|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
28.10.2011 22:51:02   
Didy
IZVORNA PORUKA: srna001

I ja imam jedno pitanje.Kod nas se sve lepo sredilo sikimo na tri sata osim noću, tada siki u osam pa ponovo u 4 pa u 8 i tako u krug.Ja sam prestala da se izmlazavam posle podoja pre jedno 15 dana.Da li mislite da je to ok?Ne sećam se kako sam radila sa sinom.Sad prosto ne stižem a ona je sita super napreduje.Ne znam nisam pametna...

Joj, Srna, blago tebi. Sofija se poslednjih nedelju dana budi na 3-4 sata noću i popije polovinu ad mleka iz flašice u odnosu na količinu koju popije danju. Ne znam koji joj je. Taman se bila navikla da jede u 22h, pa u 4h, a sad nešto češće, a manje pojede.user posted image Ne pomaže ni duda, ni vodica, plače, pokida se, neće da se umiri dok je ne nahranim.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 2326
28.10.2011 22:54:37   
MarijaBg
PE mleko nadolazi dok beba siki, a i beba izvlaci mnogo vise nego pumpica. Nista se ne brini

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2327
28.10.2011 23:21:04   
Anoniman
srna011 i kod mene je isto tako a dete mi je mladje cini mise od tvog 4 dana user posted image Oko osam sisa, zatim se obicno probudi posle sat vremena, podojim je, do deset zaspi i ne budi se do bogami 5 ujutru, pa i do 6. Znaci u zadnjih 10 dana je tako, a ne izmlazavam se dve nedelje, a i sa prvim detetom mi je bilo slicno, mozda nesto kasnije, do drugog meseca se vec nije budila nocu. I da mleko od izmlazavanja nisam cuvala, jednostavno nije bilo potrebe da joj ga eventualno dajem na flasicu, izmuzavala sam se jer sam imala previse i beba to nije mogla popiti, a da joj to dajem, nista od sisanja itd.  Sa prvim detetom recimo mi je dosta toga bilo sasvim drugacije, jer je beba bila totoalno drugacija, kao bubica, eh ali zato smo posle isli na vezbe 9 meseci, ali necu sada o tome, to je neka druga prica.

PoisonEve nemoj da se sekiras, to je beba od dve nedelje, moja Neda sa dve nedelje je trazila da sisa na sat i po, nocu i po tri cetiri puta, i da, bitna stvar koju ne znam kako ne pomenuh, nisam znala kog tipa tacno imas problem. Posle podoja ponekad place, meni doduse nije padalo na pamet da je mozda gladna, jer imam mleka nema sta, ali upravo je bilo ono sto je srna spomenula, stomacic je bio u pitanju, sada i kada nije stomak u pitanju (a to je sve redje), vec  potreba da je pomazim, ununam, bogami nisam odmah provalila sta je u pitanju priznajem, jer kao sto rekoh prvo dete je bila susta suprotnost.  Mozda i tvoja Mina place jer je jednostavno senzitivnije dete,neznije i daj mu svu paznju koju mozes, nece se navaditi, mnogo je mala, pomozi joj sad ona od tebe zavisi, i ko bre kaze da ne valja beba sa tobom u krevet. Kad zaspi izvuci siku, i pusti je da spava pored tebe, sa obzirom da je dojis lezecki pretpostavljam?! Kad ucvrsti san, probaj da je prebacis, mislim ja tako radim. I da Neda je takodje jednom povratila ceo obrok, ja mislim da se prejela, a i to je proslo, to se sada ne desava.
Svaka beba je svoja prica, ali prikupi razna iskustva i malo svog nekog promisljanja i bice dobro :) user posted image

(odgovor članu srna001)
  Direktna veza do poruke: 2328
28.10.2011 23:25:20   
Anoniman
POISON i treba da spava, deca najvise rastu dok spavaju, pise u literaturi majke mi, a i jedna mama je ovde to spominjala user posted image . I da ti kazem Neda sada sa mesec i tri nedelje, ukupno spava dnevno 18 do 20sati, kako kad, nocu i skoro celo prepodne prespava, do tri, cetiri, posle se igramo sisamo pa spavamo po 45 min do sat vremenai tako do 22h, mislim mnogo se obezobrazila :) Bices ok, ne daj se! Pozz

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2329
28.10.2011 23:35:51   
zzzoka
bas sam danas u temi arzgovori mama pitala za to spavanje.I moja beba veci deo dana prespava i celu noc, u jednu ruku mi je drago zbog toga, ali se cesto i zabrinem da joj nesto ne fali. Par puta sam sebe uhvatila kako je pipam da vidim da nema mozda temperaturuuser posted image ...lakse mi je kad cujem kad ima jos beba sa takvim ''programom''

Inace zene, PE, Jance, navijam da izdrzite tu krizu sa dojenjem i da posle uzivate u druztvu svojih bebica. I mene je sve to snaslo i zalim sto sam se kasno ovde pozalila jer da sam imala ovakvu podrsku kakvu vi imate i dana danas bih dojila.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2330
28.10.2011 23:53:12   
Anoniman

Ili na istu tu vagu stavim na komodu za presvlačenje položim poslužavnik stavim pelenu i bebu na nju i tako je izmerim.Improvizovana vaga.

Kad sam ja imala 17 dana, moji ponosni roditelji su napravili sličnu improvizovanu vagu: na sto kuhinjska vagica, na nju poslužavnik na poslužavnik mene, mama da me pazi tata da me meri i bilo je dovoljno pola sekunde da im rezultat skrene pažnju da ja završim na podu, i samo zahvaljujući izvanrednim refleksima moga oca koji je u poslednjem deliću sekunde uhvatio teški srebrni poslužavnik da ne padne preko mene i ubije me ja sam još uvek ovde.

Kad je mm predložio da Nevenu izmerimo na kuhinjskoj vagici malo je falilo da mu istu razbijem o glavu... user posted image

MOLIM VAS NEMOJTE IMPROVIZOVATI VAGE; DOVOLJNO JE DA SE IZMERITE SAME PA SA BEBOM I DA ODUZMETE REZULTATE!!!

(odgovor članu srna001)
  Direktna veza do poruke: 2331
29.10.2011 11:59:54   
jance
drage moje, nisam vam se zahvalila na podrsci, zuta minuta me nije prosla, jos uvek sam u bedaku zato cu sada jedno vreme mozda samo da citam i da se ne javljam, da smanjim malko pritisak na psihu. da, i htela sam samo nekoliko stvari da kazem, vec sam verovatno rekla pa se kanda zagubilo: kazete da dojim bebu na zahtev - ne mogu jer je zbog zutice uspavan, ja ga budim na 3.5 do 4 sata ako se sam slucajno ne probudi jer mora da jede u tim terminima. dakle, ne uobrocavam ga, tako su mi rekli da moram jer bilirubin ima sedativno dejstvo i beba se nece probuditi cak i ako je gladna. tako da tu dojenje na zahtev propada u startu...
druga stvar, govorite o tome da beba ima zutu tecnu kaku, e moja beba je nocas prvi put od rodjenja imala takvu kaku, kaki na 2 dana a izmedju se izvija od bolova...
ja kad ne uspem da ga podojim iz obe dojke izvucem sa pumpicom citavih 20ml a on standardno (kad nakupim ) popije 50ml, tako da jos uvek nemam dovoljno mleka, i pored pakovanja grudi, utopljavanja 2l soka od jabuke i plus vode, kao i Hipp-ovog caja za dojenje.
da, i standardno nece da sisa iz moje desne dojke, samo iz leve.
i kolko citam, vecina vas jeste morala u nekom trenutku da dohranjuje, tako da tu nisam jedina, a i dosta vas je za to koristilo flasice.
ja cu pokusati u ponedeljak da ga nekako izmerim da vidim dal napreduje i koliko napreduje, pa cu onda odluciti sta da radim sa dohranom...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2332
29.10.2011 12:59:35   
Olga75
jance , samo polako , tvoja beba je tek dve nedelje , sredice se sve . Sto se tice žutice i moja je imala produženu i bilo je stresno ali , kao sto rekoh , sve se sredilo i dojila sam je 14 meseci . 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 2333
29.10.2011 13:15:09   
PoisonEve
Jance, mozda ga muci stomacic, mi smo istu muku imali kad smo dosli iz porodilista pa sam na kraju skontala da je od kravljeg mnleka kog sam ja pila na litre! Cim sam ga izbacila stanje se poboljsalo. A mozda jednostavno ima lenja crve sto nije nista neubicajeno za njegov uzrast, tako da polako, sredice se i to. A tu dojku sto odbija ti mu je uvek ponudi na pocetku pa ako nece nema veze, al mu ponudi. Ja obicno izmuzem kap dve na njena usta da oseti mleko. I jos sam dobila jedan super savt jos u skolici a to je da ne menjamo mirise. Pre porodjaja ja sam se kupala u parfemisanim kupkama, mackala se kremicama svaki cas ali u porodiliste sam otisla samo sa obicnim meriminim sapunom koji i sad koristim i to samo njega. Svaki cas se perkam u kupatilu i to pomaze. Bebe primecuju nasu energiju tako da kolko god je moguce izbaci negativu (znam da je nekad nemoguce). Probaj da se mazite prvo pre podoja, pricaj mu i pustaj muziku koju si slusala u trudnoci, ono sto i inace slusas. Ne bi verovala kako se ova moja smiri kad joj pustim na youtube-u Plavu pticu- JDP

I odmaraj se sto vise, kad on spava, spavaj i ti. Uspecemo, videces! Samo ne odustaj!

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2334
29.10.2011 14:00:42   
Mariya
IZVORNA PORUKA: Zenetina

shvatis da je ustvari najlakse roditi dete, a onda krece prava stvar

ŽIVA ISTINA!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2335
29.10.2011 18:12:59   
Anoniman
Mariya da, najistinskija istina user posted image

(odgovor članu Mariya)
  Direktna veza do poruke: 2336
30.10.2011 1:23:02   
Crvenkapa85
ceo dan je lepo sikio da bi uvece poceo da besni na siki oko 18h,vuce vuce i pocne da dreci,pa onovo....dok nije krenuo mlaz....dok se davio sa mlekom ranije,i grcao.....sad jedva ceka da naidje mlaz....ili je bio jako gladan,posto je odrapio 4 sata spavanja,ili .....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2337
30.10.2011 12:22:34   
Didy
IZVORNA PORUKA: Didy

I ja imam jedno pitanje.Kod nas se sve lepo sredilo sikimo na tri sata osim noću, tada siki u osam pa ponovo u 4 pa u 8 i tako u krug.Ja sam prestala da se izmlazavam posle podoja pre jedno 15 dana.Da li mislite da je to ok?Ne sećam se kako sam radila sa sinom.Sad prosto ne stižem a ona je sita super napreduje.Ne znam nisam pametna...

Joj, Srna, blago tebi. Sofija se poslednjih nedelju dana budi na 3-4 sata noću i popije polovinu ad mleka iz flašice u odnosu na količinu koju popije danju. Ne znam koji joj je. Taman se bila navikla da jede u 22h, pa u 4h, a sad nešto češće, a manje pojede.user posted image Ne pomaže ni duda, ni vodica, plače, pokida se, neće da se umiri dok je ne nahranim.

Taman sam se žalila na nju, a ona sinoć jela u 20:30h, pa se probudila tek u 4:15h. i onda ponovo u 8:30h. Bravo za nju!user posted image
Malo je ot, izvinjavam se.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2338
31.10.2011 21:25:35   
srna001
Gea_gr pa ne naravno da ne treba stavljati dete na kuhinjsku vagu, to je mala vaga.Ja imam ravnu široku digitalnu vagu za merenje težine odraslih ljudi a poslužavnik koji sam stavljala je plastičan tako da sve to podseća na vagu iz DZ.Pri tom vagu stavim na sto za presvlačenje koji je sa svih starna ograđen a ispred stojim ja, i da hoće nema kud da beži.Ko ne može da napravi takve uslove naravno da ne treba dete da meri kod kuće.

Didy user posted image za satnicu.Ja bih najviše volela da Z izbaci noćni podoj ali stvarno ne znam kako?!

Janče do kraja prvog meseca beba se i bez žutice budi na tri sata, a kada su budne na koliko god da traže, na pola sata na pola sata, posle prvog meseca opušteno kad ona hoće da sisa daš joj.Tako kažu sestra sa Halo bebe.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2339
31.10.2011 21:51:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance

drage moje, nisam vam se zahvalila na podrsci, zuta minuta me nije prosla, jos uvek sam u bedaku zato cu sada jedno vreme mozda samo da citam i da se ne javljam, da smanjim malko pritisak na psihu. da, i htela sam samo nekoliko stvari da kazem, vec sam verovatno rekla pa se kanda zagubilo: kazete da dojim bebu na zahtev - ne mogu jer je zbog zutice uspavan, ja ga budim na 3.5 do 4 sata ako se sam slucajno ne probudi jer mora da jede u tim terminima. dakle, ne uobrocavam ga, tako su mi rekli da moram jer bilirubin ima sedativno dejstvo i beba se nece probuditi cak i ako je gladna. tako da tu dojenje na zahtev propada u startu...
druga stvar, govorite o tome da beba ima zutu tecnu kaku, e moja beba je nocas prvi put od rodjenja imala takvu kaku, kaki na 2 dana a izmedju se izvija od bolova...
ja kad ne uspem da ga podojim iz obe dojke izvucem sa pumpicom citavih 20ml a on standardno (kad nakupim ) popije 50ml, tako da jos uvek nemam dovoljno mleka, i pored pakovanja grudi, utopljavanja 2l soka od jabuke i plus vode, kao i Hipp-ovog caja za dojenje.
da, i standardno nece da sisa iz moje desne dojke, samo iz leve.
i kolko citam, vecina vas jeste morala u nekom trenutku da dohranjuje, tako da tu nisam jedina, a i dosta vas je za to koristilo flasice.
ja cu pokusati u ponedeljak da ga nekako izmerim da vidim dal napreduje i koliko napreduje, pa cu onda odluciti sta da radim sa dohranom...

Amin.

Mislim da će stvari sada ići mnogo lakše. Ne osećam više paniku u tvom postu kao pre koji dan, realno sagledavaš situaciju. I to je dobro.

Drži se. user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2340
1.11.2011 17:55:56   
jance
Tash user posted image

mozda je prerano da vicem, al ajd da kazem da se samo pitam dal je moguce da je do polozaja bio ceo problem? do sada sam ga dojila lezeci svaki put, tako su mi pokazali u porodilistu i tako mi je i patronazna pokazala. e danas sam bila sama i imala svo vreme ovog sveta pa sam pokusala da mu dam da sisa tako sto sam sedela. lepo je uhvatio bradavicu i jednu i drugu i lepo je sikio po 15min na svakoj, posle sam ga stavila da podrigne preko kolena (ne mogu na rame jer me bole bradavice uzasno), podrignuo je a da nije ni bljucnuo, i odvalio sa spavanjem skoro 4 sata! i kad sam ga presvlacila imao je (drugi put danas) zutu tecnu kaku user posted image
sad, drugi put je vec histerisao na desnoj dojci onako ko sto ume, al na levoj je bas lepo sikio.
i da, ja vise ne pumpam i ne izvlacim puno iz obe dojke...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2341
1.11.2011 18:28:39   
Anoniman
Jance, user posted image user posted image user posted image  

< Poruku je uredio Ana RR -- 1.11.2011 21:19:33 >

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 2342
1.11.2011 18:35:53   
Crvenkapa85
bravo Jance......user posted image Tako sam ja dojila Mihajla od starta,jer tako lakse ide mleko......bravo bravo

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2343
1.11.2011 22:06:12   
Anoniman
Hej jance, hm to sto nece drugu dojku, takav slucaj je imala i moja drugarica, mali je hteo samo desnu pretezno, i eno ga sad 6 godinica :). A to za lezeci polozaj ...hm... mozda, ja dojim lezeci, vec drugo dete ali ipak uvidjam da je iz sedeceg polozaja verovatno jednostavnije podici dete u polozaj da podrigne, i dobro leze sika na usta bebina ... ali ja nastavljam lezeci, verujte mi da uopste ne umem da namestim dete kad sedim, i sa kicmom bas ne stojim naaajbolje, a i ovako mi taman dete lezi na strani, posto ne trpi peskire, jastuke i ostale podupirace, a i iskrena da budem iskoristim da se malo odmorim, ispruzim, a i beba sisa, nema zamjerki ;) .. Svi mi iznalazimo ono sto i bebam a i nama najvise odgovara, ih ako nadjes kompromis sa svojim cedom, ma milina, teceee :)nego ko od vas doji sedeci, a ko lezeci? Da vidim da li sam mozda neki ja ovde freak user posted image user posted image

< Poruku je uredio Zenetina -- 1.11.2011 22:09:56 >

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 2344
2.11.2011 10:19:06   
jance
Zenetina, svima savetuju da doje lezeci.. da budem iskrena ni ja jos nisam nasla najudobniji polozaj za dojenje sedecki, to jos moram da skontam, za sada sam srecna sto ne trazi dohranu posle...kasnije cu da se sama nekako snalazim da mi bude udobnije, samo dok on sisa. kontam da mu je valjda tako lakse, gravitacija valjda pomaze pa ide lakse. da, i vileni na desnoj i nervira se jos uvek. kaze sveki da verovatno iz te ide teze pa zato, mada se meni ne cini. i ko za inat u toj desnoj ima vise mleka uvek, a levu voli user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2345
2.11.2011 10:34:41   
Crvenkapa85
i meni odgovara da se stropostam na krevet i podojim dete,al patronozna mi je rekla da je najbolje dok malo ne ojacaju dojiti sedeci jer gravitacija pomaze a oni ne moraju toliko da se muce da vuku....elem i ja sad lezim ok dojim....a za podoj sedeci mi je rekla da je najbolja fotelja ili bastenska ona obicna plasticna stolica,bitno je da ima one drzace za ruke gde bi ste naslonili tu ruku gde mu je glavica.....ja nemam takve stolica pa sam uzimala jastuk od garniture,njega uzmem a ruke naslonim na jastuk a i njega delimicno...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 2346
2.11.2011 10:37:16   
Olga75
j sam do cetvrtog meseca iskljucivo dojila lezeci , tek onda sam probala sedeci
vazno je da bebac siki , sad da li mama lezi ili sedi mislim da nije bitno

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 2347
2.11.2011 11:11:44   
srna001
Janče izmlazavaj se obavezno posle podoja da ne prođeš kao ja i masiraj dojke.Ja sam krajem prvog meseca dobila mastitis.Sve vereme mi je u jednoj dojci bilo manje mleka a u stvari nije moglo da izađe bili su mi slepljeni kanalići!Biće to sve ok videćeš.
Bradavice maži nečim, meni je lanolin pomagao.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 2348
2.11.2011 11:20:43   
jance
srna, izmlazam se, cak i nocu posle podoja obavezno, al opet malo izadje, i svaki put masiram dojke, trazim dal ima negde kvrzica ili necega slicnog pa da izmasiram i onda ponovoizvlacim. desava mi se uvece da me bole obe dojke onako sa strane vise ispod pazuha, i kad izvucem sve ne pomaze... mozda je zbog toga sto me bole bradavice al nisam sigurna...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu srna001)
Direktna veza do poruke: 2349
2.11.2011 11:24:02   
Verus
jance: prvo da ti kazem svaka cast na truduuser posted image   drugo, AKO te bole dojke i kad beba sisa, ili te posle toga boli, onako da ziga odjednom, a bradavice se crvene ili sjaje, mozda je gljivica.  E sad ne znam da li je sve mozda od ragada, ili od izmorenosti, ali meni su dojke bile horor prva dva meseca, nekako su cak i bile ljubicaste boje, ma veoma cudno.  Ako ti ne prodje trkni obavezno do ginekologa da vidi.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here