Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 22:48:37
|
|
|
|
Angie1977
|
Cao svima, nova sam na forumu i danas vas ceo dan citam. Danas sam radila hormone 3dc i doktorka kaze da je sve ok, mada po onome sto sam ovde procitala mislim da mi odnos lh i fsh nije dobar: fsh 9.49 / 3.5-12.5( fol. faza ) lh 12.93 / 2.4-12.6 progesteron 0.980 / 0.2-1.5 prolactin 500.0 testosteron 0.427 estradiol 67.5 / 12.5-166 proslog meseca sam radila folikolumetriju i nazalost bio je samo jedan folikul od 10mm u 12dc, pa me zanima sta mislite da li ima veze sa ovim rezultatima. hvala unapred
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 22:58:24
|
|
|
|
*jana*
|
Angie Mislim da je ipak ok,slicni su rezultati i kod mene A to sto imas samo jedan folikul nije strasno pitaj dr za klomifen mozda ce ti pomoci uz klomifena ce imas vise folikuli.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:00:15
|
|
|
|
Angie1977
|
a sta je klomifen..neki hormonski preparat?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:02:59
|
|
|
|
jess
|
Pozdrav svima! Nova sam ovdje i kako i ja imam problema i često njuškam po kompu, pronašla sam nešto nadam se da će vam pomoći kod analize www.endolabor.kbsm.hr/o_analizama.htm
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:04:00
|
|
|
|
jess
|
Klomifen su ti tablete za poticanje ovulacije
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:14:21
|
|
|
|
Angie1977
|
hvala, pitacu dr. da li treba da ih uzmem
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:14:27
|
|
|
|
hermiona76
|
Pozdrav svima, Bila sam na forumu ranije ali na drugoj temi pa evo nas sada i ovde. Spremamo se za IUI ovaj mesec, ranije (april) mi je FSH bio 12,3 a LH 10, koristila sam klomifen samo taj jedan mesec ali su se folikule nazalost razvile u ciste, a bilo ih je cetiri ukupno, dve su se pretvorile u ciste od po 4cm tako da sam prosli mesec pauzirala. Ovaj mesec koristim femaru a hromoni su sledeci Rezultati jucerasnji (3DC) FSH 7.9 LH 4.2 Estradiol 69 (ref. ispod 70 kazu ok) Sinoc sam pocela s femarom i definitivno idemo na IUI ovaj mesec. Neznam samo da li ok sto je razilka preko 3 izmedju LH i FSH?! Kako god da bilo, molimo se i nadamo najboljem ovaj mesec. Kao i svi na ovom forumu uostalom
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:15:51
|
|
|
|
*jana*
|
Evo Angie upravo ti je rekla jass Ne brini bice bolje videces samo je pitaj dali smes da ih pijes nemoj gi uzimati na svojoj ruku
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:31:53
|
|
|
|
jess
|
Meni nisu radili pretrage hormona, nego sam odmah dobila Klomifene jer je također na folikulometriji utvrđeno da nemam ovulacije. 15DC folikul je bio 4,5 mm, a nakon 4dana narastao je samo do 7,5 mm
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:36:59
|
|
|
|
*jana*
|
Bio mo je 5-ti dan menstruacije i radila sam hormonska analiza,evo rezultate: fsh 7,48 lh 12,97 progesteron 0,863 prolactin 6,29 testosteron 0,396 estradiol 72,8 DHEA-S 10,32 ako neka zna nesto neka mi kaze ?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:43:12
|
|
|
|
*jana*
|
Jass veruj da ce uz klomifena da se sredi ne brini Zna li neko sta ako je estradiol iznad normale???? pomos
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:45:42
|
|
|
|
Angie1977
|
jano meni i tebi je slicno..i ja se pitam za taj odnos fsh i lh, da li bi trebalo uraditi ogtt u ovom slucaju?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:48:43
|
|
|
|
*jana*
|
Nisam te razumela sta da uradimo? Meni je dr rekla da je ok ,osvim E2 da je pokacen i neznam STA TO ZNACI A za fsh i lh ja prvi put cujem da treba da su razlika 3 ?????
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:49:40
|
|
|
|
Angie1977
|
jano ref.vrednosti iz laboratorije gde sam ja radila za estradiol u fol.fazi su 12.5-166.
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:54:33
|
|
|
|
*jana*
|
a 5 dan ciklusa je fazi....?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 16.6.2011 23:56:47
|
|
|
|
Angie1977
|
mislim da je to i dalje folikularna faza, nisam sigurna
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:00:00
|
|
|
|
*jana*
|
Ako je tako onda je ok,pa zasto mi je rekla da je pokacen??? mozda je mislila na lh ??? Lh je do 12,6 a meni je 12,97
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:01:04
|
|
|
|
*jana*
|
IZVORNA PORUKA: *jana* Ako je tako onda je ok,pa zasto mi je rekla da je pokacen??? mozda je mislila na lh ??? Lh je do 12,6 a meni je 12,97 Sta sad pa ovo znaci???
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:03:43
|
|
|
|
Angie1977
|
i meni je 12.93, mada mi kaze da se ne nerviram i da je to sve normalno, a citala sam ovde da nije bas u redu ako je lh visi od fsh, tako da sam potpuno zbunjena
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:05:57
|
|
|
|
*jana*
|
Nasla sam povisen LH znaci PCOS, a ja vec to znam zato i pijem klomifena
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:11:36
|
|
|
|
*jana*
|
IZVORNA PORUKA: Angie1977 i meni je 12.93, mada mi kaze da se ne nerviram i da je to sve normalno, a citala sam ovde da nije bas u redu ako je lh visi od fsh, tako da sam potpuno zbunjena Upravo sam nasla odnos fsh i lh treba da je ispod 3,a normalno je da je fsh od 6 do 9 Nivo Hormona Hormone za testiranjeVrijeme za TestNormalne vrijednostiŠto vrijednosti značeFolikulopoticajni hormon (FSH) Dan 33-20 mIU/mlFSH se često koristi kao mjera jajnih rezervi. Oćenito, ispod 6 je odlično, 6-9 je dobro, 9-10 osrednje, 10-13 rezerve koje se smanjuju, 13+ veoma teško poticajne. U testiranju PCOS LH:FSH omjer može se koristiti za postavljanje dijagnoze. Omjer je obično blizu 1:1, ali ako je LH viši, to jedan od mogućih znakova PCOS.Estradiol (E2)Dan 325-75 pg/mlRazina na donjoj granici bolja je za stimulaciju. Abnormalno visoka razina 3. dan upućuje na postojanje funkcionalne ciste ili smanjivanje jajnih rezervi.Estradiol (E2)hCG dan 200 + pg/ml Razina treba biti između 200-600 po zrelom (18 mm) folikulu. Ova razina je katkada niža u pretilih žena.Lutenizirajući hormon (LH)Dan 3< 7 mIU/mlNormalna razina LH slična je onome FSH. LH viši od FSH je jedan od znakova PCOS. Lutenizirajući hormon (LH)hCG dan> 20 mIU/ml.ProlaktinDan 3< 24 ng/mlPovećana razina prolaktina može poremetiti ovulaciju. Također može upućivati na potrebito daljnje testiranje (MRI) za provjeru na tumor hipofize. Neke žene sa PCOS također imaju hiperprolaktinemiju.Progesteron (P4)Dan 3< 1.5 ng/ml.Progesteron (P4)7 dana poslije ovulacije (dan 21)> 15 ng/mlProgesteron test se izvodi za potvrđivanje ovulacije. Kada folikul oslobodi jajašce, postaje tzv. žuto tijelo (corpus luteum) i proizvodi progesteron. Razina iznad 5 upućuje na neki oblik ovulacije, ali većina liječnika očekuje razinu od 10 u prirodnom, i 15 u ciklusu sa lijekovima. Neki tvrde da je test točniji ako se izvodi ujutro nakon
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:13:19
|
|
|
|
*jana*
|
Ovo je sve bilo u tabeli i zato je ovako ispalo
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:20:31
|
|
|
|
Angie1977
|
kako je onda ona meni rekla da je sve u redu?
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:30:24
|
|
|
|
*jana*
|
Ovako ja nisam dr ali mogu ti dat sovet: Sve ce biti u redu kad ti pocnes da pijes klomifena,ja tako mislim Slicni su ni rezultati i ja ti garantujem da uz klomifena ti ces da imas 3-4 folikule veci od 18 mm Bar kod mene je tako,a veruj bice i kod tebe. Evo samo ovaj mesec nisam pila i odma sam imala samo jedan folikul tako da bez klomifena nista. Mozes da je pitas dali imas PCOS ja mislim da jeste zato sto ako je lh iznad normale i ako lh je vise nego fsh to je onda sindrom PCOS. Ne uzimaj ovo kako od strucnjaka zato sto nisam ali hocu ti pomoci pa zato sam ti ovo napisala Pitaj dr za sve i videces Cekam da me obavestis
|
|
|
|
RE: Pretrage i hormonska terapija 17.6.2011 0:35:07
|
|
|
|
Angie1977
|
hvala mnogo na savetima, vec od sutra cu joj se popeti na glavu sa dodatnim pitanjima
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?