|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Neplodnost
5.11.2011 23:19:02   
Anoniman
Zoja pridruži nam se i na crticama! :)
mene zanima samo jedna stvar. Kako da se opustim i ne mislim na nešto što toliko silno želim? Pa će mi neko reći to je baš zbog te želje. Dobro, a kako da ne želim? Mislim, prvo nije normalno da ne želim, ali ajde ako kojim slučajem neko zna kako postati ne normalan i ne želeti nešto što je sasvim prirodno želeti, neka kaže kako mu je uspelo! Ja ne znam kako da kažem svom mozgu ja ne želim bebu i sad me baš briga ako se desi ili ne desi! To je samo neko zavaravanje. Pa, Bože blagi, kad prodje mesec dana, treba da dobijem i kako da ne mislim na to? Kako da ne razmišljam da li ću dobiti danas ili sutra kad mi nešto procuri. Ja ne vidim kako sve to usaditi, ko može, svaka mu čast i blago njemu, ali ne mora da nekom drugom ponavlja "opusti se, ne misli, biće!" a kad će biti? Kad budem imala 50 god? Malo ne logično je da sa 25-35 godina ne želiš dete i ne misliš o tome kad će! To je tako tužno! A još tužnije, ovo ću po ko zna koji put ponoviti, što oni koji trebaju dobiti decu po nekad ostanu doživotno bez poroda, a raznorazne bitange i grubijani "seju" decu na svakom ćošku!

(odgovor članu Zoja83)
  Direktna veza do poruke: 76
5.11.2011 23:28:38   
snješka
Leno, ja sam pet godina čekala bebu i mislila ludački o tome. Kad sam "poravnila" i opustila se sa ubjeđenjem da nema ništa od toga, da se neće desiti, desilo se. I to na nekoj stijeni pored puta na povratku iz manastira Ostrog.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 77
6.11.2011 13:06:04   
Bebana17
Ja priznajem da ne mogu da ne mislim prilikom svakog seksa na ono prokleto pitanje: hoce li ovog puta konacno uspeti... i ne mogu da se otresem te misli nikako, ma koliko zelela da se opustim, zao mi je samo sto je i moj muz pod pritiskom tog pitanja, ali kada dvoje mnogo zele dete nemoguce je to zaboraviti i potisnuti, i opustiti se (ono sto svi savetuju) user posted image kao da ja ne bih volela da se opustim i da ne brinem (!), ali ne mogu.

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 78
6.11.2011 13:08:50   
Olga75
Bebana , znas kako kazu , vezba cini majstora user posted image
ako je organski sve ok , mora doci i beba user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 79
6.11.2011 16:31:53   
Bebana17
user posted image user posted image user posted image vezbamo, vezbamo, evo vec unazad 12 dana neprekidno (mejbi bejbi svaki dan kaze: u akciju sad! a mi slusamo, iako je fizicki nemoguce da sve ovo budu plodni dani) od 8 do 17 dana ciklusa, ali valjda ce jedan od tih dana biti onaj sa O.
Inace, kod mene sve ok, a muz kuburi sa spermogramom (od teske oligospermije doterasmo do blage), a sledeci mesec na inseminaciju, rekao cika doktor.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 80
6.11.2011 17:43:03   
plačljiva
Bebana,znam kako ti je i meni svi kažu opusti se ne razmišljaj,biće...Ali kada?Nemogu da ne razmišljam o onome što tako silno želim...

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 81
6.11.2011 19:27:58   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: snješka

Leno, ja sam pet godina čekala bebu i mislila ludački o tome. Kad sam "poravnila" i opustila se sa ubjeđenjem da nema ništa od toga, da se neće desiti, desilo se. I to na nekoj stijeni pored puta na povratku iz manastira Ostrog.user posted image

ja sam još daleko od te faze da mogu da kažem sebi da nema šanse da zatrudnim, i ne mirim se s'tom činjenicom! Ne znam, možda mi upali nekad! user posted image

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 82
6.11.2011 22:06:21   
Anoniman
A ja toliko dugo cekam user posted image da mi sada nestvarno deluje da ce i doci do toga. Moracu malo da se trgnem

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 83
6.11.2011 22:32:43   
dunja RR
Jacg isto i ja, kao da je moja trudnoća naučna fantastika user posted image

Kada se desi biću vrloooo iznenađena:)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 84
6.11.2011 22:37:33   
plačljiva
Osećam da ću se onesvestiti kada saznam da sam trudna...I meni se trudnoća čini kao nešto nemoguće...Ni slutila nisam da ću imati problem sa sterilitetom,obe prababe su imale blizance a ja jadna ne mogu ni jedno dete da dobijem user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 85
6.11.2011 22:42:00   
dunja RR

Ja sam oduvek imala strah i eto nažalost se obistinio.

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 86
6.11.2011 22:44:03   
Anoniman
Meni nije ne stvarno da ću ostati trudna, znam da će se to desiti, ali me nervira KAD ĆE više to da se desi!

(odgovor članu plačljiva)
  Direktna veza do poruke: 87
6.11.2011 22:46:21   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja sam oduvek imala strah i eto nažalost se obistinio.

Dunja ja ipak mislim da ćeš to dočekati! user posted image

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 88
6.11.2011 23:27:57   
Maccana
Ja sam oduvek imala strah i eto nažalost se obistinio
Moram priznati i ja sam se uvek nesto pribojavala,pogotovu sto me citav zivot boleo stomak ali u zadnjih god. dana sam pocela cvrsto da verujem i imam neki osecaj kao da se blizi susret sa mojomuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 89
6.11.2011 23:31:12   
GRGA
Ni ja nisam mislila da cu se boriti sa time...Milila sma to ce tek tao da dodje...Nabrzinu,,,Ako nista drugo ja i mm smo se iskitali,naputovali,izludeli i sada je vreme za bebu!

(odgovor članu Maccana)
Direktna veza do poruke: 90
7.11.2011 12:36:09   
Anoniman
Ma stićiće i naše bebe sigurna sam! Samo čekaju pravi trenutak!

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 91
7.11.2011 14:35:42   
izneverena
Bolno je bar meni kad cujem da neka zena ceka prvo karijeru pa ce onda da planira bebu.Ja po tome nikad nebi ni trebala planirati dete.Mnoge od nas imaju problem finansijski ali to ne znaci da ne trebamo da imamo decu ili da ne mozemo.Ja od prvog dana svog braka planiram dete a ostalo ce valjda sve doci na svoje mesto,mislim na kucu i posao.Ne razumem ni ja kako da prestanem da mislim o bebi jer to je nesto sto zeljno cekam vec dve godine.Pritisci su gromni od okoline ali i od mene same.Ne mogu da sebi objasnim tu strasnu rec Neplodnost jer to je za mene kao ne izleciva bolest.Citala sam mnogo po forumu i koje sve male sitnice znaju da zasmetaju trudnoci.Neznam dali vazi pravilo kod svih higijena,zdrava ishrana i bez stresa e to je ono sto ne razumem.Gledajuci oko sebe i samo primer Romi u kakvim uslovima zive i koju oni maju higijenu a da ne pricam odlazak ginekologu pa je opet po meni kod njih veca stopa nataliteta.Misli samo da nije sve do zdravlja osobe vec svima nama je odredjeno kad ce mo postati majke sto se iskreno nadam da ce to biti u skorije vreme kod svih nas.Ne treba odustajati od ove veoma vazne zivotne borbe jer svaka od nas zasluzuje dete samo je pitanje kad ce se to desiti.Nisam protiv medicine i znam da je napredovala mnogo ali sam protiv odredjenih lekara koji ne postupaju pravilno sa pacjentima sa ovim problemom.Mada nisu svi isti ali tesko je doci do pravog lekara koji ce sve da objasni a ne kao slucaj sa mnom.Mene cekaju one analize i testovi ali to mi stvara veliki strah kome da se obratim,koja je naj bolja klinika za to.Na zalost ovo pisem jer nemam vise poverenje u lekare mada nisu svi isti.Imala sam lose iskustvo sa njima zbog drugih zdravstveni problema i koji su me mogli kostati zivota.Porucujem svima na forumu a i sire da ne odustaju i da ce sve postati majke.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 92
7.11.2011 17:11:55   
thechic
dadakg rasplakao me onaj tvoj post kako pomoci sa pocetka teme... tacno sve i jedna rijec.... svaki put kad dodjeuser posted image ....boli.... koliko god bile hrabe....bas boli....

(odgovor članu izneverena)
Direktna veza do poruke: 93
7.11.2011 19:43:17   
Nina...
I ja sam oduvek imala taj strah, ne znam iz kog razloga, ali uvek me je to nekako podsvesno mucilo...

(odgovor članu thechic)
Direktna veza do poruke: 94
7.11.2011 21:14:33   
GRGA
Zene ja sam ocjna,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,znajuci da ce moja beba jos da ceka......................

(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 95
8.11.2011 12:57:53   
Bebana17
Moram vam priznati da se ja sve cesce pitam kako uopste iko ostaje trudan (prosto me zaboli glava kada citam o tome sta je sve potrebno da se desi da dodje do trudnoce), i mnogo zavidim onim zenama koje su posve slucajno ostale trudne (kao, ju, zakasnio mi ciklus, sta to moze biti?!). Moj muz i ja ovog meseca samo sto sa lustera nismo visili user posted image   ne bi li ucinili sve sto je moguce sa nase strane da bi taj dragoceni jedan spermic stigao na pravo mesto, pa jos da ona popusti i prihvati udvaranje... E, cini mi se, nemoguca misija za nas..
Sad sledi jos jedno razocarenje kad dobijem, i tako ukrug user posted image  
E, zivote, gorak li si...
(Izvinjavam se zbog ovog posta svima, al morala sam da podelim sa nekim ovo osecanje)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 96
8.11.2011 13:16:21   
izneverena
Cao Grga! Citala sam i tvoje postove na forumu savetovaliste za sterilitet i zelim ti samo reci da ne odustajes jer si odradila mnogo toga po pitanju bebe a mene sve to ceka pa te molim ako mozes da mi kazes gde su te uputili dali u NF ili u Visegradsku i dali si vec kernula sa lecenjem tamo?

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 97
8.11.2011 13:26:01   
izneverena
Bebana17 lose bi zvucalo kad bih ti ja rekla da ne ocajavas i da ce biti jer to je ona recenica koja svima nama smeta.Na zalost nisi sama koja ima takvo osecanje.Ja se trenutno borim sa svojim ja da bih krenula dalje a potajno se nadam e mozda ovaj mesec bude nesto i na zalost svaki put sve vece i vece je razocarenje i sto ga sam i resila da se borim i da krenem dalje sa lecenjem.Ne dozvoli samo da padnes u depresiju jer iz nje se tesko izlazi a znam to iz iskustva.Glavu gore i shvato samo da imas jedan cilj da stignes do njega o to je user posted image i za to se covek treba boriti svim sredstvima.Seti se samo da ima nas mnogo koje smo u takvoj situaciji i da nisi sama.

Direktna veza do poruke: 98
8.11.2011 14:16:24   
tina37
Procitah sve postove na ovoj temi i sa svima se slazem.Mm i ja smo u braku 9 g. bez dece.I kao klinka sam uvek vucarala neku bebu iz komsiluka,ta ljubav prema bebama.I jednom mi je neka baka rekla da cu il imati puno dece il nijedno.Hm,cak sam i osecala da cu imati nekih problema sa zatrudnjivanjem.Znam i taj osecaj da su sve zene oko vas trudne,da idete gradom vidite samo kolica,al i to sam prebolela.Prosli sva ispitivanja,sve ok.Sada idem na VTO i ubedjena sam u uspeh,jer cuda se desavaju a i nada nije nestala.Borite se uvek za svoje mrvice!

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

Direktna veza do poruke: 99
8.11.2011 14:27:55   
jacagoga
Mozda cu da zvucim surovo, ali nezna se sta je gore, da li kad ne ostajes u drugom stanju ili kad ostanes bez problema pa izgubis trudnocu zi cista mira i to u 6om i 8om mesecu user posted image

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

Anketa

Aleksa
vrtirepić

Da li vam se dopada ime Aleksa?

Da (70%)

Ne (30%)

Ukupan broj glasova: 151

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here