|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Popis stanovništva
6.10.2011 11:13:12   
Anoniman
Meni su skroz ok pitanja. Neka su van granice potrebe, ali ok...
Inace, kada poljoprivredno domacinstvo uzima kredit, to treba da vidite. Mog oca su pitali koje vrste kokosaka ima i kog su "uzrasta"user posted image A moj cale se sprdao i rekao im-imamo bebe (do jedne godine) i one sto vise ne nose pelene (od 3 do 5 godina)user posted image E to su pitanja!!!!

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 126
6.10.2011 11:13:50   
PoisonEve
IZVORNA PORUKA: Jeca*

a i meni je to izjasnjavanje tipa Strumf i sl, vrlo besmisleno.

Ma to su nezreli ljudi jednostavno. I to je jako ruzno, odlikuje samo njihovu nekulturu.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 127
6.10.2011 11:17:36   
vonavoj
IZVORNA PORUKA: verolino

Inace, kada poljoprivredno domacinstvo uzima kredit, to treba da vidite. Mog oca su pitali koje vrste kokosaka ima i kog su "uzrasta"user posted image A moj cale se sprdao i rekao im-imamo bebe (do jedne godine) i one sto vise ne nose pelene (od 3 do 5 godina)user posted image E to su pitanja!!!!

i meni su ok pitanja...cak mi nije postavljala ona glupa za wc,pa vidi devojka gde zivimo!user posted image
ali tata ti je genijalan user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 128
6.10.2011 11:19:04   
Snelle

meni nije jasno zasto ne postoji pitanje:

da li posedujete automobil
da li imate jos neki stan u vlasnistvu

Ja sam 2001. radila popis i tada je bilo pitanje: Šta posedujete od pokretne i nepokretne imovine? Sada nema?
Inače, koliko nam je narod neobrazovan govori i činjenica da je bilo sijaset porodica kod kojih sam vršila popis koje nisu znale šta znači pitanje: Koje ste veroispovesti i koje ste nacionalnosti user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 129
6.10.2011 11:23:56   
Anoniman
Pa takav nacin izrazavanja nezadovoljstva kostace ih losih rezultata popisa. A tu statistiku ce ionako neko zloupotrebiti. Ja sam za popis, ali nazalost i tim podacima ce se manipulisati.

Ja sam nalsla neki sajt gde su popisivaci razmenjivali iskustva jos od obuke i svasta covek procita. Kao npr da je dobar deo njih instruiran da kao zemljoradnike upisuje maltene i one sa jednom kravom ili bastom na terasi. Malo karikiram, ali u svakom slucaju i one koji u to ne spadaju. Npr imate dvorisnu kucu, dve tresnje i kajsiju i oni ce vas posle voditi kao da se bavite vocarstvom. Kazu da su instruiran tako jer popis treba da pokaze da smo zemlja zemljoradnika i stocarstva. Ja bih volela da je tako, ne bih se libila ni to da radim, ali to nije istina. Isto je i sa veroispovescu i pravoslavcima, vec sam pisala o tome. Na osnovu broa popisanih pravoslavnih, Crkva ce dobiti mnogo vise para iz budjeta nego neke druge verske zajednice, nvo sektor i sl. DA li znate da je Istrazivacki centar Petnica zatvoren. Ja bih volela da novac od poreza ne ide Crkvi vec Petnici ili za stipendije mladih talenata, sigurne kuce ili nesto slicno. Mozda ce sutra i vase dete biti talentovano za sport ili Stanford a nece imati ko da mu pomogne, jer je u Srbiji 85% pravoslavaca i Crkva dobija 7 mil eur svake godine samo po tom osnovu a gde je drugo.

Nemam ja nista protiv da se Crkva finansira iz budjeta ali bez nekog preterivanja i zloupotrebe. Mislim da nase drustvo ima precih potreba od toga. A nazalost ja nisam cula da nasa Crkva nekog pomaze i da ima fondove za pomoc i unapredjivanje clanova drustva.

zato mi je zao sto se sve ovo shavta neozbilno. Verovatno su ljudi takvi jer su sigurni da ce i to naci nacin da se okrene protiv njih, ali tuzno je sto u tome i sami pomazu.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 130
6.10.2011 11:26:30   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: viking RR

Mislim da to ne pitaju zato što te podatke već imaju. Svi mi koji smo vlasnici stanova ili kola smo već ubeleženi, tako plaćamo porez, registraciju i sl. Ono što ne znaju iz tih podataka jeste koliko članova domaćinstva tu živi, da li živi vlasnik ili neko drugi isl, i to te pitaju u popisu.

da li vam dete ide u vrtic ili imate bebisiterku ili sl

mislim da i takve stvari govore o standardu...pitaju te kako ides na posao a ne pitaju te imas li kola

Sada mi nije jasno, kako mogu u trenutku imati te podatke, kada ni ne znaju uvek koga tačno dolaze da popišu (neko je napisao da su popisali i komšiju jer se zatekao). Mislim, nisu mogli znati da će i on tu biti pa da odmah pripreme i njegove podatke ...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 131
6.10.2011 11:26:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vonavoj

IZVORNA PORUKA: verolino

i meni su ok pitanja...cak mi nije postavljala ona glupa za wc,pa vidi devojka gde zivimo!user posted image
ali tata ti je genijalan user posted image user posted image user posted image user posted image

Uuuuuuuuuu...Pa ne znas koji su to biseri bili..
1) Imate li svinje?
-Da.
Jesu li se poradjale?user posted image
-Jesu. Neasistiranouser posted image
2) Imate li krave?
-Da.
Koje su starosne dobi?user posted image
-Rana mladost. Samo tri godine.user posted image

Moj cale nije normalan. Ne znam ni kako su mu odobrili kredit. Hahhahauser posted image

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 132
6.10.2011 11:29:34   
*Alexx*
Popis se ne shvata ozbiljno zato što je vlast neozbiljna. Pa Tadić je juče izjavio kako ga ekonomski stručnjaci nisu upozorili na ekonomsku krizu?! Come on! Ali odoh van teme.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 133
6.10.2011 11:29:35   
minavb
IZVORNA PORUKA: MaliMis
DA li znate da je Istrazivacki centar Petnica zatvoren. Ja bih volela da novac od poreza ne ide Crkvi vec Petnici ili za stipendije mladih talenata, sigurne kuce ili nesto slicno. Mozda ce sutra i vase dete biti talentovano za sport ili Stanford a nece imati ko da mu pomogne, jer je u Srbiji 85% pravoslavaca i Crkva dobija 7 mil eur svake godine samo po tom osnovu a gde je drugo.

user posted image Već sam negde napisala, želim da se novac od poreza koji ja plaćam, ne da crkvi več se preusmeri na VTO, hraniteljstvo ili već nesto slično vezano za decu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 134
6.10.2011 11:30:06   
viking
Dunja, ne mislim da popisivači imaju te podatke, ima ih država. Za stastistiku je važno da na 1000 ljudi dođe 400 automobila (lupam cifre, naravno) a ne da li sam ja koja se zove tako i tako i živi na toj i toj adresi vlasnik tog i tog automobila.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 135
6.10.2011 11:31:42   
minavb
IZVORNA PORUKA: dunja RR

IZVORNA PORUKA: viking RR

Mislim da to ne pitaju zato što te podatke već imaju. Svi mi koji smo vlasnici stanova ili kola smo već ubeleženi, tako plaćamo porez, registraciju i sl. Ono što ne znaju iz tih podataka jeste koliko članova domaćinstva tu živi, da li živi vlasnik ili neko drugi isl, i to te pitaju u popisu.

da li vam dete ide u vrtic ili imate bebisiterku ili sl

mislim da i takve stvari govore o standardu...pitaju te kako ides na posao a ne pitaju te imas li kola

Sada mi nije jasno, kako mogu u trenutku imati te podatke, kada ni ne znaju uvek koga tačno dolaze da popišu (neko je napisao da su popisali i komšiju jer se zatekao). Mislim, nisu mogli znati da će i on tu biti pa da odmah pripreme i njegove podatke ...

Nije ona mislila da imaju podatke popisivači kad dođu kod tebe, vec država ima podatke koliko imamo automobila, stanova, njiva...

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 136
6.10.2011 12:41:20   
Anoniman
A što vam je čudno što se ljudi izjašnjavaju kao Marsovci i slično? Pa ljudi, situacija je pojedine ljude dovela do ludila, muka im je više od svega i zaista veruju da ni jedan popis, ni jedna promena vlasti neće pokazati poboljšanje. Sprda se vlast sa narodom, pa se i narod sprda na svoj račun, jedino to i može.

Inače, lik "pravoslavni džedaj" je viši medicinski brat i radio je na psihijatriji u Kotoru. Vodio je svoju grupu bolesnika i pokazao se kao nešto najbolje što se desilo tim ljudima. Organizovao im je hor, časove pevanja uz gitaru i maksimalno im pomogao da izađu iz svojih teških stanja. Tako da, ne pljujte ljude koje ne poznajete.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 137
6.10.2011 12:44:20   
Jeca*
Ne pljujem ljude nego globalno nezrelo ponašanje. Ne pljujem nego izražavam negodovanje za besmislene poduhvate pojedinaca da promene svet ili šta već žele, a bez jasnog plana. Izjašnjavem pri popisu da si Štrumf, Dzedaj ili sta god drugo apastraktno, reći ćeš mnogo više o sebi nego o vlasti

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 138
6.10.2011 12:47:12   
Anoniman
Mnogim ljudima su baš nezreli pojedinci mnoooogo više pomogli nego sva "zrela" vlast. I čovek je rekao da je pravoslavac. Kasnije dodao opasku "pravoslavni džedaj". I ja bih radije sedela sa njim na kafi nego sa svim "zrelim" ženetinama koje "zrelo" nazivaju druge ljude retardima.

I ti ljudi ne žele da promene svet, nego da sebi olakšaju boravak u njemu. Od promena su davno videli da nema vajde.

< Poruku je uredio BubaMira -- 6.10.2011 12:48:19 >

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 139
6.10.2011 12:49:07   
Jeca*
Pa sedi! Demokratija ti je omogućila da se družiš sa kim želiš i da se izjašnjavaš kako želiš user posted image

btw...ja nemam pojma o kom liku pričate, nisam čitala temu od početka. Ja sam iznela globalno svoj stav

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 140
6.10.2011 12:50:01   
minavb
Popis stanovništva ne služi da se išta poboljša, već da se dođe do određenih podataka.
To što je džedaj sa snimka nešto postigao na poslu, apsolutno nema ništa sa tim što se podsmevao sa nekim ko radi svoj posao kakav god bio, i što je to još objavio na internetu. Kao što rekoh, svačiji posao treba poštovati. Može da se ne slaže sa popisom, da se sprda sa tim, ali ne i sa popisivačem, to prosto nije cool. Ja se ne slažem sa mnogim stvarima koje je ova Vlada uradila ili radi, ali neću da bojkotujem popis i pod-ebavam popisivača zbog toga. Svoje nezadovoljstvo ću da iskažem na izborima.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 141
6.10.2011 12:50:28   
jovicaa
sve je u nasoj drzavi smesno, pa je i popis naravno. zar ste ocekivale zrelost od naroda, cija je glavna opaska NECU JA U INOSTRANSTVO TAMO MORA DA SE RADI ADDDDDD
a na popisu sam dala sve prave podatke. nego da vidim i ja tog dzedaja linkujte mi

< Poruku je uredio jovicaa -- 6.10.2011 12:53:34 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 142
6.10.2011 12:54:31   
Anoniman
Čovek je ljubazno odgovorio na sva pitanja, sve je obavljeno za 10 minuta , popisivaču je ulepšao dan. Ponudio mu čaj, kafu. Ja tu ne vidim sprdnju, no dobro. A to što se neko izjašnjava kao Džedaj - to je njegovo pravo, može da se izjasni kako god želi!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 143
6.10.2011 12:55:52   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Čovek je ljubazno odgovorio na sva pitanja, sve je obavljeno za 10 minuta , popisivaču je ulepšao dan. Ponudio mu čaj, kafu. Ja tu ne vidim sprdnju, no dobro. A to što se neko izjašnjava kao Džedaj - to je njegovo pravo, može da se izjasni kako god želi!

tu se slazem, to je ok. mislim svako ima pravo da se izjasni kako zeli, a sta mislim o tome pa ne znam, njegova stvar, mozda ima neki jako dobar razlog za to, a mozda nema nikakav, a mozda je i stvarno dzedaj!user posted image

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 144
6.10.2011 12:58:16   
hanka
Ne razumem ciljeve takvih ljudi,posto meni zivot nije bio lak sabotiracu sve ostale.Cemu takvo izjasnjavanje?
Meni je kristalno jasno da ovaj popis nece promeniti vlast niti pa da ce sledeca biti bolja a zasto da ne odgovorim kad me lepo pitaju.Po njima je on u svrhu statistike a ako i ima neceg iza toga,ma daj te ljudi zivimo u vremenu u kom je tehnika otisla daleko,mogu nas oni proveriti na milion drugih nacina

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 145
6.10.2011 15:49:31   
guppy RR
Otključavam ovu temu i molim da u njoj ne ćaskate o drugim stvarima.
Obrisane su dve strane off-topic postova i brišem dva naloga. Jedan na zahtev, drugi zbog kršenja pravila portala.

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 146
6.10.2011 15:56:40   
Pretty78
Meni je bio jadnicak...dosao sav raspolozen, seo,
-kafu sok...
-ne hvala....pa da pocnemo....koliko Vas zivi ovde?
-10
-molim?
-10
-a koliko domacinstva?
-3
-3? znaci 13 papira....majko mila
-hoces kafu , sok...?
-DA!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedeo je 1h, bas mi ga bilo zao ...a sta ces...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 147
6.10.2011 15:58:44   
majathegreat
user posted image

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 148
6.10.2011 16:02:45   
Snelle
IZVORNA PORUKA: Pretty78

-3? znaci 13 papira....majko mila

-

Čekajte, svaki član domaćinstva se posebno popisuje?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 149
6.10.2011 16:04:31   
isidora88
da,nas je troje i tri papira su popunjavali

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here