|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravopis
21.4.2011 13:43:45   
eni26
jbt ,nas jezik je jednostavan bas , pisi kao sto govoris...itd user posted image a sta reci za francuze,kad oni 5 slova citaju ko 1user posted image
ni pola francuza ne zna da pise , njihovi predavaci nemaju pojma da objasne nestouser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 801
21.4.2011 13:44:03   
gagana83
KLIK

user posted image user posted image user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 802
21.4.2011 13:52:12   
eni26
Perma itsrazivanjima jendog engleksog Sveuiclista , poptuno je sveejdno kjoim se resdolijedom psiu solva u nkeoj rijcei, jeidno je btnio da pvro i psoljednje slovo bduu isparvno naipasni.
Osatatk mzoe btii skorz izmejsan, a da rijcei iapk bduu lkao citljvie.
To se dogdaa sotga jer cvojek ne ctia sovlo po svolo, ngeo cjielu rjiec ojdednom.

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 803
27.4.2011 20:51:05   
VVVV
Pomoc!!!
user posted image
SHEMA ili ŠEMA?

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 804
27.4.2011 20:52:04   
Vika
šema

(odgovor članu VVVV)
Direktna veza do poruke: 805
27.4.2011 20:54:30   
Anoniman
shema

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 806
27.4.2011 20:55:16   
Vika
Au bre Vera, kako shema ili bolje od kada?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 807
27.4.2011 20:56:30   
Verus
Mislim da su oba pravilna.

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 808
27.4.2011 20:57:11   
Anoniman
Uvek je shema...

Šema je žargonuser posted image

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 809
27.4.2011 20:57:15   
Verus
I bez problema sam procitala ovo sto si napisala, pa bih rekla da je to istrazivanje tacno!
IZVORNA PORUKA: eni26

Perma itsrazivanjima jendog engleksog Sveuiclista , poptuno je sveejdno kjoim se resdolijedom psiu solva u nkeoj rijcei, jeidno je btnio da pvro i psoljednje slovo bduu isparvno naipasni.
Osatatk mzoe btii skorz izmejsan, a da rijcei iapk bduu lkao citljvie.
To se dogdaa sotga jer cvojek ne ctia sovlo po svolo, ngeo cjielu rjiec ojdednom.

(odgovor članu eni26)
Direktna veza do poruke: 810
27.4.2011 21:00:05   
Vika
IZVORNA PORUKA: verolino

Uvek je shema...

Šema je žargonuser posted image

E da su me pekli ne bi mi palo na pamet da je shema ispravno, jer sam mislila da je primerenije hrvatskom jeziku nego srpskom

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 811
27.4.2011 21:02:52   
maslachak
shema je jednako ispravno kao i šema,u velikom rečniku je recimo za pojam shema napisano šema..

isto kao što je ispravno i odeljenje kao i odelenje user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 812
27.4.2011 21:19:55   
Anoniman
Nijeuser posted image
Znam sta stoji u recniku. Norma propisuje shemu, ali šema se prihvata kao dozvoljeno, ali nepreporucljivo resenje. Isti je fazon kao sa recima filtar (koja je normativno pravilna) i filter (koju norma ne zabranjuje, ali i ne podržava).
RMS ima manu da prihvata ta nepreporucljiva resenja. Medjutim, ako neko hoce pravilno da se izražava reci ce shema, a ne šemauser posted image

(odgovor članu maslachak)
  Direktna veza do poruke: 813
27.4.2011 21:23:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maslachak

shema je jednako ispravno kao i šema,u velikom rečniku je recimo za pojam shema napisano šema..

Nikada odelenje, samo odeljenjeuser posted image

Direktna veza do poruke: 814
27.4.2011 21:26:19   
Nina...
U poslednje vreme, sve cesce procitam '' na zurki '' user posted image  Gosti na zurki itd.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 815
27.4.2011 21:27:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nina...

U poslednje vreme, sve cesce procitam '' na zurki '' user posted image  Gosti na zurki itd.

Meni je to idiotizam, ali verovala ili ne to je pravilno. Zasto? Ne znam.

(odgovor članu Nina...)
  Direktna veza do poruke: 816
27.4.2011 21:30:43   
maslachak

IZVORNA PORUKA: maslachak

Nikada odelenje, samo odeljenjeuser posted image

meni je takodje besmislica odelenje,ali praksa mi govori totalno drugo..u masi sluzbenih akata se koristi odelenje (radim u drzavnoj ustanovi),od samog vrha pa nanize institucionalno svi koriste odelenje,kako i odakle meni nije jasno user posted image ali kad sam nazvala svoju drugaricu koja je profesor objasnila mi je da nije strasno,samo ne treba koristiti cas jedno cas drugo..user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 817
27.4.2011 21:32:45   
Nina...
TO je pravilnouser posted image Ja sam bila ubedjena da su totalno pukli ovi sto pisu te tekstove...
Meni je najjace bilo u gimnaziji, jedan drugar iz razreda, redovno covek na pismenom iz knjizevnosti pocinje uvod, razradu i zakljucak tako sto prvo stavi tacku pa onda napise recenicu. Profesorka je ludela ali on to nikad nije promenio, davala mu je dvojku iz sazaljenja user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 818
27.4.2011 21:34:11   
pepeljuga
Sto se tice zurki, sibilarizacija je K, G, H u C, Z, S ispred samoglasnika I, ali uvek u pravilima pise u nekim oblicima, znaci nije uvek. Jes'' zeznut ovaj nas jezik user posted image

< Poruku je uredio pepeljuga -- 27.4.2011 21:37:19 >

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 819
27.4.2011 21:34:22   
Anoniman
Ja ne zelim da budem gruba, ali reci drugarici da bi trebalo da obnovi gradivo. To nije strasno za tebe, koja se ne bavis jezikom, ali za nju jeste, jer je njoj takva greska nedopustiva. Moje kolege su padale ispite iz morfologije i fonetike na takve bisere.
Inace, sto se tice drzavnih akata, nemoj da te to iznenadjuje. Birokratski stil se slabo druzi sa pravopisom.

Direktna veza do poruke: 820
27.4.2011 21:36:04   
pepeljuga
Verolino, a sta si ti po struci? Da znam koga da pitam ako mi nesto zatreba, ja bas vooolim pravopis user posted image

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 821
27.4.2011 21:36:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Pa, sibilarizacija je K, G, H u C, Z, S ispred samoglasnika I, ali uvek u pravilima pise u nekim oblicima, znaci nije uvek. Jes' zeznut ovaj nas jezik user posted image

Nijeuser posted image
Ima mnogo izuzetaka. Ali ovaj ne razumem-zasto zurki, a ne zurci. Nema logicnog objasnjenja.

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 822
27.4.2011 21:36:53   
pepeljuga

Pa, sibilarizacija je K, G, H u C, Z, S ispred samoglasnika I, ali uvek u pravilima pise u nekim oblicima, znaci nije uvek. Jes' zeznut ovaj nas jezik user posted image

Nijeuser posted image
Ima mnogo izuzetaka. Ali ovaj ne razumem-zasto zurki, a ne zurci. Nema logicnog objasnjenja.

Pa da, mogli su lepo da napisu pravila bez izuzetaka i milina user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 823
27.4.2011 21:38:06   
Anoniman

Verolino, a sta si ti po struci? Da znam koga da pitam ako mi nesto zatreba, ja bas vooolim pravopis user posted image

Profesor srpskog jezika.

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 824
27.4.2011 21:39:45   
pepeljuga
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here