Nadja
|
Mada nije da ja nikad nisam imala ovakvih problema kakvi su ovde opisani iscitala sam par stranica, imala sam od svega ponesto sa bivsim, zivela sa njim godinu dana cak a bila u vezi 5god, da sam kojim slucajem ostala isto bih se svadjala, jednostavno kada su nam karakteri i zelje dijametralno suprotni, dzabe onda prijatan izgled(trebalo mi je vreme da odrastem i to shvatim) Posle te teske veze sam tacno znala sta hocu, a sta ne, i imala sam srece sto sam nasla mog mm sa kojim se potpuno razumem. Ima sitnica koje cine da to nije 100% vec 90% nemamo bas puno dodirnih tacaka je dekoracija stana. Sredjivanje kuce, on hoce da pomogne - sve ali moram da ga podsecam, retko sam vidi sve ono sto ja vidim da treba da se ocisti ali posto radi ne teream ga cesto, njegova duznost je kupatilo, sudovi, ali od kako sam kupila rukavice i ja ih perem pa to radimo na smenu, moje je kuvanje jer mi je pao kamen sa srca kad nisam imala vise ex koji mi stoji na glavi dok spremam ili pravi rucak pa za sobom ostavi piramide sudova. Generalno svi moji ex su radili po kuci (kao mladja mislila sam da su kucni poslovi strasno dosadni sad mi je mnogo lakse da ih obavljam pa mi je to bilo kod muskarca bitno da radi sve sto i zene) ali ovaj poslednji bivsi je bio nemoguc, ja sam radila, on nije, a opet me saceka sa posla da zajedno cistimo jer moram i ja da ucestvujem ili me napadne sto ja nepokrecem inicajtivu za ciscenje a on sedi kuci ceo dan pa moze sam nesto da uradi, onda je imao obicaj da zove prijatelje a ja sam umorna i spava mi se, jedno vreme sam tolerisala a kasnije lepo odem na spavanje a oni nek sede, svasta se tu nakupilo vremenom svadja i neslaganja i kluminiralo raskidom a meni je posle svanulo. Moj mm sada mi u svemu pomaze ali kao sto rekoh cesto moram da mu kazem, pusti masinu, prostri ves, hoces li da peglas za vikned - kaze hoce i onda zaboravi pa ja uzmem pa peglam...inace peglam dva put mesecno jednom belo, a u zadnje vreme uzmem i njegove stvari zao mi da se cima kad radi a ja imam vremena, ali opet plasim se da se ne opusti pa da vremenom sve predje na mene, svoje stvari ne peglam samo one koje se guzvaju a njih je malo, a racunam kucni radovi trose energiju kao i vezbe pa nije lose za kondiciju. Baba me je ucila da nesmem sve na sebe, jer kad dojde dete bice tesko i sl, tako da iako mogu nije mi tesko trudim se i njemu nesto da zadam da se neopsuti sasvim. Mada nije to nista tesko i veliko samo da ne izgubi osecaj da treba pospremati, a ne da su stvari ciste i sredjenje same od sebe. On se nebuni jer je od 18 ziveo sam i sve navikao da radi sam, za kuvanje cesto kaze nemoj da se cimas da kuvas vruce je, jescu sta ima, ili nemoj da usisavs nije mnogo prljavo ja cu drugi dan, nemoj da peglas ja cu mada tu misli da bolje pegla od mene kad ima jace ruke normalno je da njemu ide bolje...po njemu nemoram bas nista da radim ali ako bi tako pustila on se nebi hranio zdravo vec samo brzom hranom. Lakse mi je da cesce sredjujem kucu po manje jer se manje i zaprlja...u sustini to je sve nebitno, kad se setim kakve stresove mi je priredjivao moj bivsi dojde mi da dozvolim mom mm da stavi sve estetski isprazne objekte po kuci, sve svoje kolekcije i ako nisu ukoricene ili lepo obojene...izgleda da previse sitnicarim... Samo nikad nisam imala problem sa svekrvama, npr. mama mog ex je bila totlano suprotna od njega nas dve smo se super slagale ponekad mi je bilo krivo sto on nemilsli kao njegova mama a on se ponekad ljutio sto je ona na mojoj strani, i sada mi nedostaje. Sa mama od drugih ex nisam bila nesto bliska ali su bile prijatne i blage. A sadasnja svekrva je takodje blaga, nezna ali mnogo starija od mene, i mnogo stidljiva, nekako sasvim zivi za sovju decu njoj nista netreba ja to nemogu da shvatim moji roditelji ipak imaju zelja jos uvek cine i meni nemogu da kazem, ali njegova mama bi sve nama dala, ali nesem da se oslanjam na nju i moje jer nikad necu da se osamostalim pa smo rekli da redje salje hranu... Ja se bas raspisa...bez obzira na lose iskustvo sa bivsim da nisam imala srece da najdem nekog kao mog mm svjedno bih pokusala na lep nacin da ukazem sta nevalja, i koliko me nesto povredjuje, pa ako bas ne ide onda se svadjam, mada meni to nije bilo toliko tesko jer mogu da se vratim kod mojih gde uvek imam prodrsku...u stvari zato sto zivim u svom stanu, mozda bih imala vise problema da sam u zajednici, skoro sam mm rekla kad je bio tuzan zbog novca da doselimo njegove u nasu sobu da mi predjemo u dnevnu i da cemo tako ustedeti jer cemo imati vise prihoda nije hteo da cuje rekao mi je da i ako ih voli da bi poludeo da mora u ovoim godinama da ponovo zivi sa roditeljima, tako da je mozda to sto smo sami jedan od razloga pored slicnih karaktera sto se lepo slazemo, mada i sa ex sam bila sama pa je cela zgrada odzvanjala od svadje...
|