|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: deciji kasalj
23.4.2011 8:48:54   
Inica
Moja cerkica ima 4 godine. U poslednja 2 Meseca je muci kasalj. Prvo je bila prehladjena, pila antibiotike, ali po prestanku terapije posle par dana kasalj opet pocinje. Nocu ne moze da spava, budi se, nosic curi.. Ma uzas. Opet je vodim kod doktorke, pluca, grlo, sve ok.. Kaze NIJE JOJ NISTA. Pitala sam je dal to moze biti nesto alergijski (ja sam sklona alerg) i ona joj dala pressing sirup, pa u utorak kontrola. Danju malo kaslje, ali nocu i dalje i to postaje pakao. Da li se nekome nesto slicno desavalo, ne znam vise sta da radim.

(odgovor članu nencydrew)
Direktna veza do poruke: 251
12.6.2011 11:52:48   
New Mom
KL već 2 nedelj kašlje. Dr nam dala Prospan sirup 2X2,5ml, ali nikako da prođe. Kaže da nema ništa na plućima, ali me brine da se ne razvje nešto dodatno na tu infekciju.
Je l' taj Fitobalm sme jednogodišnjacima?

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 252
12.6.2011 11:55:38   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: New Mom

KL već 2 nedelj kašlje. Dr nam dala Prospan sirup 2X2,5ml, ali nikako da prođe. Kaže da nema ništa na plućima, ali me brine da se ne razvje nešto dodatno na tu infekciju.
Je l'''' taj Fitobalm sme jednogodišnjacima?

Sme i tek rođenim bebama, prirodan je potpuno, koriste ga u porodilištima.

< Poruku je uredio dunja RR -- 12.6.2011 11:56:38 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 253
12.6.2011 11:58:51   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Dr Mirjana Misic kaže:

Fitobalm Gel je sa esencijalnim uljima Bora, Mirte, srebrne jele i nanosi se na grudi i ledja deteta, gde pod uticajem telesne temperature lekovita esencijalna ulja isparavaju i dete ih inhalira -udise pa brzo i efikasno dolazi do otvaranja gornjih disajnih puteva,smirenja kaslja.

Upotreba gela sa ovim prirodnim esencijalnim uljima je efikasna i potpuno bezbedna vec od prvih dana zivota deteta/od 0 meseci/ jer ne izaziva naviku i ne ostecuje sluzokozu nosa bebe .

NM našla sam stari post, vidi...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 254
12.6.2011 12:00:33   
New Mom
Hvala, Dunja!user posted image
Poenta je naneti na grudni koš, ako sam skopčala. Jednom dnevno, pred spavanje?

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 255
12.6.2011 12:01:28   
Sanjica26 RR
New Mom ja sam mazala grudi Teodori tim gelom. Cini mi se da joj je od toga bila bolje. Nismo nista drugo koristili.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 256
12.6.2011 12:06:18   
lanajelena
Evo i mi se javljamo sa istim problemom...NM ja mazem taj gel i napred i pozadi,stvarno je dobar

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 257
12.6.2011 12:45:42   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: New Mom

Hvala, Dunja!user posted image
Poenta je naneti na grudni koš, ako sam skopčala. Jednom dnevno, pred spavanje?

Tako je! Ja sam ga koristila za sebe i pomogao je:)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 258
14.7.2011 19:07:07   
jovicaa
sta se sme davati bebama, 7 meseci konkretno?

don't shit where you eat :))

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 259
14.7.2011 19:38:13   
gagana83
Ako ces na svoju ruku mozda je najbolje caj ili sirup od belog sleza, ali tako neki sirup sa prirodnim sastojcima.
Mada ja na svoju ruku ne dajem nista.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 260
14.7.2011 23:47:33   
Anoniman
Ja sam davala samo čaj od belog sleza, ne sirup. 

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 261
15.7.2011 12:01:12   
Anoniman
Mi imamo inhalator, pa svaki put kad krene kašalj-3ml fiziološkog ujutro i uveče i inhalacija user posted image
A sama kuvam sirup i tako sam sigurna šta sam stavila unutra i da nije štetno.
25gr žalfije
25gr belog sleza
25gr lanenog semena
25gr anisa
2 limuna
200gr šećera
oko 3dcl vode

Skuvaš šerbet, pa u njega ubaciš sve ove travke na tihu vatru i kuvaš oko 20minuta poklopljeno. Kad se skuva procediš sirup i sipaš u njega sok od dva limuna. Ja sam davala 2-3 kašičice dnevno. Odrasli uzimaju isto tako samo supene kašike

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 262
25.7.2011 13:26:45   
usamljena
Jel zna neko na koji nacin Fitobalm "deluje na slajm" - ne znam kako da formulisem pitanje user posted image nadam se da znate na sta sam mislila

< Poruku je uredio usamljena -- 25.7.2011 13:27:34 >

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 263
25.7.2011 13:29:10   
Anoniman
Ako je šlajm, samo po sebi je već zrelo i treba da se izbaci, pa pretpostavljam da "otkačinje" šlajm te se lakše izbacuje. 

(odgovor članu usamljena)
  Direktna veza do poruke: 264
25.7.2011 13:34:19   
usamljena
Bojim se povracanja, obicno to tako izbacuje, kasalj i ne bude tako izrazen. Vise sam mislila na to da li ga "otapa" kao Bisolvon, pa da izlazi kroz stolicu user posted image Ma sva sam konfuzna .. Hvala ti za brzi odgovor, u svakom slucaju user posted image

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 265
25.7.2011 13:34:58   
Anoniman
E, to ne znam.

(odgovor članu usamljena)
  Direktna veza do poruke: 266
15.8.2011 13:39:34   
Dove
Mi muku mucimo sa bronhiolitisom.Ima samo 2,5 god a do sada je 7 puta bio hospitalizovan od toga jednom i na kiseoniku.Naime,kako su meni objasnili na pedijatriji.
Bronhiolitis je suzenje disajnih puteva u gornjem respiratornom traktu.I kad dodje do najmanje prehlade pre podne to bude kijavica a posle podne vec uveliko svira.I onda krece isprekidano disanje,kratki udasi i izdasi,visokotonski zvizduci...
Antibiotici nemaju nikakvo dejstvo na tu bolest,pogotovo ako ide bez temperature kao u nasem slucaju.Terapija je sledeca SVAKI PUT.
Injekcije LEMOD SOLU(nekada je bo urbazon)One ne smeju cesto da se daju jer ostavljaju posledice a moj beban je primio do sad oko dvadesetak.Prvu sa 2 meseca.
Inhalacija 3ml fizioloskog i 6 kapi Beroduala ili Aloprola.Krece na sest sati pa se pomera kako dolazi do boljitka.Ide na osam pa na dvanaest.Sve vreme se po potrebi daje Lemod ako lekar ustanovi da je neophodan.I na kraju kad se dodje do zrelog kaslja daju se kesice Fluimucila.To je mukolitik i mnogo je dobar.Tad krece urnebes jer slajm se povraca.user posted image E kad se sve to zavrsi onda se preventivno daje sirup Galitifen.Bronhodilatator-otvara disajne puteve.Ja sam to imala kao dete,i trajalo je do sedme godine.Lekari kazu da je to nasledio od mene i da lako moze da se desi da vuce to do puberteta.Mi svake godine idemo u Soko Banju na prirodnu inhalaciju Radonom.Bude mu bolje koliko da zimo pretera zdrav i cim pocnu promene vremena pogotovo od hladnog ka toplom,ne gine mu bolnica.Borimo se kako umemo i znamo.Od prirodnih lekova mu dajem sirup od svatovskog ruzmarina.Kazu da je dobro,i kad vec guta tolike lekove od ruzmarina nista nece da mu fali...
Eto to je nasa prica...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 267
17.9.2011 21:18:09   
mejvis
Mi krenuli u vrtić čitavih nedelju dana i već je pun šlajma, jako kašlje i slabo jede. user posted image
Bili kod doktora i dao nam Panklav i kaže neki sirup za iskašljavanje. Uzela sam Bronchamil od Pharmalife- a, tako mi je doktorka preporučila, kaže da je odličan, 750 din košta...user posted image ...samo da je dobar...Jel koristio neko?

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 268
17.9.2011 21:27:55   
Dove
Bronchamil nije los,ali ipak mislim da je Fluimucil za iskasljavanje neprevazidjen.Pije ga kao sokic i vrlo je delotvoran.Moj vec posle druge kesice izbacuje kao lud,i bude mu mnogo lakse.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 269
17.9.2011 22:52:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Dove

Mi muku mucimo sa bronhiolitisom.Ima samo 2,5 god a do sada je 7 puta bio hospitalizovan od toga jednom i na kiseoniku.Naime,kako su meni objasnili na pedijatriji.
Bronhiolitis je suzenje disajnih puteva u gornjem respiratornom traktu.I kad dodje do najmanje prehlade pre podne to bude kijavica a posle podne vec uveliko svira.I onda krece isprekidano disanje,kratki udasi i izdasi,visokotonski zvizduci...
Antibiotici nemaju nikakvo dejstvo na tu bolest,pogotovo ako ide bez temperature kao u nasem slucaju.Terapija je sledeca SVAKI PUT.
Injekcije LEMOD SOLU(nekada je bo urbazon)One ne smeju cesto da se daju jer ostavljaju posledice a moj beban je primio do sad oko dvadesetak.Prvu sa 2 meseca.
Inhalacija 3ml fizioloskog i 6 kapi Beroduala ili Aloprola.Krece na sest sati pa se pomera kako dolazi do boljitka.Ide na osam pa na dvanaest.Sve vreme se po potrebi daje Lemod ako lekar ustanovi da je neophodan.I na kraju kad se dodje do zrelog kaslja daju se kesice Fluimucila.To je mukolitik i mnogo je dobar.Tad krece urnebes jer slajm se povraca.user posted image E kad se sve to zavrsi onda se preventivno daje sirup Galitifen.Bronhodilatator-otvara disajne puteve.Ja sam to imala kao dete,i trajalo je do sedme godine.Lekari kazu da je to nasledio od mene i da lako moze da se desi da vuce to do puberteta.Mi svake godine idemo u Soko Banju na prirodnu inhalaciju Radonom.Bude mu bolje koliko da zimo pretera zdrav i cim pocnu promene vremena pogotovo od hladnog ka toplom,ne gine mu bolnica.Borimo se kako umemo i znamo.Od prirodnih lekova mu dajem sirup od svatovskog ruzmarina.Kazu da je dobro,i kad vec guta tolike lekove od ruzmarina nista nece da mu fali...
Eto to je nasa prica...

Dove.
Ima tema o bronhitisu (bronhiolitisu, kako ga neki lekari zovu).
Pisala sam i ja tamo, imao je Luka dva puta (što nije puno za 5 god), i imao je Marko dva puta (što baš i nije pohvalno za godinu dana). Sva sreća, nismo ni jednom hospitalizovani, sve je sređeno inhalacijama, nekada na standarni inhalator, nekada na baby haller. Nismo dobijali injekcije, mukolitike (nisam sigurna da bebe smeju Fluimucil; moja mama je pulmolog, i jaaaako je bila protiv kada sam htela Luki da dam dečiji Fluimucil, tada je on imao oko 2,5god), sirupe. Valjda to zavisi od ozbiljnosti bolesti.
Luka je dobijao, oba puta, na baby haller Ventolin, pa Flixotide.
Marko je prvi put na klasičan inhalator inhalirao fiziološki+berodual i pio bisolvon, a drugi put je dobio terapiju kao Lukinu.
Od te Lukine terapije je prošlo mnoooogo brže.

Drugaricin mali je prvi bronhitis dobio sa 6 meseci, i pošto je do godinu dana nagurao već i treći, dr ga je stavio godinu dana na lekove. MISLIM, nisam sigurna, da je uzimao Ventolin i/ili Berodual svako veče, na baby haller. Po isteku tih godinu dana, terapija je ukinuta, on sad ima 5 god, i ni jednom više nije dobio bronhitis. Dr je tada rekao "Bolje da preventivno sada uzima lekove nego da posle ceo život vuče bronhits". user posted image

(odgovor članu Dove)
  Direktna veza do poruke: 270
18.9.2011 7:22:41   
mejvis
IZVORNA PORUKA: Dove

Bronchamil nije los,ali ipak mislim da je Fluimucil za iskasljavanje neprevazidjen.Pije ga kao sokic i vrlo je delotvoran.Moj vec posle druge kesice izbacuje kao lud,i bude mu mnogo lakse.

Imam taj prašak! A jel mogu da ga dajem zajedno sa broncamilom?

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 271
18.9.2011 23:33:39   
Dove
Mejvis to moras da pitas pedijatra,ali mislim da su dva mukolitika u kombinaciji mnogo za dete.
Tasice,mi idemo u pulmolosku ambulantu.Sad zadnji put kad smo isli skinuli su ga sa Singulair granula.Ako je mama pulmolog znace da ti objasni vise o tom leku.Dobili smo ga na recept jer nam je dr izasla u susret i napisala dg Astma inace se placa lek 3500 din za 28 dana.Dok pije Singulair bude ok,cim ga skinu sa njega prodje malo i razboli se a ne valja da ga pije dugo u kontinuitetu nego mora u pauzama.Kozne probe su nam dobre.Nema alergije.
I onda ostaje ono zadnje a to je
ON JE MOJ SIN,TO JE NASLEDIO OD MENE I TU NEMA ADEKVATNOG LEKA DOK NE STEKNE IMUNITET!!!

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 272
19.9.2011 11:17:48   
Anoniman
Dove, ne mogu da kucam pp sa mobilnog, a komp mi je zakucao na nekom idiotskom programu, ne mrda, ni da se resetuje nece. Ne ljutim se, svasta, nego, reko da ti kazem da sam ti pisala. :) Ja sam astmaticar, pa me uzasno pogodi kada samo pomislim da bi deca to mogla naslediti od mene.

(odgovor članu Dove)
  Direktna veza do poruke: 273
19.9.2011 11:21:42   
Dove
Imas pulmologa uz sebe,samo ga redovno kontrolisite i nista se ne brinite!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 274
1.10.2011 13:58:07   
isidora88
mateja od juce kaslje,samo suv kasaljuser posted image
sta da radim,da li da mu dam nesto za grlo i sta sme?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here