|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
17.8.2011 13:25:32   
jabudic

IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: jabudic

Maro, mоže da se desi i da imaš jake prilive mleka pa da se Ksenija zato grči i bude nervozna jer ne može da stigne da popije sve što izadje user posted image  I nema potrebe da je češće nudiš, pusti je da sama traži, ako je gladna plakaće user posted image

E ovo se meni desava, maksimum 1 minut doji fino, i onda pocinje da se davi user posted image user posted image

Pa da, meni se to dešavalo sa L sigurno neka dva, tri meseca, jer sam imala baš puno mleka.
Maro, to što radi usnicama je prirodni refleks, ne brini, nije gladna user posted image

Pa sta si radila? On se onda iznervira, pa nece nikako...
Do juce sam kukala kako nemam mlijeka, a sad dijete hoce da mi se utopi u istom user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1776
17.8.2011 13:25:39   
Anoniman
dobro, kako vi kazete. user posted image samo nisam primetila da je to ranije radila.. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1777
17.8.2011 13:27:09   
jabudic

IZVORNA PORUKA: Macaki

NM, imamo toliko prljavih pelena user posted image
zar 7 minuta nije malo? user posted image ja kad rekoh patronaznoj da jede 10-ak minuta, ona kaze maloooo je to. user posted image
jela je i ona u pocetku 20-25 minuta dok ovi grcevi nisu poceli...
ili sto ti kazes moguce da ona pojede za 10 minuta isto koliko i neko drugo dete koje polako sisa za 20.
onda je tu na majku, i ja brzo jedem. user posted image

Meni Jakov od pocetka jede 10min. Sad je smanjio na 7-8. I posle toga spava 2h, sto znaci da mu je dovoljno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1778
17.8.2011 13:27:34   
Snelle
Maro, i ćerka NM je jela samo po 10ak minuta, pa i moja L posle prvog meseca isto tako, a obe su napredovale i po 1.700gr (Lana prvi mesec, KL drugi) user posted image
Lilly, opet pišemo isto user posted image
jabudic, podigla bih je malo da se smiri, podrigne, pa opet sve jovo nanovo user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 17.8.2011 13:29:55 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1779
17.8.2011 13:31:02   
New Mom

evo sad je gledam dok spava, sve vreme radi usnicama ko da sisa user posted image mozda je gladna, pa sanja da jede user posted image

Nije gladan, to je jedan od refleksa novorođenčeta, ugasiće se za 2-3 meseca.

Neke bebe su halapljive, neke moliš da sisaju. I KL je bila jako halapljiva.
Samo polako, nema šanse da npr. se smiri ili duže spava a da je gladan.
Tek se uigravate. Samo budite što opuštenije. Biće sve to OK, videćete.user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1780
17.8.2011 13:43:00   
Anoniman
Macaki, stani na vagu bez bebe i sa bebom u rukama, i vidi koliko je dobila! Kada budeš videla da lepo napreduje, opustićeš se, i mirno nastaviti da dojiš. user posted image
Što se grčenja tiče, Luka je tako sisao, i svaki put se u toku podoja ukakio. Ja sam vremenom prestala da obraćam pažnju, a svi koji nas vide kako sisamo su se krstili i rukama i nogama, jer se on savijao, ispravljao, uvijao, trčao, šutao... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1781
17.8.2011 14:50:04   
Anoniman
sisala 15 min odjednom! user posted image jeeeeee
i cini mi se da joj je malo bolje od bibilibi caja. dala sam joj 3x od jutros po par kasicica..

kad smo menjali pelenu primetila sam jedan crveni koncic , kao krv.. u stolici. od cega to moze da bude? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1782
17.8.2011 15:04:37   
Crvenkapa85
meni Mihajlo diktira podoje,uopste se ne drzim tog na 2-3 sata,kad je gladan trazi,kad nije spava,i nijedan nam podoj nije slican prethodnom,nekad siki na obe sikice,nekad samo jednu...podrigne dok siki,a nekad ga drzim,to lezeci ponekad se desi,sam pusti da bi podrignuo...nekad siki 10min,nekad 5min...jer kad mi krene u mlazu mleko ne moze jadan da se izbori,pa samo guta i guta...pa se i zagrcne,pa podrigne,zagrcne se i prducne u istom momentuuser posted image ,jadnicak...nocu su nam podoji najkraci...ni 5 min.,cini mi se...cim krene da siklja mleko on se zakuca i spava...

ko je spomenuo bibilibi cajic,mi pijemo po 100ml na dan,grcica tek tek da ima,ziveo bibilibi...user posted image
Macaki dok god je kaka zlatno zuta nemoj da brigas da li dobija na tezini

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1783
17.8.2011 15:11:45   
Snelle

kad smo menjali pelenu primetila sam jedan crveni koncic , kao krv.. u stolici. od cega to moze da bude? user posted image

Ja znam za dva razloga: 1. možda joj je od naprezanja pri stolici pukao kapilar
2. netolerancija na proteine kravljeg mleka (to je moja L imala) i iskreno se nadam da nije to user posted image

Možda ima još neki razlog ali ja za to ne znam. NM?

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1784
17.8.2011 15:13:24   
New Mom

Ja znam za dva razloga: 1. možda joj je od naprezanja pri stolici pukao kapilar
2. netolerancija na proteine kravljeg mleka

Htedoh da to napišem. Ako se ne ponavlja, a s obzirom da navodiš da ima grčiće, mislim da je od naprezanja.
Ne paniči unapred.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1785
17.8.2011 15:33:25   
Anoniman
nisam danas unosila mlecne proizvode. koncic je bio malecki, manji od 1 cm, ali sam ga ipak primetila.
pomisljam da nije od soka od borovnice koji sam pija, to mi jedino pada na pamet.

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 1786
17.8.2011 15:42:52   
Snelle
Teško da je od borovnice. A to što danas nisi pila mleko nema veze, pila si juče, ili prekjuče...i da, končići budu minijaturni. Prati situaciju, pa ako se ponovi...

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1787
17.8.2011 16:11:40   
Crvenkapa85
evo jedan lep clanak o dojenju,mastitisu...nisam htela da ga razdvajam,pa neka moeratori odluce dal mu je mesto ovde...KLIK

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1788
21.8.2011 23:39:03   
Anoniman
hajde vi iskusne mamice pomozite nama novopecenim mamama  user posted image
rekli su nam da bebi dajemo prvo jednu dojku, pa drugu u toku jednog podoja. s' obzirom da moje dete kratko sisa ja bih joj recimo 10-ak minuta davala jednu dojku, pa onda drugu. onda sam procitala da se na pocetku nalazi vodeno mleko, a pred kraj masnije. pitam se da li na ovakav nacin ona uopste stigne do tog masnijeg?? ja imam puno mleka i nema sanse da ona sve izvuce. onda sam probala da joj dajem samo jednu dojku za podoj, da bar nju izvuce do kraja. drugu moram da izmlazam jer ne znam sta cu sa njom do sledeceg podoja. kad sisa na obe ne moram da ih praznim posle svakog podoja, nego kad se bas prepune, npr. 2-3 x dnevno.

dalje... zadnja dva dana joj je kaka zelena, znaci dete mi je gladno. znam i zasto. ima grceve koji pocnu cim pocne da sisa. spava mirno 3 sata izmedju podoja, onda pocne podoj, lepo sisa 3 minuta, onda pocne grcenje i plakanje. ja je onda podignem malo, umirim pa nastavimo. povuce nekoliko puta, pa ponovo isto.. i tako se mucimo, a ona na kraju ispadne da ostane gladna. user posted image ja imam mleka koliko hocete, a dete mi gladno, nije fer. user posted image caj protiv grceva bi trebalo da pije izmedju podoja, ali ona spava bez prestanka po tri sata i ne mozemo da je probudimo. budi se sama kad ona hoce i tada mora da jede u roku od 10 sekundi od budjenja. onda joj ja jer sam ocajna zbog tih grceva dam caj pre podoja, a to ne bi smelo.. vrtimo se u krug, meni izgleda. user posted image

(odgovor članu Crvenkapa85)
  Direktna veza do poruke: 1789
21.8.2011 23:46:54   
Lilly*
Macaki, daj joj jednu dojku da sisa dokle hoće, onda joj ponudi drugu, pa ako bude htela neka sisa, a ako ne daj joj tu sledeći put (prvu).
Što se tiče zelene stolice, ne mora da znači da je gladna, pogledaj temu KLIK Ne deluje mi da je gladna dok ona tako čvrsto spava 3 sata. Čaj joj ponudi onda posle podoja, ne pre. user posted image

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1790
22.8.2011 0:12:58   
Anoniman
hvala lilly!
evo sad citam na onoj temi, moze da bude i zbog toga sto pije puno prednjeg mleka. pokusacu da duze sisa iz jedne dojke, po cenu da i ne stignemo do druge (izmlazacu je ja posle podoja).
sad mi je najgore sto nam grcevi remete svaki podoj, pa sad nemam pojma ni koliko dugo sisa, ni koliko zapravo pojede. ali racunam da bi plakala da je gladna...
vidi se da je napredovala fino, sva se zaokruglila, kao krofnica je. jedva cekam kontrolu, bas me zanima koliko je napredovala.

< Poruku je uredio Macaki -- 22.8.2011 0:14:58 >

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 1791
22.8.2011 0:22:35   
Gasica
Macaki, ja nemam jos to iskustvo, ali nama je sestra u skolici govorila da je najbitnije da posisa to mleko na kraju jer je ono najhranjivije i zato jedan podoj samo jedna dojka...

Kako je divno biti mama!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1792
22.8.2011 11:21:58   
MarijaBg

jao zlatni saveti iskusnih mamika user posted image user posted image
evo sad sam se izmlazala i ocas posla napunila jednu bocicu za urin. mogla bih lako jos jednu, ali kao ajde necu sve da ispraznim, jer nikada ne znam kada ce ova mala da se probudi. ali i dalje su teske.
ona sad blazeno spava, a kad se probudi pocne da place i onda ODMAH mora da se jede! ja moram da se dovijam kako znam, ali ona za 10 sekundi mora da dobije sisu. user posted image
onda navali halapljivo, kao da ce neko da joj je otme user posted image kao kucence kidise user posted image
posle 5 minuta pocne plakanje user posted image i ponavlja se onaj scenario koji sam gore opisala. onda dodje i meni da placem zajedno sa njom. 

Evo sve si sama skontala. Ne verujem da zbog grceva nervozno jede vec zato sto bude mnogo gladna, pa pocne da se davi. Moje dete i dan-danas to radi, a u pocetku je isto kao tvoja beba, davila se, bljuckala, stucala, povracala... Haos... Da je zbog grceva, dojenje bi je smirivalo! Obavezno je posle 5 minuta podigni da podrigne, pa opet vrati da sisa, ja sam tek kasnije provalila da svaki cas Nataliju moram da podizem da podrigne jer se toliko naguta vazduha da ne moze da sisa a onda se unervozi i pocne da place!!! Probaj da je podignes kad god zastane, verujem da je to problem user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1793
22.8.2011 11:25:40   
Ivanka 75
Macaki, treba bebi vremena da navikne da jede. Još je ona mala a i mleko ti se sigurno još nije ustalilo. Videćeš da će za nedelju-dve ona mnogo mirnije da sisa a tebi će grudi biti mekane jer će mleko redovno nadolaziti. Ja sam I davala po jednu dojku za svaki podoj, izvlačila je bukvalno sve iz jedne za 10 minuta i to joj je bilo dovoljno za obrok. tek oko 4 meseca je počela da traži i drugu.

tek kasnije provalila da svaki cas Nataliju moram da podizem da podrigne jer se toliko naguta vazduha da ne moze da sisa a onda se unervozi i pocne da place!!! Probaj da je podignes kad god zastane, verujem da je to problem user posted image

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 22.8.2011 11:26:41 >

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1794
22.8.2011 11:42:09   
Snelle
Ivanka, boldovano potpisujem!

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1795
22.8.2011 12:23:21   
Anoniman
jao zene, svaka vam je zlatna!
da znate da sam i sama danas pomislila isto!!
istina je da ona mozda ima grceve ponekad, jer skuplja stomacic, mlatara nogama, grci se, vidi joj se u licu da se napinje i da je boli. ali verovatno ni moja tehnika hranjenja nije dobra!!
na pocetku sma je dojila u lezecem polozaju zbog rane. sad skoro da mogu normalno da sedim, pa se trudim da je drzim u narucju. pokusacu da sednem sa njom u fotelju u dnevnoj, da je lepo stavim na krilo pa polako.
sledeca stvar, iz desne dojke mi mleko bukvalno kaplje, kao iz flasice. desavalo se da se ona zadavi nekoliko puta dok iz nje sisa. moguce da joj previse jako ide i da iako je halapljiva ne stize da popije. nekada lepo, mirno sisa (uglavnom nocni podoj, onaj oko 3, pola 4), a nekada halapljivo, kao da hoce da me ugrize, mlati rukama i nogama, kidise na dojku.. . kao da se bori sa mnom!! user posted image
sisa par minuta, pa pocne plakanje, pa onda je ja podignem, pa se ona umiri, pa nastavi, povuce par puta pa opet plakanje. . sad kad malo bolje razmislim, mozda i nisu u pitanju grcevi. mozda je gospodjica uvredjena zbog necega, mozda joj ne odgovara kako je hranim!!

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 1796
22.8.2011 12:29:43   
Anoniman
plus verovatno oseca moju nervozu i zabrinutost. nikako da se odmorim i naspavam, a pored toga se brinem sta ce nam reci na kontroli. najgori moguci scenario bi mi bio da mi kazu kako treba da je dohranjujem, a ja mleka koliko hocete! a dete mi gladno!
u poslednje vreme ne znam ni sta da napisem u blokce gde pisem kad sisa, jer ona jede po sat vremena , npr. od 5-6 nocas smo se gnjavile, a od toga je jela 2x po 5,6 minuta. ne pitajte ste smo radile ostatak vremena!!
a ona se urotila sa svojim tatom protiv mene, pa umesto da mi pomognu samo mi odmazu. kaze on dodji ti kod tate, mama je malo nervozna. pa naravno da je mama nervozna kad ne moze da se odmori i naspava, a frustrira je sto beba ne sisa i place non stop! 

< Poruku je uredio Macaki -- 22.8.2011 12:32:07 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1797
22.8.2011 12:31:32   
Snelle
Maro, ja uopšte ne bih rekla da su grčevi već upravo to što je Ivanka rekla, jer je i kod mene bio isti slučaj. I sama kažeš da imaš puno mleka. E pa ona je još mala i ne stiže da proguta sve, a pored toga samim tim što halapljivo jede, proguta i dosta vazduha, pa joj smeta. Probaj tako, da je podigneš da podrigne pa da nastaviš podoj - videćeš da će biti bolje!
P.S. Nije gladna sto posto! Čekaj prvu kontrolu, pa ćeš videti da je dobila barem 1kg, pazi šta ti kažem user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 22.8.2011 12:33:18 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1798
22.8.2011 12:35:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarijaBg
Obavezno je posle 5 minuta podigni da podrigne, pa opet vrati da sisa, ja sam tek kasnije provalila da svaki cas Nataliju moram da podizem da podrigne jer se toliko naguta vazduha da ne moze da sisa a onda se unervozi i pocne da place!!! Probaj da je podignes kad god zastane, verujem da je to problem user posted image

znas kako.. jos prosle nedelje je moj muz provalio da ona ne place jedino kad je podignemo, cim je spustim, ponovo vriska! i kaze on meni: etooo, vec smo je navikli na nosanje, pa nas zeza. ali sad razmisljam, moguce da je to u pitanju, ona izgleda trazi da se podigne da bi joj bilo lakse. ja je podizem povremeno, ona nekada moze da podrigne, nekada ne moze. nekad pocne stucanje, pa onda nosanje po stanu... user posted image

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 1799
22.8.2011 12:36:40   
Capa
A šta ste radile kada vam je delovalo da se mleko smanjuje ? Ja mislim da je to kod mene slučaj...
Mada, Kaća ne deluje gladno između podoja, ponaša se normalno, ali ja bih po grudima rekla da je to. Osim toga, desilo mi se da sam pre dojenja iz jedne dojke izvukla samo 30 ml...
KOntrola nam je zakazana tek za 13.09. Šta mislite, da se konsultujem pre toga sa dr ?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here