace. M brat i snaja imaju isto problem. snaja je pre 5 godina ostala trudna i imala spontani u 7. nedelji cini mi se. posle toga su oni napravili pauzu od 3 godine i sada vec 2 rade na bebi ali nista. Onda su krenule pretrage i m brat je davao rezultate, i nisu bili dobri. Odmah, ali odmah je ostavio cigarete skroz i nakon 3 meseca su mu bili extra dobri. i alkohol utice. ja imam srecu da mm ne pije alkohol uopste, ponekad casu crnog vina, ali to u 3 meseca jednu casu. Ali zato cigarete unistava. sinoc mi je rekao...imam jos 2 pakle to popusim i vise necu...videcemo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 12:30:58
|
|
|
|
malenac76
|
jacq znam ja to sve ... on je uspio da smanji na par dnevno, a od alkohola popije po koje pivo. otkako je smanjio spermiogram se popravio ali jos uvijek nije sjajno
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:22:41
|
|
|
|
degu
|
Jacq ovde se jasno vidi da neka bakterijica pravi problem, ali opet ne veliki. Ipak je pokretljivost normalna, samo da povećate progreivne dobiće već neke antibiotike i biće odlično Žene moje, ja sam presrećna, nije još sjajno ali naši plivači su proplivali konačno. Manji je broj, ali nije pio Proxeed sad, čuvala sam da za posle operacije, a sad se nadam da je neće ni biti :)))) Nadam se da ću s ovim nalazom uspeti i ja da zakažem HSG :))) Likvefakcija u toku 30 min: Ne Sluzi: - Količina u ml: 4 Broj 8*10 na 9/L Ukupno 32 Živih: 60 % A ovo je najbolje: Aktivna progresija: 20 % Slaba progresija: 30 % Bez progresije:10 % Pokretnih: 60 % Nepokretnih: 40% Normalnih oblika: 40% Patoloških:60% Leukocita: nema Aglutinacija:- I stigli smo do dijagnoze Oligozoospermija :))) Znači samo još broj da povećamo!!!! A bili smo Oligoastenoteratozoospermija :)
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:25:13
|
|
|
|
malenac76
|
degu pa ovo je superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr imate progresivnih plivaca jupiiiiiiiiiiiiii i ja jedva cekam da moj mm ponovo uradi spermiogrm - to ce tamo u decembru prije IUI mislim da sa ovim sad nalazom mogu tebi odobriti HSG
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:27:35
|
|
|
|
degu
|
Malenac, ako ima sluzi ne zanemarite je, to upućuje na prostatu. Ona je nama bila problem, ali izgleda da smo ga rešili. Prostata je odgovorna za pokretljivost. Mi smo zadnja 3 meseca koristili samo matični mleč i ništa više. Dobio je bio antibiotike za prostatu i ovo je nalaz a još nije ni 3 meseca prošlo od antibiotika I da Malenac, nama je ukupna pokretljivost bila 10% i to onih u mestu
< Poruku je uredio degu -- 29.11.2011 15:28:10 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:28:34
|
|
|
|
malenac76
|
degu kakve sluzi? nije pisalo na nalazu da je ima.
< Poruku je uredio malenac76 -- 29.11.2011 15:29:21 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.11.2011 15:30:38
|
|
|
|
anirez
|
deuuu lutko cestitam
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
lepse ime jepisuljicaHelena (
70%)
Anastasija (
30%)
Ukupan broj glasova: 142Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!