|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prestanak dojenja
17.4.2011 13:02:20   
New Mom
Nisam merodavna, obično smo je svuda vodili dok je sisala, pa je imala svoju guc pauzu tamo (nikad nije htela flašicu ni sa mojim mlekom).
Kad je malčice porasla, a još sisala samo, malo sam rizikovala (bubne opne matorcimauser posted image ). Mi smo išli na koncert, bebi je sisala oko 19.30h, ostavili smo je matorcima da je smeste na spavanje i probudila se da jede oko 4h, a mi smo taman došli tada.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 351
17.4.2011 13:03:04   
Olga75
Bojanice , ostavi flasicu sa tvojim mlekom pa ili tako ili kasicicom da je neko nahrani , tako smo mi dohranjivali zvercicu par dana , kad se nasiki onda kasicicom ono sto sam skupila pre podoja

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 352
17.4.2011 13:04:17   
New Mom
E, da, neka probaju na kašičicu (dobro zbori Olga), uspeće bar nešto da joj daju.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 353
17.4.2011 13:05:08   
jovicaa
pa da bpjanice to sto nije htela caj i vodu na flasicu ne znaci da nece hteti tvoje mleko. pokusaj jednom samo da vidis kako ce da reaguje

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 354
17.4.2011 13:13:58   
bojanica7
ala sam, jovice, nece ni moje mleko. probali m i ja pre neki dan. gadi se...

olga, nm, hvala user posted image mislim da cemo se vise brinuti nego uzivati. cisto ta trauma gde smo... ona se mocu ni ne probudi, nego spavajuci sisa dva-tri puta, mozda i cesce, ne znam posto spavam, a ona se sama sluzi... ovako kad se probudi a nas nema... joj!!! ok da je u ns-u. ma smislicemo da mozda ostavim galu kod neke drugarice u bg, pa da smo bar tu za 15 min, a ne za sat i po...

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 355
17.4.2011 13:22:24   
Olga75
a da probate pre svadbe da je ostavite sa flasicom pa cete videti kako to izgleda user posted image
trauma je ostaviti dete prvi put , ja  sam stalno gledala u telefon user posted image

Direktna veza do poruke: 356
17.4.2011 13:25:09   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Olga RR

trauma je ostaviti dete prvi put , ja  sam stalno gledala u telefon user posted image

Čitam i pitam se, kakve veze ima teflon sa detetom user posted image user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 357
17.4.2011 13:28:02   
Olga75
user posted image user posted image user posted image
Anaaaa

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 358
17.4.2011 13:29:48   
bojanica7
anaa, pa ti si trudnaaa!? user posted image user posted image

Panta rei

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 359
17.4.2011 13:56:44   
Ana RR
user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 360
9.5.2011 17:49:38   
mati
Evo Mata ne sisa dva dana. Ali kao sto sam vec pisala nece na flasicu da pije i gotovo. I tu nam se napravio problem sa uspavljivanjem. Nece ni mleko, nikakvo.
Posto obozava jogurt, pokusala da mu dam  na flasicu, i zamislite pije. Sada se uspavljujemo sa jogurtom. Da nece nesto da skodi sto pije od pola do celog litra jogurta dnevno?

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 361
9.5.2011 18:38:08   
jovicaa
ne znam sto bi skodilo, jogurt je zdraviji od mlekauser posted image

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 362
9.5.2011 19:57:34   
Verus
Nece mu skoditi mati, to je kao i mleko da pije, a ovo ima i zdrave kulture u sebi (bakterije)...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 363
9.5.2011 22:06:07   
mati
Pa i ja sam tako nekako mislila, al reko bolje da pitam. Nece dete mleko pa to je. Ni toplo, ni hladno ni srednje. Ni kravicu ni sojino... A sin od moje drugarice, sad ce 2 god, uspavljuje se uz sokic, ali su mu se vec pokvarile obe gornje jedinice i dusica ne moze sam da grize koliko ga boli. Pa mislim kad vec nece, neka pije sta mu se svidja , bitno da nije vise nosenje i ljuljanje po 30-50min ili samo sisa.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 364
9.5.2011 22:23:03   
Anoniman
To sa sokom mislim da je genetika. Mom sinu se nisu pokvarili zubi, a jako dugo je noću pio sok.
A dosta dugo je umesto mleka pio jogurt na flašicu, negde između 1og i 2og rođendana. user posted image

(odgovor članu mati)
  Direktna veza do poruke: 365
9.5.2011 23:07:48   
mati
IZVORNA PORUKA: Tash

To sa sokom mislim da je genetika. Mom sinu se nisu pokvarili zubi, a jako dugo je noću pio sok.
A dosta dugo je umesto mleka pio jogurt na flašicu, negde između 1og i 2og rođendana. user posted image

Pa da, zaboravila sam da napisem da njegov tata ima jako lose zube. Ali mi zao deteta, bas ga boli, nista ne moze da jede, a dok mu se ne promene ti zubici, mucice se bas. Znaci mozda i Mata propije mleko. user posted image   Za sad  nikako nece, a ni ja ne pijem . Na selu su nana i deka dugo cuvali ovce tako da sam ja odrasla na tom mleku, pa mi je sad sve ovo sto se prodaje bljutavo. Ali necu vise da ga forsiram da pije, samo ne znam kako ce u vrtic, tamo verovatno daju mleko.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
Mao...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 366
9.5.2011 23:35:36   
Mivica
IZVORNA PORUKA: mati

IZVORNA PORUKA: Tash

Pa da, zaboravila sam da napisem da njegov tata ima jako lose zube. Ali mi zao deteta, bas ga boli, nista ne moze da jede, a dok mu se ne promene ti zubici, mucice se bas. Znaci mozda i Mata propije mleko. user posted image   Za sad  nikako nece, a ni ja ne pijem . Na selu su nana i deka dugo cuvali ovce tako da sam ja odrasla na tom mleku, pa mi je sad sve ovo sto se prodaje bljutavo. Ali necu vise da ga forsiram da pije, samo ne znam kako ce u vrtic, tamo verovatno daju mleko.

A zašto mu, pobogu, ne poprave zubiće?!
Što bi morao da se muči?

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 367
13.5.2011 14:25:51   
srculenka
ne znam da li sam na pravom mjestu pre svega pozdrav forumasicama dugo citam forum ali evo tek sad pisem:)
moj problem je veliki, ali zaista to mislim ako neko ima bilo kakav savet ili recept unapred zahvalna.
naime imam dete od tri godine i jos uvek doji,i nije problem sto doji da je to dva puta na dan nego bukvalno 24h iscrpljena sam premorna i ne znam sta da radim noc mi je najgora jer jedino dok doji tako spava cim se pomerim on vec budan probala sam sve mazajuci dojku cim nisam stigla al nisam uspela nazalost zivim sama,citala sam da ako bi prespavo kod bake, tetke,itd... mozda par dana bez mame da bi uspelo ali meni su svi daleko i nemam kome da ga odvedem ako postoji neko resenje pomozite pliizzz hvala puno;)

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 368
13.5.2011 14:42:43   
Snelle
Srculenka, pre svega dobrodošla user posted image
Ja još uvek dojim dete, i nemam iskustva sa prestankom, ali ono što ja planiram da uradim kad se odlučim na taj korak je ono što si i sama već napisala - a to je da dete odvedem par dana kod mojih dok se ne odvikne. Kažeš da su ti svi daleko. A muž? Da probate da par dana spava sa tvojim mužem u drugoj sobi i da se preko dana skloniš negde a da on bude opet sa tvojim mužem?
Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali ja iskreno ne razumem čemu toliko prolongiranje dojenja user posted image Meni je to mučenje majke, a i tvoje mleko odavno nema onu funkciju koju je imalo. Nemoj da misliš da te osuđujem, ovo pišem jer sam u poslednje vreme naišla na dosta žena koje su u istoj situaciji kao i ti, a svi znamo da je teže odvići dete od dojenja što je starije user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 13.5.2011 14:43:44 >

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu srculenka)
Direktna veza do poruke: 369
13.5.2011 14:50:00   
srculenka
hvala na dobrodoslici, i na iscrpnom odgovoru, nazalost muz radi daleko dolazi jednom u mesec dana takav je zivot svi trcimo trbuhom za kruhom i nazalost sam sama nisam te pogresno skontala sve si u pravu sto si rekla znam da bi odvojenost pomogla ali nazalost u mom slucaju je neizvodljivo za vrtic nisam u mogucnosti bar sad za sad da ga dam zanima me postojili nesto sto bi moglo da se namaze na dojku a da traje pritom da je gorko ukusa i jakog mirisa ja sve sto sam prodala tipa kafa aleva biber stavim i spadne znam da su mozda moja pitanja cudna ali samo trazim resenje pokusala sam i pricom ali nista ne pomaze:(

Pravo I Istinsko Prijateljstvo !
Prijatelj Je Neko Ko Razume Tvoju Prošlost , Veruje U Tvoju Budućnost I Prihvata Te Danas Onakvim Kakav Jesi ! :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 370
13.5.2011 14:53:28   
Snelle
Moja sestra od tetke je namazala biber na bradavice i ćerkica se tako odvikla od dojenja, odmah posle prvog puta. Ako već ne možeš drugačije da ga odvikneš, možda da staviš bibber neposredno pred podoj, a da bradavice premažeš vodom kako bi čvršće držalo biber user posted image

"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 371
13.5.2011 14:56:48   
srculenka
pokusacu hvala punouser posted image

Pravo I Istinsko Prijateljstvo !
Prijatelj Je Neko Ko Razume Tvoju Prošlost , Veruje U Tvoju Budućnost I Prihvata Te Danas Onakvim Kakav Jesi ! :)

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 372
13.5.2011 14:59:04   
Snelle
Nema na čemu. Javi kako si prošla user posted image

< Poruku je uredio Snelle -- 13.5.2011 15:05:15 >

"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 373
20.5.2011 23:46:54   
New Mom
Nedoumica:
KL se obično budila oko 6h, 6.30h za podoj (pored toga sisa još oko 20.30h). Već nekoliko dana spava u cugu do 8.30h otprilike. A onda naiđe 1 dan i opet se probudi oko 6h.
Je l' to znači da napušta konačno sisu? Bojim se da ne prestane taj podoj, a nije prihvatila ni AD ni kravlje. Trebam li je buditi ili ne?
Onaj uveče je nemoguće izbaciti, zavisnik je totalni u to doba dana.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 374
20.5.2011 23:49:57   
Jele

IZVORNA PORUKA: New Mom

Nedoumica:
KL se obično budila oko 6h, 6.30h za podoj (pored toga sisa još oko 20.30h). Već nekoliko dana spava u cugu do 8.30h otprilike. A onda naiđe 1 dan i opet se probudi oko 6h.
Je l' to znači da napušta konačno sisu? Bojim se da ne prestane taj podoj, a nije prihvatila ni AD ni kravlje. Trebam li je buditi ili ne?
Onaj uveče je nemoguće izbaciti, zavisnik je totalni u to doba dana.

NM, ja mislim da je ne trebaš buditi

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Kravlje mleko?
jelenadunja

umesto dohrane?

da (38%)

ne (62%)

Ukupan broj glasova: 167

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here