Lu
|
IZVORNA PORUKA: razlicak Cao drage moje ! Ovo mi je prvi put da sam na ovom forumu, tj na bilo kom forumu .... Imam dilemu, dobro bi mi doslo vase misljenje....Radila sam dabl test, dr kaze da je sve u redu, zbog godina (33) me salje na tripl test.u porodici nikada nije bilo anomalija, ovo mi je druga trudnoca,na ekspertnom sam bila i sve je u savrsenom redu, sada sam u 16-oj nedelji. Neznam dal da radim i neznam zasto me uopste salje ako su rezultati dabla u redu i sama tako kaze...da napomenem da mi se to ne radi iz vise razloga, a jedan od njih je sto me salje privatno i to kosta 2700 din, meni je to trenutno mnogo s obzirom na to da sve bukvalno vadim privatno... Zanima me vase misljenje i ko bi kako postupio u mom slucaju .... IZVORNA PORUKA: ielena Ako si iz Beograda, trazi da ti napise uput za tripl u Institutu za majku i dete, tamo se ne placa. A zasto sve radis privatno? Ja sam u drugoj trudnoci maksimalno iskoristila sve drzavne usluge - obican ultrazvuk u domu zdravlja (ako nema u tvom, trazis uput za neku od bolnica i on ti vazi 6 meseci), dabl test na Zvezdari, ekspertski uzv takodje kod njih, laboratorijske analize u domu zdravlja i u Batutu (takodje uz uput). IZVORNA PORUKA: razlicak Nisam iz Beograda, iz Backe Palanke sam, imamo samo dom zdravlja koji nema labaratoriju za takve stvari, pa moras privatno. A cak i kad sam dobila uput da mi se dabl test izvadi u Betaniji u NS, tamo aparat neki nije radio i opet sam zavrsila privatno. Nazalost, te cene nemoze svako da plati, ja sam nekako platila jer sam znala da je dabl obavezan, radila sam ga u prvoj trudnoci...ali sad me salje i na tripl, za koji kazu da nije obavezan i da nemora da se radi ukoliko je dabl u redu. Cak sam od jednog zdravstvenog radnika dobila informaciju da svi oni rade u dosluhu sa privatnim lekarima i ordinacijama, imaju procenat na to ...nebi me nista iznenadilo, u zemlji Srbiji je sve moguce... I pored tih analiza, ja sam RH negativna, pa jako cesto proveravam antitela, koja, opet, placam privatno 1000 din. Stvarno mi je tesko sve to postici, jer sam pre samo 2 nedelje platila 2700 dabl, a sad mi opet toliko treba za tripl, a zasto, ako nema potrebe?? Stvarno neznam.....