dunja RR
|
Evo mojih utisaka sa klinike Kaali u Segedinu, za koju sam se definitivno odlučila: Evo ovako, kada sam stigla (sama sam išla, bez supruga), prvo smo malo popričali dr.Zadori i ja, objasnila sam mu svoj slučaj i onda mi je uradio UZ. Sve je ok, endometrioza se nije vratila u zadnjih mesec dana ni malo, znači na desnom jajniku stoji mala endometriočna cista koja je tolika bila i pre mesec ipo. Dr. kaže da to sve izgleda OK, čak da mu i levi jajnik, iako je manji, izgleda prilično OK (u Frontu su ga bili otpisali). Rekla bih da priraslica po materici nema, jer mi ništa nije naglasio. Komunikacija je bila na engleskom, ja ne pričam ništa specijalno, on priča odlično - studirao je u u SAD, ali mi je rekao da se dobro razumemo. Posle UZ, dopunio je još neke moje podatke, između ostalog, pitao me čime se bavimo suprug i ja. Rekla sam da ja radim za Ringeraju a da suprug ne radi trenutno. Nakon toga mi je rekao da će mi konsultacije i UZ, umesto dogovorenih 85 eura naplatiti 45 eura, jer suprug ne radi. Pitao me kada želim na postupak, i ja sam rekla krajem septembra. Rekao je da nema problema, krećemo tada :) Cena postupka IVF je 355.000 HF, vrlo je verovatno je da će mi raditi i ISCI pa čak i hatching, ali mi to neće dodatno naplaćivati zbog naše materijalne situacije. Lekovi su između 130.000 i 150.000 HF. Ukupno postupak i lekovi izlaze oko 1.800 EUR. Za zamrzavanje nisam sigurna da li će nam dodatno naplaćivati ili ne, poneću još para za svaki slučaj. Lekove kupujem u Mađarskoj, (dr. će mi dati recepte) i dogovorili smo se da po lekove dođem polovinom septembra a sa postupkom krećemo krajem septembra, 2. dana ciklusa. Moram još da razradim detalje oko termina dolaska i ostanka tamo, to mi je još ostalo malo nejasno, ali on uredno odgovara na mail, svaki dan, tako da ćemo se to lako dogovoriti. Dr. Zadori ja jako fin, Segedin je miran gradić, nisam puno videla od samog grada, ali eto, biće prilike i jedva čekam:) Za sada mi je dao da pijem (uzela sam u Segedinu u apoteci u koju me on poslao, blizu klinike je) Femibion, CETEBE (vitamin C od 500) i Riblje ulje. Sa tim krećem od 1.9.. Rekao mi je i da nastavim sa kontraceptivima, koje pijem protiv endometrioze, i piću ih sve do postupka (sa pauzama pred cikluse, naravno).