Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 17.6.2009 9:52:23
|
|
|
|
Jeca*
|
mmmmmm Luka obozava kajsije u svim oblicima. Kazu i da su breskve JAKO zdrave za bebe
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 17.6.2009 9:55:11
|
|
|
|
prase
|
Uroš obožava breskve i kajsije u svim oblicima... Jedino neće da pije neki sokić od breskve i jabuke, ne znam šta mu tu smeta, kao za bebe je... Ja se oduševila i kupila tonu toga, a on neće ni da ga pogleda. Od iste firme, pije sve druge sokove
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 17.6.2009 9:57:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Luka je u kašicama obožavao kajsiju a breskvu ni da vidi. Sada, jede breskve kao lud, a kajsije pljune časkom.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 17.6.2009 9:57:25
|
|
|
|
Sneža
|
Cula sam da su kajsije fantasticno zdrave za bebe i decu,da li u obliku voca,soka,kompota,svejedno!Moja mama pravi fantastican domaci sok od kajsija,bude original onom nekadasnjem gustom fruktalovom soku,sestric ga obozava(kao i mi matori )
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 17.6.2009 10:13:36
|
|
|
|
Jeca*
|
Daj recept
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 17.6.2009 10:14:44
|
|
|
|
Anoniman
|
sreca pa moja djeca vole i jedu svo voće sad su taman i borovnice dosle , pa ona moja švrća ih brsti nemilice
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 28.12.2009 1:34:55
|
|
|
|
majdule
|
sok od kajsije tera decu da kake, tako da i nije baš poželjno često ga spremati !
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 8:18:23
|
|
|
|
mila83
|
Moja mama pravi lep sok od kajsije,i bas uizvamo u njemu i ovog leta.Nisam primetila Majdule da ih tera da kake nesto vise od uobicajenog.Mozda mora puno da se popije,ne znam.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 19:15:37
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja nikad nisam pravila sok ok kajsija a imam ih u dvorištu.Kakav bude sok,gust ili redak?
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 19:17:54
|
|
|
|
mila83
|
Mama pravi sirup,koji se razredjuje vodom.Bude lep,srednje gustine.Mada sigurno zavisi i od recepta.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 19:20:53
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja ću te zamoliti da mi pribaviš recept,kad već imam kajsije da ne pravim samo džem,ako je i sok već lep.Recept možeš verovatno i ovde postaviti
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 20:13:16
|
|
|
|
vonavoj
|
Cekam recept..mm u ponedeljak kupuje kajsije
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 20:20:36
|
|
|
|
lesica
|
3 kg kajsija se kuva sa 1 l vode dok ne omekša,onda se propasira, ja prvo blender pa propasiram. U drugoj šerpi se skuva 6 l vode sa 1kg sećera i 2-3 limuntusa,pa se pomeša sa kajsijom i pusti da vri 5-10 minuta. Onda se ovako vreo sok sipa u vrele staklene flaše,zatvara,umota platnom i ostavi da odstoji dok se lepo ne ohladi. I drži na hladnom. Ispadne oko 10ak flaša. Ovo je fini kašasti sok, nije presladak, a baš je lep.
< Poruku je uredio lesica RR -- 11.7.2015 20:21:47 >
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 20:40:23
|
|
|
|
veselicaa
|
Moja deca obozavaju ovaj sok,uvek im baba pravi ali Lesice ovaj recept je bas jednostavan,mozda ove godine i ja pokusam.Inace obozavamo kajsije,sreca da ih imamo kod prijatelja,domace neprskane pa jedu koliko hoce.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 11.7.2015 21:45:48
|
|
|
|
vikiveki
|
IZVORNA PORUKA: lesica RR 3 kg kajsija se kuva sa 1 l vode dok ne omekša,onda se propasira, ja prvo blender pa propasiram. U drugoj šerpi se skuva 6 l vode sa 1kg sećera i 2-3 limuntusa,pa se pomeša sa kajsijom i pusti da vri 5-10 minuta. Onda se ovako vreo sok sipa u vrele staklene flaše,zatvara,umota platnom i ostavi da odstoji dok se lepo ne ohladi. I drži na hladnom. Ispadne oko 10ak flaša. Ovo je fini kašasti sok, nije presladak, a baš je lep. Lesice rastvarate li vi taj sok posle sa vodom kao Mila,ili ga tako pijete kao kašasti sok?
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:39:10
|
|
|
|
aleksandrici
|
I moja deca obozavaju breskve,i kao vockicu a i kao napitak.Mladja voli cak i kolac od breskve.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:40:22
|
|
|
|
aleksandrici
|
I ja napravim sok,sipam u plasticne flase i zamrznem tako da deca tokom cele zime imaju zdravi sok bez konzervansa.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:41:34
|
|
|
|
amdn
|
mi u toku leta cesto pravimo vocne jogurte, a zimi kompo pa to pijemo kao sok i pojedemo voce a ovaj Lesicin cemo isprobati sad dok ima kajsija, ja ih bas volim a i J.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:42:46
|
|
|
|
vikiveki
|
Aleksandrici, mi zamrzavamo tako sok od zove i ostavljamo ga u zamrzivač
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:43:00
|
|
|
|
amdn
|
ja zamrznem voce posto nemam veliki zamrzivac pa zimi kuvam kompot, ali dobra je ideja i sa flasama u zamrz.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:47:25
|
|
|
|
vikiveki
|
Da kod nas tako radimo samo sa sokom od zove,nisam nikad ni pomislila da bih tako mogla i druge sokove bez konzervansa ostavljati
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:52:14
|
|
|
|
veselicaa
|
Ja ne stavljam konzervans u sokove,a neke i zamrznem.Sve zavisi koliko se secer stavi i kako se spremi.
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 23.7.2015 22:56:38
|
|
|
|
jovana jojo
|
Ja nisam pravila sokove i stavljala u zamrzivač,moraću da probam
|
|
|
|
RE: Sok od kajsije je odličan za leto 24.7.2017 20:12:29
|
|
|
|
Dragce86
|
Od kog uzrasta sme da se jedu kajsije, breskve, jel od 6+?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?