Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj 29.7.2011 17:58:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni rekoše: 7-14 dana nakon primanja moguća temp, otečene žlezde na vratu, kašalj, slinci. Toliko se sećam. A ako ima slinaca i guta ih, može i proliv, zar ne?
|
|
|
|
RE: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj 29.7.2011 18:03:18
|
|
|
|
Verus
|
da ima slince! izem ti slince....ima ih 10tak dana, a primila je MMR 19og...a moguce ovo sto mina kaze da se sve desilo u isto vreme, pa i neki virus zakacio jer od drugarice je klinac isto imao proliv a idu zajedno u jaslice...eeee siznucu vise od virusa, jaslica i tih dizabidza...nisam otisla na posao i iskoristila zadnji dan bolovanja-nek mi je bog u pomoci da mi ne zatreba, jer nemam vise! grrrr
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:04:08
|
|
|
|
Verus
|
tash bre promenila mi naziv teme
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:05:19
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR tash bre promenila mi naziv teme UPS. Vraćala sam se da vidim šta sam na početku pisala.
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:25:03
|
|
|
|
Olga75
|
Verus , M je imala temp i do 40 a trajala je oko nedelju dana kao reakv na MMR ali nije imala proliv
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:39:04
|
|
|
|
Verus
|
sve ce biti da ju je sustiglo nekoliko stvari...
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:40:57
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR Verus , M je imala temp i do 40 a trajala je oko nedelju dana kao reakv na MMR ali nije imala proliv Nama je dr rekla da kada je Uroš imao temp nakon MMR, da reakcija ne nosi visoku temperaturu, tako da je zaključeno da je on imao virusnu infekciju koja se nakalemila na MMR, kako da se izrazim.
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:43:17
|
|
|
|
Olga75
|
eto , dva pedijatra tri misljenja ja sam je osvela drugi dan temp. kod dr i ona rece , to je izuzetno retka reakcija peti dan temp sam je odvela na vadjenje krvi ali leukociti su bili ok pa je ostalo da je reakc na MMR
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:43:22
|
|
|
|
Verus
|
Jele, ja sinoc citala kako 5-15% dece ima temp 40C ili preko, 7-12 dana nakon MMR vakcine....pominje se i osip, i ovo sa otecenim zlezdama, ali nikako proliv....kaze da 80% dece nema bas nikakve reakcije... Ali verujem onda da je ovaj proliv od virusa, ali reko da priupitam za svaki slucaj....
|
|
|
|
RE: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj 29.7.2011 18:43:26
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR da ima slince! izem ti slince....ima ih 10tak dana, a primila je MMR 19og...a moguce ovo sto mina kaze da se sve desilo u isto vreme, pa i neki virus zakacio jer od drugarice je klinac isto imao proliv a idu zajedno u jaslice...eeee siznucu vise od virusa, jaslica i tih dizabidza...nisam otisla na posao i iskoristila zadnji dan bolovanja-nek mi je bog u pomoci da mi ne zatreba, jer nemam vise! grrrr Sad tek Verus videh tvoj post... Kanda se spojila i neka viroza, nadam se da će brzo proći
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:44:35
|
|
|
|
Olga75
|
...
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:45:19
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Jele, ja sinoc citala kako 5-15% dece ima temp 40C ili preko, 7-12 dana nakon MMR vakcine....pominje se i osip, i ovo sa otecenim zlezdama, ali nikako proliv....kaze da 80% dece nema bas nikakve reakcije... Ali verujem onda da je ovaj proliv od virusa, ali reko da priupitam za svaki slucaj.... Ne znam i ja sam tako mislila, ali eto dr nam je rekla da od MMR-a ne ide tako visoka temp....Za žlezde znam i ja i mogući osip... Nemam pojma. Još smo mi Urošu pre toga vadili krv da vidimo da li ima neki virozu u povoju...
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 29.7.2011 18:49:12
|
|
|
|
Verus
|
Izgleda da bas zavisi i od deteta i sklopa okolnosti hoce li ista biti...jos se ja radujem kako nije ama bas nista imala! Obicno je pospana, lose jede, a ona super, cak nije imala crvenilo na nogici, ma nisi mogao ni videti gde je sestra dala bocu kako je lepo odradila... Proci ce....
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 12:32:20
|
|
|
|
Verus
|
Vise ne znam sta cu....sutra nazad kod dr. ako se stvari ne promene-a i ne znam da li pisem u "pravoj" temi jer ne znam da li je od ovog, ili virus, ali virus bi vec prosao zar ne?? Od prosle srede ima temp. Malo stane, pa opet, pa i do 40C 41C, padne na 37C. Cas ima proliv, cas je "malo" bolje sa tim da nema normalnu stolicu. OPET je malo smrsala, vec 2 noci ne moze da zaspi do 23h....sinoc zaspi u 19:30, budi se place, nonam je 2 sata, bukvalno sedim i placem sa njom jer vise nemam ni ja snage bas me sastavilo, jadna moja bebica... slinci i dalje cure, i pomalo ima osip sad oko vrata...eto morala sam da kukam kad nemam ovde kome...
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 12:35:47
|
|
|
|
Olga75
|
Verus , to vec nije reakcija na MMR , temp i osip mogu da budu ali proliv koji traje toliko dugo nije a ako se budi onda je mozda i stomacic boli , ajte vi samo kod dr
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 12:36:56
|
|
|
|
pahulja76
|
joj, verka ljubi bubamaricu
|
|
|
|
RE: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj 1.8.2011 12:54:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Nakon tačno nedelju dana od vakcine dobio je i temperaturu oko 38 i ne suviše učestalu. U petak intenzivnija temperatura, u subotu ustali sa 39.7 i narednih 14 sati nismo uspeli da je oborimo ispod 38. Išli kod lekara, kaže nije to vakcina nego neki virus (uši uredu, grlo uredu, pluća uredu, nema osipa, proliva, povraćanja, žlezde normalne)... Pa dobro šta je taj famozni virus onda napao ?!?!?! Danas od ponoći dva puta je išla temperatura do 38.5 ali smo je uspeli oboriti ispod 37. Sad čekamo šta će biti dalje... Verus ja citirala svoj post Nama je bilo rečeno da je usled pada imuniteta još vakcina pogoršala situaciju, pa je na vakcinu pokupio i virus Mi smo tih dana kampovali kod pedijatra, tako da šaljemo jedan veliki razumem te... Sad samo vidite šta vas je još snašlo...
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 12:56:26
|
|
|
|
Olga75
|
...
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 15:03:43
|
|
|
|
Verus
|
Olga, mnogo prdi... bas mnogo, i pre neki dan joj je onako "krckao" stomak.... a ja naravno, koristila evil google i nasla da mmr moze da izazove IBS ili ti iritabilni sindrom creva, ili kako se to zove na naskom...IZVORNA PORUKA: Olga RR Verus , to vec nije reakcija na MMR , temp i osip mogu da budu ali proliv koji traje toliko dugo nije a ako se budi onda je mozda i stomacic boli , ajte vi samo kod dr
|
|
|
|
RE: Ukinuta MPR vakcina u Hrvatskoj 1.8.2011 15:05:35
|
|
|
|
Verus
|
uf nina...a ona je imala proliv na godisnjem, pa joj je verovatno imunitet jos bio nizak...a imala su i neka deca u njenoj grupi u jaslicama proliv...kaze mm evo, od jutros nema temp ali to se promeni tokom dana.... ja radim, on mora da radi, tako da ide u jaslice; to moze dok god nemaju temp. pa cemo videti...
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 15:13:08
|
|
|
|
Verus
|
...
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 15:18:58
|
|
|
|
Jeca*
|
a sta joj sad dajes da jede, kad je u takvom stanju?
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 15:23:24
|
|
|
|
Verus
|
Pa Jeco za uzine joj dajemo bananu, jabuku, pije razredjen sok od jabuke-a oba voca stezu stolicu, ali slabo joj pomaze. Juce je doruckovala jaja, a rucala rostilj piletinu i krastavce i paradajz, integralni hleb hoce da grikca.. Vecerala je hleb sa namazom i 1 virslu. Kad joj je ovako uvek jede makarone sa sirom i hoce virsle i hleb, slabo sve ostalo... Pomislila sam i na alergiju na neku hranu, mada nismo sa tim od kad je bila beba (sa mlekom) imali problema...nisam vise pametna. Ne znam i sutra ako je i dalje lose pa je odvedemo, sta ce reci kad je fizicki pregled ok? Da vade krv...na sta? Pojma nemam, al nemam nesto vise snage.
|
|
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 15:25:17
|
|
|
|
Jeca*
|
nije za ovu temu, ali pitam te zbog proliva...meni je dr rekla nikako makarone (iako je to luka jedino hteo da jede kad ima proliv ), samo supice, tost i obican hleb, pirinac, kompot...nikako sirovo povrce, meso (sem pilece iz supe) i sl. I naravno linex, smecta...
|
|
RE: MPR (MMR) vakcina 1.8.2011 16:43:32
|
|
|
|
Verus
|
dobro je da si mi rekla nisam to uopste znala....znam da pirinac dobar, jabuka, banana, tost da to sve steze stolicu, al ovo nisam...hvala jeco
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?