|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
6.8.2011 16:39:08   
GRGA
Nerviraju me doktorti...........Problem je sto ja u Po drugog necu ni naci............A dr koaj mi je ginekolog kaze da je najbolje da idem u Front i da mi kazu da li su to dobre vrednosti za IUI!user posted image

(odgovor članu helijana)
Direktna veza do poruke: 1876
6.8.2011 17:56:37   
helijana
Onda i idi u frontu,ne znam sta da ti kazem, samo da za zacece mora da bude tsh izmedji 1-2.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1877
6.8.2011 19:14:11   
Celeste
Draga Contesa veliko Vam hvala na odgovoru! Nosila sam ove nalaze kod doktorice, ali opet sam dobila odgovor da uopšte nije loš nalaz. Zakazala sam kod endokrinologa i zaista se nadam bar nekoj terapiji. Obavestiću vas o terapiji, želela bih da čujem vaše mišljenje.

(odgovor članu helijana)
Direktna veza do poruke: 1878
6.8.2011 23:02:05   
GRGA
Celste................isti slucaj kao kod mene danasuser posted image user posted image

Danas sam bila kod dva lekara,,,user posted image oba su rekla isto--sve je ok!!

Pritom je jedan bio drkadzija i rekao da mi analize ne valjaju!!!!Poslusala sam savet devojaka koje idu kod vrhunskih doktora...............Da ne budem lenja iskuckalasam na internetu vrednosti,,,,inverzije isl..i dobila odgovore iste kao sto su me devojke sa RR-a savetovale....................Sledeca stavka je --dobijem upute za VMA i idem kod reproduktivnog endokrinologa!!!!!

I pak znaci otici kod strucnjaka,,ako se desi da mi ne daju upute--pare u novcanik...........i pravac specijalista..Jer taj mali novac koji cu dati...nije nista,u odnosuy na radost koju pruza dete!!!!!user posted image

(odgovor članu Celeste)
Direktna veza do poruke: 1879
6.8.2011 23:03:20   
GRGA
Draga Helijanauser posted image user posted image

U ponedeljak idem da izgrebem upute za VMA-----------prolazim komisiju i pravac reproduktivni endokrinolog!!!

Ako mi ne daju ,,zovem zakazujem ,placam............................Zene sa RR-A divne ste,,hvala vam puno!

(odgovor članu helijana)
Direktna veza do poruke: 1880
6.8.2011 23:19:01   
GRGA
Zene koji dan ciklusa se vadi KORTIZOL I ANTIMILEROV!!

Naime na Vma ne rade Antimilerov hormon..........A tupavci iz naseg doma zdravlja zaboravili da napisu za kortizol!!!!!

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1881
7.8.2011 0:35:03   
helijana
Antimilerov mozes da vadis bilo koji dan , nije vezan za ciklus kao i kortizol, samo ne razumem zasto kortizol?user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1882
7.8.2011 12:02:48   
GRGA
Veruj mi da ne znamuser posted image

Oba doktora su mi rela da mi nema kortizolauser posted image ,,tako da mi je lakse da platim to,,odradim i idem za VMA,,negod a me i tamo ispreskacu:)

(odgovor članu helijana)
Direktna veza do poruke: 1883
10.8.2011 8:22:29   
Vockica
Devojke, evo ja bila kod doktorke Spremovic,pa da vam javim,  odnela joj analize hormona...uradila mi je i ultrazvuk, jajnici su policisticni i postoji podela endometrijuma u funduisu duzinom 7 mm( nisam je pitala sta znaci, podela endometrijuma, jer sam tek posle videla da mi je to zapisala, ali cim mi nije iskomentarisala, verovatno mijenista zabrinjavajuce? ) a sto se hormona tice, kaze da su uglavnom zadovoljavajuci, pitala sam je sto mi je LH 12,7 tj. veci mi je FSH koji je 6, ali ona kaze da to nije strsno, vec da je kriticno kada je LH 30 i vise, sto se ovih analiza tice, uglanom su zadovoljavajuci, tako da mi nije nijedan lek repisala, jer treba da joj odnesem jos par analiza,rezultate androgena, rekla mi je da odem u visegradsku sa uputom za bolnicko lecenje, i tamo da mi urade jos anti TPO I TRAB- antiroidna antitela i OGTT sa insulinemijamaI i suprug treba da uradi spermogram i spermokulturu.I onda sa svim tim analizama, to ce biti otprilike za dve nedelje, dok stignu svi rezultati odem kod nje i onda cemo videti sta dalje. Inace isla sam u njenu privatnu kliniku, gde su konsultacije 2000 dinara a ulrazvuk 4500 dinara. Pozdrav za sveuser posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1884
10.8.2011 11:32:40   
Anoniman
Super vockice...Bas mi je milo sto si pokrenula stvaruser posted image

(odgovor članu Vockica)
  Direktna veza do poruke: 1885
11.8.2011 18:04:44   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: Dove

Zdravo svima.Nov sam clan od danas.Zelim da sa vama podelim svoja iskustva kao i da dobijem savet.Naime...
Lecena sam od sekundarnog steriliteta dve godine,pa dobila sina i onda u decembru 2009.izgubila levi jajovod zbog vanmatericne trudnoce.Ne pazim se uopste jer zelim trece dete,ali trudnoce nema!!!
U toku lecenja je otkriveno da imam jako slabu ovulaciju ili da je uopste nemam,zato nisam ostajala trudna sa drugim detetom.Folikul sazri i kad treba da dodje do pucanja to se ne desi nego jednostavno dodje do ciklusa.
Zanima me sta sad kad se posle svega javim lekaru???Sta me ceka,kakvi testovi i na sta sve da budem spremna???

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1886
11.8.2011 18:51:25   
GRGA
Dove drgaa,,ja sam imala taj problem....Pre dve godine mi folikuli nisu pucali uopste,vec su prerastali,,i to se zove ppresistentni folikul,,a onda se pretvori u cistu!!!Tada mi je dr rekla da odradim analize tipa,,cervikalni bris,,vaginalni bris,,,,da je sve ok..9posto se mi lecimo od setiliteta)da bi mi odredjeni dan (kada folikul dostigne odredjenu velicinu spremnu za pucanje 22m)dala pregnil,,uz pomoc pregnila folikuli pucaju....

Pored toga bi trebala odraditi hormone.....Uostalom ne plasi se ,,nije nista strasno......Ako vec imas decicu,,onda ce ti pomoci uz pomoc pregnila da ti folikul pukne,,i imacete odnose kada ces ti ostati trudna!!!

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1887
11.8.2011 18:58:03   
Anoniman
Grga, jesi imala ti zbog toga braon krvarenje pre samog ciklusa?

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 1888
11.8.2011 19:54:28   
blum
verolino ja sam imala braon krvarenje ali je bilo izazvano hormonalnim poremecajem stitne

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1889
11.8.2011 21:24:22   
Dove
Sve sam to radila pre sina,CV bris,vaginalni,ureo i toxo plazmu,hlamidiju...Muka mi je i da se secam toga.Pa hormoni LH,FSH,Progesteron,Estradiol.I taman kad trebala da radim HSG ostanem trudna i rodim sina.Pa opet jedna vanmatericna koja se zavrsila Tubarnim abortusom,pa jos jedna u kojoj sam izgubila jajovod.user posted image Znam da imam dvoje dece i da ocajnicki zelim jos jednuuser posted image .Hvala na savetu,da se ne plasim odlaska lekaruuser posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1890
11.8.2011 21:41:11   
GRGA
Verka user posted image gde si mi ti nema te nigde?

Jeste pre 2 godine kada sam imala te folikule kao lopte promera33x28...I nikako nisu pucale,,pre user posted image ,je bilo braon krvi ,,dan-dva pa onda tek user posted image ..

Sada toga vise nemam te braon krvi....Jedostavno krene mi user posted image user posted image svetlija,,i posle par sati jurne...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1891
11.8.2011 21:42:09   
GRGA
Dove draga ti si sve odradila od analiza.......Nemoj da s eplasis..Zbog ceka..pa za sve ima resenje i sticices douser posted image .Ko je uporan ,taj dobije ono sto zeli!

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1892
11.8.2011 22:17:05   
tajnica
Samo da podelim sa vama iskustvo vezano za reproduktivnog endokrinologa.
Posle neuspele IVF (samo jedna jajna celija od koje nije bilo nista) otisla sam kod dr. S. Vujovic. Utisak je da zena jako dobro radi svoj posao, otvorena za pitanja, sugestije, saslusa vas, objasnjava svaki detalj.

Upucena sam da uradim sledece nalaze:

21. dan ciklusa: Progesteron.

2. dan ciklusa :  LH, FSH, Estradiol, Prolaktin, Inhibin B i AMH

21. dan ciklusa:  Progesteron

Nakon ovih rezultata konsultacije pa da se vidi sta dalje.

Ako vam trebaju neke informacije pitajte.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1893
11.8.2011 22:23:05   
GRGA
Draga Tajnice..............naime ja sam moju pricu ispricala -da je vrapci znaju:)),,ali zaista imam potrebu da je svaki put iznova i iznova pisem.................Mi smo mesto do Beograda,,godinama se lecimo od steriliteta,uvek smo pocinjali i nekako se na pocetku sve i zavrsavalo jer smo trupkali u mesto!!!!user posted image user posted image

Onda sam ja otisla kod divnog ginekologa koja nas je uputa sta i kako!!!MM je pio ogdinama pogresne lekove,,jer su nam to prepisali..........Nakon neiscrpnih analiza....kod mene je sve ok,,kod mm-a solidno ,,ne najbolji spermogram ali kau moze prirodno zaceti............Odradila sam i hormone.....TSH----------4.307
Ja ne znam kod koga nisam bila,,,,,,,,,svi kazu sve ok.............Devojke sa RR-a koje su se lecile od tog problema kazu da mora biti ispod 2 za zacece..................

Dobila sam uput za Visegradsku jer mi stavrno vise nemamo sta da radimo u Pozarevcu!!!Uput za reproduktivnog endokrinologa ,,koja ujedno radi i Iui.........

Jedva cekam ,,i zaista me intresuju tudja misljenja u vezi toga i u vezi Visegardske!

(odgovor članu tajnica)
Direktna veza do poruke: 1894
12.8.2011 0:07:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: GRGA

Verka user posted image gde si mi ti nema te nigde?

Jeste pre 2 godine kada sam imala te folikule kao lopte promera33x28...I nikako nisu pucale,,pre user posted image ,je bilo braon krvi ,,dan-dva pa onda tek user posted image ..

Sada toga vise nemam te braon krvi....Jedostavno krene mi user posted image user posted image svetlija,,i posle par sati jurne...

Ocigledno je to i moj problemuser posted image

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 1895
12.8.2011 6:59:45   
Dove
Grga i meni je svaka menstruacija takva,treba da prodje bar dva dana da krene krv normalne boje.A da uzmem ja Pregnil na svoju ruku pa da pokusam?Samo da mi kazete da li se pije u odredjenim danima ili kako?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1896
12.8.2011 12:39:34   
degu
Draga nemoj ništa na svoju ruku da radiš, to mora Dr da ti da, da prati folikule na UZ i kad su dovoljne veličine da ti da Pregnil, da folikul pukne.
Vidim da si sve analize radila pre sina, ali to je bilo davno, sve treba ponoviti, ti brisevi se više ne važe, a i hormoni se mogu mnogo promeniti, za godinu, dve. Tako da bih ti ja savetovala da lagano kreneš kod Dr-a i polako sve analize uradiš, tako ćeš najbolje naći gde je problemčić i rešiti ga.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Dove)
Direktna veza do poruke: 1897
12.8.2011 13:03:00   
daca77
Imam pitanje: kada je najbolje uraditi progesteron-7.ili 8 DPO? Danas mi je 7dpo, pa razmisljam da uradim ovu analizu i saznam jesam li imala O, odn.da li je LH test tacan.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1898
12.8.2011 13:09:27   
degu
Daco ja koliko znam, radi se 7. DPO, možeš slobodno danas da ga uradiš.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1899
12.8.2011 13:12:03   
daca77
Hvala, istomisljenice moja...negde nalazim da se radi od 7-9dpo...jos nadjoh da nema potrebe proveravati tada progesteron ako nije ova analiza radjena i 3dcuser posted image .
Ipak cu uraditi, jer tako dobijam neku predstavu o tome da li je bilo O...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  74 75 [76] 77 78   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

Najlepse ime za devojcicu!
Emona

Koje od ovih imena da izaberemo?

Iva (25%)

Anja (23%)

Andrea (17%)

Irina (19%)

Nikolija (16%)

Ukupan broj glasova: 173

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here