|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Lazanje
6.11.2010 13:26:45   
Anoniman
jednom sam pravila i sa spanacem - ne secam se tacno recepta (nasla sam ga na netu). sustina je bila valjda besames, sir i bareni spanac. bilo je jako ukusno, ali mi je cimanje cistiti spanac. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Lazanje
6.11.2010 15:04:51   
dobro bice iz bajke
Ove su fenomenalne..

2 pakovanja lazanji
300 gr pileceg belog mesa
300 gr kackavalja
1 kisela pavlaka
1 tomatelo manje pakovanje

Layanje skuvati,redjati na suvu krpu..
Meso yaciniti po ukusu i izlupati.
Prpoprziti na vrelom ulju..
Kad je meso gotovo,seci ga na stapice,uzeti jednu lazanju i na samom pocetku namazati malo pavlake staviti parce mesa preko,i izrendati malo kackavalja..savijati kao palacinke..Redjati u pleh..Kad istrosite sav materijal,sipajte tomatelo,premzite ostatkom pavlake i izrendajte ostatak kackavalja..Peci 45 min..Prelep recept..


_____________________________

Dobro se dobrim vraca..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Lazanje
6.11.2010 15:10:56   
anuksunamun
lazanje mljac ...al direkt se lepe za creva.....nazalost:):)

(odgovor članu dobro bice iz bajke)
Direktna veza do poruke: 28
   [Obrisana poruka]
6.11.2010 19:04:22   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu anuksunamun)
  Direktna veza do poruke: 29
   RE: Lazanje
7.11.2010 14:20:13   
dobro bice iz bajke
Gagi ove su fenomenalne,nisu zacinjene..Probaj neces se pokajati..user posted image user posted image
IZVORNA PORUKA: gagi

Meni je uvjek nekako muka poslije lazanja,mislim meni su preteska za zeludac.


_____________________________

Dobro se dobrim vraca..

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 30
   [Obrisana poruka]
7.11.2010 16:20:34   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dobro bice iz bajke)
  Direktna veza do poruke: 31
   RE: Lazanje
9.11.2010 15:49:32   
Nensi*
Juce sam prvi put pravila lazanje i odlicno su ispale...Pravila sam ih po ovom receptu:

ZA FIL:
Izdinstati jednu glavicu crnog luka,dodati 500g mlevenog mesa,zacina C ili Vegete,origano i Tomatino (oko pola manjeg pakovanja)

BESAMEL SOS:
Istopiti 50g margarina,da pokrije dno posude,dodati 50g brasna i 1/2l mleka,mesati dok se ne formira glatka masa bez grudvica,dodati jednu pavlaku i jedno jaje...

U podmazanu vatrostalnu ciniju redjati red lazanja,pa besamel sos,pa red fila,red kackavalja i tako u krug dok ima materijala...Pece se oko 50 min na 180 stepeni,pred kraj narendati odozgo kackavalj...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Lazanje
6.1.2011 17:35:25   
Anoniman
Da li treba prokuvati smrznute lazanje (nakon odmrzavanja) user posted image Prvi put pravim lazanje , je l'' 500gr lazanja dosta za 3 osobe ?

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:33:01   
Lu
Nensi jel sigurno nisi prokuhala lazanjeuser posted image user posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:35:10   
Nensi*
Prva dva puta jesam,a posle sam probala bez kuvanja i isto je,nema nikakve razlike,a ni ne pise na njima da se kuvaju,na nekima pise,ja sam uzela one Durum...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:37:37   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Da li treba prokuvati smrznute lazanje (nakon odmrzavanja) user posted image Prvi put pravim lazanje , je l'' 500gr lazanja dosta za 3 osobe ?


Tek sad vidim ovo...
Malopre sam napisala da ja one Durum nisam kuvala,a posto u jednom pakovanju ima 500g,meni je to dovoljno da 2 puta napravim lazanje,to sto ostane stavim u zamrzivac,i sledeci put kad pravim izvadim par sati ranije iz zamrzivaca i opet ih ne kuvam...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:37:47   
Lu
Ok, večeras ću da ih pravim, meni su se jednom užilavile da se nisu mogle presjeći nožem iako piše da se ne kuhaju, drugi put sam prokuhala i bilo je ok, nemam pojma gdje sam onda pogriješilauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:39:34   
Nensi*
Mozda zavisi od proizvodjaca,ja sam samo ove koristila,za ostale nemam pojma kakve su...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:39:41   
bojana86
Ja vam uzimam Barilu i mislim da su najbolje,i stavim ih u kljucalu vodu na pola minute i onda redam da ne budu tvrde.posto se one sasuse u rerni.... i redam dok ima fila,a 500g ti je dosta za cetvoro ljudi jer su one teske...al ja ih obozavam!!!!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:41:29   
Lu
Barila dauser posted image
Nema veze ja ću njih opet prokuhati da ne bi mm ostao bez večereuser posted image

...što kaže Bojana, sasušile su seuser posted image

< Poruku je uredio Lu RR -- 4.2.2011 9:42:08 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:43:59   
Nensi*
Ove durum uopste nisu tvrde,bas naprotiv,fino su mekane...I dosta su jeftinije,oko 150 dinara kosta pakovanje od 500g,dok ove druge kostaju oko 250-300 din pakovanje od 250g...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Lazanje
4.2.2011 9:49:56   
Nensi*
Evo ih

user posted image

A,mozda zavisi da li budu suve od toga koliko se stavi besamel sosa..

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Lazanje
4.2.2011 10:04:42   
*Alexx*
Ja sam lazanje pravila dva puta u životu. Prvi put nisam imala pojma, i stavila malo bešamel sosa. Bile su tvrde, žilave, bljak. Drugi put sam stavila mnooogooo bešamela, tj. napravila sam ga ređeg, i bile su odlične. Oba puta sam koristila Barili testo za lazanje, bez kuvanja. user posted image  

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Lazanje
4.2.2011 10:05:56   
Lu
E pa sad i ja zaključujem da sam stavila malo umakauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Lazanje
4.2.2011 10:17:47   
bojana86
ma da sto vise besamela,i meso treba da bude socnije - malo vise paradajiz sosa staviti............ ma meni su one kako god super,a i mm ih obozava iako nije ljubitelj tjestenine !!!user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Lazanje
13.4.2011 22:48:50   
isidora88
koliko mesa i lazanja treba za 2 osobe,za recimo 2 obroka?planiram prvi put da pravim kad mm dodje user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Lazanje
13.4.2011 23:15:27   
Nensi*
Ja stavljam 600-700g mesa i jedno pakovanje onih Durum kora za lazanje..
A to pakovanje mi traje za 2 pravljenja jer mi je i vatrostalna cinija bas te velicine...

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Lazanje
13.4.2011 23:59:53   
Anoniman
Ja sam danas pravila lazanje , u životu ih brže nisam spremila (izveštila se user posted image ) , a super su ispale . Sama sam pravila bešamel , sve je bilo gotovo za pola sata , + pečenje 45 min .

Za nas dvoje :

- 300-400gr mlevenog mesa (meni je srednji pleh)
- pakovanje NAJOBIČNIJIH domaćih smrznutih kora za lazanje , 80 dindži je pak.
- 2 srednje glavice luka
- 2 čena belog luka
- Tomatelo paradajz 1/2 litre
- mleko , oko 0, 75ml do 1l
- gustin 3 kašike
- "Dobro jutro" margarin 2 kašike
- kačkavalj 200gr
- ulje

I Čop Čopku izmltretiram seckanjem crni i beli luk . To prodinstam na ulju klasično , pa dodam mleveno meso . To se onda dinjst , dinjst . Kasnioje dodam paradjz sos i začine (so , biber , vegetu , malo aleve , kašikicu-2 šećera) .
Bešamel : rastopim "Dobro jutro" margarin , u šoljici razmutim 2/3 kašike Gustina , pa to dodam u margarin , na tihoj vatri . Lagano dodajem ostatak mleka uz mešanje . Kad se zgusne , dodam malo bibera i soli . Bude extra ukusan bešamel .
Pouljim pleh . Ređam malkice otopljene kore , pobacam mleveno meso u sosu , pelijem bešamelom pa narendam kačkavalj , i tako sve dok se ne potroši materijal . Odozgo prelijem bešamelom i opet natrpam dosta kačkavalja , Pečem na 200 , 45 min . user posted image


(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 48
   RE: Lazanje
14.4.2011 0:02:23   
Anoniman
Jesi ti beše onomad otvorila temu o tome kako se sve postiže kada dobiješ bebu? user posted image A još si i na kafi bila. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 49
   RE: Lazanje
14.4.2011 0:04:17   
Anoniman
I ispeglala sam sav veš , a bilo je 2 mašine . i još uvek sam našminkana user posted image . Jaaao , pa ja sam diiiivna ! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here