Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 22:35:27
|
|
|
|
New Mom
|
Znam da nekad smaram sa tim (bar mm kaže), ne radim namerno, kunem se. A red je uvelo ovo moje čudo, samo nju pratim u željama.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 22:43:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: New Mom Najlakše - 5 meseci, pet obroka (od toga bar 1 čvrsti). Marko ima 7,5 meseci i 6 obroka, jedan nemlečni. Ako kojim slučajem uspem da mu zakinem jedan mlečni, u 2-3h ujutru se dere kao magarac dok ne dobije taj izostavljeni obrok.
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 22:47:30
|
|
|
|
New Mom
|
Ima li smo i mi do nekih 8-9. meseci po 7 obroka. Šta da radim kad je sisa-zavisnik?
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:32:25
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: BubaMira (Nina ima 4ipo meseca, mada je bliža petom): Najlakše - 5 meseci, pet obroka (od toga bar 1 čvrsti). IZVORNA PORUKA: New Mom Sa pet meseci je bilo: 6h podoj 9h podoj 12 podoj 15h podoj 18h pahuljice 21h podoj 03h podoj (kontaš šablon? ) E sad ti mene ubij , ali ja ovde kod tebe brojim 7 obroka Ili opet ne kontam
< Poruku je uredio BubaMira -- 20.4.2011 23:33:31 >
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:41:17
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Dižem ovu temu , molim keve da OPUŠTENO napišu raspored obroka, tj kad, šta i koliko daju svojoj deci. Napišite i uzrast deteta, pa da vidimo kako ko radi, nešto naučimo i razmenimo iskustva . Molim i mame koje su stava "ja to ne bih tako radila" da se skuliraju. Hvala. Moj raspored obroka (Nina ima 4ipo meseca, mada je bliža petom): 10h - AD mleko 12h - slana kašica koja NIJE OBROK još uvek , ali krka fino (krompir, karfiol, šaragarepa i sl.) 14h - AD mleko 16h - slatka kašica (takođe ne kao obrok) 18 h - AD mleko 21:30 - AD mleko 05h, 06h (zavisi kad se probudi) AD mleko , spava dalje do 9:30 Buba, opusteno. Ti si joj mama, ti vidis da li joj nesto prija ili ne. Ako nece slani obrok daj joj mleko, kombinuj.
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:42:35
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira E sad ti mene ubij , ali ja ovde kod tebe brojim 7 obroka Ili opet ne kontam Je l' vidiš post iznad? IZVORNA PORUKA: New Mom Ima li smo i mi do nekih 8-9. meseci po 7 obroka. Šta da radim kad je sisa-zavisnik?
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:43:16
|
|
|
|
choopa choops
|
Sta da kazem o ovoj temi? Dakle, pocecu od veceri, zato jer ne znam kad pocinjemo sa dnevnim obrocima M 7mjeseci 22h rizolino (cca220ml) 2h podoj 3.4.5.6.7.8.9h podoji i podojčići* 11/12h vocna kasica (cca 200gr) podojčić* 14/15h slana kasica (meso, povrce, zitarice i jaje cca 300 gr) podojčić* 18h vocna kasica (cca 100gr) podojčić* ..... 22h rizolino.... *= nije pravi podoj, vec kao nesto da se calabrcne, zaspe ili umiri Znam da je ovo haos od rasporeda, probala sam drugacije, ne ide, odustala do daljnjeg.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:43:55
|
|
|
|
New Mom
|
Rekla sam kako školski ide. Poenta, teško da ćeš dete staviti u kalup kako ti planiraš. Čim smo "sredili" noćne podoje, eto nas na 5 obroka kako i treba.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:45:50
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Znam da je ovo haos od rasporeda, probala sam drugacije, ne ide, odustala do daljnjeg. I mi smo imali haos od rasporeda dok nisam pojedine "koleginice" sa foruma poslušala i prestala da imam podojčiće. Izgleda teže nego što jeste.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:48:12
|
|
|
|
Snelle
|
Mi, sa 11 meseci: oko 6-7h podoj 10h - doručak (pahuljice, griz, keks sa bananom).... 13h - ručak (meso sa povrćem, testeninama, žumance sa sirom, prazilukom...) 16-17h - užina (sveže voće ili kupovna voćna kašica) 20h - večera - isto kao doručak pred spavanje podoj Uglavnom se u toku dana desi da bude još jedan podoj između obroka.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:50:55
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Uglavnom se u toku dana desi da bude još jedan podoj između obroka. Pošto se mi borimo sa tim, ja joj ustvari ubacujem tu prepodnevnu užinu (lakše zaspi posle toga, a s obzirom da je matorci tada čuvaju...).
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:53:15
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: choopa choops Znam da je ovo haos od rasporeda, probala sam drugacije, ne ide, odustala do daljnjeg. I mi smo imali haos od rasporeda dok nisam pojedine "koleginice" sa foruma poslušala i prestala da imam podojčiće. Izgleda teže nego što jeste. NM kako? Dacu ti pare samo kazi
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:55:13
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Mi smo se upravo hranili 2 put otkako je zaspala u 8h
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:55:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Mame, a sa koliko meseci beba sme da ima i pre podne i po podne nemlečnu klopicu ?
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:56:55
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops NM kako? Dacu ti pare samo kazi Štedi pare, nije nauka. Jednostavno nema sike i to je to (sad zamisli da sam slegla ramenima ). Biće malo nervozan, kmezav možda u početku, ali će brzo skopčati da treba ipak da pojede to u tanjiru ako neće da bude gladan. Mislim da sam o tome pisala na temi oko načina uvođenja čvrste hrane.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:57:40
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Mame, a sa koliko meseci beba sme da ima i pre podne i po podne nemlečnu klopicu ? Sa 6 idu 2 nemlečna obroka, sa 8 idu tri (otprilike).
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:57:41
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: Snelle Uglavnom se u toku dana desi da bude još jedan podoj između obroka. Pošto se mi borimo sa tim, ja joj ustvari ubacujem tu prepodnevnu užinu (lakše zaspi posle toga, a s obzirom da je matorci tada čuvaju...). Kad uskoro počnem da radim toga više neće biti, pa neka je, nek uživa još malo Choopo, jesi li pokušala da daš vodu umesto podoja? Mi smo tako uspeli da izbacimo noćne podoje.
< Poruku je uredio Snelle -- 20.4.2011 23:58:56 >
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 20.4.2011 23:57:56
|
|
|
|
Anoniman
|
7,5 meseci 5-6-7h 210ml ad mleka 9-10h 210ml ad mleka 12-13h kašica (slana, za sada povrće) 14-15h 210ml ad mleka (dva sata nakon kašice mu se oči izbeče od gladi ) 17-18h (uglavnom bude 17.30h, mada je klizno) 210ml ad mleka 20.30-21h 240ml ad mleka (sve je klizno, i zavisi od prvog buđenja; ako se budi u 5-6 da jede prvi obrok, ostali su u 9, 12, 14, 17.30 i 20.30; ako se budi u 7h, dalji obroci su u 10, 13, 15h, 18h, i 20.30h)
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 21.4.2011 0:07:18
|
|
|
|
mati
|
Koliki post mi nestade... Mata nije sikio od juce u ovo vreme, nije ni trazio a ja u majcici. (Obicno kad ih vidi on poludi).Deset puna meseca: dorucak 11-12 uzina 14-15 rucak 16-17 druga uzina 18-19 vecera19-20, naravno ovo sve zavisi od budjenja i dnevnog spavanja. Uvece samo sisa i nista drugo, a sada videcemo. Po 3-4 puta je sisao preko noci, sinoc nije, ali zato i dalje bas nemirno spava.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 21.4.2011 0:07:56
|
|
|
|
choopa choops
|
NM, ali on pojede sve, pojeo bi i vise, nego ja ne dam jer mislim da je previse Podojcici su izmedju obroka, recimo pola sata, sat poslije obroka. A nocne ne mogu da ukinem. probala sam sve zivo i vjeruj mi ne pomaze. Probala dudu, vodu, sok, rizolino, plac, nunanje sa zveckom, nunanje sa muzikom. Nece. I necu vise ni da se trudim, jer mi samo razbudi L, pa onda imama dupli problem. Sinoc sam odlucila da cu da kuliram to sto bi jeo svako malo.
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 21.4.2011 0:08:56
|
|
|
|
Ivanka 75
|
I mi smo imali "podojcice" dok nije pocela da jede oko 100gr obroka. I sad me ponekad tako tuzno pogleda, vidim hoce da siki ali ne odustajem... Ali uvek pred svaku dremku (ustalila se na 11 i 16h) mora malo i da siki, tako da joj to dodje oko 2 sata nakon obroka, i bas je gladna a i bolje zaspi. Nesto sam brojala, sa 6.5 meseci imamo sl raspored : 5.30 - podoj 8.30- 9h - podoj 11h - podoj (pred spavanje) oko 13.30 - slana kasica 16h - podoj (pred spavanje) 18h - voce ili slatka kasica, ponekad zitarice 20.30 - podoj (pred spavanje) i jos 2 podoja tokom noci, oko 12 i 3, kako kad) Kad se sve ovako izlista mnoooogo podoja i obroka imamo
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 21.4.2011 0:13:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Žene, ja vas čitam , i vidim da ni jedna od vas nema 3-4 sata između obroka (izuzimam užine). Moja Nina je pre uvođenja čvrste hrane imala oko 6 mlečnih obroka na 3,5 -4 h , i bila je tačna kao sat .
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 21.4.2011 0:15:48
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Iva bas brzo ogladni, jedino ujutru moze da izdrzi od pola 6 ponekad i do pola 10 da ne jede. Ostalo samo zaroni u grudi i trazi, i sve isprazni Zato i ima 9kg.
< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 21.4.2011 0:16:05 >
|
|
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 21.4.2011 0:18:16
|
|
|
|
dacica
|
Bubo i mi isto imamo na 4h klopu...i to odavno..
|
|
RE: Broj obroka/noćni podoj 21.4.2011 0:18:30
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Žene, ja vas čitam , i vidim da ni jedna od vas nema 3-4 sata između obroka (izuzimam užine). Moja Nina je pre uvođenja čvrste hrane imala oko 6 mlečnih obroka na 3,5 -4 h , i bila je tačna kao sat . Marko nakon kašice cvili za 2h. Valjda što jede karfiol, blitvu i prokelj, pa to protrči kroz njega. Ostalo ide uglavnom na 3 sata, sem između poslednja dva obroka uveče. Stvar je u tome da tokom dana nekako tempiram stvari da za kupanje ne bude ni gladan ni pospan, a da ga sve to snađe nakon kupanja (to je ona tema koju je Lu zatvorila i rekla da je nepotrebna).
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?