|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vakcine
5.6.2011 21:53:11   
limunada
molim pomozite user posted image mom sinu na ruci sto je primio vakcinu bilo je belo i puklo medjutim opet se zagnojilo i belo je a okolo crveno.trebalo je da se sasusi a ono se opet zagnojilo.osmog idemo kod dr.al eto da i vas pitam jel moze biti opasnouser posted image

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 201
5.6.2011 21:57:25   
Anoniman
Limunada, ne mogu biti sigurna, ali mislim da se i drugim bebama na RR dešavalo slično i da je to protumačeno kao uobičajena reakcija.Pogledaj na prethodnoj strani, Vika je postavila sliku, isto je imala problema sa ranicom od vakcine ali to sve ide u "rok službe". Javiće se još neka mama pa će ti otkloniti sumnju ali ja lično mislim da je to normalno i da to tako ide sa vakcinama. Btw, koja vakcina je u pitanju?

(odgovor članu limunada)
  Direktna veza do poruke: 202
5.6.2011 21:59:48   
Anoniman
Verovatno je BCG, ostale ne bi trebale gnojiti.
Kada je Marku zagnojila, dr reče da mažem Stanicid mast. I da može da se desi da ne izađe sve u prvom cugu i da gnoji opet.

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 203
5.6.2011 22:00:50   
Anoniman
Jao, mislim da je bio Stanicid, nisam sigurna, molim te nemoj mazati na svoju ruku zbog ovoga što sam napisala. Ako te ne mrzi pročešljaj temu, pisala sam ja o tome onomad... Negde u decembru recimo. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 204
5.6.2011 22:02:02   
limunada
tu vakcinu je dobio u porodilistu posto smo 2 nedelje lezali.jbg.ne pamtim ih.to je ta na ruci.ma ja se zabrinula sto se opet zagnojilo,hvala vam u svakom slucaju.

Nikola 25.02.2011 :)

Srecna vam svima 2012 god.neka se radja sto vise bebica :)))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 205
5.6.2011 22:56:52   
Nensi*
Vuku je dosta puta gnojilo,pukne pa se opet napuni i sve tako,dr je rekla da je to ok i da ne brinemo...Sad vec neko vreme ne gnoji i napravio se oziljak.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu limunada)
Direktna veza do poruke: 206
5.6.2011 23:11:11   
choopa choops
limunada i M je ta (BSG) gnjojila cesto, Evo jos uvijek mu nije fino zarasla, a ima devet mjeseci user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 207
5.6.2011 23:14:07   
madre
a ja sam bila zbunjena jer bogdanu uopste to nije gnojilo, a znam da trebauser posted image ima li jos nekoga kome nije?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 208
5.6.2011 23:16:38   
Olga75
zvercici je malo pobelela i pocrvenelo je okolo a sad ima mali oziljak ali bas mali

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 209
7.6.2011 21:42:06   
Lu
Šta bise moglo desiti ukoliko dijete primi vakcinu a ima streptokok, pitam onako informativno?

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 210
7.6.2011 22:31:58   
Olga75
pa ne mora nista da se desi ali i moze reakcija da bude malo burnija  u principu nista strasno ne bi trebalo da bude user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 211
8.6.2011 1:41:28   
liliana
T. treba 16.06. da primi "Pentaxim"-onaj što se prima sa godinu i po. Zanima me može li da je primi 15-ak dana kasnije?

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 212
8.6.2011 9:18:40   
Klarita
Lili, mislim da moze, jer Kada je K primala drugu dozu bila je slinava pa dr nije htela da rizikuje i rekla nam da dodjemoza par dana i secam se kao juce da je bilo da je rekla da nije strasno odloziti i do mesec dana. Javice se neko strucniji, ali 100% sam sigurna da nam je rekla za odlaganje od mesec dana.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 213
8.6.2011 14:24:34   
liliana
Ima li još neko iskustva? Nisam rekla da je to ona 4. doza Pentaxima.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 214
10.6.2011 6:37:25   
vukosava
Idemo u ponedeljak na šestomesečni pregled. Muka me uhvati kad pomislim na vakcine.

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 215
10.6.2011 6:58:27   
isidora88
mateja nije primio BSG vakcinu,u porodilistu mu nisu dali jer mu je crp bio malko povisen i nije ga zutica skroz prosla pa su nam rekli da cemo je primiti u dz,medjutim bila je nestasica vakcina i dr mi je rekla da sacekam da primi prvo ove redovne pa ce onda BSG,nama je ostala vakcina hep b i kada bi onda trebalo da primi vakcinu(bsg)?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 216
12.9.2011 10:26:59   
Ana RR
Marku se pojavilo belo na mestu gde je primio BSG vakcinu, okolo je crveno. Ne deluje mi kao gnoj, pre bih rekla da izgleda kao da će se koža oljuštiti. Koliko čitam to je normalna reakcija, ja sam se isprepadala kad sam videla.

A koju vakcinu prima na drugoj kontroli (sa dva meseca)?
Dr mi je spomenula neke koje se kupuju ali Marko je toliko urlao da ništa nisam ni čula kako treba.

< Poruku je uredio Ana RR -- 12.9.2011 10:30:30 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 217
12.9.2011 10:29:49   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Marku se pojavilo belo na mestu gde je primio BSG vakcinu, okolo je crveno. Ne deluje mi kao gnoj, pre bih rekla da izgleda kao da će se koža oljuštiti. Koliko čitam to je normalna reakcija, ja sam se isprepadala kad sam videla.

A koju vakcinu prima na drugoj kontroli (sa dva meseca)?

1. Normalno je. Normalno je i ako počne da gnoji. Ne istiskivati, ne dezinfikovati, samo oprati vodom i obući čisto.
2. Prima ili onih nekoliko vakcina, ili pentaxim (sve u jednoj dozi). E sad, zaboravila sam za šta je. Senilna baba.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 218
12.9.2011 10:32:31   
Ana RR
E hvala Alexx user posted image moraću da pozovem DZ da pitam, sećam se da je dr pričala o nekoj vakcini koja se kupuje ( i prima iz više puta, jesam li u pravu) i da ga bodu samo jednom. To je onda verovatno ta Pentaxim.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 219
12.9.2011 10:32:52   
New Mom

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

2. Prima ili onih nekoliko vakcina, ili pentaxim (sve u jednoj dozi). E sad, zaboravila sam za šta je. Senilna baba.

Difterija, tetanus, petrusis (veliki kašalj), polimijelitis, hemofilus influence tip B.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 220
12.9.2011 10:33:33   
minavb
Jel primio hep B? 

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 221
12.9.2011 10:34:50   
New Mom

sećam se da je dr pričala o nekoj vakcini koja se kupuje ( i prima iz više puta, jesam li u pravu) i da ga bodu samo jednom. To je onda verovatno ta Pentaxim.

Imaju 2 koje se kupuju: Pentaxim i Infranrix.

< Poruku je uredio New Mom -- 12.9.2011 10:35:07 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 222
12.9.2011 10:36:08   
Ana RR
Mina, mene pitaš? Jeste, primio je, prvu dozu u porodilištu a drugu na prvoj kontroli.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 223
12.9.2011 10:37:03   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: New Mom

sećam se da je dr pričala o nekoj vakcini koja se kupuje ( i prima iz više puta, jesam li u pravu) i da ga bodu samo jednom. To je onda verovatno ta Pentaxim.

Imaju 2 koje se kupuju: Pentaxim i Infranrix.

Jbg, definitivno moram nazvati doktorku, ja ne znam koju treba da kupim.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 224
12.9.2011 10:38:38   
New Mom
Ima tema o te dve vakcine -> KLIK
Isto je to, različiti proizvođači.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here