|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pretrage i hormonska terapija
29.4.2011 22:07:13   
Contesa
Za Gospodju Pravoslovnu i u prilog komentu Gospodje Nine 26,
S obzirom na vase godine hormoni su onakvi kakvi jesu, znaci vise se treba obratiti paznja na stvarni nivo FSH i E2-znaci estrogena, a za AMH moram reci, da je jako kontraverzan hormon kao parametar, kao sto sam rekla, gotovo ga niko ne radi u Canadi, a u USA samo pojedine klinike i to cisto kao neki reper plus u glavnoj klinickoj slici, kao da se uklopi u mozaik, ali nikako kao ljucni parametar koji govori o ovarijalnoj rezervi. Pisat cu opsirnije zasto i kako, ako bude interesa od dame na Forumu, ali zaista ne dozvolite da vas vrednost AMH baci u ocaj, puno je bitniji totalni hormonalni status u celosti, kao FSH odnosno odnos sa LH, pa sustvani nivo estrogena tokom celog ciklusa, pa nivo DHEA-koji je klucni aging factor, pa nivo ovarijalnih rezervi u broju koji se moze otkriti sa 3D i 4D UZ i tvz antral count, sve to, je puno, puno bitniji aspekat, negoli AMH.
Konacno, osoba sa niskim ovarijalnim rezervama, bez obzira na godine starosti, sa velikim FSH u konstanti-recimo veci od 12i/ili 13 pa i 15 recimo, nije u USA dobar kandidat za IVF, neke klinike ne rade to ni nakon 40 i plus godina starosti, nikako, a neke rade i starijim zenama, ako im je FSH najvise 10 recimo.
Konacno, i da neko pristane da uradi taj po njima rizicni IVF, onda se radi jako mali, kraci protokol sa ne tako agresivnom stimulacijom i to u jednom pokusaju, jako cesto se pominje donor ovarijalna kelija i stvarno je tesko ubediti nekoga da vam uradi IVF, ako u normalnom ciklusu pred stimulaciju nemate puno folikula na svakom jajniku.
Kriterij u USA je, minimum FSH 12 i najmalnje 3d UZ sa 5 folikula mala u totalu u oba jajnika, sve ispod toga i iznad toga u FSH je out. Ako imate FSH visi od 12, nedaju vam ni klomifen, a kamoli nesto vise, tako je to u ovim klinikama.  Konacno, ne postoji nacin da se FSH smanji, osim nekih prirodnih oscilacija istog, u globali on sam raste i to je to.
Svako dobro zelim svima na Forumu.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1476
29.4.2011 22:31:49   
meyo
ciklamice ja sam iz crne gore tako da sam isla kod jednog bas dobrog endokr. kod nas
javit cu ti sta mi je rekao u četvrtak petak naredne nedjelje...

pa provjeri hormone stitne jer ti tsh i taj nepravilan rad moze uticati i na naglo dobijanje kilaze i  na teskoce pri zatrudnjivanju a pored svega pokusaj i odradid i inuslinemije tj inuslin ne samo OGTT  test jer mi je on rekao da to i nije bas neko mjerilo

sad vezano za antimilerov hormon moram potvrditi ovo sto mi je contesa napisala
nazalost on se kod nas radi kao glavni dijagnosticki metod sto je po zapadu uglavnom
napusteno cackajuci net to pronadjoh a imam doktorku prijateljicu u bratislavi koja mi je isto
to potvrdila tako da sam se ja barem malko utjesila sto se tice antim. hormona
pa cu ostat da cekam dr. u toku naredne nedjelje i molit boga da se sve sto prije sanira
jer sam u psihickom rastrojstvu totalnom bila zadnjih par dana...

< Poruku je uredio meyo -- 29.4.2011 22:32:26 >

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 1477
9.5.2011 21:38:49   
meyo
mnogo bih imala pisat savjet od endok. al ajd da skratim
u sustini potvrdio mi je ono sto sam i sama sumnjala PCOS insulinska rezistencija uz
hipotireozu tj. hasimoto sindrom
rekao mi je da moram sanirati zlijezdu po zlijezdu zato mi je sada iskljucivo ukljucio 25mg
eutiroxa ..za 6 nedjelja kontrola naon toga metfomrin rekao da probam oslabit i da ne ocekujem jako velike pomake jer ce to kod mene tesko ici a imam 30 kg. viska user posted image
da ce trebat vremena al da ce mi se sve lagano sanirati samo strpljenje za antimilerov hormon mi je rekao da je zatrudnjela jedna pacijentkinja kojoj je bio 0 tako da ga je moj nalaz obradovao srecom da sam sve otkrila na vrijeme pa nema puno stete, tj. problema da se lako dovest u red
inace nasla sam da za hipotireozu potrebno izbjegavat kupus vodu iz slavine aspirin soju, prokule orahe kikiriki
a da treba ukljuciti selen virtamin A, B, C, E 300IU, ja sam pocela sa selenom uz eutrioks i pijem vitamin E
a C cu svaki drugi dan jer on u prevelikim kolicinama isto nije dozvoljen
jedva cekam da pocnem i sa metforminom ne bi li i ova kilaza krenula na nize jer cini mi se da mi je eutirox malo otvorio apetit ... jer nisam ovako jela ne pamtim ..a ne bih trebala user posted image
tako... ukoliko neko ima savjete za ovaj trojni problem ili sa slicnim iskustvom please pisite mi ili ovdje ili private
sva sam ko na iglama iako znam da ce se sve na kraju srediti ..user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1478
9.5.2011 21:50:34   
isidora88
meyo koliki ti je TSH? mislim da ti je mala doza eytiroxa,bar je meni moj endokrinolog tako rekao,sve ispod 50 nema nikakvog efekta.
ja imam hipotireozu,godinu dana mi je trebalo da zatrudnim ali to je zato sto nisam znala da imam hipot. posle 2 meseca od kad su mi otkrili povisen tsh,terapijom sam ga dovela u red i zatrudnelauser posted image
u januaru sam pocela sa terapijom letroxa ali sa dozom od 50 pa 75 i u martu sam ostala trudnauser posted image user posted image
i ja imam 20 kg viska,10 kg od trudnoce i 5-10 kg pre trudnoce,nemam pojma kako cu smrsati jer imam uzasan apetit od terapije user posted image
ako te nesto zanima pitaj me user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1479
24.5.2011 15:50:18   
moja ciklama
IZVORNA PORUKA: moja ciklama

26. III 2011.
3DC:
Estrsadiol <37 (77-921)
LH 7,60 (2,39-6,60)
FSH 5,60 (3,35-21,63)
Progesteron 1,00 (0,32-0.95)
Prolaktin 532,94 (108,78-557,13)
Testosteron 0,72 (0,45-3,74)
T3 1,82 (0,89-2,44)
T4 69,70 (62,67-150, 83)
TSH 2,99 (0,35-4,94)

Vidim da je loše, da čujem koliko, drage mojeuser posted image

24.V 2011.
3DC:
Estrsadiol 117 (77-921)
LH 6.91 (2,39-6,60)
FSH 5,47 (3,35-21,63)
Progesteron 0.7 (0,32-0.95)
Prolaktin 444,88 (108,78-557,13)
Testosteron 1,75 (0,45-3,74)
T3 1,50 (0,89-2,44)
T4 89,04 (62,67-150, 83)
TSH 1,94 (0,35-4,94)

Uradila sam i AMH i Inhibin B, i dnevni profil prolaktina, ti rezultati u petak.
Ono što mene raduje je što je E2 viši!
A kakva su vaša iskustva?

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 1480
25.5.2011 0:26:14   
lidija 011
ovo su mnogo bolji rezultati u odnosu na prethodne... Estradiol jeste i dalje nizak, ali bitno je da rasteuser posted image user posted image user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

Direktna veza do poruke: 1481
25.5.2011 14:03:53   
marija andrijana
Prvi put sam u oktobru radila hormonsku analizu i sve vrednosti su bile u nivou normalnih (ali totalno drugacije referentne vrednosti - druga laboratorija).
Prosle nedelje sam ponovo radila, za predaju za VTO i doslo je do promene. Progesteron mi je povecan, a ostale vrednosti su u dozvoljenim vrednostima.
Za 2dc to izgleda ovako...

Estrsadiol        81       (77-921)
LH                  3,39    (2,39-6,60)
FSH                6,45    (3,35-21,63)
Progesteron      1,8     (0,32-0.95)
Prolaktin       367,41    (108,78-557,13)
Testosteron     2,41    (0,45-3,74)
T3                  2,00    (0,89-2,44)
T4                96,41    (62,67-150, 83)
TSH               3,87     (0,35-4,94)

AMH              2,06      (0,5 - 2.3)

Interesuje me vase misljenje o ovom hormonskom statusu. Ja se totalno ne razumem i ne znam da li je sve ok.
Dr mi je rekla da jeste progesteron povecan, ali da ne brinem. Obzirom da je za predaju za VTO, kaze da ce oni vec to srediti terapijom. Iznivelisace horrmone.

Direktna veza do poruke: 1482
27.5.2011 9:13:15   
Ognjenka
Stigli su mi juce rezultati hormona, 2dc.
Da li neko moze da mi pomogne da ih rastumacim, molim vas?

estradiol 25 (30-120)
fsh 2.8 (2-10)
lh 2.3 (1.5-8)
prolaktin 5.8 (1.2-22)
progesteron 0.2 (0.2-1.4)
testosteron 1.2 (0.48-2.64)
tsh 5.2 (0.3-6.2)
t4 93 (61.4-148.5)
t3 1.2 (1.06-3.03)

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 1483
27.5.2011 9:21:22   
bea83
Malo su mi cudne referentne vrednosti pa se teze snalazim, ali sve deluje ok osim estradiola. Koliko sam upucena nizak estradiol upucuje da jajnici ne rade bas svoje kako treba, moze da izostane ovulacija ili da ne bude kvalitetna.Takodje znam da estradiol moze da bude snizen kod pusaca
Nemoj da se sekiras, i sacekaj da vidis sta ce ti reci doktoruser posted image

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 1484
27.5.2011 9:26:04   
Ognjenka
Rekla mi je samo da ponovim 12dc, pa da vidimo. Uf, sto me nervira doktorka, nije meni saslusala.

Hvala puno Beauser posted image

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1485
27.5.2011 9:28:32   
bea83
pa sigurno hoce da vidi da li ce doci do ovulacije, nemoj da se nervirasuser posted image

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 1486
8.6.2011 9:23:26   
Ognjenka
Da nastavim, gore su vrednosti 2dc, a 14 dc sam uradila LH i E2. LH je 17, a E2 52. Kaze doktorka, bice NEKE ovulacije, ne brini, sve ti je to ok. Meni se sve to cini bas nisko na osnovu ovog sto sam procitala ovde, sta vi mislite? Neki komentar?

Dusko Radovic

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 1487
8.6.2011 9:31:45   
Anoniman
Pricale smo vec..Ja ne znam puno o estrogenu, ali zasto  nisi vadila progesteron?

(odgovor članu Ognjenka)
  Direktna veza do poruke: 1488
8.6.2011 10:53:01   
Ognjenka
Nisam zato sto jer dr rekla da se on radi tek 21dc, meni je to sledeci ponedeljak.
Koliko sam razumela, LH se radi 14 dc jer on pokazuje da li ce ovlacije BITI
E2 sam radila na svoju ruku, da vidim dal' raste,
a progesteron 21 dc pokazuje da je ovulacije BILO ako je vrednost veca od 35 (doduse u nekim lab. treba da je veca od 50).

Nije mi jasno opet za E2. Granicna vrednost je 17, koliko i imam. Ali kad sam uradila trakicu pokazala je samo jednu crtu, a radila sam onako kako si mi rekla.

Dusko Radovic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1489
8.6.2011 10:56:12   
Anoniman
Verovatno bi trebao da bude visi.
I ne mora da znaci da ce tebi O biti danas.Mozda bude tek za par dana. daj mu sansu da skoci.

(odgovor članu Ognjenka)
  Direktna veza do poruke: 1490
8.6.2011 11:00:57   
Ognjenka
Valjda je tako.

Nismo ovog meseca jos muckali, cuvali smo se za spermogram koji smo odradili jutros.
Al' zato veceras...user posted image user posted image user posted image

Dusko Radovic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1491
8.6.2011 12:29:00   
moja ciklama
Ognjenka i ja imam nizak E2, i dr mi nije pomenu da radim 14dc..
Šta tebi kaže dr, zašto je to tako?
kod kog si dr?

26. III 2011.
3DC:
Estrsadiol <37 (77-921)
LH 7,60 (2,39-6,60)

24.V 2011.
3DC:
Estrsadiol 117 (77-921)
LH 6.91 (2,39-6,60)

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 1492
8.6.2011 12:38:54   
Ognjenka
Ciklamice,
ma ti si super, meni je 2dc bio samo 25, a 14 dc je 52.
Mada ja su mi cudne referentne vrednosti tvoje laboratorije, mnogo su visoke.
Ili su u mojoj lab jako niske. Za 2-3dc E2 je 25-195, a za 14 dc je 34-500 ili vise- to je lab u Sremcici, ne znam dali smem da napisem koja. Za LH su vrednosti 2-3dc 1,1-14,7 a, za 14 dc 17-77.

Ne kaze mi nista specijalno...eh...kaze da E2 utice na stvaranje i debljinu endometrijuma i on je okidac za povecanje lucenja progesterona u drugoj polovini ciklusa i sasm tim stvaranje zutog tela.

Inace sam kod dr. Gordane Nesovic u na privatnoj klinici u Svetosavskoj ul.
Hocu da je promenim prvo zato sto nemam vise poverenja, a drugo zato sto je mnoooogooo skupo. Za dobar dan 50 eur. Meni mnogo.

Dusko Radovic

Direktna veza do poruke: 1493
8.6.2011 12:40:17   
Ognjenka
Htedoh reci da je za LH je granicna vrednost 17...

Dusko Radovic

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 1494
8.6.2011 12:55:08   
moja ciklama

IZVORNA PORUKA: Ognjenka

Ciklamice,
ma ti si super, meni je 2dc bio samo 25, a 14 dc je 52.
Mada ja su mi cudne referentne vrednosti tvoje laboratorije, mnogo su visoke.
Ili su u mojoj lab jako niske. Za 2-3dc E2 je 25-195, a za 14 dc je 34-500 ili vise- to je lab u Sremcici, ne znam dali smem da napisem koja. Za LH su vrednosti 2-3dc 1,1-14,7 a, za 14 dc 17-77.

Ognjenka, zavisi od merne jednince, kod mene je za E2 pmol/l, a kod tebe je verovatno pg/ml_? Za LH kod mene je mIU/ml.

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 1495
8.6.2011 15:48:31   
Ognjenka
Znam, sli opet mi nesto visoko, ili nisko, kako vec gledamo. Idem ja sad da proguglam o tome!

Dusko Radovic

Direktna veza do poruke: 1496
11.6.2011 13:56:17   
meyo
nisam odgovorila ranije TSH mi je 5.4 ..
a antitjela 300

cekam novi nalaz u utorak pa nanovo na kontrolu...

(odgovor članu Ognjenka)
Direktna veza do poruke: 1497
14.6.2011 22:23:28   
meyo
evo novog nalaza nakon 5 nedjelja terapije eutyroxom
stanje se popravilo sada mi je TSH 3.21
cini mi se da je ok. tako sa 5.41 .. tek sljedece nedjelje imam zakazano
kod endokrinologa poludjet cu od brige..

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1498
15.6.2011 0:07:07   
lidija 011
Pa to je odlicno Meyouser posted image ... nemoj da brigas, ide to ka boljem... jesi li radila antitijela?

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 1499
15.6.2011 9:09:38   
Ognjenka
Juce stigli rezultati progesterona na 21dc-5.9...nije bas dobro, al' nije ni lose...

Dusko Radovic

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here