|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnički meni
26.7.2011 17:50:14   
Anoniman
mozda ja gresim, ali mislim da nam je potrebna snaga za sve sto sledi: za porodjaj, onaj napor posle porodjaja... nije sad vreme za brigu o kilogramima. skinucemo sve to kad kas beba bude mucila da ustajemo nocu i kad krenemo u setnje sa njom..

ja ne verujem da cu moci da jedem sa mm kad dodje jer me je mama neterala da probam neke cvarke, i uz to sam pojela malo sira i paradajza.
sad sam dosla kuci i sipala sebi kiselu vodu...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 576
26.7.2011 17:54:04   
Verus
Ja, posle iskustva sa prvom trudnocom, mislim da treba paziti na kile.  Neko jede pa se ne ugoji, neko se goji lako itd. i ako dr opomene ili vidite da se dobija previse, treba usporiti.  Jesti manje ali odabrano, zdravo sto ima puno nutricionske vrednosti.  Sto se tice kondicije i pripreme za porodjaj, vecina snage je " u glavi".  Ja sam lezala 3 meseca, a htela sam da vezbam da kao izdrzim porodjaj, jer sam citala da je to kao trcanje maratona, pa opet je sve bilo super.  19 sati porodjaj, prirodnim putem bez epidurala, sve sam izdrzalauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 577
26.7.2011 18:03:14   
MERYEN
Slazem sa sa tobom Verus!

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 578
26.7.2011 18:05:04   
Verus
Meryen, lepo te je opet videtiuser posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 579
26.7.2011 23:14:10   
MERYEN
user posted image ,Jovan nam redovno sredjuje racunar,uvek nesto ubaci zaglavi,da mm poludi svaki put,inace sam ja uvek tuuser posted image

Starajte se da imate Boga za prijatelja i nebojte se nista!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 580
28.7.2011 16:05:15   
Inica
Naravno da treba voditi rachuna o kg.. Ja nisam imala problema da îh skinem posle porodjaja, chak sam i previshe, al sad to nije razlog da ne vodim rachuna shta jeDem. Za sad mi je ishrana uzhas, al nadam se da cje se popraviti :)
doruchak- 2 krishke toNus hlebA premazane margarimom i pilecja prsa
uzhina- kisela jaBUka
ruchak- integralna kifla sa pilecjim prsima (zidarski ruchak) :D
uzhina- jabuka
vechera- nemam pojma

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 581
3.8.2011 13:34:07   
zeci
Jao ljudi, ja kad citam sta vi jedete, ja se zabrinem...
Evo mog menija od juce:
kuci pre posla tj. oko 7 sati banana, malo suvih grozdjica i brusnice
na poslu grisine
dorucak oko 9 konzerva tunjevine i velika kifla
malo kasnije narandza + kivi
kuci pre rucka parce hleba sa pavlakom i sunkom + 5,6 maslinki
rucak becarac sa jajima + sir
posle zasladila sa o la la
posle kruska
pa opet malo becarca
pa hleba i margarina
a izmedju svega badem i lesnici
Zar nije malo previse? user posted image

Danas
pre posla dva parceta integ.hleba sa pavlakom
dorucak na poslu burek sa sirom i jogurt
uzina jabuka i kivi
sad bonzita
a za rucak planiram belo meso na teflonu i krompirice, salata paradajz i krastavac
a naravno dok ne spremim rucak bicu gladna pa cu morati nesto prezalogajiti

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 582
3.8.2011 15:29:46   
Inica
Zeci, a koji si mesec?
Moj meni za danas:
1/2 solje karamel mleka
kornfleks i mleko
2 medena srca
grozhdje
oko 150g tonus hleba sa krem sirom grickam dok sam na poslu..
I kad dodjem kuci cu sigurno neshto.. Samo da ne povratim :/

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 583
3.8.2011 15:44:14   
Verus
dorucak: crni hleb i dzem, kafa
uzina: pecivo sa sirom
rucak: paprika punjena curetinom
uzina: jabuka
vecera: ne znam jos...

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 584
4.8.2011 9:35:15   
zeci
Inica,
tek sam usla u cetvrti. Pa sam zato i zabrinuta, ja sam uvek gladna, ustvari imam pojacanu kiselinu i stalno imam osecaj gladi. Do sada sam se ugojila 3 kg, ali nisam od pocetka tako jele vec poslednji mesec dana.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 585
4.8.2011 12:23:54   
Verus
zeci, i ja cesto budem bas jako gladna...smenuju mi se dani gladi i kada mi se puno ni ne jede...vec sam nekako "stisnuta" i ne mogu bas puno da pojedem.  Ja sam do sada 4kg. 

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 586
4.8.2011 13:05:43   
zeci
A u kom si ti mesecu?
Moj meni danas
banana cim sam ustala (jer budem gladna dok progledam)
dorucak na poslu projica (moja od kuce) oko 5 manjih parcica i jogurt
posle grickala perece, pa dva kolaca (oblande), pa kruska, a sad cu suvo grozdje
za rucak ce biti pileci paprikas
a za veceru integralni hleb sa margarinom i ...smislicu jos nesto
samo sto izmedju rucka i vecere bude o la la ili sladoled, banana, jabuka, vocni jogurt user posted image  
ja mislim da cu ja imati +20kg a beba ce biti mali tenkic user posted image
kad citam vase komentare i iskustva iz prethodnih trudnoca ja bi stvarno da pripazim ali kako da izdrzim glad, mislim da to nije dobro ni zbog bebe

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 587
4.8.2011 13:43:50   
zeci
Verus RR,
vidim sad da si u 15 -16 nedelji, sto znaci da ja nisam tako losa sa kilazom, mozda cu i ja imati 4 kg za 2 nedeljeuser posted image

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 588
4.8.2011 13:53:03   
bea83
zeci, prvo dobrodošlauser posted image
nemoj da trpiš glad, jedi ako ti se jede, samo probaj da neke namirnice zameniš manje kaloričnim, npr. beli hleb zameni crnim, uzimaj mlečne proizvode sa manje masnoće, probaj da smanjiš slatkiše... vidim da jedeš dosta voća i to je ok, ali i tu ima dosta šećera, bilo bi dobro kad bi mogla da ubaciš malo povrća, ali svakom slučaju nemoj da budeš gladnauser posted image kilogrami dodju i odu, kontroliši ih koliko možeš ali nemoj da te to spreči da uživaš u trudnoćiuser posted image

ja razmišljam da počnem da pišem moj meni, al jutros sam opet povraćala (2 puta) pa mi se opet ne isplatiuser posted image udje izadje i gotovo

ali uspela sam da ubacim malo voća (jabuke, kajsije, breskve), malo jogurta, i konačno se vratih na crni hleb(nisam mogla ni da ga pomirišem do pre neki dan), što mi strašno prija, mnogo sam sitija sa jednim parčetom nego što sam bila sa belim, meso se i dalje otima, al uspela sam par puta ribu...sve u svemu napredujem polako (mada sam se u utorak opet merila na kontroli, i opet imam 1,5 kg manje od prošle kontrole, znači ukupno skoro 5 manjeuser posted image al bebica napreduje pa se trudim da se ne brinem)

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 589
4.8.2011 14:23:31   
zeci
Hvala na dobrodoslici
Zao mi je zbog tvog gubljenja kilaze, ja se prezderavam, a ti opet nista nemozes da zadrzis u sebi .... oooo sta nam rade te user posted image  
Ali dobro,  jos malo pa ce i tvojim mukicama kraj, pa ce mozda tvoj meni liciti na moj user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 590
4.8.2011 17:15:29   
Verus
zeci ja sam se u prvoj ugojila 30+ kila (mislim 32) ali sam lezala zadnja 3 meseca...pa sto se ne kreces sto jedes od dosade...neke zene se ugoje puno a brzo skinu, neke skinu od dojenja, ja nisam a dojila sam 10 meseci...tako da sam malo pazim.  U prvih 6 nedelja nakon porodjaja sam skinula 10  kila, pa kontam ako se ugojim do 15 bicu ok....jos uvek vucem 10 kila od prve trudnoce...

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 591
4.8.2011 19:02:57   
Inica
Ma najgore je kad osecas naizmenichno glad, muchninu, itd.. Ne mozhesh ni da jeDesh ni da ne jeDesh. I josh kad ti prija uglavnom testo. Uzhas.. Ali trudim se da jeDem integralne kifle i onaj hleb shto sam pominjala. Vocje mogu, ali me ne zasiti kao ranije. Za sad sam se ugojila oko 2kg- mislim. Dok me me prodje ovaj trip sa hranom hleb mi ne gine :) Mada se plashim da se ne ugojim puno..

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 592
5.8.2011 11:20:09   
zeci
Ja sam sinoc pravila corbicu sa povrcem user posted image   sto inace uopste ne jedem, i super je ispala, doduse ubacila sam malo belog mesa na kockice, jer sam ja veliki mesojed pa bez mesa ne mogu nista. Malo sam je jako jela jer me je glava ubijala, pa gotovo da nista nisam ni jele posle sest sati.
Danas
sangarepa cim sam ustala
na poslu integralna kifla sa jednim tost sirom i jogurt
za rucak sam izvadila filete oslica da se odmrznu pa cu ih u rernu i krompir salatu
a posle ce i corbica da padne
sad cu jos malo naranzu i kivi
mislim da sam se malo popravilauser posted image , mislim sa vrstom hrane user posted image

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 593
5.8.2011 11:28:06   
bea83
bravo, zeciuser posted image

ja sam toliko ponosna na sebe što sam pojela parče hleba sa eurokremom i šolju mleka za doručak i još uvek nema znakova da će napoljeuser posted image znam da nije baš zdravo, ali širim asortiman pa sam srećnauser posted image mislim da mi je ovo prva slatka stvar u poslednjih 2 i po meseca (šećer mi je ispod donje granice), nisam mogla slatko ni da okusim a i prvi put sam uspela da popijem mlekouser posted image

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 594
5.8.2011 11:32:49   
zeci
ne brini, sad kad ti se prosiri asortiman neces znati sta ces pre da ubacis user posted image
ja opet ne mogu mleko ni da okusim jako ga volim, ali mi strasno istera kiselinu, a ne znam zasto nekako mi u glavi usadjeno nesto babsko da trudnice moooraju da piju dosta mleka user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 595
5.8.2011 11:42:23   
bea83
Ja generalno nisam neki gurman, ne volim da jedem, to mi je obaveza a ne uživanje, ali sam uvek u problemu jer jedino što mi prija su razne vrste testa pa od toga jedino mogu da nabacim kilograme. Meso ne bi morala da okusim mesecima, kao ni mesne preradjevine. Slatkiše takodje, nakupujem gomilu zbog mm i nekad se nedeljama ne setim da imam to u kući. Znači mene jedino testa mogu da upropasteuser posted image

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 596
6.8.2011 15:16:20   
zeci
danasnji meni
tunjevina za dorucak
uzina kruska...grozdje
rucak buranija zapecena u rerni sa svim mogucim povrcem sa pijace (paradajz, sangarepica, luk, tikvica, paprika) user posted image  + meso na kockice
vecera proja i jogurt
a sad ce da padne jedna kafica kad muzic dodje kuci

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 597
6.8.2011 17:58:51   
Verus
dorucak: 2 americke palacinke sa borovnicama i medom, kafa
uzina: breskve
rucak: corbica od mirodjije, varivo od tikvica, ajsberg salata i pohovano belo meso
uzina: lubenica
vecera: idemo kod prijatelja pa sta budeuser posted image

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 598
9.8.2011 11:50:10   
zeci
danas
dorucak: bareno jaje, paradajz i tost sir + kifla
kafa
uzina: kruska, breskva
rucak ce biti: pecena paprika, spanac sa jajima
vecera: nemam pojma
Danas me bas muci kiselina, nista mi se i ne jede user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 599
9.8.2011 16:06:25   
Verus
dorucak: parce integralnog hleba, cureca prsa, nes kafa
uzina: krofna na poslu!
rucak: makarone sa paradajz sosom
uzina: jabuka
vecera: biftek mariniran u senfu terijaku sosu, grasak kuvan na pari, mesana salata (paradajz, krastavac, luk, paprika)

vecera sinoc: povrce i skampi sa besamel sosom i makarone, plus zelena salata

< Poruku je uredio Verus RR -- 10.8.2011 1:07:45 >

(odgovor članu zeci)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sve što niste znali o spinalnoj anesteziji
Bolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here