|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Popis stanovništva
5.10.2011 23:56:17   
degu
Nama su rekli da moramo tu da napišemo šta god ljudi kažu. Ne bi bili razvrstani kao Srbi, jer nema tu prepravke, znači ne sme da se škraba, niti da ostanu prazna ta polja.
Jeste Mišu to bzv i nama i mi ulazimo u razne kuće, kod raznih ljudi. Ja sam ušla neki dan u kuću gde je bio čopor kerova i svi su lajali i skakali po meni.
Ne bi smeli da vodimo nikog, jer samo mi imamo ovlašćenje i u pravu si, sve bi jednostavnije bilo da ljudi to sami popune, ali opet ima i nepismenih ljudi.
I koliko god nama smešno zvuči ovaj nužnik sa i bez ispiranja, ima stvarno ljudi koji nemaju nužnik.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 101
6.10.2011 0:00:14   
Anoniman
Pa kao i na izborima, uvek ima komisija koja ide po kucama da bi glasali ljudi koji su bolesni, hendikepirani ili na drugi nacin spreceni da dodju na glasanje. Tako bi trebalo da bude i za popis. Mozda bi se ljudi manje sprdali.

Ja sam citala o zloupotrebama na proslom popisu gde su jugoslovene upisivali kao srbe. Neces to raditi ti, nego neko ko podatke sa popisnica unosi u sistem.

Nije ti lako, to sigurno. Ako slucajno radis Zvezdaru, reci, da znam da li si kod mene pa da budem fina user posted image

(odgovor članu degu)
  Direktna veza do poruke: 102
6.10.2011 0:07:01   
majathegreat
Mislim da smo svi mi generalno paranoici. Kod nas je bila devojka, ljubazna, fina i efikasna. Popisala nas je četvoro za 15ak minuta sve gotovo. Rekla nam je da piše šta god mi rekli. Od nas četvoro svi smo Srbi, jedno je pravoslavne veroispovesti, jedno je ateista, jedno je nereligiozan, a jedno ne razume. Sve je tako napisala od reči do reči. Meni je to skroz sve normalno, čak bih ja uvela još gomilu pitanja i žao mi je što na žalost opet neće svi biti popisani, kao što je npr gomila Roma bez matičnih brojeva i sl. Takođe ni poljoprivredu ne mogu ispravno popisati jer nema ko da im da podatke, s obzirom da je pola sela po Srbiji ispražnjeno, a popisivači nema šanse da zaređaju sve recimo parcele. Pa čak i kad bi hteli, ne postoje ni katastarski podaci tačni.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 103
6.10.2011 0:13:08   
majathegreat
I da, da je kojim slučajem mene neko popisivao, pa ne upiše ono što sam rekla ili običnom olovkom upiše ili učini kakvu nepravilnost u smislu ugrožavanja moje slobode izjašnjavanja, sigurno se ne bih o tome jadala na forumu jer mi je do toga stalo. Preduzela bih odgovarajuće mere da taj popisivač, ako ništa drugo plati debelu kaznu. Takođe, ja da sam popisivač, žalila bih se i na sve one popisivane koji se sprdaju, ponižavaju ili ugrožavaju sam popis. Uf, al sam namćor..

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 104
6.10.2011 0:20:02   
Anoniman
Imenjakinjo user posted image

(odgovor članu majathegreat)
  Direktna veza do poruke: 105
6.10.2011 8:05:59   
Olga75
nas su popisali juce , bila je curiuca od citavih 18,5 godina , ljubazna i efikasna , zavrsili smo za desetak minuta
nije me pitala za klozet ali me je pitala za ribnjak i sta gajim u basti , rekoh korov mi lepo ide a ostalo ni ne pokusavam user posted image
elem popis je normalna stvar u svim drzavama ali ovaj mi je nekako skarabudzen , kvadtarura kuhinje i takve stvari , ne znam user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 106
6.10.2011 8:38:09   
SUPER MAMA
Kod nas su bili prekjuce u stanu pa je sveki je dala sve potrebne podatke, a juce bili ovde u kucu pa su samo kucu popisali.user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 107
6.10.2011 8:40:34   
minavb
Mene nervira to sprdanje sa popisivačima. Ok, ne sviđa mi se popis, neka pitanja, zašto moram da se izjasnim, ali neću se sprdati sa tim ljudima. To je njihov posao i moje je da ih ispoštujem. Ne bih volela da se moj pacijent sprda sa mnom, pa se neću ni ja sprdati sa popisivačem.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 108
6.10.2011 9:59:54   
viking
Takođe. Pustite ljude da rade svoj posao, nisu oni smišljali pitanja. Popis je "civilizacijska tekovina", ima ga u svim drežavama, jedino je ovde sve problem pa i popis. A ona fora sa Džedajem mi uopšte nije jasna. Koga si zajebao takvim odgovorom? Potpuno pogrešno usmeren bunt.

IZVORNA PORUKA: minavb

Mene nervira to sprdanje sa popisivačima. Ok, ne sviđa mi se popis, neka pitanja, zašto moram da se izjasnim, ali neću se sprdati sa tim ljudima. To je njihov posao i moje je da ih ispoštujem. Ne bih volela da se moj pacijent sprda sa mnom, pa se neću ni ja sprdati sa popisivačem.

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 109
6.10.2011 10:09:59   
minavb
IZVORNA PORUKA: viking RR
A ona fora sa Džedajem mi uopšte nije jasna.
Jasno mi je samo da je čovek retardinjo.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 110
6.10.2011 10:13:36   
Snelle
Kažu da se veliki broj ljudi izjasnio kao Eskimi, zatim kao Džedaji i Marsovci.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 111
6.10.2011 10:27:39   
hanka
Kod mene u stanu jos uvek nisu bili ali su zato popisali kod moje majke nju,sestru i mm.Popisivacica je umrla od smeha sto zet zivi u istom domacinstvu sa tastom user posted image pa takva situacija.A sto se tice veroispovesti i nacionalnosti pa to je pravo ljudi da se izjasne ili ne ali mi nije jasno zasto neko ne zeli a posle se busa i trazi neka prava.Ne smeta mi niko ko ima drugacije poreklo,veru,nacionalnost ali me nerviraju sa glupim izjasnjavanjem Marsovac,Kinez i slicno.Cemu to?Nije mi jasno zasto je bitno koliko m2 ima kuhinjauser posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 112
6.10.2011 10:39:03   
viking
Bitno je zato što govori o standardu i uslovima života. Nije isto ako je prosečno domaćinstvo ima na raspolaganju 3m2 ili 30m2 ili 100m2, kao što nije isto da li je nepismeno 2 ili 20 posto građana, da li svi imaju pristojne higijenske uslove ili 30 posto stanovništva nema "nužnik sa ispiranjem".
Popis se ne radi da bi neko zadovoljio svoju radoznalost i naslađivao se podacima o veličini vaše kuhinje, već je osnova za neka buduća (urbanistička, socijalna, zdravstvena...) planiranja i izradu strategija za poboljšanje tih uslova.
Takođe, pomaže da se Srbija uporedi sa drugim državama po tim istim pitanjima i da svi vidimo gde smo i koliko i šta je potrebno preduzeti da bismo popravili stanje.

IZVORNA PORUKA: hanka
Nije mi jasno zasto je bitno koliko m2 ima kuhinjauser posted image

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 113
6.10.2011 10:51:31   
isidora88
nas su juce popisali,fino se ismejali pitanjima i zavrsili za 15 minutauser posted image
i stvarno ne znam sto se ljudi toliko bude zbog popisauser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 114
6.10.2011 10:55:10   
hanka
Za kupatilo mi je jasno i to je ok jer ima mnogo njih koji ga nemaju i zive u stvarno teskim uslovima ali mislim da je bolje pitati koliko osoba spava u istoj sobi zbog manjka prostora nego kolika je kuhinja za nju je vazno da je ima a ne kolika je.Jedino ako bi neko doso da mi prepravi stan i smanji je a poveca mi podrum
Jos da dodam,kako oni planiraju da naprave realnu situaciju kad se izjasnjava ko kako hoce.Popis je po meni sasvim normalna stvar i nije mi jasno zasto se ljudi izmotavaju

< Poruku je uredio hanka -- 6.10.2011 10:58:44 >

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 115
6.10.2011 11:04:28   
Jeca*
meni nije jasno zasto ne postoji pitanje:

da li posedujete automobil
da li imate jos neki stan u vlasnistvu
da li vam dete ide u vrtic ili imate bebisiterku ili sl

mislim da i takve stvari govore o standardu...pitaju te kako ides na posao a ne pitaju te imas li kola

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 116
6.10.2011 11:05:48   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: viking RR
A ona fora sa Džedajem mi uopšte nije jasna. Koga si zajebao takvim odgovorom? Potpuno pogrešno usmeren bunt.

Ja to razumem. To je izražavanje nezadovoljstva sadašnjom vlašću. Slažem se da je možda pogrešno usmeren (i sama sam dolazila na ideju da se izjasnim kao neznamnijašta), ali razumem. Ljudi se osećaju nemoćno, ne znaju kako da izraze svoje nezadovoljstvo. Sa druge strane, mislim da je država mogla da napravi malo bolju kampanju oko tog popisa, već kad su se svi unapred sprdali sa istim. Znalo se da će biti problema (na kraju krajeva, oko takvih stvari uvek bude problema), pa su mogli da se malo potrude. Kad već daju tolike pare na lični PR, mogli su da vrte reklamu na RTS-u. Šta, kada, kako, čemu služi... u kratkim crtama. Moje mišljenje. user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 117
6.10.2011 11:07:23   
Olga75
pitaju za njive , pasnjake , livade , zemljiste pod sumom i da li imate ribnjak , stoku i zivinu u " glavu " , drzava se orjentisala na prebrajanje stocnog fonda , mozda razrezu neki poraz za kulake user posted image
kazem , nekako mi je smandrljan ovaj popis user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 118
6.10.2011 11:08:39   
Jeca*
jeste...pitali su me za njive, vinograde...a ja recimo mogu da imam trzni centar, 10 stanova, 5 kuca...i to ne znaju...glupost!

Robin Sharma

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 119
6.10.2011 11:09:41   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jeca*

jeste...pitali su me za njive, vinograde...a ja recimo mogu da imam trzni centar, 10 stanova, 5 kuca...i to ne znaju...glupost!

Draga, da imaš sve to, verovatno ne bi živela u Srbiji user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 120
6.10.2011 11:10:07   
viking
Mislim da to ne pitaju zato što te podatke već imaju. Svi mi koji smo vlasnici stanova ili kola smo već ubeleženi, tako plaćamo porez, registraciju i sl. Ono što ne znaju iz tih podataka jeste koliko članova domaćinstva tu živi, da li živi vlasnik ili neko drugi isl, i to te pitaju u popisu.

da li imate jos neki stan u vlasnistvu
da li vam dete ide u vrtic ili imate bebisiterku ili sl

mislim da i takve stvari govore o standardu...pitaju te kako ides na posao a ne pitaju te imas li kola

< Poruku je uredio viking RR -- 6.10.2011 11:13:57 >

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 121
6.10.2011 11:10:14   
minavb

Mislim da je ovo samo radi statistike.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 122
6.10.2011 11:11:53   
Olga75
ali pitaju da li je stan gde je domacinstvo u vasem vlasnistvu i da li ima jos vlasnika tog stana - kuce - vikendice user posted image
i ne pitaju za ostale nekretnine

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 123
6.10.2011 11:12:03   
Jeca*
a i meni je to izjasnjavanje tipa Strumf i sl, vrlo besmisleno.

Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 124
6.10.2011 11:12:33   
PoisonEve
Evo bili su i kod nas. Jedna fina zenica, sve smo zavrsili za 15-ak minuta. Nikakvih neobicnih pitanja nije bilo. Nisu nas pitali da li posedujemo auto a ni za kvadraturu kuhine verovatno zato sto nam je kuhinja spojena sa dnevnim boravkom.
Kad me je pitala da li sam duze od godinu dana zivela izvan drzave, ja joj rekla: Eh, pa da sam otisla ne bi se vise ni vracalauser posted image
Ma, sve u svemu, opusteno!

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here