|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
14.10.2011 17:18:10   
Olga75
ona ujutru pije iz flasice user posted image a uvece pije posle vecere a pre tusiranja iz solje tj. ne uspavljuje se uz mleko

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 651
14.10.2011 18:10:57   
Verus
Ma od kontrole sa 15 meseci mi je rekla da to treba vec izbacitiuser posted image   Ne samo zbog zuba, nego je i rizik od infekcija usiju veci bla bla bla.  Ako je ne skinem sa flasice, ja cu da lazem da je ne koristi.  UVEK mi popije mleko u krilu i NIKAD joj nisam davala flasicu u krevetic, pa onda ne znam sta je problem.  Ja sam pila Fruktalove sokove na flasicu do 3 godine, i imam kuc kuc divne zube-sve je to genetikauser posted image   Ma nek dudla dete dokle hoce, sta da radim
IZVORNA PORUKA: mihi

Miloš ima 3 pune godine, šta mislite da li da prekinem sa AD mlekom, pio je Nestle junior 2+ pa pošto ga nema sada pije Nestle junior 1+ da li da pređem na obično kravicu AD sa neskvikom. Nesto mi žao lepo pije to mleko, a u njemu ima i probiotika i EFA kiseline.... Problem je jer ga nema svuda pa moram u Rodić ili u Aksu po mleko.. Naravno zaboravih pije iz fašie i cucle, Verus a što lekari zabranjuju posle 18m flašicu ako nije zbog zuba?

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 652
18.10.2011 22:08:19   
icika26
vise se ne isplati kravica nego adaptirano 3 vise para dam na kravlje a ad je zdravije ,kupujem junior nestle koje kosta oko 500 din a traje bar 6 dana 

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 653
18.10.2011 22:31:28   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: Olga RR

zvercica i dan danas ne pije samo mleko , jednostavno nece user posted image samo sa neskvikom
mislim da je to zato sto je dugo sisala

Šta znači dugo sisati? Pošto je I sisao do 13. meseca, a onda od sutradan pošto je sam iz nekog razloga prestao da sisa, pije kravlje mleko na šolju isključivo. Pitam zbog drugog deteta, jer baš bih da izbegnem probleme tog tipa. I je bio fenomenalan što se takvih stvari tiče.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 654
18.10.2011 22:35:37   
Olga75
citala sam da neka deca koja " dugo " sisaju  , neki autori smatraju duze od devet meseci , mada i tu svako ima svoje misljenje , ne prihvataju lako kravlje mleko jer im se jednostavno ne svidja ukus , opisano je da im kravlje mleko smrdi
e , sad , sin moje sestre je sisao 20 meseci i pio je kravlje mleko bez problema , tako da ova teorija ne drzi vodu

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 655
18.10.2011 22:38:41   
mihi
Mi probali kravicu 3,2 neće da pije, kad dodam Neskvik hoće ali to je slatko, bojim se za zube, 2 dana tako, juče sam otišla u Aksu i kupila Nestle junior1+ nema 2+ da se kupi tj ima ali samo sa ukusom meda pa mu dajem 1+, oduševio se i pije ga 2x dnevno.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 656
18.10.2011 22:39:50   
New Mom

citala sam da neka deca koja " dugo " sisaju  , neki autori smatraju duze od devet meseci , mada i tu svako ima svoje misljenje , ne prihvataju lako kravlje mleko jer im se jednostavno ne svidja ukus , opisano je da im kravlje mleko smrdi
e , sad , sin moje sestre je sisao 20 meseci i pio je kravlje mleko bez problema , tako da ova teorija ne drzi vodu

Kod nas drži (na žalostuser posted image ) posle 14,5 meseci sisanja.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 657
18.10.2011 22:47:37   
madre

Miloš ima 3 pune godine, šta mislite da li da prekinem sa AD mlekom, pio je Nestle junior 2+ pa pošto ga nema sada pije Nestle junior 1+ da li da pređem na obično kravicu AD sa neskvikom. Nesto mi žao lepo pije to mleko, a u njemu ima i probiotika i EFA kiseline.... Problem je jer ga nema svuda pa moram u Rodić ili u Aksu po mleko.. Naravno zaboravih pije iz fašie i cucle, Verus a što lekari zabranjuju posle 18m flašicu ako nije zbog zuba?

mnogo mi je drago sto vidim da jos neko daje detetu ad mleko posle napunjenih godinu danauser posted image i mi pijemo nestle junior, takodje iz flasice, i planiram da mu dajem sigurno do 2. godine, a za dalje cemo videti, kako on bude zeleo. znam da je dobro davati do 3. godine, a za dalje ne znamuser posted image pa sta vam je rekao pedijatar?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 658
24.10.2011 15:47:06   
majicica
Mi smo po savetu pedijatra presli na kravlje mleko 3,2 jer sam ponovo u drugom stanju, a beba mi ima 10 meseci, samo da ga dobro prokuvam. Jutarnji podoj je prihvatio bez problema a veceras cemo zamenu i pred spavanje, nadam se da ce isto lako proci. Ali do sinoc smo mu davali ad kapi, sta sad da radimo? Da li da mu dam AD kravicu? To sam zaboravila da pitam pedijatra a sledeca kontr. je tek za 2 meseca.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 659
24.10.2011 15:59:46   
Verus
Ako je mleko obogaceno vitaminom D onda ne bi morala=a i ako bebac jede lepo povrce, dobije i vitamin A.  Jedino ne znam da koje je obogaceno?  Mada, vecina mleka u danasnje vreme jeste..to je vec pitanje za minu ili nekoga ko zna malo vise o tome....

(odgovor članu majicica)
Direktna veza do poruke: 660
24.10.2011 16:23:19   
Snelle
IZVORNA PORUKA: New Mom

Kod nas drži (na žalostuser posted image ) posle 14,5 meseci sisanja.

I kod nas takodje! Mleko dolazi u obzir samo ako je "prevarimo" pa joj damo sa pahuljicama, sa plazmom....a da ga pije samostalno iz flašice, nema šanse!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 661
27.10.2011 16:30:27   
Ana RR
Marku se spava pa sam zbrisala gore kod nas. Nego, sad mi kaže kum da su batalili bebelac i da malom daju kravlje mleko, čisto. Kaže nećemo više da ga trujemo hemijom user posted image ja kažem da kravlje mleko nije zdravo za bebe (mali ima 6 meseci) i da je ad mleko hrana napravljena za njih. Ne, ne, kaže, nas je doktor savetovao da pređemo na kravlje.
Ja prvi put čujem da neki pedijatar preporučuje kravlje mleko. user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 662
27.10.2011 16:51:15   
mihi
Ko zna da li je pedijatar stvarno to rekao? A ako jeste katastrofa. Ako se išta u ovoj zemlji Srbiji revnosno kontroliše i poštuju pravolnici o kvalitetu i higijenskoj ispravnosti  onda su to AD formule iz uvoza. To znam 100% od rezidua antibiotika, nedozvoljnih aditiva do aflatoksina M1 sve se ispituje i za sve je propisana 0 tolerancija. Znači da su AD formule za decu sigurne. Pri tom mleka, 3 1+ i 2+ za stariju decu nisu klasične formule, nego samo malo prilagođene deci sa manje proteina, više gvožđa, dodatim probiotikom i esencijalnim masnim kiselinama. I sigurno je bolje da pju Novolac 3 Nestle junior 1+ i 2+, Milupa 3 nego obično kravlje mleko. Tu prosto nema mesta za diskusiju.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 663
27.10.2011 16:56:28   
Ana RR
To i ja kažem ali on se umalo naljutio na mene. Baš mi je čudno, mislila sam da kuma prati sve to i da zna. Mislim, njihova stvar, ja svom detetu neću uvesti kravlje mleko pre godinu dana minimum.
A da, nasmejao me je kad je počeo ad mleko da poredi sa jajima u prahu koje je jeo u vojci. Miiiisliiiim user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 664
27.10.2011 17:05:21   
Vika
Ja sam svom uvela negde oko 8. meseca i to samo u malim količinama, da bih mu sprepila poparu ili sutlijaš ili da bih mu dala kupovne stvari koje sadrže kravlje mleko. Kao samostalan obrok isključivo pije Aptamil i piće još dugo AD mleko

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 665
27.10.2011 17:14:30   
isidora88
nama je isto pedijatar predlagao da predjemo na kravicu sa 6 meseci,ja sam tek sa 9 meseci pocela da uvodim kravlje a presla sam jer je odbijao AD mleko,ne znam zastouser posted image
moja drugarica je bebi od mesec dana uvela kravlje i ne vredi sto joj bilo ko govori da je rano, ona nema para nazalost tako da je bila prinudjenauser posted image ,beba inace lepo napreduje i nema grceve.

A malo mi je preterivanje da se deci daje AD do 3,4 godineuser posted image ,no dobro,svako radi sta misli da je najbolje za njegovo deteuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 666
27.10.2011 17:47:49   
mihi
IZVORNA PORUKA: isidora88

A malo mi je preterivanje da se deci daje AD do 3,4 godineuser posted image ,no dobro,svako radi sta misli da je najbolje za njegovo deteuser posted image

Mleka za decu stariju od 12 meseci nisu klasične formule tipa da su proteini obrađeni da se lakše vare, mleko 1+, 2+ ili 3 su korigovana kravlja mleka, obogaćena gvožđem, probioticima, prebioticima, EFA. Da je sreće da sva deca u Srbiji kao u Švajcarskoj, Holandiji, Nemačkoj piju to mleko, pri tom razlika u ceni po konzervi između tog mleka i Kravice AD je manje od 100 dinara. Ne znam šta je tu preterano stvarno. Verujte da kravlje mleko sadrži, mnogo proteina, malo masti i EFA, malo gvožđa, pitanje je sadržaja rezidua antibiotka, somatskih ćelija. U Švajcarskoj se prodaje npr ovo Nestle mleko junior 1+ kao kod nas kravica, tako da je to stvar poznavanja teme o kojoj pričamo i ništa drugo. I mislim da bi bilo potrebno da se malo više radi na edukaciji i pedijatara i nutricionista u ovom pravcu i da se to na validan način prezentuje roditeljima u savetovalištima za decu.

< Poruku je uredio mihi -- 27.10.2011 17:52:23 >

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 667
27.10.2011 18:43:36   
limunada
Ja nisam trebala tako rano poceti sa kravicom al dobro sta je tu je,napreduje on super al fali mu gvozdja jbg.pogresila sam bas mi sad krivouser posted image Neznam dal da mu kupim AD to nestle sto spominjete,on je u devetom mesecu?Inace uzimam mu rizolino,keksolino al frutolino slabo jede,ne najede se.Neznam dal ce sad prihvatiti to nestle ili neko drugouser posted image Moram napisati da sam citala u mislim moja beba nisam sigurna,pise kad dete napuni godinu da se predje na kozije mleko a ne na kravlje kao kozije je jako zdravo pogotovo za disajne puteve a ranije je pisalo do dve god.da se ne daje,nisam pametna kao strucnjaci savetuju za kozije.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 668
27.10.2011 20:11:35   
isidora88

Mleka za decu stariju od 12 meseci nisu klasične formule tipa da su proteini obrađeni da se lakše vare, mleko 1+, 2+ ili 3 su korigovana kravlja mleka, obogaćena gvožđem, probioticima, prebioticima, EFA. Da je sreće da sva deca u Srbiji kao u Švajcarskoj, Holandiji, Nemačkoj piju to mleko, pri tom razlika u ceni po konzervi između tog mleka i Kravice AD je manje od 100 dinara. Ne znam šta je tu preterano stvarno. Verujte da kravlje mleko sadrži, mnogo proteina, malo masti i EFA, malo gvožđa, pitanje je sadržaja rezidua antibiotka, somatskih ćelija. U Švajcarskoj se prodaje npr ovo Nestle mleko junior 1+ kao kod nas kravica, tako da je to stvar poznavanja teme o kojoj pričamo i ništa drugo. I mislim da bi bilo potrebno da se malo više radi na edukaciji i pedijatara i nutricionista u ovom pravcu i da se to na validan način prezentuje roditeljima u savetovalištima za decu.

znam da nisu klasicne formule ali ja i dalje stojim iza toga da je preterano toliko dugo davati to mleko. sve te potrebe za gvozdjem itd. se moze nadoknaditi i na drugi nacin,no to je moje misljenje,ne zelim svadju,samo sam rekla svoj stav o tomeuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 669
28.10.2011 10:16:58   
mihi

znam da nisu klasicne formule ali ja i dalje stojim iza toga da je preterano toliko dugo davati to mleko. sve te potrebe za gvozdjem itd. se moze nadoknaditi i na drugi nacin,no to je moje misljenje,ne zelim svadju,samo sam rekla svoj stav o tomeuser posted image

Isidora88, user posted image  taman posla da se svađamo mi samo razgovaramo i izmenjujemo mišljenja, zanima me zašto misliš da je to pretirano, mleko kao i mleko koje ti daješ detetu samo boljeg sastava i u prahu.

Direktna veza do poruke: 670
28.10.2011 10:22:09   
minavb
Da, tazlike u ceni gotovo i da nema. Možda mi je kravina na mesečnom niovu samo par stotina dinara jeftinija od ADmleka. Ipak, Vanja voli kravicu a AD nikako neće, pa onda ostajem na kravici. Da je drugačuje, pio bi ADmleko.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 671
28.10.2011 10:31:42   
isidora88
mihi user posted image
preterano mi je jer smatram da nema potrebe za AD mlekom toliko dugo,a i to muckanje pa onda ako ostanem bez mleka a negde smo napolju lakse mi da kupim kravicu od 250 ml nego konzervu mleka pa jos vodu pa da muckamuser posted image
smatram da se detetove potrebe za odredjenim vitaminima mogu nadoknaditi i na drugi nacin(ishranom)
inace i ja kao i mina bih davala jos AD mleko da je hteo da ga pije,ali samo do nekih godinu dana,max 2 godineuser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 672
28.10.2011 10:33:34   
minavb
Isi, imaš slučajeva kad deca ne jedu baš najbolje, ili prosto ne iskorišćavaju dobro unete namirnice, pa im vitamine i minerale jedino AD mlekom možeš nadoknaditi. BOlje da pije AD mleko nego preparate gvožđa i slično.user posted image
Naravno , ako dete lepo ručka i pije kjavicu, neka pije kjavicu, neće  mu škoditi.user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 28.10.2011 10:34:20 >

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 673
15.11.2011 14:15:27   
pahulja76
jaoj, zene pomagajte, nestleovo junior 1+ mleko je kravlje mleko sa dodacima-probioticima, gvozdjem, jodom, masnim kiselinama ako sam dobro shvatila?! andrijana ima 14 mes. i jos uvek pije aptamil 3. mm kaze da mu svi na poslu pricaju da niko ne daje detetu da pije adapt. 3 i da predjemo na kravlje al ja ne bih bez saveta lekara a sad videh da postoji to junior 1+ a znam i za kravicu AD-inace, koja je razlika izmedju ova 2 mleka? mislila sam ranije da je sve bilo komplikovano al ovo mi sad jos komplikovanije user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 674
15.11.2011 14:24:11   
MASHKA
ja Staši od 1. rođendana dajem kravicu uveče a nestle junior 1+ ujutru. oba voli !user posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here