|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cuclice i flašice
23.10.2011 22:25:59   
Anoniman
Marko ima 13 meseci, skoro 14, i još uvek smo na 2ci. Mislim da bi se na 3ku zagrcnjavao. Mogla bih probati. 

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 226
9.11.2011 14:48:44   
Verus
Jance: za Dr. Browns mozes da iskuvavas sve delove.  5 minuta u kljucaloj vodi u serpi.  Trebala si dobiti malu tanku ceticu sa kojom peres tanki deo unutra-ovaj "filter" za gas u mleku. 

Ja bih po kupovini iskuvala, a onda prala bebi deterdzentom za flasice, i sterilisala u sterilizatoru u mikrotalasnoj.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 227
9.11.2011 15:26:24   
Ana RR
Tako ja radim user posted image
Jance, flašice su odlične user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 228
9.11.2011 15:31:19   
jance

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jance: za Dr. Browns mozes da iskuvavas sve delove.  5 minuta u kljucaloj vodi u serpi.  Trebala si dobiti malu tanku ceticu sa kojom peres tanki deo unutra-ovaj "filter" za gas u mleku. 

Ja bih po kupovini iskuvala, a onda prala bebi deterdzentom za flasice, i sterilisala u sterilizatoru u mikrotalasnoj.

odlicno user posted image

e sada, posto nemam taj sterilizator, kako da ih onda sredjujem? da ih iskuvavam onda svaki put? da, i rekose mi juce neko da cucle ne smeju u mikrotalasnu?jel to tacno?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 229
9.11.2011 15:33:14   
Ana RR
Iskuvavaj slobodno. Smeju cucle u mikroatalasnu, pa ja ih mesecima već tako sterilišem.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 230
12.11.2011 18:55:54   
smeskicTB
cini mi se da ce mi sve biti jednostavnije nego da se odlucim za flasice i cucle.

Ana me uputila na dr brown's i one su mi otkrice. nisma ranije cula za njih. vidim da ih ima sve vise na trzistu.

interesuje me kako u plasticnim flasicama spremate mleko..u njima ne mogu npr svoje mleko da podgrejem kada zatreba? zato sve mislim d atreba i staklenu i plasticnu da imam.

i mozda je bolje da ne uzimam puno flasica unapred, pa da vidim koje ce beba hteti, d ali cu dojiti ili dohranjivati..ili smao dohranu koristiti..

i koji broj flasica treba da planiram-pu, pu..imacemo dve bebice.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 231
12.11.2011 21:48:26   
jance
smeskic, kod mene je parola sto vise - to bolje.. nekad jednostavno ne stignes da operes, iskuvas, sterilises tu jednu flasicu koju imas(ili dve) u jednom danu pa mi je bolje da ih imam vise spremnih.
da, svidja mi se definitivno Dr.Browns, kad vuce ne stvara onaj vakum u ustima da mu ne mozes cuclu izvuci, a i definitivno manje bljucka a podrigne lepo cajk i dva puta

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 232
12.11.2011 23:05:48   
minavb
Dr Brown's su mi preporucili na jednom forumu o refluksu ali ih nisam koristila jer smo navikli na Avent. Ja sam imala 6 flasica za svih 6 mpecnih obroka. Onda ih sve uvece operem i sterilisem u aterilizatoru. Adaptirano mpeko sam muckala tako sto sipam malo vruce vode iz termosa u flasicu, onda dodam hladnu, pa ubacim prasak i mickam.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 233
13.11.2011 8:13:32   
smeskicTB
hvalaaa vam devojke!

evo i od jutros citam i proucavam flasice-da li plasticne bpa free ili staklene..staklene su mi chicco i nuk, sire bolje..
videcemo..

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 234
13.11.2011 8:17:22   
minavb
Imala sam staklenu chicco i pravio se vakum pa se slepljivala cucla kad Vanja pije mleko.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 235
13.11.2011 10:29:37   
Ana RR
Mi smo jedno kratko vreme u početju koristili nukove staklene flašice i uopšte mi se nisu dopale. Kupili smo drB plastične wide neck i ne planiram da ih menjam. Planiram da koristim i ostale njihove proizvode kad krenemo sa nemlečnom hranom.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 236
13.11.2011 10:59:39   
lajla
Sta sam ja sve nakupovala i nukove i aventove i one bebylove flasice user posted image a moj uros uopste nece da pije iz njih,sve nesto kilaviuser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 237
13.11.2011 15:06:05   
smeskicTB
nisam sigurna jos, ali ja naginjem ka staklenoj flasici..
vidim da ih nema puno-nuk i chicco..chicco je izbacio neke sire, zgodnije za odrzavanje ali su oko 1000din, duplo skuplje od nuk ili plasticnih..

lajla, sta si ti uradila, kako si resila problem?

mina, Ana hvalaaa vaaam!

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 238
14.11.2011 13:33:07   
jance
iskuvavam flasice, al mi se posle iskuvavanja nahvata nesto belo na njima, pretpostavljam kamenac.. jel postoji nacin da se to ne nahvata na sve sto prokuvavam? ne znam, mozda soda bikarbona u vodu ili nesto tome slicno?
da, i jel ima da se kupi kod nas taj baby deterdzent za pranje flasica negde?

Bez dece kuća ne raste

Direktna veza do poruke: 239
14.11.2011 13:37:09   
lajla
jance prvi put cujem za taj baby deterdzent user posted image
Smeskic nisam nista popije malo vode na kasikicu,uzas pola popije pola ispljuneuser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 240
16.11.2011 17:14:52   
smeskicTB
joooj, lajliceuser posted image

jance, moze da se stavi bikarbon soda..malo..i daa..i sirce sam cula..

(odgovor članu lajla)
Direktna veza do poruke: 241
16.11.2011 17:33:47   
vukosava
IZVORNA PORUKA: jance

iskuvavam flasice, al mi se posle iskuvavanja nahvata nesto belo na njima, pretpostavljam kamenac.. jel postoji nacin da se to ne nahvata na sve sto prokuvavam? ne znam, mozda soda bikarbona u vodu ili nesto tome slicno?
da, i jel ima da se kupi kod nas taj baby deterdzent za pranje flasica negde?

Jance, voda u Novom Sadu je prepuna kamenca i to ti je od kalcijum karbonata koji imas u vodi. Ja mislim da je do vode, jedino da otkuvavas u nekoj od kupovnih voda...user posted image

Ja licno za samo formulu koristim Dr Brown, a kad je pila moje mleko Medeline flasice od 75 ml i kasnije kad je porasla 150 ml.

user posted image

perem sa ovim:

user posted image

sterilisala sam sa ovim (First Years):

user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 16.11.2011 17:37:26 >

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 242
21.11.2011 17:18:06   
jance
nasla ja dobar nacin sterilisanja konacno...user posted image
napunola peglu vodom, postavila je na sto, onom hvataljkom za mesom uzimam deo po deo pa lepo na paru... brzo se zavrsi, nista nije mutno od kamenca a ja mirna da sam lepo sterilisala sve kako treba user posted image .

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 243
21.11.2011 17:21:04   
Ana RR
Jance, ja prvi put čujem za takav način sterilisanja user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 244
21.11.2011 19:01:15   
jance
i ja sam bila skepticna, al to mi je komsinica savetovala kad sam joj se zalila za kamenac u vodi, a ona je zdravstveni radnik, kaze sta ces bolje za sterilisanje od vruce pare. ja kontam da ima pravo...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 245
21.11.2011 19:09:41   
Ana RR
Pa ok ali ja odmah razmišljam koliko je čista ta pegla iz koje izlazi para, pa ta hvataljka za meso pa šta ako nisam dovoljno dugo držala... imala bih ja tu gomilu pitanja user posted image user posted image

Meni je sterilizator za mikrotalasnu spas a koštao je nešto malo više od 2 hiljade. Milina.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 246
21.11.2011 19:35:50   
Anoniman
i mi smo kupili dr. brown's i flasice (staklene) i cucle, pa cemo videti kako ce ici. iskreno, nadam se da nam flasice, barem u pocetku, nece mnogo trebati i da cu dojiti. ali, videcemo.
smeskic, ja ne bih nicega u pocetku mnogo kupovala, pogotovo takvih stvarcica. kad budes videla sta tebi i bebama odgovara, lako ces poslati nekog da ti kupi.

Direktna veza do poruke: 247
21.11.2011 21:52:56   
jance

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Pa ok ali ja odmah razmišljam koliko je čista ta pegla iz koje izlazi para, pa ta hvataljka za meso pa šta ako nisam dovoljno dugo držala... imala bih ja tu gomilu pitanja user posted image user posted image

Meni je sterilizator za mikrotalasnu spas a koštao je nešto malo više od 2 hiljade. Milina.

e pa mm ne veruje u sterilizator (nepitaj user posted image ) on cak misli da preterujem i sa prokuvavanjem, a ja imam neki osecaj da bi trebala mozda i cesce... kontam da je taj sterilizator pre svega pomoc, al sada moram ovako da se snalazim. da, hvataljka je oprana u masini za sudove na 60 stepeni a peglu cistim i inace sa alkoholom...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 248
21.11.2011 21:55:22   
Ana RR
Ma ko pita muževe user posted image

Ja perem i sterilišem flašice posle svakog obroka i da budem iskrena ne planiram još uvek da prestanem sa sterilizacijom. Nije mi teško. Samo ti radi onako kako osećaš user posted image user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 249
21.11.2011 22:09:52   
madre
IZVORNA PORUKA: minavb

Imala sam staklenu chicco i pravio se vakum pa se slepljivala cucla kad Vanja pije mleko.

nama se ovo desavalo sa svim flasicama osim sa uskim NUK! i sa sirokim (first choise) isti problem! zato i dan danas koristimo samo uske NUKuser posted image ne znam kako drugi nemaju problem, a mi smo imaliuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

Anketa

pomozite nam kako da damo ime našoj princezici,prezime je Modrić :)
zvoncica 85

pomozite nam kako da damo ime našoj princezici,prezime je Modrić :)

Ina (16%)

Irina (16%)

Ines (10%)

Hana (21%)

Maša (22%)

Sara (15%)

Ukupan broj glasova: 431

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here