|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
29.7.2011 14:10:27   
degu
I ja sam se nadala da će mi dati bar kontraceptive, a glupo mi je na svoju ruku da ih uzimam.
Pa dobiću terapiju za TSH i Prolaktin, samo da zakažem kod nekog endokrinologa.

Nisam radila insulin. rezistenciju samo insulin i šećer pre i posle jela i bio je Ok, bar mi je tako rekao Dr. Ma više ništa ne znam.
Dobro si me podsetila da i to uradim.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1776
29.7.2011 14:26:20   
d@d@
Degu,user posted image !

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1777
29.7.2011 15:14:24   
nina26
Conti, evo rezultati 3dc pa kad stignes daj svoj strucno misljenje user posted image

PRL 232,8 (59-619) iznenadjujuce dobar sobzirom da nisam odavno na terapiji i da mi je uvek bio taj jutarnji povisen, sad je ok;
TSH 1.125 (0,350-5,500)
T4 111 (58,1-170)
T3 1,93 (0,92-2,79)
ESTRADIOL 85 (46-607)folikularna faza
PROGESTERON 0,400 (0,318-0,954)folikularna faza
TESTOSTERON 1,79 (0,31 -4,51)
LH 12,6 (2,4-12,6) folikularna faza
FSH 11,7 (2,5-10,0)folikularna faza

rezultati su manje vise ocekivani sobzirom na stimulaciju koju sam imala.
Uradicu jos OGGT test u ponedeljak, pa cu i to postirati.

(odgovor članu d@d@)
Direktna veza do poruke: 1778
29.7.2011 15:22:41   
Anoniman
Ninche, kako je moguce da ti imas niskog Antimilera i inverziju FSH i LH???Skroz sam zbunjena....Zar zene sa inverzijom nemaju povisen AMH?
Svi ostali hormoni su skroz ok...

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1779
29.7.2011 15:40:40   
nina26
Iskreno nisam znala da to ima veze jedno s'drugimuser posted image

Pojma nemam vise stvarno, moram da vidim sta cu sa PCOS.

Jel zna neko sta se daje za to, spominje se neki siofor, jel to taj lek?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1780
29.7.2011 15:49:03   
Anoniman
Valjda ce se Conti javiti da pojasni, ali ja sam tako procitala, da zene sa PCOS imaju povisen AMH...Zato mi je tvoja situacija nelogicnauser posted image

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1781
29.7.2011 15:50:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nina26

Jel zna neko sta se daje za to, spominje se neki siofor, jel to taj lek?

Javice ti se vec neko...Nego, gledam ti estradiol, koji je visi, da neces ti imati O za nekoliko dana pa ti je zato LH povisen...Moze bitiuser posted image Koristis li LH tracice ili meris bazalnu? Bilo sta?

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1782
29.7.2011 16:48:41   
nina26
Nije mi draga E2 povisen, bas je nizak:

Ne verujem da cu imati O, sobzirom na PCOS i prolaktin.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1783
29.7.2011 17:08:37   
meyo
verka ja ti imam isto PCOS inverziju FSH LH... s tim sto su manje vrijednosti i niskog antimilera
u vrijednostima od 5 do 45 meni je 13.. sto je nisko ..dosta

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1784
29.7.2011 19:37:54   
GRGA
Zeneja rdila hormone--Rezultati su gotovi,,ali u utorak idem da podignem..................Pa videcemo sta da kazem drzite fige!!!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1785
29.7.2011 19:40:05   
degu
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1786
29.7.2011 20:46:13   
cvrcak 81
grgicuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1787
29.7.2011 20:50:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nina26

Nije mi draga E2 povisen, bas je nizak:

Ne verujem da cu imati O, sobzirom na PCOS i prolaktin.

Nina, to je 3dc...estradiol ti je skroz ok....A on se tek pred samu ovulaciju popenje na preko 200

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 1788
29.7.2011 20:52:57   
GRGA
Cvrcakkkkk ....nadamse da je ok,,,jedino sto sam to vece u 11 sati pred davanje krvi saznala da mi je dever udario zenu ,,da je u komi...znaci potreslasam se za medalju..Ako to utice na to onda :((((user posted image

(odgovor članu cvrcak 81)
Direktna veza do poruke: 1789
30.7.2011 13:47:02   
Maslacak15
Devojke, s obzirom da se pomalo razumem u materiju, a vidim da ovde ima puno nedoumica oko rezultata hormonskih pretraga htedoh da pomognem user posted image

Idealan odnos FSH i LH pocetkom ciklusa (3. dana) je 1:1. Malo povisen LH, cesto je znak policisticnih jajnika ali ne iskljucuje mogucnost ovulacije. Siguran dokaz ovulacije, je progesteron cija je vrednost 7. dana posle ovulacije ili 21 . dana ciklusa (ako traje ciklus otrpillike 28 dana), iznad 10 ng/l ili 30 nmol (zavisi od jedinica u kojima se izrazava). Ako je progesteron ok ovulacije je sigurno bilo, nema dileme !

Sam FSH je glavni pokazatelj "starosti jajnika" i rezerve. Ako je FSH vise puta veci od LH moze ukazati na smanjenu ovarijalnu rezervu. Svaki FSH iznad 10 se smatra blago povisenim. Ne iskljucuje naravno mogucnost zatrudnjivanja ali ukazuje da je mozda funkcija jajnika malo smanjena. Dodatno, AMH( Anti Müllerian hormon) je merilo preostalih folikula. Nizak AMH i visok FSH u kombinaciji su znak da treba pozuriti.

Estrogen na pocetku ciklusa iznad 75 pg moze vestacki da smanji FSH i da bude rani pokazatelj smanjene funkcije jajnika. Nauka ne razume trenutno do kraja zasto je visok FSH problem, cak i u slucaju da postoji ovulacija ali se pretpostavlja da su jajne celije nastale u ovakvimm uslovima losije, i manje sposobne za oplodnju. Sto naravno ne znaci da ne postoje zene koje ostanu u drugom stanju i sa visokim FSH.

Prolaktin moze jako negativno da utice na plodnost cak i ako je ciklus normalan a ovulacija prisutna. Zelim reci da se poviseni prolaktin danas jako efikasno snizava medikamentima, tako da je taj problem lako resiv. Isto tako povisen insulin i androgeni mogu da smetaju u procesu zatrudnjivanja.

user posted image
Nadam se da sam nekoj bar malo pomogla! Puno srece svima i brzeuser posted image

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 1790
30.7.2011 13:51:27   
GRGA
Zeno svaka cast na ovako lepom teksuuser posted image user posted image

Meni taj Anti Milerov (ako se tako kaze)nisu radili--kazu,,nemaju pa moram privatno!!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1791
30.7.2011 14:06:38   
Anoniman
Maslacak, hvala draga na postuuser posted image
Jesi li i ti trudilica?

(odgovor članu GRGA)
  Direktna veza do poruke: 1792
30.7.2011 14:21:25   
Maslacak15
Draga Verolino,

Ja sam konacno user posted image ali posle vise od dve godine mukotrpnog truda i pretraga i pokusavanja! Kod mene je resenje problema bio Prolaktin koji je stalno bio na granici (nikad stvarno uvecan), ali doktori dugo nisu obracali paznju jer sam imala normalne ovulacije, precizne cikluse (28 dana) i sve ostale normalne rezultate. Cim sam pocela da pijem lek za snizavanje prolaktina ( iz ocaja,... eto da probamo) ostala sam u drugom stanju. I dalje sam u cudu da nesto tako moze da ucini svu razliku.

Nisam lekar, ali doktor biologije jesam i tokom dugih dve i po godine procitala sam "Savu i Dunav" studija o fertilitetu i problemima sa zatrudnjivanjem. Zelim svima od sveg srca puno strpljenja, snage i iznad svega uspeha!!!! Znam da nije lako i zato sam zelela da pomognem drugima koliko moguuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1793
30.7.2011 14:24:49   
Anoniman
E, dusice, pa bas mi je drago....user posted image
Nek ti je laka trudnoca macouser posted image

Direktna veza do poruke: 1794
30.7.2011 14:28:32   
GRGA
Maslacak user posted image user posted image user posted image bravo bravo bravo!!

Bas mi je drago........mi isto 5 punih godina nikako,,,svi nalazi u redu..sada cekamo moje hormone,,i HSG-da vidimo ako je i to ok...Onda stvarno!

Direktna veza do poruke: 1795
30.7.2011 14:28:46   
degu
Čestitam Maslačak user posted image user posted image

Neka ti je lepa i bezbrižna trudnoća user posted image

Direktna veza do poruke: 1796
30.7.2011 15:30:11   
cvrcak 81
Maslacak cestitam ti od srca,,,,,,sve sto si rekla je na mestuuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1797
30.7.2011 16:13:41   
bakili
degu eto vidis i pored svega ovulacije ima.ko zna sta ti nasi hormoni odrade za cas posla.koje simptome si osjecala,jer kazes osjetila si ovulaciju,meni je evo 15-i dan da pijem terapiju i osjecam da se nesto desava,vadicu hormone cim dobijem,ako budu ok,licno cu ti poslati terapiju pa probaj.a ko zna mozda i ne dobijem.ko znauser posted image .

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1798
30.7.2011 16:22:49   
degu
Bakili pa pitanje je kakva je ta moja ovulacija pored ovakvih hormona, meni ništa nije jasno, mora da sam neki fenomen.

Evo šta ja osećam pa ti možda pomogne: par dana me presecaju jajnici, sekret onako vodenast, pa kasnije kao belance, ali ima ga malo, pa na njega ne obraćam mnogo pažnju, na taj dan nazovi ovulacije, osetim kako mi bukvalno pulsira desni jajnik, uvek je desni. Taj dan počinju i grudi da me bole, zapravo bradavice mi budu neprijatno osetljive i nakon toga počinju da me bole grudi, sve jače i jače do user posted image Kad merim i bazalnu temperaturu i ona skoči, dan-dva posle tog pulsiranja jajnika i bude visoka oko 13-14 dana i padne pred user posted image

(odgovor članu bakili)
Direktna veza do poruke: 1799
30.7.2011 16:27:06   
bakili
to se i meni desavalo par zadnjih dana pa te zato i pitam a strah me je vise i da osluskujem nego se trudim da ne obracam paznju na to.bol po oba jajnika,ali sam ja nekoliko dana imala bjelicast a sad vodeni iscjedak,a menstruacija ce valjda doci jer nije od aprila.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Carski rez
Rašović

Koliko ste se puta porađale?

1 porođaja (51%)

2 porođaja (35%)

3 porođaja (12%)

4 porođaja (2%)

Više porođaja (0%)

Ukupan broj glasova: 43

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here