Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 14.6.2011 16:18:51
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: ksena hahaha...nisam mislila konkretno na tvoju, nego uopsteno govoreci. ne, ja nemam nameru da uzimam grcko drzavljanstvo. ionako ova zemlja ide u...hahah...mislim da ne predajes nista posebno nego te nakon nekoliko godina braka obaveste da mozes, ako hoces, da uplatis 3000 e i da uzmes grcki pasos. 3000eu ??pa da li su oni normalni ja sam cula da mozes cim se udas da predas papire za drzavljanstvo platis oko 1000 eu i cekas jedno 10 god ma vazi, rekla sam im aj zdravo i vi i vasa drzava
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 14.6.2011 19:34:15
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: nina26 IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: nina26 Pa ima relativno lako prezime A kakva je procedura ako hocu da promenim prezime sad? Izvini sto smaram Moja drugarica je dodala muzevljevo nakon udaje. Posle se predomislila i htela samo njegovo. Morala je da podnese zahtev za promenu picnog imena i ide na intervju u mup... Nisam nesto sigurna, al cini mi se da je dobila i novi JMBG Da, ali to verovatno ide tako kod nas u Srbiji? u Sarajevu. Moguce da je slicno u Srbiji. Ne znam za Grcku. Znam da u Italiji zene ne menjaju devojacko prezime. U Americi gde sam ja obicno menjaju i jako je lako promeniti ga gde hoces, samo javis gde treba
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 14.6.2011 20:25:49
|
|
|
|
nina26
|
E daleka je nama Amerika, tamo je sve lakse
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 15:50:42
|
|
|
|
soni
|
jos nisam udata ali mislim da cu uskoro pa je i promena prezimena jedna stvar o kojoj razmisljam.. ali cu uzeti prezime od m ..nekako mi je lepse da se svi prezivamo isto ..mozda sam malo konzervativnija sto se takvih stvari tice ali.. meni papir, prsten i to prezime znaci iako danas mnogi govore da to nije nista..meni jeste! moja prabaka i baka su imale srece ..prabaka mi se prezivala I..... , i udala se za coveka sa istim prezimenom. Posle se i moja baka udala za dedu sa istim prezimenom ..moja mama je prekinula tu nit
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 15:52:36
|
|
|
|
vonavoj
|
dobra fora soni sa bakama..ista prezimena! ja sam promenila prezime,nije nista strasno..samo se jos ne odazivam na isto
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 15:54:11
|
|
|
|
soni
|
ti si kao moja rodjena sestra..udala se pre 2 god i uzela muzevo prezime.. na fb, mailu jos joj uvek stoji nase, staro a ona se na to novo ne odaziva..kaze cudo joj.. ej posle 2 god jos joj cudno
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 15:54:39
|
|
|
|
degu
|
Soni ovo je baš neobična priča I meni je nekako bitno da se prezivamo isto, iako to stvarno ništa ne znači i ne čini porodicu, ali imam želju da uzmem njegovo prezime i pored toga što mi je moje lepše
< Poruku je uredio degu -- 21.8.2011 15:55:15 >
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 15:56:53
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: soni ti si kao moja rodjena sestra..udala se pre 2 god i uzela muzevo prezime.. na fb, mailu jos joj uvek stoji nase, staro a ona se na to novo ne odaziva..kaze cudo joj.. ej posle 2 god jos joj cudno carica! ja sam se udala pre 3 meseca,pa se nisam navikla.. a mail mi je pod starim prezimenom..fb sam promenila
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 15:57:37
|
|
|
|
soni
|
da neobicna, retko se srece..... a moji roditelji su se razveli prosle godine tako da ce i moja mama da vrati svoje devojacko pa ce i ona biti I.....
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 15:59:07
|
|
|
|
vonavoj
|
treba se opet navici!
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 16:00:07
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: soni ti si kao moja rodjena sestra..udala se pre 2 god i uzela muzevo prezime.. na fb, mailu jos joj uvek stoji nase, staro a ona se na to novo ne odaziva..kaze cudo joj.. ej posle 2 god jos joj cudno Ja imam isto prezime ceo zivot a nekad da se sakrijem od nekih na facebooku i skajpu stavim muzevljevo
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 16:04:47
|
|
|
|
soni
|
to ti je dobra fora
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 16:12:05
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: vukosava Nisam nesto sigurna, al cini mi se da je dobila i novi JMBG JMBG, tj jedinstveni maticni broj gradjana se ne menja promenom prezimena.
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 18:00:11
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: vukosava Nisam nesto sigurna, al cini mi se da je dobila i novi JMBG JMBG, tj jedinstveni maticni broj gradjana se ne menja promenom prezimena. Menja se ako hoces da promenis prezime bez udaje. Ako se predomislis kasnije - ili da se razvedes pa ponovo udas ili da promenis identitet. Jer promenu prezimena bez vencanja racunaju u promenu identiteta.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 18:03:22
|
|
|
|
minavb
|
JEDINSTVENI maticni broj gradjana nema veze sa imenom i prezimenom. Građanin može da promeni ime i prezime ali jedinstveni matični broj menja se jedino u slučaju promene pola, jer od 13 cifara, koje čine broj, pretposlednje tri određuju pol. Primer: Prvo muško dete rođeno u Beogradu 1. januara 2100. godine imao bi JMBG 0101100710006 01 - dan rođenja 01 - mesec rođenja 100 - zadnje tri cifre godine rođenja 71 - mesto rođenja 000 - jedinstveni broj (muški 000 do 499; ženski 500 do 999) 6 - kontrolni broj dobijen matematičkom formulom u kojoj su sadržane sve prethodne cifre.
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 21.8.2011 20:58:05
|
|
|
|
vukosava
|
Onda sta se mislite uopste zene, uzmite sta hocete jer mozete kasnije da menjate ako se predomislite. Ova moja drugarica je u Sarajevu tako da ne znam da li je prosla kroz isti postupak ispitivanja u policiji kakav bi neko u Srbiji prosao prilikom promene licnog imena. Uostalom, koga briga, jel vas zovu po imenu ili prezimenu?
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 28.8.2011 22:29:42
|
|
|
|
mtajcica83
|
Ja sam uzela prezime muza, nisam htjela da zadrzim svoje i dodam jer su i jedno i drugo stvarno predugacko..Mada sam to tek nedavno promjenila na face. ...
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 29.8.2011 3:56:28
|
|
|
|
pedjaza
|
IZVORNA PORUKA: minavb Dete nosi ocevo prezime. Po nasem obicajnom pravu, dete nosi ocevo prezime, ali zakon to ne propisuje, vec daje pravo roditeljima da se oko toga dogovore. Evo sta pise u clanu 345. Porodicnog zakona: Prezime deteta Član 345. (1) Prezime deteta određuju roditeiji prema prezimenu jednog ili oba roditelja. (2) Roditelji ne mogu zajedničkoj deci odrediti različita prezimena. (3) Prezime deteta određuje organ starateljstva ako roditelji nisu živi, ako nisu poznati, odnosno ako ne mogu da postignu sporazum o prezimenu deteta.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 5.9.2011 16:54:39
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: pedjaza (2) Roditelji ne mogu zajedničkoj deci odrediti različita prezimena. Ovo se ne postuje bas. Moja mama je poreklom iz istocne Srbije gde u nekim mestima je tad jos vazio obicaj da se sinu da prezime po ocevom ocu (dedi sa muske strane) deteta. Moja mama i tetka su imale jedno prezime, isto kao i baba i deda, a ujak je dobio prezime po nasem pradedi Davidu - Davidovic.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 5.9.2011 17:14:15
|
|
|
|
minavb
|
Pre koliko godina je to bilo Vuko? Propisi su se u medjuvremenu promenili.
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 5.9.2011 17:24:02
|
|
|
|
mihi
|
Ja sam zadržala svoje devojačko i dodala muževljevo on nije imao ništa protiv, tako da sada zbog toga što je predugačko na bančinim karticama stoji samo moje ime i devojačko prezime, muževljevo zbog dužine izostave . Malo je reći da kad je čula da zadržavam svoje prezime, moja sveki samo što se nije šlogirala a kad je još čula da imam muškog kuma (moj drug iz srednje škole), pitala je mm jel to tvoj drug hahhaaa. Moj muž je sve to normalno prihvatio jer kad je upoznao mene upoznao je i mog kuma Vladu. .
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 6.9.2011 14:04:10
|
|
|
|
pedjaza
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: pedjaza (2) Roditelji ne mogu zajedničkoj deci odrediti različita prezimena. Ovo se ne postuje bas. Moja mama je poreklom iz istocne Srbije gde u nekim mestima je tad jos vazio obicaj da se sinu da prezime po ocevom ocu (dedi sa muske strane) deteta. Moja mama i tetka su imale jedno prezime, isto kao i baba i deda, a ujak je dobio prezime po nasem pradedi Davidu - Davidovic. Ja sam citirao clan 345. Porodicnog zakona iz 2005. godine. Dakle sada je tako, a kako je ranije bilo, to ne znam. Moguce je da su roditelji zajednickoj deci mogli odredjivati i razlicita prezimena. S druge strane, kada navrsi 18 godina zivota, svako ima pravo na promenu imena i prezimena.
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 6.9.2011 18:05:45
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: minavb Pre koliko godina je to bilo Vuko? Propisi su se u medjuvremenu promenili. 1952
|
|
|
|
RE: Promena prezimena pri udaji? 6.9.2011 18:08:14
|
|
|
|
vukosava
|
Isli smo na neku veceru kod naseg prorektora i on predstavio moje kao "moje devojacko prezime" family. Ja gledam i mislim se pa nije bas . Eto moj muz posta Jovanovic ponekad. Nas i Rusa trista miliona, to mozda objasnjava sto nas je toliki broj u Srbiji
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?