|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kravlje mleko
17.5.2011 18:12:16   
Verus
jbg Lu u pravu si!  Nisam tako razmisljala o tome....Ja sta god uvodim, ili pokusam da uvalim, stavljam po malkice merim u ml, pa povecavam kol.  Tako sam u moje muzeno mleko stavljala AD (prvi put je osetila i 20ml pa je sve pljunula) ali se na kraju navikla.  A kravlje voli vise od AD. 

Sledeci korak je da joj uvedem masno kravlje, pa onda polako kozije.  Zelim da kozije pije sto cesce, zdravo je a znam da je dosta masno, pa da joj ne sokiram njena osetljiva crevca ovako cu, polako, kao i sve do sada...
IZVORNA PORUKA: Lu RR

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Jesu li vaša deca odmah prihvatila kravlje mleko? Andreju se ono uopšte ne sviđa, dajemo mu ono sa vitaminima A i D. Ja imam jednu tupavu ideju - da mu dodam malo vanile, pošto je pio Novalac 3, a on je sa ukusom vanile.
Predlozi, saveti?

Pa će ti se fino navići na takav okus i poslije neće htjeti probati normalno mlijekouser posted image
Pusti ga nek se privikne lagano!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 476
17.5.2011 18:16:52   
Snelle
Verus, jesi li ti u početku kravlje mešala sa nečim, tipa keks itd. ili si ga dala čisto, da pije na flašicu?

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 477
17.5.2011 18:21:44   
Nensi*
Ja Vuku dajem kravlje u kasicama,cisto mu jos nisam davala,tako mi je dr rekla.

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 478
17.5.2011 18:21:58   
Verus
Par puta sam joj napravila griz sa kravljim mlekom, i jednom sutlijas (ono sa rizom) ali nije bas puno jela, par kasicica.  Pa sam onda mesala sa AD i dala joj na flasicu.  Znam da ti dojis, ali ako mozes da izmuzes pa malo pomesas daj joj tako.  Jel hoce da pije iz flasice?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 479
17.5.2011 18:26:16   
Snelle
Pije vodu iz no spill čaše, pa sam planirala tako i mleko da joj dam.

< Poruku je uredio Snelle -- 17.5.2011 18:29:27 >

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 480
17.5.2011 18:29:40   
Verus
Znas, meni je pedijatar rekla da ponudim direktno mleko, i kaze, ako prihvati super, a ako ne, tek onda da mesam sa AD.  A ja mesala ne iz straha sto nece prihvatiti (jer je po prirodi dosta prilagodljiva), nego iz straha da joj stomak ne reaguje lose....

Daj joj malkice u grizu, pa vidi, a ako bude ok, da joj da okusi iz case.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 481
3.6.2011 20:41:07   
Anoniman
Mi smo pre 3 dana uveli kravlje mleko,po savetu pedijatra.
Jedan obrok je popio od 0,5 posto mlecne masti,sledeci obrok i jedan ceo dan od1,5,sledeci ceo dan od 2,8 i sledeci dan 3,2.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 482
3.6.2011 20:46:57   
isidora88
i nama je pedijatar savetovao da uvedemo kravlje sa punih 6 meseci, jos se dvoumim,mislim da mu necu dati user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 483
3.6.2011 20:57:18   
isidora88
malo sam prelistala temu i ipak necu davati mateji kravlje mleko, strah me nekih reakcija i alergija jer i sama mucim muku sa tim, ne podnosim laktozu

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 484
3.6.2011 21:28:18   
ana77
Rano je sa sest meseci, tako svi kazu. Ja sam od desetog otprilike pocela u mlecne kasice s vremena na vreme da stavljam kravlje mleko, a od godinu dana sve kasice, dok smo ono vecernje mleko jos neko vreme davali AD. Skoro smo bacili neki bebelac 3 jer smo shvatili da em sto je predugo otvoren, em sto to vise uopste ne pije :D! Nije bilo nikakvih problema, osim malo tvrdje kake u periodu od cak mozda i dva meseca ali nije bilo zatvora :)!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 485
6.6.2011 12:15:23   
Verus
Kozje mleko lek za anemične Autor: Blic online (www.blic.rs) | 28.5.2011 user posted image OBJAVI NA:
  • user posted image Španski naučnici iz Granade proučavali su sva blagotvorna svojstva kozjeg mleka i došli do zaključka da ima daleko više prednosti u odnosu na kravlje. Ovo mleko je po svom sastavu najsličnije ljudskom, veoma je hranljivo i lako ga vare čak i ljudi koji su osetljivi na laktozu.

Kozje mleko obiluje kalcijumom i fosforom koji su važni za čvrstinu kostiju, te cinkom i selenom, snažnim antioksidansima koji održavaju  imunitet.

Španski naučnici preporučuju kozje mleko ljudima koji pate od anemije izazvane manjkom gvožđa u krvi zato što upravo kozje mlijeko pospešuje bolje korišćenje gvožđa u organizmu i obnovu hemoglobina, krvnog pigmenta koji sadrži gvožđe.

(odgovor članu ana77)
  • Direktna veza do poruke: 486
    7.6.2011 9:13:21   
    Anoniman
    Verus , klik
    skoro sam se raspitivala o kozijem , jel ti dajes Heleni to mleko ili kravlje ?

(odgovor članu Verus)
      Direktna veza do poruke: 487
    7.6.2011 9:21:09   
    Anoniman
    Ima da se kupi kozje mleko u marketima, tek sam pre neki dan videla, mleko marke "z bregov"... Pola litre oko 90 dindži... Pa ko voli ... Ja se ne usuđujem još da joj dajem bilo šta sem AD.

(odgovor članu Anoniman)
      Direktna veza do poruke: 488
    7.6.2011 9:55:08   
    Anoniman
    I ja vagam , vagam , vagam

(odgovor članu Anoniman)
      Direktna veza do poruke: 489
    7.6.2011 11:36:02   
    Snelle
    IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kozje mleko lek za anemične

Baš smo skoro komentarisali da se kozije mleko ne preporučuje baš iz razloga što izaziva anemiju, to mi je rekla naša pedijatrica, a i ovde na RR-u sam našla članak koji to potvrđuje. A sad ovo. Više ne znam kome da verujem user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
    Direktna veza do poruke: 490
    16.6.2011 18:55:36   
    nuki nuki
    evo mi smo od prije 2 dana poceli sa kravljim polako,na bocicu cisto(u kasicu smo ga vec probali)...imamo 11 mj,jeli smo aptamil,i planiram da jos malo kombinujem sa aptamilom..do rodjendana recimo
    za sad sve ok..stomacic user posted image

(odgovor članu Snelle)
    Direktna veza do poruke: 491
    16.6.2011 18:59:35   
    Verus
    Sad tek vidim ribizla...dajem joj kravlje, ali mislim da cu poceti da kombinujem i dajem na smenu kozije i kravlje, tako se onda moze izbeci citava zabuna oko toga jel samo kozije dobro ili ne....
    IZVORNA PORUKA: ribizla

Verus , klik
    skoro sam se raspitivala o kozijem , jel ti dajes Heleni to mleko ili kravlje ?

(odgovor članu Anoniman)
    Direktna veza do poruke: 492
    16.6.2011 19:00:26   
    Verus
    Bas sam zato i stavila ovaj clanak ovde.  Mi 5 jula imamo kontrolu za 15 meseci pa cu bas da pitam sta ova nasa misli...
    IZVORNA PORUKA: Snelle

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kozje mleko lek za anemične

Baš smo skor
    o komentarisali da se kozije mleko ne preporučuje baš iz razloga što izaziva anemiju, to mi je rekla naša pedijatrica, a i ovde na RR-u sam našla članak koji to potvrđuje. A sad ovo. Više ne znam kome da verujem user posted image

(odgovor članu Snelle)
    Direktna veza do poruke: 493
    4.7.2011 23:15:48   
    marija32
    Pitanje: do sada smo bili na Nanu 3, danas probala da uvedem kravlje(Imlek Bello), nece ni da okusi, ne znam da li da nastavim sa Nan-om ili da ubacim malo cerealija ili plazme u kravlje i da mu tako nudimuser posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Verus)
    Direktna veza do poruke: 494
    5.7.2011 2:56:14   
    Verus
    Ja sam mesala ad mleko sa jako malo kravljeg (recimo 30 ml kravljeg na 200 ili vise formule), pa sam polako povecavala kol. kravljeg koje dodajem.  Tako se navikla.  Mislim da je bolje da se naviknu na ukus samog mleka, nego da se mesa sa plazmom ili necim slatkim...

(odgovor članu marija32)
    Direktna veza do poruke: 495
    5.7.2011 22:32:56   
    marija32
    Draga Vera, tako sam uradila danas, kupila Nestle 1+, napravila mu toga 150 ml i dodala 30 ml kravljeg i popio je 50 mluser posted image  Polako napredujemo. Hvala draga!

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Verus)
    Direktna veza do poruke: 496
    8.7.2011 22:33:26   
    Anoniman
    Dala sam Nini kravlje mleko u kašici. Pedijatar mi je dosta pričao o tome, a mene zanima vaše iskustvo, kako ste uvodile kravlje? Prvo 2/3 ili pola-pola, ili ste odmah dale čisto?

(odgovor članu marija32)
      Direktna veza do poruke: 497
    8.7.2011 22:47:08   
    Anoniman

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Dala sam Nini kravlje mleko u kašici. Pedijatar mi je dosta pričao o tome, a mene zanima vaše iskustvo, kako ste uvodile kravlje? Prvo 2/3 ili pola-pola, ili ste odmah dale čisto?

Kaže Dr da bebi od 7 meseci nije dovoljno to polovično kravlje (razblaženo), trebalo je da sad već pije čisto, zbog masnoće.

(odgovor članu Anoniman)
      Direktna veza do poruke: 498
    8.7.2011 22:50:56   
    gagana83
    I moj pedijatar kaze isto, posle 6 meseci, ako se daje kravlje onda se daje cisto, nerazblazeno.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
    Direktna veza do poruke: 499
    8.7.2011 22:56:14   
    Anoniman
    Gagana, kako si ti Uni uvodila?

(odgovor članu gagana83)
      Direktna veza do poruke: 500
    Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
    Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
    Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
    Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
    Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
    Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

musko ime (malo za promenu :) )
    pisuljica

Matija (34%)

Filip (33%)

Mihajlo (32%)

Ukupan broj glasova: 151

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
    Click Here